Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Uusi Symbian Belle -puhelin: Nokia 603

12
Manu Pitkänen

Uusi Symbian Belle -puhelin: Nokia 603
Nokia on tänään Turkissa järjestetyssä lehdistötilaisuudessa esitellyt uuden Symbian Belle -alustaan pohjautuvan puhelimen: Nokia 603:n. Puhelin on suunnattu edullista älypuhelinta hakeville kuluttajille.

Nokia 603 on varustettu kaikilla Bellestä tutuilla ominaisuuksilla, joten nettiselaaminen on nopeaa, kotinäkymiä saa laajennettua kuuteen kappaleeseen ja widgettejä saa hallittua vapaasti. Puhelimesta löytyy myös Nokian hyvät navigointiominaisuudet.
Sen sisuksissa sykkii aiemmista nokialaisista tuttu gigahertsin suoritin, jonka ei pitäisi tehokkuudestaan huolimatta syödä akkua turhan runsaasti (valmiustila: 460 h, puheaika: 7 h). Bluetooth 3.0:lla ja NFC:llä varustetun puhelimen kosketusnäyttö on kooltaan 3,5 tuumaa. Tarkkuus yltää 640x360 pikseliin. Viiden megapikselin kameralla on mahdollista kuvata 720p-tasoista teräväpiirtovideota.

Puhelimen hinta ennen veroja on noin 200 euroa.

Kännyköiden hintavertailu

Kommentit (12)

Jarissimo
Jarissimo

2

Millä perusteella tämä sijoittuu edulliseen luokkaan, kun ominaisuudet on samat, ellei paremmat, kuin kalliimmissa Nokialaisissa..

Vastaa
Jarissimo
Jarissimo

5

@3 No niinpä juuri:) tänään on epäonnistumisen päivä, joten ei olla liian tarkkoja sanamuodoista: http://epaonnistumisenpaiva.fi/

Tarkoitukseni oli siis herättää keskustelua, että miksi juuri tämä malli on halpa, mutta jokin toinen täysin vastaava/ominaisuuksiltaan huonompi ei ole?

Vastaa
Feynman7
Feynman7

6

@5 Oli vaan pakko vastata sulle vitsillä, sori. :)

Kaipa noissa on pitkälti samoja komponentteja kuin aiemmissa, jolloin hintaa saatu kunnolla alaspäin. Ja sitten jossain paikoissa säästetty. Ainakin seuraavia löysin:
- sisäistä muistia on vain 2 gigaa
- Ei AMOLED näyttöä, olisko siis sen TFT-LCD näyttö halvempi, joku varmaan tietää paremmin.
- Gorilla Glass lasia ei ainakaan mainittu, ehkä on silti.
- ei HDMI
- ei USB-OTG
- 5MP kamera ja halvemmat optiikat

Varmaan siis monien asioiden summa, mistä saatu kokonaisuutena puristettua hinta alas.

Vastaa
pitokokka
pitokokka

7

Mielenkiintoinen tuote. Toistaalta on voinut katsoa puhelimesta kuvia sekä tietoja. Ko. puhelin eroaa mm. 701:stä muistin määrän perusteella, vain 2 G (/8 G), kamerassa on vähemmän pixeleitä, salama puuttuu, eikä ole etukameraa. On hieman isompi, mutta kevyempi. Akku kestää hieman vähemmän aikaa. Ihan käypä vehje, kaupaksi menee, jos hinta riittävän alhainen.

Vastaa
wipe2000
wipe2000

8

Eli nyt kun Symbian on lopulta saatu suunnilleen kilpailijoiden tasolle, halvimman pään älyluureissa ehkä ylikin, sen kehitys käytännössä lopetetaan. Meego-puhelin N8 on ilmeisesti ainakin jonkinasteinen myynti- ja arvostelumenestys, joten sille ei tietenkään luvata jatkoa, vaan Meegon kehittäjät on kipattu talosta ulos. Kaikki panokset on laitettu Windows-puhelimiin, ja nyt Nokia sitten kai saa omansa myyntiin merkittävistä valmistajista viimeisenä. Hienoa.

Pahasti tuntuu se vajaan kymmenen vuoden takainen johtamistaito ja näkemys ko. firmasta kadonneen. 2000-luvun hienon alun jälkeen ei kovin suurta kehumista meinaa päätöksistä tai kehitystahdista löytää.

Vastaa
miksuh2
miksuh2

9

@8 wipe2000

> Eli nyt kun Symbian on lopulta saatu suunnilleen kilpailijoiden tasolle,
>’halvimman pään älyluureissa ehkä ylikin, sen kehitys käytännössä loppuu

Muistutetaan nyt taas, että Nokia on hyvin selvästi sanonut, että Symbiania tullaan tukemaan, kehittämään ja käyttämään VÄHINTÄÄN vuoteen 2016 asti, eli Symbian ei ole katoamassa ja sen kehitys ole loppumassa pitkään aikaan.

Vastaa
wipe2000
wipe2000

10

> Muistutetaan nyt taas, että Nokia on hyvin selvästi sanonut,
> että Symbiania tullaan tukemaan, kehittämään ja käyttämään
> VÄHINTÄÄN vuoteen 2016 asti, eli Symbian ei ole katoamassa ja
> sen kehitys ole loppumassa pitkään aikaan.

Mutta varsinainen panostus sen kehitykseen taitaa olla aika pientä. Henkilöstö siirretään/-tiin Accenturelle, ehkä osittain vielä kehittämäänkin Symbiania, mutta ilmeisesti myös vähentämään nurinaa irtisanomisista, kuten Nokian Smart Devices -liiketoimintayksikön johtaja Jo Harlow haastattelussa (MTV3 27.04.2011) toteaa:
"Kun siirrymme käyttämään Windows Phone -alustaa ensisijaisena älypuhelinalustana, ammattitaitoisen henkilöstön siirto Accenturelle on myös osoitus sitoutumisestamme tarjoamaan Symbian-työntekijöidemme uusia uramahdollisuuksia, Harlow painottaa."

Lehtitietojen mukaan "alustavan sopimuksen mukaan Accenture toimittaa jatkossa Nokian tuleviin älypuhelimiin mobiiliohjelmistopalveluja." Kovin suurta osaa Symbianin kehitys ei firmojen yhteistyössä välttämättä näyttele. Tai ainakin asian voi niinkin tulkita.

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja