Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Windows Phone pysyy naitettuna Qualcommin kanssa vastaisuudessakin

5
Manu Pitkänen

Windows Phone pysyy naitettuna Qualcommin kanssa vastaisuudessakin
Microsoftin Windows Phone -divisioonaa luotsaavan Andy Leesin Bloombergille antaman haastattelun mukaan yhtiön mobiilikäyttöjärjestelmään perustuvat puhelimet tulevat vastaisuudessakin käyttämään ainoastaan Qualcommin järjestelmämikropiirejä.

Käytännössä tieto tarkoittaa sitä, että esimerkiksi Nvidian Tegra-alustaan (esim. Kal-El) tai Texas Instrumentsin OMAP-piireihin perustuvia Windows Phone -laitteita ei tulla näkemään markkinoilla. Nokian ja muiden valmistajien mallit ovat tulevaisuudessakin teknisesti kuin samasta puusta veistettyjä.
Microsoft perustelee valintaa sillä, että he haluavat varmistaa ohjelmiston toimintavarmuuden ja taata käyttäjilleen mahdollisimman toimivan paketin. Samalla valmistajien tuotantokustannuksia saadaan hilattua alemmas, minkä pitiäisi periaatteessa näkyä myös kuluttajahinnoissa.

Leesin kommentin perusteella voitanee heittää hyvästit huhuille Nokian ja ST-Ericssonin yhteistyöstä.

Kännyköiden hintavertailu

Kommentit (5)

EII!!,Eflop. (vahvistamaton)

1

"Paska asia"!!. =( Efloppi asialla!!.
Vieläkin huonompi asia on se,että voitanee heittää hyvästit huhuille Nokian ja ST-Ericssonin yhteistyöstä!!.

Vastaa
NimiMerkkiErkki (vahvistamaton)

2

Toimituksen kannattaisi lukea tarkemmin nuo jutut. Haastattelussa puhutaan vain WP7:sta.

Vastaa
ingenjöör (vahvistamaton)

3

Hyvä idea sitoa käyttis vain yhteen chippivendoriin. Jos Windows Mobile lähtee lentoon, niin arvatkaas nouseeko piin hinta? Vai ehkä MS:llä on joku megalomaninen pläni ostaa Nokia ja Qualcom...

Vastaa
ArttuH5N1
ArttuH5N1

4

"Microsoft perustelee valintaa sillä, että he haluavat varmistaa ohjelmiston toimintavarmuuden ja taata käyttäjilleen mahdollisimman toimivan paketin. "
No, samalla toimivalla kokoonpanolla mennään iPhoneissa. Itse toivon että Nokia kopioi tuon suljetun natsimallin Applelta. En siksi, että se olisi (todellakaan) mielestäni hyvä toimintamalli, vaan siksi, että "tyhmissä" älypuhelinkäyttöjärjestelmissä (iOS ja WP) tuo vaikuttaa tarpeelliselta. Monipuoliset järjestelmät, kuten Symbian ja Android kukoistavat pikemminkin vapaammassa ympäristössä.

Vastaa
perhana
perhana

5

Alkuperäisessä uutisessa kerrotaan haastateltavan sanoneen näin:

"There is currently no plan to work with other semiconductor makers"

Jos tämän suomennan itse ilman google-kääntäjää on se mielestäni: "tällä hetkellä ei ole suunnitelmia työskentelemisestä muiden puolijohdevalmistajien kanssa"

Eli ei tuossa kyllä nyt mitenkään varmaksi sanota että muita kuin Qualcomin mikropiirejä ei tulla näkemään, sanotaan vaan että tällä hetkellä ei tehdä yhteistyötä muiden kanssa.

Tilanne on kai suunnilleen sama kuin pc-puolella aikoinaan, kun Microsoft teki yhteistyötä ainoastaan Intelin kanssa, mutta silti windowsin pystyi asentamaan myös AMD prosessorilla varustettuun koneeseen.

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja