Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Nokia N9:stä muodostumassa uusi hittipuhelin

17
Manu Pitkänen

Nokia N9:stä muodostumassa uusi hittipuhelin
Nokia on julkaissut tänään hartaasti odotetun N9-älypuhelimen. Ensimmäisen myyntipäivän perusteella Nokia N9:stä on muodostumassa uusi hittipuhelin, sillä paikoitellen kauppiaat ovat joutuneet tarjoamaan ei oota asiakkailleensa.

N9:n 64 gigatavun versio loppui muun muassa Verkkokauppa.comissa alta aikayksikön, mutta pienempää 16 gigatavun versiota saa vielä suoraan hyllystä. Seuraavaa satsia N9:n 64 GB:n mallista joutuu odottelemaan muutaman viikon.

Operaattorit ovat myös luottavaisia suomalaisten N9-intoon. Esimerkiksi Sonera uskoo mallin yltävän myyntilistojen kärkikolmikkoon ja Elisakin kertoo varautuneensa hyvin mahdolliseen ostoryntäykseen.

Puhelimen teknisistä tiedoista ja sen herättämistä tuntemuksista voi käydä lukemassa Puhelinvertailu.comin artikkelista. Puhelimen 16 GB:n versio maksaa 599 euroa ja 64 GB:n versio 699 euroa.


Puhelinvertailun diilit uutiskirjeenä!

Etsimme jatkuvasti hyviä tietotekniikan ja kännyköiden diilejä ympäri nettiä ja uutisoimme niistä sivuillamme. Jos haluat saada tiedon uusista diileistä heti sähköpostiisi, tilaa diilien uutiskirjeemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Kännyköiden hintavertailu

Kommentit (17)

myllis
myllis

6

Jospa tämä myisi kunnolla ja WP floppaisi, niin kai siellä Nokiallakin tajutaan, että asiakkaat ovat äänestäneet lompakollaan.

Sitten tulisi uusi N900 jatkaja, minkä ostaisin heti innolla.
Mutta ei. Pitää hankkia jonkun muun valmistama Tizeni. Se on vieläpä todennäköisemmin Samsung ja sitä merkkiä vältän kuin ruttoa.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
pohdiskelija (vahvistamaton)

7

En kyllä tajua jos kerran Nokia haluaa myydä puhelimiaan isot määrät niin onko järkevää kuljettaa kauppoihin vain "rajallisen" määrän puhelimia, kun olisi voinut varautua ja tuoda isot satsit kerralla, jotta kaikki saisivat omansa. Ei auta vaikka nokialla on tehtaita ympäri maailmaa.

Vastaa
Robustus
Robustus

9

Kävinpä kaupassa käpistelemässä tulokasta, joten vaikutelma on todella pikapuolinen. Ensimmäiseksi testasin, miten Ysi selviää Engadgetin normaalista verkkosivusta, joka N8:lla on ollut työn ja tuskien takana. Hyvin selvisi ja sivut latautuivat suht nopeasti. Skaalatessa ohjelma ei rivitä tekstiä sopivaksi näyttöön, kuten ei monissa muissakaan laitteissa; se ominaisuus on Opera 11:n paras puoli, joten eikö vieläkään Noksun oma selain riitä?

Kokeilua häiritsi koko ajan iholle hyppivä N9:n oma esittelyohjelma, joten tutustumisesta ei meinannut tulla mitään. Kaupan toinen esittelylaite ei muuten toiminut lainkaan.

Kaiken, sovellusten ja muiden, länttääminen yhteen paikkaan muistuttaa tilannetta, jossa N8:n sovellusvalikko olisi koko laitteen etusivu. Kaipasin jotain muutakin siihen.

Punainen kokeilulaite oli kuin karamelli; jos värin voi valita, en ainakaan sitä ottaisi. Kaikkiaan jäi vähän kyselevä olotila, että kannattaako tämä ostaa vai ei. Tällä viikolla pitäisi tulla N8:iin uusi Belle (onpa tyhmää helliä entisten laitteiden omistajia uudella käyttiksellä N9:n myyntiin tulon kanssa samaan aikaan, Elopin juoniko?), pitää se tässä katsastaa ja vähän miettiä tilannetta. Jos Ysin kamera on liikaa huonompi, niin siinäpähän mietin sitten.

En sano, että N9 tuntui huonolta, mutta ei tullut sellaista hinkua, että tämä on saatava nyt ja heti.

Vastaa
akse
akse

10

@9 eipä taida tällä viikolla belleä vielä näkyä.. 26 päivä ne kai puhuu siitä nokia worldilssä.. vuoden loppuun mennessä varmaan pitäs olla päivitykset jakelussa?

Kattelin kans kaupassa n9:iä on se kyllä magee.

Vastaa
mjk
mjk

11

Eikös tämä N9 ole se malli jota myydään vain pohjoismaissa? Ainakin jostain olin lukeneeni että usa, canada, saksa ja ranska:ssa ei ko puhelinta myytäisi.

Vastaa
OJ_Ghost
OJ_Ghost

12

@11
Sinänsä mielenkiintoista kuulla, että maailmassa on Pohjoismaat sekä Usa, Cänädä, Saksa ja Ranska... :)

Mut juu on se tämä, jota ei vissiin kaikista isoimmilla markkinoilla ole tarjolla syystä x.

Vastaa
DjZorlag
DjZorlag

14

Ennen kuin luin ^tuon videon päällä olevaa tekstiä, en ollut todellakaan varma kummassa on se selkeästi parempi kuvanlaatu.

N8:ssa oli mielestäni terävämpi kuva mutta värit olivat ehkä hieman luonnottomat. Liikaa kontrastia? No varmaan kameran säädot auttavat. Jos niitä on. Lisäksi N9:n kuvassa oli heijastuksia. Videon tekstin luettuani huomasin että tein juuri samat johtopäätökset kuin vertailun kirjoittajakin.

Vastaa
himpo
himpo

15

Kävin kokeilemassa, en ostanut, jotenkin ahdisti nappuloiden puuttuminen, ja jos en olisi ennestään tietänyt miten UI toimii niin sormi olisi mennyt suuhun.

Kun siihen tottui niin käyttö oli mukavaa, erillinen kameran laukaisin näppylä olisi kyllä tarpeen.

Toisaalta käyttötarkoitus olisi spotify ja angry birds, joten 600€ vähän karmaisi.

Vastaa
PJL78
PJL78

17

Ite oon nyt tän muutaman päivän käyttänyt N9:ä ja voin sanoa rehellisesti, että vanha Samsung Galaxy S ja sen ikivanha käyttöjärjestelmä on aikansa elänyt ja kohdannut voittajansa, myyntiin menee siis SGS tänään. Yksi työkaveri jo sanoi N9:stä, että "ihan hyvä puhelin, mutta liian yksinkertainen ollakseen älypuhelin" - Juuri sitä yksinkertaisuutta kaipasin, puhelin herättää, vaikka on sammutettuna (not my SGS), puhelin kytkeytyy langattomaan kotiverkkoon, kun saavun kotiin (ei tarvitse laittaa Wifiä päälle erikseen, niin kuin SGS:ssä), kaikki uutiset aina luettavissa helposti yhdestä paikasta (events-näkymä) ja turhia työpöytiä ei ole, jopa kolme profiilia löytyy (ei SGS:ssä ollut).

Eli, joitakin ihmisiä se käyttöjärjestelmän yksinkertaisuus kiehtoo, toisia se etoo, toiset haluavat sotkuisen ja vaikean elämän, toiset suoraviivaisen ja selkeän elämän =) Meitä on joka junaan.

P.S: Puhelin jonka hain Elisa Shopitista oli viimeinen ekanpäivän puhelin, mustia kaikki, vaikka tilasin netin kautta sinisen. Värillä väliä, kunhan ei oo pinkki.

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja