Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Mielipide: Vanjoen Nokia olisi pysynyt MeeGossa ja Symbianissa

11
Manu Pitkänen

Mielipide: Vanjoen Nokia olisi pysynyt MeeGossa ja Symbianissa
Nokian langattomien palveluiden entinen johtaja Anssi Vanjoki kertoi MTV3:n haastattelussa, että matkapuhelinjätti olisi onnistunut ponnistamaan pohjilta omilla ohjelmistoalustoillaan (Symbian ja MeeGo). Hänen toimitusjohtajakaudella Nokiaa ei olisi johdatettu Microsoftin helmoihin.

Nokian softaosaaminen ainakin silloin kun itse olin mukana oli sellaista maailmanluokkaa, että minä en sitä (siirtymistä Windowsiin) olisi tarpeelliseksi nähnyt. Osaaminen oli sitä tasoa, että kyllä siitä varmaan olisi pystytty ponnistamaan ihan omakin alusta täysin kilpailukykyiseksi.
Anssi Vanjoki


Hän ei lyttää Windows Phonea, mutta hänen mukaansa se ei tarjoa mitään uutta mitä ei muissa kilpailevissa alustoissa jo olisi.

Vanjoki voi olla hyvinkin oikeassa, mutta hänen suustaan kuultuna väite kuulostaa lähinnä hävityn toimitusjohtajakilvan aiheuttaman katkeruuden purulta. Elop ja Vanjoki kilpailivat viime vuonna Olli-Pekka Kallasvuon paikasta, mutta tunnetusti Vanjoki hävisi kanadalaiselle ja päätti pian sen jälkeen lähteä koko firmasta. Vanjoki itse myöntää olleensa katkera hävittyään Elopille, mutta kertoo muistelevansa hyvällä koko 20-vuotista uraansa Nokialla.

Ottaen huomioon Nokian helmikuisen valinnan aiheuttamat reaktiot, niin Vanjoen on helppo kritisoida Windows Phone -strategiaa ja kerätä sympatiapisteitä itselleen näin jälkikäteen. Ulostulo on myös hyvin ajoitettu, sillä ensimmäisten Mango-nokialaisten julkaisuun ei ole kuin kaksi viikkoa. Se on tarpeeksi pitkä aika lausunnon unohtamiselle mikäli Nokian puhelimet lyövät kuluttajat ällikällä, mutta toisaalta tarpeeksi lyhyt jälkiviisastelulle mikäli luurit ovat lähinnä meh-tasoa.

Lisäksi Nokia on vihdoin julkistanut uusia päivityksiä Symbianille, jotka ovat saaneet osakseen paljon positiivista palautetta. On pakko kysyä, miksei Nokian maailmanluokan softaosaamisen tuloksia saatu kuluttajille jo aikaisemmin (silloin kun Vanjoki itsekin oli puikoissa)?

Kännyköiden hintavertailu

Kommentit (11)

mietaas
mietaas

1

huh, huh!
tää tollo se jaksaa... melkein tuhosi nokian aikoinaan ystävänsä kallasvuon kanssa ja taas tietää mitä pitäisi tehdä!!!

historiaa: tollo (vanjoki) totesi:
1) apple ei ole todellinen kilpailija nokialle...
2) kosketusnäytöillä ei ole tulevaisuutta, nokia ei tule panostamaan niihin. (siinä asiassa tollo piti puheensa).
3) antoi silloinkin järjettömiä, markkinoita hämmentäviä lausuntoja nokiasta... nokian vahingoittamiseksi.

yhteenveto: YRITYKSEN KAUHU, OSAKKEENOMISTAJIEN PAINAJAINEN!!!

t. osakkeenomistaja

Vastaa
JussiFX
JussiFX

3

No ihan hyvä ettei tämä mies päässyt päättämään asioista sillä Symbianilla ei ole mitään tulevaisuutta ja en usko että Meegokaan, vaikka onkin erittäin toimiva järjestelmä ilmeisesti, olisi onnistunut valloittamaan markkinoita.
Nähtäväksi jää, miten siinä onnistuu WP7. Hyvin markkinoituna sillä on toivoa.

Vastaa
mietaas
mietaas

4

aivan!
nokian pitäisi hakea tälle tollolle (vanjaki) "lähestymiskieltoa".
oikeusteitse.

tää tollo kuuluu samaan sarjaan väyrysen kanssa, jotka eivät koskaan ole väärässä.

t. osakkeenomistaja

Vastaa
trtr (vahvistamaton)

5

Täällä taas asiasta mitään tietämättömät haukkuu Vanjoen :D

Symbianin parannukset aloitettiin nimenomaan Vanjoen kaudella ja tuloksia alkaa näkyä nyt. Samoin Maemon/MeeGon kehittäminen, jonka tuloksena nyt nähtävissä oleva N9

Iso laiva alkoi kääntyy kääntyä Vanjoen kaudella, jonka tuloksia nyt alkaa näkyä kuluttajille. Nokia vaan on liian kankea muutoksissa sen takia Vanjoen aikana tehdyt tulokset alkavat näkyä kuluttajilla vasta nyt.

Vastaa
Lojahti (vahvistamaton)

6

"Hän ei lyttää Windows Phonea, mutta hänen mukaansa se ei tarjoa mitään uutta mitä ei muissa kilpailevissa alustoissa jo olisi."

Kaikissa alustoissa on periaatteessa samat palikat, kyse on vain siitä miten ne järjestellään. Ja toiseksi, mitäs uutta Meegossa on? Ei mitään.

Aika mielenkiintoista muuten että nyt porukat haikailevat paljon vähemmän Meegon perään, vaikka joskus helmikuussa kaikki valittivat, että miksei Nokia valinnut WP:n sijaan Meegoa.

Vastaa
MoZar
MoZar

7

Olipa turha lausunto. Näitä What If tilanteita on turhamiettiä kun maito on jo pöydällä. Itse en usko Nokian enää kauan pyristelevän ennenkuin joku jättiläisistä ostaa sen pois jaloista kulkemasta. Eli ei ole kovasti luottoa Windows puhelinten menestykseen.

Vastaa
trtr (vahvistamaton)

8

Nokian kankeuden takana on älytön "pikkupomojen" hierarkia ei se etteikö talossa olisi huippuluokan softaosaamista. Huippuosaajien tuotokset vain poljetaan maahan, koska joku pikkupomo on päättänyt miten asia tehdään.

Vastaa
-jones (vahvistamaton)

9

Oiva avautuminen Vanjoelta. Täsmäajoitettu markkinointikikka. Saadaan porukka siirtymään Symbian/Meego-leiristä WP:n kannattajiksi. Pari kuukautta sitten uutinen olisi saanut tälläkin foorumilla aivan vastakkaista kommenttia, mutta nyt Nokian WP-julkistusten kynnyksellä on toinen ääni kellossa.

Vastaa
miksuh2
miksuh2

10

Uutisesta

> On pakko kysyä, miksei Nokian maailmanluokan softaosaamisen
> tuloksia saatu kuluttajille jo aikaisemmin (silloin kun Vanjoki
> itsekin oli puikoissa)?

Myt on kyllä pakko sanoa, että toimittajakin voisi yrittää käsittää sen, että ns. rakennuspalikoiden" pitää olla valmiit ja käytettävissä ennenkuin niistä koostuva lopullinen tuote voidaan julkasta. Symbianin tapauksessa rakennuspalikat on eri ohjelmistokomponentteja ka tekniikoita. Esimerkiksi Qt Quick Components julkastiin pari kuukautta sitten kesällä. Tuo on vain yksi eimerkki niistä "rakennuspalikoista", jotka piti saada valmiiksi ensin ennenkuin lopputuote eli Symbian Belle voisiin julkasta.

Ohjelmistokehitys ottaa oman aikansam Kun kyse on näin laajasta projektista ja suuresta uudistuksesta on aivan ymmärrettävää, että siihen on mennyt aikaa,

Vastaa
akse
akse

11

Osaamista varmaan on mutta sen osaamisen ohjaaminen oikeaan asiaan varmaan kussu pidemmänkin aikaa tuolla.

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja