Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Nokian tulos romahti - mutta jälleen pelättyä vähemmän

14
Manu Pitkänen

Nokian tulos romahti - mutta jälleen pelättyä vähemmän
Matkapuhelinjätti Nokia on julkaissut tilivuotensa kolmannen kvartaalin tuloksen. Tämänpäiväisen osavuosikatsauksen mukaan yhtiön liikevaihto tippui vuodentakaisesta, mutta odotuksia vähemmän. Liiketulos (ilman kertaeriä) sen sijaan sijaan sukelsi 60 prosenttia 252 miljoonaan, mutta oli sekin odotuksia selvästi parempi.

Inderes ennusti Nokialle vuoden huonointa kvartaalia, joka painuisi 149 miljoonaa euroa tappiolle. Näin synkkä puhelinvalmistajan alkusyksy ei kuitenkaan ollut.
Älypuhelimien myynti oli 16,8 miljoonaa kappaletta, mikä laski vuoden takaisesta lähes 40 prosenttia. Kesään verrattuna muutosta ei paljoa tapahtunut. Kuluttajat ovat jaksaneet ostaa Nokian puhelimia, vaikka Windows Phone -mallien julkaisu lähestyykin. Peruspuhelimissa oli sen sijaan nousuvirettä ja niitä meni kaupaksi 89,3 miljoonaa kappaletta.

Peruspuhelimien keskihinta tippui 32 euroon. Älypuhelinten keskihinta oli 131 euroa.

Kolmannen vuosineljänneksen tuloksemme kertoo, että myynti ja myyntikanavan varastojen tilanne on parantunut. Tuotenäkökulmasta Mobile Phones -yksikön tuotevalikoima menestyi hyvin. Toimitimme noin 18 miljoonaa kaksois-sim-puhelinta kolmannen vuosineljänneksen aikana, ja kasvatimme markkinaosuuttamme Intian kaltaisilla markkinoilla, jossa kaksois-sim-laitteet ovat laajasti levinneet. Vahvistimme myös Smart Devices -yksikön tuotevalikoimaa kolmannen vuosineljänneksen aikana esittelemällä ensimmäiset Symbian Belle -älypuhelimemme. Symbian Belle parantaa käyttäjäkokemusta ja vahvistaa tuotevalikoimamme kilpailukykyä.
Stephen Elop, Nokian toimitusjohtaja

Kommentit (14)

ep_
ep_

1

Mokia & Flop
:D Ei ku miten se menikään...
Toivotaan nyt että nokialaiset ikkunapuhelimet menevät hyvin kaupaksi niin pääsis Nokiakin takasi jaloilleen. Sääli toisaalta että N9 jäi ensimmäiseksi ja viimeiseksi MeeGo-laitteeksi. Näyttäähän tuo N9 myyvän ihan hyvn :).

Vastaa
Ralle_ (vahvistamaton)

2

Ei ikkunapuhelimille kannata toivoa menestystä, koska Microsoftin hirmuvaltaa ei kaivata mobiilipuolelle ja siitä vain kuluttajat joutuisivat kärsimään! Mikkisoftan kaupassakin sovellukset ovat kalliimpia kuin Allen AppStoressa tai Android Marketissa.

Vastaa
anttiheikki
anttiheikki

3

Hyvä kun peruspuhelimet vielä myyvät... x32 eur/kipale!
Jos Winokiat myyvät hyvin, mahtavaa! Mutta merkki on kuitenkin Mikrosoftan käsissä ja ne ovat toiset jotka määräävät menosuuntaa.
Samsungillekin tilanne selveni yhtäkkiä kun G osti Motorolan! Oho, kas Badakin sai tuulta -liksaa- alleen kehitykselle. :D
Toivon hartaasti Nokian tajuavan laajentaa, kehittää, omaa ekosysteemiään.
Yhteen korteen ei saisi luottaa koskaan senhän tiedämme kaikki olematta mitään guruja.
Jaa, ja jos Winokia ei myy niin "hasta la vista" Nokia. Win ei varmasti uppoa koska on monta muuta tulolähdettä, mutta jos Nokia ei myy puhelimia niin mitä sitten? Palaamme saappaisiin ja autonrenkaisiin? *_*'

Vastaa
3rd_party
3rd_party

4

@2
Jos vaihtoehto on Googlen tai Applen hirmuvalta, ei MS ole yhtään hullumpi vaihtoehto. Mielummin useampi paha mistä valita pienin.

Vastaa
ArttuH5N1
ArttuH5N1

5

Arvioidessa Nokiaa, vedetään tulosta aina arvioissa liian alas. Applea arvioidessa, vedetään rimaa liian ylös. Ja tämän pohjalta toimivat mm. pörssit. Ei ihme, että arvo laskee, jos odotetaan pahinta ja tämän sanomalla toteutetaan oma arvio.

Mutta ei tullut sitä järkyttävää romahdusta mitä nämä "mokia", "SGS2 4ever" ja "t:osakkeenomistaja"-tyypit kailottivat.

Vastaa
Jonahan
Jonahan

6

@5 Käsityksesi termin "aina" merkityksestä on hieman erikoinen. Noin tapahtui tällä viikolla, en muista milloin niin olisi tapahtunut edellisen kerran. Apple on ylittänyt omat ennusteensa aina, ja yleensä myös ammattiarvaajien arviot, paitsi pari pävää sitten, varmasti joskus aiemminkin, mutta harvoin. Myös Nokia on viimeisten muutaman vuoden aikana alittanut odotukset useammin kuin kerran.

Vastaa
Perus Mokia (vahvistamaton)

7

Ikkunalelu Nokiat menestyvät vain peruspuhelimissa!. =)
Ei siis teknologian kehitystä ja uusia innovaatioita löydy älypuhelimiin!!!. =)

Vastaa
ArttuH5N1
ArttuH5N1

9

@6 Hupsista, tuossa on käynit puhdas ajatuskämmi. Alkuperäinen pointtini oli, että Nokia nähdään jatkuvasti hyvin negatiivisessa valossa, (joka vaikuttaa osakkeisiin, joka vaikuttaa valoon missä se nähdään jne.) ja Applea taas ympäröi positiivinen aura, mitä ei saa katoamaan millään. Tämä ei vain kääntynyt paperille aivan kuin tarkoitin.

Vastaa
ep_
ep_

11

Noniin. Alkaakin osakekkin nousta. Pitäisiköhän tässä vielä sijoittaa Nokiaan ennen Nokia Worldiä? Jos ajattelee että hinta nousisi vaikka takaisin vähän päälle kahdeksaan euroon niin ihan kivasti siinä nettoaisi voittoa.

Vastaa
mietaas
mietaas

12

nokian tulos romahti... syytä en jaksa kerrata. (onneksi syylliset eivät ole enään remmissä mukana).

uskon, että microsoft oli nokialle järkevä valinta.
nokian menestyminen älypuhelimissa on microsoftin kannalta erittäin tärkeää. lähitulevaisuudessa tabletit ja isonäyttöiset älypuhelimet syövät kannettavien menekkiä. tästä syystä microsoft tulee panostamaan nokian älypuhelimiin erittäin paljon.

Stephen Elop oli nokialle järkevä valinta. vuoden päästä nokian kurssi on yli 15 euroa.

t. osakkeenomistaja

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja