Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Nokia aloitti Windows Phone -puhelimen TV-mainonnan Britanniassa

32
Manu Pitkänen

Nokia aloitti Windows Phone -puhelimen TV-mainonnan Britanniassa
Nokia on aloittanut Sea Raynä tunnetun Nokia 800 -puhelimen televisiomainonnan Britanniassa, vaikka puhelin julkistetaan vasta parin päivän kuluttua. Asiasta kertoi My Nokia Blog, jonka mukaan mainokset oli sijoitettu katselluimpien ohjelmien mainoskatkojen yhteyteen.

Mainos on nähtävillä YouTubessa. Mainos noudattalee aiemmin verkkoon vuotaneiden mainoskuvien visuaalista ilmettä, jossa puhelin makaa valaistua discolattiaa muistuttavalla alustalla.Puhelinvertailun diilit uutiskirjeenä!

Etsimme jatkuvasti hyviä tietotekniikan ja kännyköiden diilejä ympäri nettiä ja uutisoimme niistä sivuillamme. Jos haluat saada tiedon uusista diileistä heti sähköpostiisi, tilaa diilien uutiskirjeemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Kännyköiden hintavertailu

Kommentit (32)

ep_
ep_

1

Tuo "discolattiaa muistuttava alusta" kuvaa selvästi Windows Phonen tiiliä. Paljoa ei laitetta nähty mutta riittävästi että mielenkiinto herää.

Vastaa
KIPPO76
KIPPO76

3

Melkein täytyy odottaa niitä win8 luureja jos niissä olis saatu tota käyttöliittymään vähän nätimmäks. Tämä win7.5 on niin vastenmielisen näköinen.

Vastaa
Thor1993
Thor1993

4

Pari päivää ni nähää sit mitä sieltä tarkalleen tulee ja ekoista arvioista voi aika hyvin päätellä miten tulee menestymää =)

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
WeePee Nokia (vahvistamaton)

10

Eiköhän se (toimivuus/toimintavarmuus) ratkaise,että miten tulevat WP Nokiat alkavat menemään kaupaksi!.Nykyisissä Symbian Nokioissa ei ole paljon hurraamista!!.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
WeePee Nokia (vahvistamaton)

11

Mutta tosta (WP) Nokia 800 -mallista en odottaisi kovinkaan menestyksekästä,koska eroavaisuutta/... ei löydy kun vertaa nykyiseen Nokia N9 malliin!!.

Vastaa
Jonahan
Jonahan

12

@11 Vai että ei eroa? Sehän on *täysin* eri tuote, koska softa on eri. Sen myös pitäisi tulla paljon useammalle markkinalle myyntiin kuin N9, joka on tärkeä elementti.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
alluuuuuuuuu (vahvistamaton)

15

android on tosi huono halpa ja keskeneräinen. ei pärjää windowsille tai edes symbianille. Android on hidas ja täynnä turhaa kamaa.

Vastaa
mcmopo
mcmopo

17

Aika hämärä tämä mainos kun tulee tollein pätkissä. Eli jos joku ei tiennyt niin jokainen kohta tosta mainoksessa näytetään erikseen toisten maistosten välissä.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
Sillattiis (vahvistamaton)

18

Uskon, että WP:llä on hyvät mahdollisuudet nousta mukaan kilpailuun. On selkeästi huomattavissa foorumeilta, että moni on pettynyt erityisesti halvemman pään Android laitteisiin. Ne kun tuntuvat tahmaavat ja muuten vain toimivan huonosti. Lisäksi korjauspäivityksiä ei tule kalliimman pään laitteiden tapaan. Moni on korjannut tämän custom-romilla tai muulla kikkailulla, mutta selvää on että tälläinen ei ole ratkaisu massoille. Massat haluavat laitteen joka toimii suoraan paketista ja on helppo käyttää ja tietysti nopea. Ei haittaa, vaikka se ei osaisi ihan kaikkia temppuja ja olisi muuten hieman kankea. Massat eivät kuitenkaan käytä lähteskään kaikkia ominaisuuksia, sillä he eivät ole niistä edes tietoisia. iPhone on näyttänyt, että tälläinen konsepti toimii. WP tuo sen vain nyt halvempiin hintaluokkiin.

WP kaipaa nyt vain kipeästä fanipoikia. Itkemään/troillailemaan foorumeilla ja pitämään ääntä ja tietysti suosittelemaan laitteita tutuilleen.

Vastaa
ArttuH5N1
ArttuH5N1

20

@19 Muutosvastarinta taitaa olla avainsana tässä asiassa. Myönnän itsekin olleeni erittäin skeptinen WP:n suhteen. Symbianiin kun olen tottunut. Mutta muutaman asiaan perehtyneen (mm. täällä AD:ssa) valistus siitä, miten WP tulee olemaan suora kilpailija iOS:lle massojen "tyhmänvarmana" käyttöjärjestelmänä, sai minutkin kääntymään positiiviselle kannalle.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
Mmikkis (vahvistamaton)

22

Se on on ollut jännä nähdä miten nokiakäyttäjien asenteet on muuttuneet wp7:n kohtaan, kun vertaa mitä ne oli ennenkun oltiin tietoisia, että nokia siirtyy windows luureihin. Sitä ennen se oli samanlaista roskaa kuin iphone, nyt sitten nokiakäyttäjät puolustaa hyvin samankaltaisilla ratkaisuilla varustettua käyttistä.

Miten esim kukaan nokiakäyttäjä voi edes harkita näitä, kun ei ole flashia, ei massamuistitilaa, ei aitoa moniajoa, no tähän voisi oikeastaan luetella kaikki iphonen asiat mistä nokiakäyttäjät on valittaneet, koska me pätee myös wp7:aan.

Vaikka vuosi sitten kuvittelin, että wp7 menestyy niin nyt kyllä tilanne näyttää erittäin vaikealta, miksi ostaa about samanlainen rajoitettu luuri vs iphone, kun iphone on paljon pidemmällä mitä WP7. WP7 on jäänyt täysin iphonen varjoon ja jälkeenkin. Mitä syitä on ostaa wp7 luuri vs iphone? Androidiin syitä taas on vaikka kuinka monia.

Vastaa
ArttuH5N1
ArttuH5N1

23

@22 En tiedä, viittaatko juuri minuun, mutta koen kyllä kuuluvani kuvailemaasi ryhmään. Tosin asia ei ole aivan niin, kuin väität, ainakaan minun osaltani. Pidän sitä edelleen "samanlaisena roskana" kuin iOS:ää. Se on todella rajoitettu, mikä on minun kohdallani sen suurin kompastuskivi, mutta se näyttää kivalta (ooh, shiny!) ja kädetön apinakin oppisi sen käytön välittömästi. Ja sitä juuri Nokia tarvitsee. Käyttiksen, joka sopii jokaiselle massaidiootille. Ja sitä WP juuri on.

Itse en tuota WP-puhelinta itselleni harkitsekaan, mutta teknologian suhteen täysin kädettömille ystävilleni voisin sitä oikein mielelläni suositella.

Ja ei ole suinkaan yllättävää, että nyt kun Nokia on siirtynyt WP:n talliin ja sitä pusketaan maistreamiin, sinä olet alkanut vierastaa WP:a. Näinhän siinä on monen kohdalla käynyt, täysin ymmärrettävästi.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
Mmikkis (vahvistamaton)

25

@23 "Ja ei ole suinkaan yllättävää, että nyt kun Nokia on
siirtynyt WP:n talliin ja sitä pusketaan maistreamiin, sinä
olet alkanut vierastaa WP:a. Näinhän siinä on monen
kohdalla käynyt, täysin ymmärrettävästi."

En ymmärrä mitä tarkoitat tällä? En vierasta sitä yhtään, olen seurannut wp7 maailmaa todella tarkasti alusta asti. Tarkotan sitä, että kun olen viimisen vuoden miettinyt wp7 luurin ostoa uutta iphonea odotellessa niin en keksi juurikaan syitä ostaa wp7 luuria yli juuri tulleen iphone 4s:n. Siinä pitäisi olla selkeästi jotain koukkua vs iphone, mutta ei siinä tunnu olevan.

Vastaa
pitokokka
pitokokka

26

Windows yhteistyössä on tiettyä hyötyä, mutta mennee vuosi - kaksi ennen kuin puhelimet on samalla tasolla kuin uusimmat Symbian ja Meego mallit. Windowsit ovat perinteisesti (pc-puolella) aika raskaita pyöritettäviä. Hyvänä puolena todettakoon, että on olemassa joku joka määrittää vähimmäisvaatimukset raudalle.

Samalla voidaan odottaa prosenttuaalisesti hurja korotus sovelluksien hintaan Storessa, esimakua voi hakea vaikka xbox livestä. Saakohan Windows puhelimeen mitään yhdellä eurolla tai jopa ilmaiseksi?

Pitemmässä juoksussa kodin viihde-elektroniikka, vaikkapa pc, Xbox ja kännykkä kommunikoivat saumattomasti keskenään. Jossain vaiheessa tänne tullee windows puhelin, toistaiseksi pärjätään bellellä ja välissä saattaa olla vielä Meego.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
Sillattiis (vahvistamaton)

27

@22

Sitä on vaikea sanoa onko WP oikea valinta Nokialle. Katteet rautavalmistajana ovat ohuet ja oikeasti isoksi tekijäksi ei pelkkänä rautavalmistajana pääse ikinä. Ainakin mitä itse puhuin oli ihan puhtaasti WP:n menestyksestä, enkä Nokian menestyksestä, vaikka Nokia kommenteissa ollaankin.

Hintahan se puoltaa. Ei ehkä vielä tänä vuonna, mutta ensi vuoden puolella viimeistään. Peruskäyttäjälle on aivan sama onko kädessä iPhone 4 vai 4s. Tuskin huomaa mitään eroa. Miksei siis myös halvempi WP puhelin jos perustoiminnallisuus on samaa tasoa? Siis, että kaikki toimii oikeasti jouheasti koko ajan ilman säätämistä. Nähtäväksi jää onko tilanne tämä myös kaikista halvimpien WP puhelinten kohdalla.

Mitä iPhonessa sitten on niin ihmeellistä verrattuna esim. WP? Älä vain sano Siri tai Facetime sillä Facetimea ei käytä enää juuri kukaan ja Sirille tulee käymään samalla tavalla. Kavereille voidaan esitellä, mutta alkuinnostuksen jälkeen vain harva käyttää aktiivisesti.

Vastaa
Plasticma
Plasticma

28

"ArttuH5N1
kädetön apinakin oppisi sen käytön välittömästi. Ja sitä juuri Nokia tarvitsee. Käyttiksen, joka sopii jokaiselle massaidiootille. Ja sitä WP juuri on."

Olen samoilla linjoilla asian suhteen. Ympäristöä kun seuraillut, niin keski-ikäisissä on paljon väkeä, jotka eivät ole vielä siirtyneet kosketusnäyttöihin tai ovat juuri siirtymässä. Tämä voisi olla Nokian ja WPn markkinarako. Ei Nokiaa suomalaiset perheenisät ja äidit nosta takaisin myyntikärkeen, mutta jos tilanne on sama maailmalla, niin siinä on saumaa.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
Mmikkis (vahvistamaton)

29

@27 Ilmeisesti siinä jotain on koska samantyylisillä ratkaisuilla tehty toinen käyttis ei myy juuri mitään ja samalla iPhone takoo ennätyksiä. En kuitenkaan usko, että android käyttäjät kovin innoissaan on WP7:stä, kyllä sillä yritetään houkutella niitä iPhonen ostajia ja kuten kaikki on nähnyt niin todella heikkoa on ollut.

Tässä on muuten aika hyvä kommentti liittyen facetimeen ja miksei siriinkin, molemmilla on varmasti ollut/on suuri vaikutus iPhonen myyntiin ja näkyvyyteen vaikka sitten ehkä lopuksi siitä ei tulisikaan mitään hittiominaisuutta. ELi kyllä siri tosiaan auttaa paljon iPhonen myynnissä vaikka sillä ei edes mitään tekisi.

"it does not matter to apple whether or not people use the facetime feature - with these new tv spots they are appealing to the emotional aspect of non-tech users...well beyond us early adopters...with a goal of making the iPhone ubiquitous across multiple demographic audiences - brilliant...how many moms out there connect with a commercial that said 'droid does' - none. us techies forget that features do not sell phones to most 'normal' people- but emotion does"

Aika tuttua tekstiä, kuulostaa ihan että voisi olla omaa tekstiä :)

Mitä sinä olet mieltä, miksei WP7 myy, mistä kiikastaa?

Vastaa
EJH50FIN
EJH50FIN

30

Ei kannata syödä karhua ennen kuin se on edes kaadettu.Antaa noksun näyttää mikä on pelejään kunhan nyt tulevat. Suurella todennäköisyydellä seuraava luurini on Nokia. Kun oli "pieni pakko" hankkia uusi peli, valitsin Android-luurin. Ja Applen tuotteisiin en koske pitkällä kepilläkään (ei sen takia, että ne olisivat huonoja). Jos (HUOM! painotus sanalla jos) olisin tuo omena-firma olisin ylpeä siitä, että matkitaan. Sehän olisi mainiota markkinointia.

Vastaa
ep_
ep_

31

@28
Juuri noin.

@29
Jep. Tuo siri ja facetime on kyllä ovelia kikkoja molemmat. Facetime tuo sen emotionaalisen puolen mainokseen. Kuitenkin facetimen hyöty on suurimmalla osalla väestä olematon varsinkin kun se sattuu vaatimaan sen wlan verkon että edes toimii. Siri taas on mielenkiinoinen mutta kuka nyt rupeaa kadulla kyselemään puhelimeltaan asioita. HTC on ottanut tässä asiassa mallia applesta ja pitää sivuillaan ja mainoksissa sellaista tietynlaista emotionaalisuutta ja korostaa laitteen ominaisuuksia (ohjelmistollisia ja käyttikseen liittyviä) speksien sijaan. Esim samsungin mainoksissa on keskitytty mainostamaan esimerkiksi suurta näyttöä joka vetoaa käyttäjiin paljon vähemmän kuin esim HTC:n mainos jossa puhelin on mukana päivän ajan ja näytetään mitä sillä voi tehdä.

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.