Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Nokian valtavirralle suuntaama Windows Phone -puhelin vuoti verkkoon

23
Manu Pitkänen

Nokian valtavirralle suuntaama Windows Phone -puhelin vuoti verkkoon
Nokian kauan odotettujen Windows Phone -älypuhelinten julkistukseen on enää muutama päivä aikaa, mutta niistä otetut kuvat ovat jo ehtineet vuotaa verkkoon. Aiemmin olemme jo nähneet voimakkaasti Nokia N9:ää muistuttavan Sea Rayn (Nokia 800), mutta nyt mobiialan uutissivustot ovat paljastaneet Nokia Sabren ulkonäön.

Nokia Sabre, jota tullaan todennäköisesti myymään nimellä Nokia 703, on valtavirralle suunnattu Windows Phone -älypuhelin. Ulkonäöllisesti siinä on paljon samaa kuin Symbian-pohjaisissa älypuhelimissa, joten rajoja rikkovaa designia massoille ei olla tarjoamassa. Kuvista ei valitettavasti voi päätellä paljoakaan puhelimen rautaominaisuuksista, mutta väitetyt tiedot on jo vuodettu aiemmin.
Nokia Sabressa on 1,4 gigahertsin suoritin, gigatavun edestä RAM-muistia, 3,5 tuuman LCD-näyttö ja viiden megapikselin kamera.

Uutukaisen hinnaksi on kerrottu SIM-vapaana 300-350 euroa. Viimeisessä kuvassa näkyy kolme fyysistä näppäintä, joita ei näe salaman takia yllä olevasta kuvasta.


Kommentit (23)

vinosilmä (vahvistamaton)

1

Mukavaa kun tuota RAM muistia on kerrankin nokian puhelimissa riittävästi. Onkohan tuo prosessori sama kuin HTC Titanissa vai sitä vanhempaa kaliiperia mikä löytyy esim LG Optimus 7 E900:sta?

Vastaa
semmostatouhua (vahvistamaton)

3

@2

N9:n muotoilu on käsittääkseni lähes identtinen Sea Rayn/800:n kanssa. Tämä Sabre/703 on halvemman hintaluokan peli, eikä muuten näin äkkiseltään kovin pahan hintainen, tosin näyttö on vähän pienen oloinen.

Vastaa
OJ_Ghost
OJ_Ghost

4

@2
Eihän huippuluurien muotoilua kannata käyttää halvemman luokan laitteissa. Siinä syötäisiin malliston kärjen huokuttelevuutta ja eroavaisuutta peruslaitteista.

Vastaa
ep_
ep_

5

Ihan hyvältä vaikuttaa. Mutoilu on ihan tavallinen nokialaiselle. Itse kyllä pidän SeaRayn muotoilua parempana mutta ei tuokaan ruma ole.

Vastaa
mietaas
mietaas

7

nokian tavaramerkki :
- reunojen leveydet lähes yhtä leveitä kuin itse näyttö…
- muotoilulla varmistetaan, ettei kukaan syytä plagioinnista…

ps. keskiajalla taulujen kehykset saattoivat olla leveämpiä kuin itse maalaus. ehkä se tauluissa toimii…

pps. masentavaa!

t. osakkeenomistaja

Vastaa
user_org (vahvistamaton)

9

7@

> ps. keskiajalla taulujen kehykset saattoivat olla leveämpiä kuin
> itse maalaus. ehkä se tauluissa toimii…

Monissa käyttökohteissa, varsinkin kosketusnäytöissä käytettävyyttä lisää riittävän leveät reunat.

Vastaa
Teknotuuletin
Teknotuuletin

12

herranjösses, mikä halko verrattuna näyttöön!! nyt ihan oikeasti. vaikka olisi halvemman luokan nokialainen, niin silti voisi päälle kolmensadan puhelimelta odottaa ohuempia reunoja. ei näin, ei näin...

Vastaa
mcmopo
mcmopo

13

Ihan hyvältähän tuo näyttää. Ohuemmat reunat voisi kyllä olla mutta puhelimeen on näin tonennäköisesti saatu kestävyyttä lisää.

Vastaa
Sissus,että on...!! (vahvistamaton)

15

Reunojen kestävyyttä pystyisi kyllä lisäämään kovemmalla materiaalilla,vaikka olisikin ohuet reunat...!.

Vastaa
ArttuH5N1
ArttuH5N1

16

Kestävyyden piikkiin pistäisin tuon reunojen leveyden. Toisaalta, ei se minun silmääni pistänyt, ennen kuin luin kommentit. Ja senkin jälkeen, eivät nuo reunat kauhean paksuilta näytä.

Perus Nokiaa, tällä kertaa WP:llä. Toivottavasti nämä halvemmat WP-puhelimet eivät aiheuta samaa, mitä halpis-androidit ovat aiheuttaneet androidille: jonkinasteinen halvahko mielikuva.

Vastaa
OJ_Ghost
OJ_Ghost

17

@16
WP:n tapauksessa halvahkoa mielikuvaa varmaan rajoittaa Microsoftin rautavaatimukset, joiden oletan koskevan myös halvempia WP luureja... Eli ei nähdä halpuutta ainakaan raudan puolella verrattuna kalliimpiin malleihin...?

Vastaa
OJ_Ghost
OJ_Ghost

18

En tiedä tosta reunojen leveydestä ja luurin kestävyydestä, mutta:
@15
Kovempi muovi/runkorakenne olis varmaankin kalliimpi. Ihan vinkkinä, kun jälleen muistetaan minkä luokan pelistä puhutaan... ;)

Vastaa
DigiMedia
DigiMedia

19

Ei siitä noin kökön näköistä tule siitä paremmasta Nokia Windows phonesta. Siinä on ihan sama (ja nätti rakenne) kuin N9:ssä. Itse olisin halunnut hiukan suuremman näytön.

Vastaa
Perus Mokia (vahvistamaton)

20

Jos kaikki tulevat WP Nokiat näyttävät N9 "copypastelta",niin...ihmetellä saa suuresti jos menevät kaupaksi!!.Se EI ole ainakaan erottautumista muista malleista.

Vastaa
Tnoi
Tnoi

21

@20

Hyvinhän nuo Samsungit, HTC ja Applen luurit menevät kaupaksi vaikka kaikki näyttävät samalta. Ja kuka on puhunut että kaikki tulevat mallit näyttäisivät N9, tuossahan sinä juuri äsken katsoit eri näköistä laitetta.

Vastaa
ypsilon
ypsilon

22

Menee hankintaa, jos sisältää ilmaisen navigoinnin. C7:sta irtoaa kohta näyttöä reunustava kuori (ihme kun nyky luurit eivät kestä jatkuvaa pudottelua...)

Eilen Hesassa navi oli taas korvaamaton apu.

Vastaa
OJ_Ghost
OJ_Ghost

23

@21
En jaksa tarkistaa kuvia etsimällä, mutta kyllä mun mielestä ainakin Samsungin lippulaiva Galaxy on erinäköinen kuin halppis Galaxyt... Onhan sielä joku Note ja kenties joku muu, jossa on jotain samaa, mutta ei halppis päässä.

Kärkipään luureissa voikin olla samaa näköä, mutta ei perhe Fiatin ja julkkis Ferrarin kannata näyttää samalta, koska se söisi jälkimmäisenä mainitun markkina-arvoa.

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja