Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Nokian kolmannessa Windows Phone -puhelimessa QWERTY-näppäimistö

39
Manu Pitkänen

Nokian kolmannessa Windows Phone -puhelimessa QWERTY-näppäimistö
Nokia julkaisee ensi viikolla yhteensä kolme uutta Windows Phone -pohjaista älypuhelinta. Voimakkaimmin spekulaatioissa on viime aikoina kiertänyt Sea Ray, Sabre ja Ace, joista kahden ensimmäisen ulkonäkö on jo paljastunut. (Sea Ray, Sabre)

Sea Ray muistuttaa Nokian nykyistä lippulaivaa eli N9:ää, kun taas Sabren ulkonäkö on selvästi tavanomaisempi. Guardianin mukaan kolmannessa eli Nokia Acessa olisi muista malleista poiketen fyysinen QWERTY-näppäimistö kosketusnäytön ohella. Sen huhutaan olevan myös näytön koon suhteen kolmikon suurin. 4,3-tuumaisen näytön resoluutio on 480x800.


Ace on suunnattu lehden mukaan business-käyttäjille. Nokia näyttäisi tuovan heti Windows Phone -puhelimia mahdollisimman laajalle käyttäjäkunnalle.

Puhelimet tulevat myyntii valikoiduilla markkina-alueilla tämän vuoden aikana, mutta laajempi julkaisu venyy ensi vuoteen. Guardianin mukaan Nokialla tulee olemaan sananvaltaa seuraavan Windows Phone -version eli Apollon kehityksessä.

Kännyköiden hintavertailu

Kommentit (39)

Jarissimo
Jarissimo

1

Ace on ehdottomasti kiinnostavin tapaus, koska tuolla segmentillä on vähiten kilpailua. Ja kovinkaan moni näppis luuria käyttänyt ei ole valmis vaihtamaan hardis näppiksestä pois.

Nokia on myös notella vahva laitteen fyysisen olemuksen kanssa, esimerkkinä e7, joka muuten on kyllä täysi susi.

Minulla esimerkiksi Desire Z, jolle kaipailen kohta uudistusta, mutta Android puolella ei ole oikein tarjota korvavaa. Desire Z:n fyysinen laatu (saranan osalta) on todella surkea verrattuna E7:aan.

Ei kyllä kiinnostaisi vaihtaa Androidista pois ja tällä sovellustarjonnalla ei ole vielä mahdollistakaan. Kuitenkin, jos WM:n sovellustarjonta paranee minun kannaltani tärkeiden sovellusten osalta niin en näe vaihtoa vielä mahdottomana.

Seuraavan sukupolven laitteiden ollessa kysymyksessä, vaihto olisi varmasti vielä vaikeampi (koska sovelluksia olisi jo hankittu paljon enemmän), eli sovellustarjonnan pitäisi kehittyä nyt nopeasti, mikäli halauavat saada Android käyttäjiä WP:n piiriin.

Tämä siis koskee enemmän kaltaisiani yrityskäyttäjiä. Lisäksi yrityskäyttäjille pitäisi tarjota helppo siirtyminen Google Appsista MS:n 365 palvelun piiriin (mikäli siis yritys käyttää Appsia ja moni käyttää).

Jotenkin tuntuu, että pitäisi tapahtua niin paljon ennenkuin siirtyminen olisi oikeasti mahdollista, että taitaa keretä aika menemään ohi ja vauhdilla. Toki Symbiania käyttävien yritysten kohdalla tilanne on toinen, mutta niitä on maailmalla paljon vähemmän ja Android kilpailee nyt myös samoista siirtyjistä (ihmetyttää miksi Android valmistajat eivät tarjoa oikeita vaihtoehtoja laitteiden muodossa? vaikka nyt olisi oikea aika..).

Vastaa
SirWirtanen
SirWirtanen

2

Mikäli tämä huhu pitää paikkaansa niin olisi kyllä kattaus kohdillaan! Ja mitä tässä oon HTC Radaria testaillut niin täytyy kyllä sanoa että Windows Phone Mangolla alkaa olemaan kyllä paras käyttis mitä tarjolla on, etenkin selain on huikean nopea. Tohon päälle Nokian tarjoamat kartat ja muut herkut niin hyvä tulee. Ehkäpä se Elop veti sittenkin oikeasta narusta... Juttelin erään suht Nokiaa lähellä olevan sovelluskehittäjän kanssa ja vähän vihjaili että N8 ja X7 olisi tulossa ensi vuonna Windows Phone versiot myöskin. Jännä nähdä millainen tilanne mobiilimaailmassa on vuoden 2013 lopulla!

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
singsangsung (vahvistamaton)

3

"Puhelimet tulevat myyntii valikoiduilla markkina-alueilla tämän vuoden aikana, mutta laajempi julkaisu venyy ensi vuoteen."

Tarkoitatte varmaan laajempi myynti, koska julkaisu tapahtuu maailmanlaajuisesti - kiitos internetin - vaikka puhelimet näennäisesti julkaistaisiinkin ensiksi vain tietyissä maissa.
Eli Elopin lupaukset lyhyemmästä julkaisun ja myynnin välisestä ajasta on totta vain tietyissä maissa.

Vastaa
Agent_007
Agent_007

4

"Minulla esimerkiksi Desire Z, jolle kaipailen kohta uudistusta, mutta Android puolella ei ole oikein tarjota korvavaa. "
Joo, Euroopassa tilanne on todella kehno. Desire Z:n jälkeen ainoastaan Xperia Pro on tarjonnut vastaanlaisia ominaisuuksia. Jenkeissä on tarjolla esim. Samsungilta Captivate Glide ja Stratosphere, sekä Etelä-Koreassa on LG:n Optimus Q2.

Windows Phonen osalta tilanne on kanssa vähän sama, eli QWERTYä ei juuri tarjota, vaikka sille kysyntää onkin.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
SGS2 tyytyväinen! (vahvistamaton)

5

Uskoisin,että Android 4.0 on vähintään yhtä mielenkiintoinen,kuin tuo WM Mango!.Ellei jopa mielenkiintoisempi!!!. ;)

Vastaa
dRD
dRD

6

Jahas, tulisikohan se sittenkin seuraavaksi luuriksi WinPho. Tuo QWERTY-Android-luurien säälittävä tilanne ja N950:n rajaaminen developers onlyksi on tehnyt kyllä seuraavan puhelimen valinnasta toistaiseksi lähes mahdottoman projektin. Melkein E7:n puoleen olen ollut kallistumassa viimeisen kuukauden ajan, kun Nokian developer programistakaan ei N950:n suhteen ole mitään kuulunut :-P

SonyErkin Xperia-QWERTYt ja Desire Z eivät oikein vakuuta, kun Android-luureissa tehon merkitys tuntuu korostuvan koko ajan ja molemmat em. luurit ovat noin 2 sukupolvea jäljessä Androidien kärkikahinoita.

Thus, toivotaan Nokialta ässäjulkaisua ja laitetta testiin mahdollisimman pian ;-)

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
vinosilmä (vahvistamaton)

7

@5
Mistä tuo WM on lyhenne? Windows Mobile? Nokian kännyköihin ei ole tulossa Windows Mobilea vaan Windows Phone. Kaksi täysin eri käyttöjärjestelmää. Vähä sama kuin sekoittaisi iOS:sin ja Mac OS X:än.

Vastaa
ArttuH5N1
ArttuH5N1

8

Milloin nämä "SGS2 on paras, Android!"-kommentit saadaan pois? Sama tyyppi, joka kaikesta päätellen onanoi katsellen android screen shotteja postaa saman litanian joka uutiseen. Alkaa jo ärsyttää.

Onkohan tuleva Ace sitten "E7 WP:llä", noin ulkonäön suhteen? Ainakin se sinänsä kävisi järkeen, jos Sea Ray on muotoilultaan N9, Sabre "perinteinen" halvemman luokan laite, niin Ace voisi sitten seurata muotoilussa N8- ja E7-puhelimia.

Vastaa
Jarissimo
Jarissimo

10

Täällä pitäisi olla Disqus kommentointi, niin jäisi ainaskin osa noista idiootti kommentoinneista pois.

Kuten myös kaikkien kirjoitusvirheitä etsivien vinosilmien vinoilu. Jokainen lukija täällä ymmärtää kyllä mitä WM tarkoittaa olkoonkin se WP nykyisin. Kenellekään ei jäisi epäselväksi vaikka kirjoittaisi vain W!

Vastaa
Jarissimo
Jarissimo

12

Mikä on TDI, jos tarkoitin Mondeossa olevaa Turbo Dieseliä, niin se on kyllä TDCi.. Ihan sama kuin väittäisi Mondeossa olevan VW:n kone!

Vastaa
mietaas
mietaas

14

toivottavasti nokian ace ei muistuta E7:aa ja kaikista vähiten N8:a.
jos tässä kohtaa ei muotoilu parane niin ihmettelen.

ps. qwerty ace:en voisi olla hyvä ratkaisu.

t. osakkeenomistaja

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
hdjdjdjs (vahvistamaton)

15

Muuten hyvä, mutta tuo karmiva windows... Pysyn mieluummin androidin valtavassa sovellusvalikoimassa, muokattavuudessa ja nopeudessa.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
hdjdjdjs (vahvistamaton)

16

Muuten hyvä, mutta tuo karmiva windows... Pysyn mieluummin androidin valtavassa sovellusvalikoimassa, muokattavuudessa ja nopeudessa.

Vastaa
pentsu
pentsu

17

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti hdjdjdjs:

Muuten hyvä, mutta tuo karmiva windows... Pysyn mieluummin androidin valtavassa sovellusvalikoimassa, muokattavuudessa ja nopeudessa.

99%:lla varmuudella hakkasit ton älyttömän viestisi tänne juurikinkin karmivalla windows pc:llä.

Vastaa
Duuhannes
Duuhannes

19

Varmaan taas on ihan päättömät hinnat. En osta uutta puhelinta mikä maksaa yli 250€. Ihan sairaita nykypäivänä nuo hinnat ja ne pysyy korkealla niin kauan ku löytyy idiootteja jotka maksaa.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
burman kivi (vahvistamaton)

20

jotenkin ymmärrän nyt miksi N9 luurin qwerty(N950) haluttiin plokata!

tarvitsee vielä sanoa että elop EI OLE NÄITÄ LAITTEITA SUUNNITELLUT!

käyttää meegon runkoa oman egon pönkittämiseen ! mutta pääasia on että nokia on taas kisassa mukana!!! =)

all in!

Vastaa
3rd_party
3rd_party

21

@8 & 13
Rekisteröitymispakko + "ilmoita asiaton viesti" -kenttä varmaan ainakin vähentäisi tuota ärsyttävää SGSII-on-paras-katso-vaikka-tästä-linkistä -häiriköintiä, vaikkei sitä ehkä kokonaan estäisikään. Saattaisipa tosin kuormittaa ylläpitoa.

@14
Kyllä E7:n muotoilu aina äärettömän epäergonomisen Desire Z:n tai vähintään yhtä epäergonomisen ja monin kerroin rumemman Xperia Pron muotoilun hakkaa. N8:ssakaan ei mitään muuta vikaa ole kuin takakannen ulkonema, joka tosin mahtaa olla välttämätön kameran yhtään paremman optiikan mahdollistamiseksi.

Toki muotoilu on suurelta osin mielipide ja käyttäjäriippuvaista. Yksi tykkää äidistä, toinen tyttärestä ja kolmannelle kelpaa vain Iisakki-setä...

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
haloo! (vahvistamaton)

22

3rd_party @
Oman mielipiteen saa kaikki tuoda esille ja sananvapaus on vapaa!.

Vastaa
Romisku
Romisku

23

Aika mielenkiintoisesti ainakin alkuperäisestä lähteestä on uutinen muuttunut matkan varrella. Techwith.com, josta Guardian on tietonsa repäissyt väittää, että Acessa on monoblock-runko, eikä näppiksestä puhuta mitään. Kuvassa tosin on liukunäppäimellinen puhelin, joista yhden takana lukee Dell x)

Vastaa
SpeechMan
SpeechMan

24

@16 Samaa mieltä. Vaikka itsekkin käytän koneessani Windowsia ja täytyy myöntää, että työpöytä Windows on edennyt hiljaa mutta varmasti kelpo käyttikseksi.

Ongelmahan onkin muiden Microsoftin tuottamien palvelujen laatu. Etsikääpä netistä kuva jossa verrataan Googlea Bingiin ja Yahoo searchiin, aika surullista katsottavaa kahden jälkimmäisen osalta. Pätee myös Windows LIVE/GFWL palveluun, toimii, miten toimii, jos toimii.

Sama juttu Windows Marketplacen kanssa, miksi TOP 5 pelit ja TOP 5 sovellukset ovat samat? Mitä järkeä on siinä, että pelit ovat myös sovelluslistauksessa mukana?

Kaiken kaikkiaan koko touhusta jää melko vasemmalla kädellä tehty tuntuma. Raapaistaan vaan jotain kasaan äkkiä ja korjataan myöhemmin, tulee mieleen Win95 tai Vista.

Vastaa
Tnoi
Tnoi

25

@13

Surullisen paljon kyllä sitten jaksavat nähdä vaivaa tuohon trollaamiseen.. Mutta se rekisteröitymispakko tänne keskustelun puolelle olisi kyllä ihan hyvä juttu.

Vastaa
Routalempi
Routalempi

26

Vaikuttaa hyvältä tämä uutinen, olin toivonutkin jo että Acesta tuo qwerty löytyisi. Etenkin kun tähän yhdistää vielä Windows Phone Mango version bugailevan / kaatuilevan näppäimistön, niin tuota osaa arvostaa jo siitäkin syystä.

http://www.tietoviikko.fi/msareena/msuu...stoista/a706480

Tokihan tuo tullaan korjaamaan varmaan piankin, mutta täytyy myöntää että itselleni puhelin ilman fyysistä qwertyä vaatii jo sinällään korjausta. ;) Tuo tullut todettua kantapään kautta..

Mitä reisteröitymiseen tulee, niin itse kannattaisin rekisteröitymispakon sijasta sitä, että olisi suoraan vaihtoehto "kommentoi anonyymina" jolloin tulisi nimeksikin anonyymi, ilman mitään nimimerkkien tai osoitteiden keksimisiä. Tämän lisäksi ylös _EHDOTTOMASTI_ painike, piilota anonyymit kommentit (tämän voisi vaikka rekisteröityneet tallentaa oletusasetuksekseen). Miksikö näin? Itse en ainakaan etenkään mobiililaitteilla jaksa kirjautua kommentoidakseni, enkä aina töissä olessanikaan.. Niin itse toki saatan kuuluakin siihen ryhmään joiden komentit mielellään sivuutettaisiin, mutta saattaa fiksumpiakin kommentteja kirjoittavat toisinaan tehdä noin.. Ehkä rekisteröityneillä voisi lisäksi olla oikeus nostaa joitain anonyymikommentteja silti nähtäville antamalla plussaa tms. (tai sitten toisinpäin, piilottaa niitä miinuksin). Toki tämä olisi monimutkaisempi toteuttaa...

Vastaa
askoj
askoj

27

Kyllä meikäläinen nakkisormi vaihtaa välittömästi sellaiseen Nokiaan, jossa on se fyysinen näppäimistö. En nyt mikään suurempi puhelin hi-fisti ole, mutta myönnettävä on, että E7 ei kaikilta osin ole onnistunut, tosin juuri tuon näppäimistön vuoksi käyttökelpoisempi kuin esim. vähän aikaa käyttämäni IPhone. Korealais-taiwanilaistuotteita en vielä ole ostanut, vaan olen yrittänyt siltä ilmansuunnalta pysyä japanilaisissa telkkareita myöten. Tosin eihän niittenkään kiinalaisuusasteesta tiedä.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
Ralle_ (vahvistamaton)

28

Markkinoilla on harvoja puhelimia, joissa fyysinen näppäimistö. Ilmeisesti niille ei ole paljoa kysyntää ja itsekään en katso sellaista tarvitsevan, koska lähetän sähköpostit tietokoneella, käytän puhelinta lähinnä surffailuun, geokätköilyyn, autonavigointiin, tekstiviestin lähetykseen ja soittamiseen. Fyysinen näppis vain lisäisi laitteen painoa, nostaa hintaa ja tekee puhelimesta helpommin hajoavan. Myöskään Microsoftin ominaisuuksiltaan rajoitettu ja suljettu käyttöjärjestelmä ei ainakaan lisää ostohaluja.

Vastaa
3rd_party
3rd_party

29

@22
Sananvapaus ei ole vapaa, vaan ihmisen perusoikeuksiin kuuluva sananvapaus on rajattu, katso vaikka Euroopan ihmisoikeussopimuksesta (löytyy esim. täältä: http://www.finlex.fi/fi/sopimukset/sopsteksti/1999/19990063, 10. artikla).

Sananvapaus ei myöskään tarkoita sitä, että kenenkään pitäisi ottaa tehtäväkseen julkistaa toisen ajatuksia tai tarjota niiden julkistamista varten objektiivinen foorumi. Afterdawn, kuten muutkin kaupalliset toimijat, saa vaikka sensuroida kaikki paitsi Applea ylistävät kommentit, eikä se silti sodi mitenkään sananvapautta vastaan.

Pahoittelen offtopicia...

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
selventäjä (vahvistamaton)

32

@29
Kirjoitit,että Sananvapaus ei ole vapaa, vaan ihmisen perusoikeuksiin kuuluva sananvapaus on rajattu.

Mitä sanoo Suomen lainsäädäntö sananvapaudesta?.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
selventäjä (vahvistamaton)

33

@29
Kirjoitit,että Sananvapaus ei ole vapaa, vaan ihmisen perusoikeuksiin kuuluva sananvapaus on rajattu.

Mitä sanoo Suomen lainsäädäntö sananvapaudesta?.

Vastaa
ArttuH5N1
ArttuH5N1

34

Rekisteröitymispakko. Eikö sen tarpeellisuus ole jo todistettu? Haittapuolena tietenkin se, että kommentoidessa pitää nähdä se valtava vaiva kirjautua sisään. Plussana, että suurin osa näistä typeristä kommenteista suodattuu. (Ja moderoinnista tulee helpompaa.)

Vastaa
joniz123
joniz123

35

Kyllä oma seuraava puhelin on windows phone. Windows phone integroituu varmasti paremmin windows käyttiksen kanssa, kuin muut puhelimet? Tottakai täytyy tukea myös oman maan yritystä, kyllähän täällä Suomnessa vielä jotain Nokian toimintaa on eikä kaikkea ole viety ulkomaille.

Vastaa
Jarissimo
Jarissimo

36

Tuo "tukea oman maan yritystä" kuulostaa kyllä tässä tapauksessa jo aika kaukaa haetulta.
Nokiassa ei paljon muuta suomalaista enää ole kuin historia. Sitä eivät saa annettua enää pois, mutta muu kyllä menee ihan hakupalkalla.

Muutenkin, jos seuraava puhelimesi on Windows Phone, niin miten se liittyy Suomeen ja suomalaisuuteen mitenkään? Ei Nokia ostanut Microsoftia.. Tällä historialtaan suomeen liittyvältä yhtiöltä (Nokialta) ei edes ole tullut yhtään WP puhelinta mitä monilta muilta valmistajilta on (Veikkailempa ettei tänä vuonna vielä suomesta edes osteta "suomalaisen" valmistamia WP puhelimia, kun tälle "Suomalaiselle" yritykselle on tärkeämpää palvella muiden maiden asukkaita). On helpompi tukea oman maan yritystä puhelinhankinnoissa ostamalla puhelin suomalaisesta kaupasta, sillä suomalaista puhelinta et enää nykyisin löydä.

WP:n integroituminen Windowsiin on aikatavalla samanlaista kuin muidenkin puhelimien. Integroitumisen taso riippuu paljon käytetyistä sovelluksista, esimerkiksi minun yritys käyttää Google Appsia ja näinollen Android tukee tuota parhaiten, riippumatta koneen käyttöjärjestelmästä.

Vastaa
Alihankkija
Alihankkija

37

Ace:ssa EI ole QWERTY näppäimistöä, muuten "vuodetut" tiedot pitää suurinpiirtein paikkaansa. ulkonäöltä samanlainen kuin searay, mutta näyttö on hieman kohollaan puhelimen pinnasta (ainakin viimesimmissä protoissa vielä oli), mikä ainakin itseä häiritsee. Puhelin on todellakin ensimmäinen 4G (LTE) windows puhelin, jonka takia luultavasti sen myös itselle hankin.

Vastaa
joniz123
joniz123

38

@36
Niinkuin sanoit, Nokia on syntynyt Suomessa, Nokian pääkonttori sijaitsee Espoon keilaniemessa ja Salon tehdaskin on vielä pystyssä. Onko Samsungilla tai Applella tehtaita tai pääkonttoria Suomessa? Se on totta, että täysin Suomalaista puhelinta en Nokialta löydä, mutta on se Nokian puhelin minulle "suomalaisempi" kuin Samsung tai Apple. Nokia loi puhelinbisneksen ja siitä me Suomalaiset voimme olla ylpeitä. Jos itselläni on rinnakkain samsungin ja nokian samantasoinen tuote ei ole epäselvyyttä kumman valitsen.

Vastaa
Jarissimo
Jarissimo

39

Tuo on asia jolla Nokia pitää pintansa suomessa vuosi toisensa jälkeen, ihan sama mitä sontaa ne markkinoille tunkevat. Nokian työllistäminen on kyllä jo aika pientä ja lisäksi nykyisilläkin työntekijöillä on kokoajan pelko hanurissa, että joko huomenna leikataan meistä.

No ,täytyy yhtyä tuohon, että jos olisi kaksi vastaavaa tuotetta rinnakkain niin valitsisin varmaan Nokian, se vaa ntulee jostakin selkäytimestä, vanhasta muistista. Sellaista tilannetta vaan ei ole ollut moneen vuoteen. Toivottavasti tahti muuttuu.

Minulla ei ole kauhean suuret odotukset Nokian tämänpäiväisiin julkaisuihin, mutta toivottavasti olen väärässä.

Ei minulla mitään Nokiaa vastaan ole, mutta en heille mielelläni rahojani anna, kun olen nähnyt ja kokenut heidän ylenkatsomisensa asiakkaisiin ja heidän vaatimuksiinsa.

Enkä mielelläni rahoita Eloppipellen palkkaakaan, sillä siinä on mies joka ei ole ansainnut senttiäkään, on maksun puolella ja paljon.

No, mutta tänäänhän pitäisi olla jonkinmoinen käännekohta Nokialla. Toivon hartaasti, että julkaisevat jotakin mikä erottuu massasta, siis muutenkin kuin muotoilulla. Jos osaavat innovoida niin sieltä tulee jotakin nannaa ja se voisi vielä pitää lautan tulessa, että kerkeäisivät miettiä mitä seuraavaksi.

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja