Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Kuittinen haukkuu Nokian Windows-puhelimet vanhanaikaisiksi

93
Manu Pitkänen

Kuittinen haukkuu Nokian Windows-puhelimet vanhanaikaisiksi
Telealan asiantuntijana profiloitunut Tero Kuittinen haukkuu Nokian uudet Windows-puhelimet vanhanaikaisiksi. Kuittisen mukaan puhelimissa käytetty tekniikka on läpeensä 9-12 kuukautta vanhaa.

Alaa seuraavat tuntevat Kuittisen voimakkaana Nokia-kriitikkona. Hän työskentelee Wall Streetillä osaketutkijana ja julkaisee kommenttejaan useissa talousjulkaisuissa.

Hänen mukaansa Nokia on hinnoitellut uudet puhelimet kunnianhimoisesti, ottaen huomioon etteivät ne tarjoa mitään uutta. Hän myös huomauttaa, ettei yhtiö kyennyt tuomaan markkinoille lippulaivatuotetta tai oikeasti edullista älypuhelinta, jolla se voisi kilpailla ZTE:tä ja Huaweita vastaan.

Lumia 800:n puutteiksi Kuittinen luettelee seuraavat asiat. Pieni ja epätarkka näyttö (vain 250 ppi, Androideissa jo yli neljän tuuman näytöt), paksuus (12 mm) ja yksiytiminen suoritin. Lisäksi siitä puuttuu NFC- ja LTE-tuki, jotka ovat jo kalliimmissa Android-malleissa.Hän toteaa kirjoituksessaan, että muidenkin valmistajien huippumalleissa on omat heikkoudet. Yleensä nämä on onnistuttu paikkaamaan jollakin toisella ominaisuudella. Nokian uutukaiset ovat kuitenkin kaikilla osa-alueilla vanhoja. Yhtiö ei voi muuta kuin toivoa, että kuluttajat suostuvat maksamaan ylihintaa muotoilusta tai erilaisesta käyttöliittymästä.

Uusimmat puhelimet

Kommentit (93)

Kaakatus
Kaakatus

1

"Pieni ja epätarkka näyttö (vain 250 ppi, Androideissa jo yli neljän tuuman näytöt), paksuus (12 mm) ja yksiytiminen suoritin. Lisäksi siitä puuttuu NFC- ja LTE-tuki, jotka ovat jo kalliimmissa Android-malleissa. "

Varsinainen asiantuntija.. WP ei tue tuota isompaa resoluutiota, eikä useampaa prosessoriydintä, NFC:tä (korjatkaa jos olen väärässä), kuten ei myöskään LTE:tä. Jos vertaa muihin WP malleihin, niin Nokian malleissa saa aika hyvin euroille vastinetta.

Vastaa
JussiFX
JussiFX

2

Näistä "puutteista" allekirjoitan lähinnä paksuuden ja jos se nyt yhtä paksu on kuin N9 niin ei se nyt ketään voi haitata.
Eikös tässä laitteessa ole kuitenkin 800x480 resoluutio? Mielestäni se on ihan riittävä ja en nyt menisi 3,7" näyttöä pieneksi sanomaan. En itse edes halua yli neljän tuuman näyttöä.
Olisi laite ollut mikä tahansa, veikkaan että tämä Tero Kuittinen olisi kuittaillut joka tapauksessa.

Vastaa
amdnow
amdnow

3

Taitaa kuittinen haluta itselleen kuittia. Kaveri ei ilmiselvästi tiedä mitään WP alustasta ja minkälaista rautaa siinä saa käyttää.
Lisäksi WP on optimoitu "hieman" paremmin kuin Android ja näin ollen raudan ei tarvi olla kovinkaan ihmeellistä että UI toimii sulavasti.
Kuittinen saisi nyt mennä huussiin ja kaivaa kuitin persiistään.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
jfjfkofxsr (vahvistamaton)

4

Never heard of this guy

"Yhtiö ei voi muuta kuin toivoa, että kuluttajat suostuvat maksamaan ylihintaa muotoilusta tai erilaisesta käyttöliittymästä."

Ylihintaa? Speksit voi olla hieman vanhahtaneita, mutta hinta ei todellakaan ole liian korkea kilpailijoihin verrattuna.
Suuri massa katsoo enemmän imageen ja käytettävyyteen eikä viimeisimpiin spekseihin. iPhone 4S on todiste tästä ja Lumia on lisäksi tätä halvempi.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
Nallez (vahvistamaton)

6

Itkeäkkö vaiko nauraa kun lukee näitä Kuittisen kommentteja.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
ktyf (vahvistamaton)

7

"vain 250 ppi, Androideissa jo yli neljän tuuman näytöt"

Tajuaako toi yhtään mitään mitä se puhuu?

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
ktyf (vahvistamaton)

8

"vain 250 ppi, Androideissa jo yli neljän tuuman näytöt"

Tajuaako toi yhtään mitään mitä se puhuu?

Vastaa
MskshX
MskshX

10

Mitäs on NFC- ja LTE -tuki? En määkän tiedä tämmössii niin kiinnostaako tavan kuluttajaa? Ja kiinnostaako tavan kuluttajaa se näytön koko tai resoluutiokaan yhtään jos kapistus vaan näyttää siistiltä ja sisällössä löytyy? Paitsi et Nokialla ja WP:lla ei paljon löydykään...

Vastaa
ep_
ep_

11

En ymmärrä miksi "pieni" näyttö on muka miinus. Kaikki ei halua sellaista hirveää taulua. 3,7" on juuri sopiva omasta mielestä. Ja WP on optimoitu hyvin joten se ei tosiaankaan tarvitse niin tehokasta rautaa. LTE tuki WP:hen on tulossa ja NFC myös. Ja paksuuskaan ei ole mikään ongelma.

Mitä hemmettiä äijä huutelee tollasia kun ei tiedä mistään mitään.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
lklkli (vahvistamaton)

12

Tällaiset kommentit vähän heikentävät "asiantuntijan" mielenterveyden luotettavuutta :D

Vastaa
Bluejack
Bluejack

15

Kyllä kuittinen heitti kuitit aivan naulan kantaan näiden julkisten suhteen. Ei todellakaan riitä.
Nokia logo ei ole aikoihin tae "laadukkaasta" tuotteesta. Eikä nämä uutuudet tarjoa mitään miksi näihin pitäisi siirtyä..kilpailijat ovat edellä kaikessa, näissä ei ole mitää sitä maata tärisyttävää.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
khgfs (vahvistamaton)

16

Ikinä en enää nokiaa osta mutta tarkkuus ja pituusmittojen sekoittaminen keskenään tekee naurettavaksi sekä kuittisen että toimittajan joka kutsuu kuittista asiantuntijaksi.

Vastaa
Jarissimo
Jarissimo

17

Nokia nhuonoutta on tuossa ainoastaan tuo paksuus, tosin jos ei 12mm paksu laite mene taskuun niin silloin puhelimen paikk on jossain muualla.

Mutta sitten varsinainen ongelmakohta.. Loput puutteet ovat myös olemassa ja ne ovat ison ysävämme MS:n vika.

No mutta mites sitten.. Nokian vika on myös se, ettei se voi enää vaikuttaa siihen mitä se laittaa puhelimiinsa.. On teknoligiaosaaminen hyötykäytössä, kun eivät voi tehdä haluamiaan laitteita.

Komeita noi kyllä on:) Kumpikin WP luuri..

Vastaa
Jonahan
Jonahan

19

Aikamoista speksionanointiahan jutussa oli, mutta Kuittisen otsikko on ihan oikea. Käsissä on suuri markkinointihaaste, mutta sitä ei oikein millään raudalla olisi saanut kierrettyä. Myös huomio erikoisesta ensituotteen positioinnista oli oikea ja mielenkiintoinen, mutta ei se välttmättä ole ongelma.

Mutta jos näyttö todellakin on kuin N9:ssa on se kieltämättä heikko lenkki.


@1 "WP ei tue tuota isompaa resoluutiota, eikä useampaa prosessoriydintä, NFC:tä (korjatkaa jos olen väärässä), kuten ei myöskään LTE:tä. Jos vertaa muihin WP malleihin, niin Nokian malleissa saa aika hyvin euroille vastinetta."

Vaikka nuo eivät olekaan Nokian vika, voivat ne hyvinkin olla Nokian ongelma. Muut WP-mallit ovat myyneet harmittavan vähän. Onkin mielenkiintoista nähdä miten kuluttajat saadaan näistä kiinnostumaan ja miten ne saadaan esimerkiksi USA:n suurille operaattoreille valikoimiin. Jos puhelin ei ole edes valikoimassa, on se todella vaikea ostaa.

Vastaa
Eriol
Eriol

20

3,7" näyttö ei sinällään ole mikään vika, mutta Nokialta kyllä puuttuu puhelin tuonne 4,3-5 tuuman kategoriaan, ainakin ennen Acen tuloa. Tuosta resosta toki voi syyttää Microsoftia, mutta ihan peruskamaa se silti on. Paksuus on kyllä ikävää, mutta ehkä se tuo myös hieman rakenteellista kestävyyttä mukanaan. NFC ja LTE ovat tällä hetkellä lähes hyödyttömiä ominaisuuksia joista valtaosa ei halua maksaa. Ei sillä, Nokia kyllä osaa pyytää hintaa puhelimestaan joka tapauksessa.

Itse skippaan suosiolla kaikki alle 4 tuuman puhelimet joissa ei voi vaihtaa akkua tai lisätä muistikorttia.

Vastaa
Ergopad
Ergopad

21

En sanoisi että ekstra hintaa, jos mukaan saa lisäpalveluita kuten ilmaisen puheohjatun navigoinnin jne. Ja kun vertaa muihin WP7/WP7.5 luureihin, niin eihän nuo huonoja ole. Jonkin verran menee myös nuo puutteet myös WP:n rajoituksiin.

Vastaa
ArttuH5N1
ArttuH5N1

23

Aika monet ovat lähteneet tuohon pienten tablettien munanjatke-kisaan mukaan. Epäilen vahvasti, onko tämä kuluttajien enemmistön tahto, vai teknofiilien tahto. Ja pitää painottaa, että WP-puhelimet (Windows Puhelin-puhelimet?) on tähdätty juurikin niille tavallisille kuluttajille.

Vastaa
dRD
dRD

25

Itse annan Nokialle ison peukun siinä suhteessa, että eivät tuoneet markkinoille muodinmukaista "vaneria", vaan <4" näytön, jota me käsillä, ei viisipiikkisillä lapioilla, varustetutkin voidaan käyttää.

Prossun suhteen en hermoilisi, eri käyttisten tehontarve vaihtelee julmetusti -- suorituskyvyn näkee paremmin käyttöliittymän, selaimen ja pelien jouhevuudessa kuin numeroissa.

Eniten stressaan (jokaisen suomalaisen kannattaa stressata Nokian onnistumisen puolesta, ellei +5% veroprosenttiin ole toivelistalla ;-) sen kannalta, onko WP + Nokian omat kilkkeet, etenkin navigointi, hiottu nyt käytettävyyden osalta niin hyvin kuin vain mahdollista. Toivotaan että on. Samoin 3rd party sovellustarjonta pitää olla vimpan päälle tikissä viimeistään alkuvuodesta 2012.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
Jupe22 (vahvistamaton)

26

En muista tiedä, mutta jonkin verran youtubessa ym. löytyvään materiaaliin Mangosta tutustuneena ei vaan jotenkin sytytä tämä Windows Phone.. se jokin puuttuu.

Taskusta löytyy Nokia N8, edelleen markkinoiden paras kamera niin still kuin videon osalta ja kun Belle saapuu, niin käyttötuntuma paranee entisestään. Ja löytyy ilmainen navigointi monen eri kielen puheohjauksella.

Toki navigointiin käytän vanhempaa, Nokia 5800 -puhelinta, jossa siinäkin ilmainen Nokia Maps -puhenavigointi. Ja saipa sekin vähän aikaa sitten taas päivityksen softaansa, vaikka puhelin on jo pari vuotta vanha.

Vastaa
Latwis
Latwis

28

Tää Kuittinen keräsi jo E7 julkaisun yhteydessä melkolaista julkisuutta telealan "asiantuntijana" kun haukkuin Nokian Clear Black Displayt, samaan aikaan kun muunmuassa Engadget kehui ne maasta taivaaseen. Kumpaakohan uskoisin enemmän Kuittista vai Engadgettia? Kas siinä pulma.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
jeppe35 (vahvistamaton)

29

Jupe22
Varmasti on markkinoiden paras (12)Mpikselin kamera,mutta...siihen se lista jääkin!!. =(
Ja uusi Nokia 800 Lumia on aika puutteellinen,kun vertaa Samsung Galaxy S2 malliin!.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
jdjsjdjd (vahvistamaton)

31

Mietinpä vaan, että miksi joku ostaisi tämän, eikä samanhintaista androidia, joka on kaikin puolin edistyneempi. Älkääkä vaan jaksako väittää, että android olisi vaikeakäyttöinen. Se on kuin iOS, mutta muokattavampi.

Vastaa
pentsu
pentsu

32

250ppi ei tarkoita resoluutiota kuten joku jo ihmetteli, vaan se todellakin tarkoittaa tarkkuutta 250 pixels per inch. Tuosta voi jokainen laskea minkäkokoinen se pikseli on milleissä.

Siihen en ota kantaa onko se tarkka vai ei.

Vastaa
Jonahan
Jonahan

33

@32 Ihan totta. Joissakin paneeleissa käytetty RG BG-pentile vaan vähän sekoittaa noita vertailuja. Päästäkseen samaan havaittuun tarkkuuteen ne vaativat enemmän pikseleitä tuumalle verrattuna RGB-järjestykseen.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
Ralle_ (vahvistamaton)

34

@25:

"Eniten stressaan (jokaisen suomalaisen kannattaa stressata Nokian onnistumisen puolesta, ellei +5% veroprosenttiin ole toivelistalla ;-)"

Microsoft on kyllä (Nokialle) niin vastenmielinen kumppani että heidän liittonsa toivoisi menevän kiville. WP-luurin omistaminen vaatisi käytännössä myös Windowsin tietokoneeseen, jotta luurin sisältöön pääsee käsiksi. Mieluummin vähemmän Windowsia katukuvassa ja hieman isompi veroprosentti. Nokialla on kyllä varasuunnitelma jos WP failaa.

Vastaa
Routalempi
Routalempi

36

Itsekään en moiti sitä että näyttö on alle 4 tuumaa, päinvastoin se on plussaa. Jos jotain tästä moittisi niin sitä että ainakin jossain oli listattuna specseissä että koko olisi täysin sama kuin N9:llä, silti N9:ssä on 3,9" näyttö kun tässä on noiden windows näppäinten vuoksi vain 3,7". Ero ei ole tokikaan järin suuri, mutta se on olemassa. :)

Jos nyt menisin ostamaan luuria (siis jos näitä saisi suomesta nyt), niin saattaisin näistä kahdesta Lumiasta kallistua 710:n puoleen puhtaasti siksi, että käyttis on täysi mysteeri itselleni. Olisi halvempi kokeilla WP maailmaa siten, se ns. "kunnon luuri" voisi tulla myöhemmin kun qwerty on mukana pelissä.

Vastaa
Thor1993
Thor1993

37

Jossain ehkä oikeessa enkä nyt halua mitään Nokia fanin roolia ottaa (omistan Androidin), mutta toi nyt liioettelee ihan kympillä.

Miks olla tuplaydin prossu? WP ei osais hyödyntää sitä kunnolla ja ainiin, eihän Androidikaan ihan täyttä hyötyä saa irti.
Toki lisäteho on aina plussaa, mutta eri alustojen vaatima teho ero pitäs kanssa ottaa huomioon, Android nyt vaan tuppaa kuluttamaan tehoja että se rullaa smoothisti.

Näyttöhän on ihan surkeen pieni! Applen 3,5" on niiiin paljon isompi. Vai onkos sittenkään? Kaikki ei ehkä halua tablettia.

Näytön epätarkkuus? Tän hetken suosituimmassa Android puhelimessa SGS2:ssa sama reso, mutta 0,6" isompi screeni.

Paksuus? 12mm Saa olla tiukat farkut jos toi ei mahu taskuun. Toki ohuempi kotelo ei olis haitaks, mutta ei toikaan nyt paha voi olla, etenkin jos siitä hyödytään kestävyyden kannalta(?).

Vastaa
pitokokka
pitokokka

38

Ei tullut mitään Wow! tunnetta, samaa mitä N9:n kanssa. Toivottavasti myy Jenkeissä, sitähän tällä haetaan. Teknisiä tietoja vertaamalla voinee todeta:
- Videopuhelut eivät ole 800:ssa mahdollisa (N9 kyllä)
- Akun keston suhteen N9 vie voiton
- N9:ssä on RAMia enemmän ja tarjolla myös 64 GB malli
- 800:ssa tehokkaampi prossu ja RDS-radio
- toimiikohan 800:n myös hotspottina?
- löytyyköhän puhelimesta Dolby -juttuja?
- tukeekohan 800 CwM -kirjastoa?

Melkein sanoisin, että julkaisu on tärkeämpi Microsoftille kuin Nokialle. Nokialla on olemassa riittävät tuotteet, N9 ja uudet tehokkaammalla proserssorilla varustetut Belle -puhelimet.

Allekirjoittanut ei saanut sellaista tunnetta, että ko. puhelin pitäisi saada. Ennemin vaikka N9 tai jokin muu merkki.

Vastaa
webax
webax

39

tulevaisuuttahan nää tässä windowssi yhteistyössä hakee
ei siis välttämättä mitää jackpottia ensimmäisestä luurista.

win8 tulee ja toivoo et lopultakii windows ja puhelin saap sen tarvittan yhdistymisen keskenään...

Vastaa
roponen
roponen

41

No eikös sieltä odotettukin vähän kalpeampaa tekniikkaa näihin mm. Samsungin hirmuihin (paperilla) verrattuna? Saatiinkin menneen talven Lumia.

Jos se lussu kuitenkin toimii hyvin, hoitaa surffaukset, kuvaukset, mailit, navigoinnit, musat, kalenterit, joutoaikapelaamiset, akku kestää... ja hinta on kytkyllä alle 200€ niin arvelen että yhä useamman on enää vaikea löytää oikeutusta 500-600€ luurin hankintaan.

Vastaa
repino
repino

42

Melkoiset keskustelut oli tästä iPhone 4S mallista ja joku veti poroja sieraimiin, kun kerroin että se on raskaasti ylihinnoiteltu.
Minusta nää uudet Nokialaiset on tosi siistejä, ja käyttis on varmaan samaa kuin Win 8 versiossa, ja tuo palikkasysteemi on aika hieno uudistus. Nämä on verraten edullisia. Ootteko huomannut, että Youtube käyttää sitä nyt uudessa googlen versiossa.
Ei näitä kenellekkään nörtille tehdä. Asiakkaillehan nämä tehdään. Tietsikankin ulkonäkö voi pettää , kuten naisenkin, tärkeintä on mitä sisältä löytyy ja mitä laitteella tehdään..
Itekin käytän sekä kahta Nokialaista ja Huaweita, Huawei on tietokoneena loistava, mutta heikoissa kentissä pikku Nokialainen hakkaa sen mennen tullen, ei pätki, eikä kohise.

Vastaa
Jonahan
Jonahan

43

@42

Ongelmana ei ollut julistuksesi "raskaasta ylihinnasta" vaan perustelut, pikemminkin niiden puute. Ja tietenkin se pieni tosiasia, että maailmassa on vähintäänkin kymmeniä miljoonia ihmisiä jotka ovat mielellään, vapaasta tahdostaan, maksaneet sen hinnan. Ei siis vaikuta ylihinnalta.

Nyt sitten reilun 500e Nokia on sinusta "verrattaen edullinen", vaikka on varustettu varsin kevyellä raudalla ja sen tulevaisuus ja softavalikoima ovat hieman epävarmalla tolalla. Se siis on täsmälleen iPhone 4:n hintainen, noin satasen halvempi kuin 4S, joka on kauttaltaan noin vuoden uudempaa tekniikkaa kuin Lumia 800.

Onko tuolla juurikaan merkitystä tavalliselle käyttäjälle? Tuskinpa, mutta arviointiperusteet tuntuvat muuttuvan kuin tuuliviiri riippuen siitä onko hintalappu tai ominaisuus Nokialaisessa vai Ompussa.

Vastaa
repino
repino

44

Niin, eihän se tyhmä ole se, vaan joka maksaa...
Oletko edes tutustunut Win 8 versioon tai Androdin systeemeihin?
Taitaa olla, että sulla on iPhone toisessa kädessä ja toinen IPhonekäsi toisessa paikassa , hoitamassa sitä toista iPhone kapulaa..

Vastaa
EsaM82
EsaM82

45

Onhan se totta, että Nokia laahaa jäljessä verrattuna Samsungiin, HTC:hen tai Appleen. Ei Nokia tuo markkinoille mitään uutta. Samsungin ja HTC:n uutuuksia odottaa innolla, koska tietää, että sieltä tulee jotain, mikä herättää kiinnostuksen. Nokian uutuuksien kohdalla lähinnä odottaa, mitä ne ovat lisänneet puhelimiinsa, että pääsisivät edes kilpailijoidensa kanssa suunnilleen samalle tasolle.

Nokia tekee hyviä peruspuhelimia ja semmoinen minullakin on käytössä kakkospuhelimena, mutta älypuhelimet kannattaa metsästää muilta valmistajilta.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
joukahainen (vahvistamaton)

47

heivatkaa ne älyluurinne sinne minne ei paista.se että voi soittaa riittää mulle.(mooning)

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
Realiteettia (vahvistamaton)

49

Lieneekö Kuittinen saanut aikaisemmin Nokialta potkut pienten lahjojensa takia ja nyt sitten purkaa vanhoja kaunojaan Nokiaa kohtaan ns. 'asiantuntijana'. Olisi syytä siirtää syrjään myös samoista syistä kommentaattorin tehtävistä

Vastaa
Feynman7
Feynman7

50

Tyhmää lähteä huutelemaan omia mielipiteitään "totuuksina". Toiset haluaa meganäytön, valtavan reson, äärettömän ohuen puhelimen ja mahdollisimman coolilta kuulostavan suorittimen. Normikäyttäjille, siis massoille mille tuo puhelin on tarkoitettu, ei noilla luultavasti ole juurikaan merkitystä.

Oma mielipiteeni on että näytön koko on juuri hyvä, nykyinen on 3.5" ja ihan passeli. Resoluutio varmasti riittävä. En tarvitse yhtään tuon ohuempaa, nykyinen 13 mm ja ei ohuempi tartte olla. Jos toimii sulavasti niin toi prossu riittää. Ainut minkä oikeasti allekirjoitan on NFC-tuki koska Nokia on sitä innolla tuonut Symbian-puhelimiin, niin vähän harmi että uusin kärkiluuri ei sitä tue. Toki NFC on varmasti enemmän tulevaisuutta kuin nykypäivää.

Vastaa
pitokokka
pitokokka

51

Kyllä Kuittinen on oikeassa, mutta eihän me kerrota sitä jenkeille :-). Mm. ulkomaalaisilla sivuilla voi verrata eri puhelimien ominaisuuksia. N9:llä (ja 701:llä) on paremmat edellytkset kunnon myyntiin. Nokia toki vois yllättää ja tuoda qwerty puhelimen varutettuna hyvällä kameralla, vaikka windowsilla varustettuna.

Vastaa
tonttila
tonttila

52

"ettei yhtiö kyennyt tuomaan markkinoille lippulaivatuotetta"

No kieltämättä jos pitää olla parempi kuin muilla niin siinä kohtaa meni kyllä pilalle. Kaikki heti vertailevat ja noksussa on vähän muistia, pieni mutta kokoonsa nähden riittävän tarkka näyttö, siitä puuttuu viimeisinsä huutoa olevat kirjainyhdistelmät (NFC yms) ja prossussa on ytimiä liian vähän.

Siis lippulaivamallissa pitää olla kaikkea mitä ei edes välttämättä tarvita ja näytön pitää erottua massasta kokonsa tai tarkkuutensa ansiosta. Moni tekee ostopäätöksensä toissijaisten ominaisuuksien perusteella. Lippulaiva monesti määrää koko merkin brändin. Jos esim SGS2 olisi huono niin tuskin ne halvemmat samsungit olisivat kenenkään mielestä kovin hyviä.

Nokialta pihalle pian noin 4,5" näytöllä varustettu, akku loppuu kesken päivän, 2 GHz:nen kuumana käyvä kapula niin alkaa kehuja tulla ku Nokia on niin paras. Tarkoitan vain että yleensä lippulaivoja vertaillaan täällä keskenään ja välillä hieman turhan innokkaasti.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
Mmikkis (vahvistamaton)

53

Mikähän se nyt sitten mahtaa olla videopuheluiden merkitys tänä päivänä. Näistä nokian luureista ei löydy etukameraa ja samaan aikaan engadget julkaisee uutisen, että WP7:lle tulee ensi kuussa videopuhelutuki. "Tango video calling service for Windows Phone Mango set to roll out November 7th"

Htc titanissa on etukamera, samoin samsung focus s:ssä ja focus flashissa.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
Rahikainen (vahvistamaton)

54

joukahainen
Oles "Mokia" hiljaa!!.Kyllä se jo tiedetään,että perusmiehet käyttää peruspuhelimia joissa ei ole älyä!. ;)
=)

Vastaa
Jarissimo
Jarissimo

55

Niinpä.. kummastuttaa tuo, tosin syynä on varmaan laitteen valmisatja, joska ei tässä tapauksessa olekaan Nokia, kuten olemme tänään saaneet lukea. Eli Nokian puhelinta saammekin sitten odottaa ensivuoden puolelle asti.

http://www.talouselama.fi/nokialandia/h...lla/a711698?s=n

Videokameran merkitys etupuolelal on kasvcanut jo pitkään ja kasvaa jatkossakin. Ei niinkään videopuheluiden ansiosta, sillä niitä ei taida kukaan käyttää, mutta esimerkiksi Skype ja vastaavat palvelut lähes vaativat sitä.

Vastaa
Pume
Pume

56

Jamppa on lukenut jonkun koosteen jostain Nokiahaters.com sivulta ja latelee ne omina totuuksinaan ympäri maailman. Voi jösses...

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
Bobthe2nd (vahvistamaton)

58

LOL joku Kuittinen. Sen minkä Lumia häviää vuoden vanhoilla spekseillään ja etukameran puutteella, voittaa helposti takaisin käyttämällä autenttista Microsoft käyttöjärjestelmää.

Vastaa
Jonahan
Jonahan

59

@44

En ole juurikaan tutustunut Windows 8:aan, katsonut vain pari videota, mutta siihen ei liene kiirettä, sehän tulee markkinoille vasta noin vuoden päästä. Windows Phone 7:aan olen tutustunut käyttäen paria laitetta, 7.5:een en vielä. Windows Phone 7 vaikutti varsin mielenkiintoiselta alustalta, tosin aikamoiselta raakileelta.

Androidejakin olen käyttänyt jonkun verran, enemmän tosin Android-tabletteja. Ne eivät ole häikäisseet.

Pointtisi oli mikä?


@46

Osaan kyllä lukea, kiitos vaan. Osaan myös laskea arvonlisäveron verottomina ilmoitettuihin hintoihin mukaan.

Lumia 800 tulee maksamaan reilut 500e, Lumia 710 reilut 330e. Pidit aiemmin *molempia* verrattaen edullisina, onko nyt mieli muuttunut vai etkö taaskaan kirjoita sitä mitä tarkoitat?

iPhone hinnat ovat tällä hetkellä alkaen 369e, 519e ja 629e (3GS, 4, 4S), samoissa hintapositioissa on useitakin eri puhelimia, mm. N9, joka on hinnoiteltu noin 600e, ja tuo Lumia 800 joka on hinnoiteltu reilut 500e. Myös Androidvalmistajien huippumallit ovat aika samoissa luvuissa.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
user_org (vahvistamaton)

60

59@
>Lumia 800 tulee maksamaan reilut 500e, Lumia 710 reilut 330e. Pidit
>aiemmin *molempia* verrattaen edullisina, onko nyt mieli muuttunut
>vai etkö taaskaan kirjoita sitä mitä tarkoitat?

Lumia mallien Suomi hintoja ei vielä tiedetä, kansainvälisistä hinnoista on jotain hajua (Saksa alle 400e), mutta jokatapauksessa edullisempia kuin iPhone ja pakettiin kuuluu enemmän tavaraa.

>iPhone hinnat ovat tällä hetkellä alkaen 369e, 519e ja 629e
>(3GS, 4, 4S).

Suomessa iPhone4S 16GB vapaa 619e, 64GB 839e, iPhone 4 16GB vajaa 600e.

Vastaa
Jonahan
Jonahan

61

@60

> Lumia mallien Suomi hintoja ei vielä tiedetä, kansainvälisistä hinnoista on jotain hajua (Saksa alle 400e),

Lähde? Nokia itse kertoo seuraavaa:

"The estimated retail price for the Nokia Lumia 800 will be approximately 420 EUR, excluding taxes and subsidies" [1]

Siihen kun lasketaan päälle Suomen ALV päästään yli viiden sadan. Jos Saksassa tuota myydään jo alle verottoman hinnan niin kiinnostaa kuka sponssaa erotuksen.


> Suomessa iPhone4S[...]

Katsoin esittämäni hintatiedot Applen Suomen nettikaupasta, hinnat voivat tietenkin hieman elää riippuen mistä ostetaan. En oikein ymmärtänyt mikä pilkunviilauksiesi päämäärä oli. 519e ei kai kuitenkaan ole "vajaa 600e", ennemminkin "reilu 500e".


[1] http://press.nokia.com/2011/10/26/nokia...at-nokia-world/

Vastaa
Jarissimo
Jarissimo

62

"vapaa 619?" oli tuolla aiemmassa kommentissa ja se tarkoittaa varmaankin simfree mallia, kuten vertailussa kuuluukin olla. EliiPhone4S:n hinta on alkaen 619? (tuo 16gt hinta) vai löytyykö jostain halvemmalla lukitsemattomia, mitä kilpailijoidenkin puhelimet ovat?

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
Dollarinen (vahvistamaton)

63

Kirjoittaako toi Kuittisen homo oikeasti johonkin sellaiseen mediaan, jota lukee muutkin kun se ite?

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
user_org (vahvistamaton)

64

61@

>Lähde? Nokia itse kertoo seuraavaa:
>... 420 EUR, excluding taxes and subsidies" [1]...
>Siihen kun lasketaan päälle Suomen ALV päästään yli viiden sadan.
>Jos Saksassa tuota myydään jo alle verottoman hinnan niin
>kiinnostaa kuka sponssaa erotuksen.

Tuo on Lumia 800:n hinta-ankkuri, katuhinta sitten jotain muuta. Uutisoinnin mukaan jakelukanavaan panostetaan kovasti ja odotettavissa kovia operaattori kamppiksia. Jos operaattori Saksassa painaa jo alussa alle 400e sis. kaupanpäällisiä ilman sopimusta, niin liittymän kanssa voi odottaa vielä kovempia tarjouksia.

Oletetaan että 710aa mailmalla saa jopa liittymän mukana "kaupanpäälle".

Suomen hinnoista ei tieto, ne selviää aikanaa.


>kiinnostaa kuka sponssaa erotuksen.

Nokian sopimushintoja/hinnoittelu tapaa ei ole kerrottu, eikä yksityiskohtia miten MS panostaa, mutta se on kerrottu että MS panostaa mm. WP ja Nokia WP markkinointiin.

>Katsoin esittämäni hintatiedot Applen Suomen nettikaupasta,
>hinnat voivat tietenkin hieman elää riippuen mistä ostetaan. En
>oikein ymmärtänyt mikä pilkunviilauksiesi päämäärä oli. 519e ei
>kai kuitenkaan ole "vajaa 600e", ennemminkin "reilu 500e".

Hinnat katsoin Elisan/Saunalahden sivuilta, Apple Storessa näkyy olevan iPhone 4s 16GB 629e, 800:n Suomi hintaa on vielä vaikea arvioida, uskoisin sen katuhinnan olevan tuota iPhonea selkeästi halvempi, mutta ei me tiedetä paljonko se iPhone maksaa tuolloin.

Vastaa
Jonahan
Jonahan

65

@64

> Jos operaattori Saksassa painaa jo alussa alle 400e sis. kaupanpäällisiä ilman sopimusta, niin liittymän kanssa voi odottaa vielä kovempia tarjouksia.

Varmasti. Mikä operaattori on kyseessä?

Vastaa
Jarissimo
Jarissimo

67

Tuo oli surkein spekulointi mitä olen vähään aikaan nähnyt. Nokian optiikkaa on kehuttu, vaikka kyseistä optiikkaa ei edes ole kokeiltu ja iPhone 4s:ssäkin taitaa olla aika kelvollinen optiikka..:) No shaissea täynnä, kuten koko loppulehtikin..

Vastaa
Jonahan
Jonahan

68

Haha, ihan hyvä yritys troolata reaktioita IL:n artikkelilla. Seuraavalla kerralla suosittelen artikkelia jonka kirjoittaja ei ole jo lähes legendaarinen Pauli Reinikainen, myös laitteiden testaus oikeasti eikä pelkillä sattumalta valituilla spekseillä auttaisi asiaa... :)

Vastaa
ep_
ep_

69

Olen kyllä huomannut että IL:n jutut ovat saissea. Reinikaisen tiedoilla artikkeleissa on virheitä vaikka kuinka ja muutenkin on ihan syvältä. Pisti vain silmään kun juuri menin tältä sivulta AD:n etusivulle jossa oli tuo iltalehden bannerilaatikko uusimpien tapahtumien keskellä ja tämä pisti siitä silmään. :)

Ei muuten mitään. Empä tuollaiseen olisi muuten edes törmännyt kun en noita saisselehtiä enkä niiden nettisivuja luekkaan. Sattu olemaan vaan se loota AD:ssa. :)

Vastaa
Hena91
Hena91

70

Nokialla 3,7" näyttö iphonessa 3,5". iphonen ulkonäkö ja käyttis samaa vanhaa paskaa, nokia kehitäny erittäin hyvännäköisen puhelimen (n9, lumia 800). nokian prossu 1,4 ghz (vanhanaikainen?) samaan aikaan iphone 4s:ssä 1ghz prossu... että ei se nokia mihinkää varjoon jää ainakaan hintalaatusuhteen kannalta... wp:stä ei ole kokemuksia muutaku et hyvältä näyttää ainaki...

Vastaa
repino
repino

71

@59
Kommentaattorina olevinasi, on aika ihmeellistä, että et vielä ole tutustunut Win 8 beta-versioon.
Noilla hinnoilla ole nyt niin kauheaa merkitystä, toinen maksaa tyttärestä, toinen tyttären äidistä.
On tosin aika surkeaa lähteä arvostelemaan puhelinta, jota ei ole vielä edes kokeillut. Tosin Win 8 ja Youtube näyttää suunnan mihin ollaan menossa. Eli tähän itseristimääni palikkasuuntaan. Win 8 näyttää olevan ilmaisena mainostusmielessä ja opetusohjemana.
Pitäsikö joka autossakin olla 500 hevosta tehoja, vaikka normaalisti sillä ajettas 60-80 kilsaa tunnissa?

Vastaa
Feynman7
Feynman7

72

@70 iPhone 4S:ssä on tuplaydinprossu, mikä tuo lisätehoja. En toki tiedä kuinka hyvin iOS5 hyödyntää kahta ydintä, mutta uskoisin että hyödyntää kyllä.

Vastaa
Jonahan
Jonahan

73

@71

Minua kiinnostavat valmiit tuotteet ja kokonaisuudet, eivät tulevaisuuden lupaukset. Ei ole aikaa, eikä tässä tapauksessa sopivaa rautaakaan (siis soveliasta kosketusnäyttöä), koittaakseni kaiken maailman betoja. Tulevan vuoden aikana moni asia tulee muuttumaan, sekä Windows 8:ssa että kilpailijoissa.

Tutustun siis Win 8:aan tarkemmin kun sitä käyttävät tuotteet (ARM(?) tabletit) ovat kaupoissa ja sille saa muutakin softaa kuin selaimen ja pari hello worldia. Tällöin voin arvoida kokonaisuutta ja verrata sitä muihin tuolloin markkinoilla oleviin vaihtoehtoihin.

Vastaa
aj84
aj84

74

Itse (326ppi) tarkkuuteen tottuneena en todellakaan vaihtaisi luuriin pienemmällä tarkkuudella. Android luurien käyttäjät jaksavat aina vaan kerskailla ja hehkuttaa kuola suupielessä luuriensa näytön kokoa, mutta unohtavat siinä samalla että kun näytön koko kasvaa suhteessa tarkkuuteen liian suureksi jää (ppi) tarkkuus väistämättä liian pieneksi (suhteessa). Apple todennäköisesti tulee pitämään kiinni ppi tarkkuuden osalta johtoasemastaan joten iphone 5:n kohdalla (jos näyttö on jo sen prkl 4") pitäisi resoluution olla ainakin 1152x960. Todennäköisesti softa kehittäjät eivät siitä pitäisi joten resoluutio tulee todennäköisesti olemaan reilusti ylilyöty jota pidettäisiin "retina" tarkkuus.

Vastaa
taLeksa
taLeksa

76

amdnow @ et taida itse tietää wp7:sta mitään, sillä näes on tuo 1ghz ja riittävä keskusmuistivaatimus(yms. laitteistovaatimukset jota androidilla ei ole) kun android ei niitä pyydä, androidinhan on todettu pyörivän tuolla 528mhz prossullakin suht sulavasti

Vastaa
N900
N900

77

Ensinnäkin Witoosa alusta ei tue tuplaydinprosessoreita.(tulossa 2012-13)

Toiseksi HTC:n uusi Radar mallissa on vain yhden gigan prosessori ja saman verran muistia... Alusta ei tarvitse sen enempää. Joten ei tällä alustalla ole tekniikassa muita jälessä.

Kolmanneksi alusta ei tue NFC:tä tai LTE:tä.

Neljänneksi alusta ei tue (korjatkaa jos olen väärässä) yli 800x480 Resoluutiota. (HTC Titan sama Reso ja julmettu näyttö).

Nokia teki mielestäni suhteellisen hyvän puhelimen alustan puitteissa.

Varmaan jos olisi valinnut androidin alustakseen siellä olisi ollut lippulaivassa tuplaydin, giga muistia ja 4.0 versio sisällä.


Siltikin olen omaan Nysiin tyytyväinen.

Vastaa
N900
N900

78

Ainiin onhan sieltä tulossa jossaan vaiheessä Nokia Ace isomman näytön kinuajille...

Tämmöset speksit löysin nopeasti googlaamalla.
4.3″ amoled
1800mAh
carl zeiss
8mp AF
mango+
HSPA+ (YES THIS IS GOING TO BE NOKIA?S FIRST LTE 4G PHONE? COMING TO AT&T in usa IN Q1 2012)
CBD
1.4 gHz processor
16GB internal storage

Vastaa
repino
repino

81

@80
Eli korjailenko minäkin kolalla Lumia talvella ja säikähdän Hui! sanaa..
Kannatas opiskella ilotytönkin miten huita käyetään ja lumia ohjataan.
Noi on niin makuasioita, sen vaan tiedän, että kun aletaan lyömään hirmutehoja laitteisiin niin joku paikka kärähtää.
Onhan tuossa Huaweissakin vikoja, kuten muissakin, mutta kyllä sillä voi kattoo teräväpiirtovideoita tai elokuvia. Sanoisin riittävän hyvä. Ja ikinä et saa mistään kännykästä sellaisia ääniä ulos kuin PC:stä viritinvahvistimen ja kunnon kajareiden kanssa.

Vastaa
N900
N900

82

@80
Luitko tuon edellisen kommenttini? (77)
Windows alusta EI tue tuplaydinprosessoria...
Vaikeata?
Eikö ymmärrä?

Huomenta vaan. ;P

Vastaa
TuroP
TuroP

83

En ole mikään WP fani, enkä hurraa Nokian WP laitteille. Mutta tässä asiassa Kuittinen on ajanut kyllä suoraan päin puuta ja huomaa ettei hän ole päässyt edes pitämään kädessään ko. puhelinta (ei edes N9:ä)

Samoin valitettavasti hänen tekninen osaamisensa lienee yhtä rajoittunutta kuin tavallisella kuluttajalla, DPI:n ja pikseleiden mennessä iloisesti sekaisin. Samalla kun käyttöjärjestelmien erilaiset tehovaatimukset ja niiden tukemat ominaisuudet ovat täysin hakusessa.

N9 (ja Lumia 800) ovat kuolattavan hyvin muotoiltuja eikä puhelimen "paksuus" ole tosiaan mikään haitta. Itse asiassa jos puhelin olisi ohuempi voisi tunne sen kädessä pideltäessä olla huonompi. Siis ainakin oma lahjomaton mielipide on se että tämän paksuisten laitteiden ollessa kyseessä ei tarvitse enää katsoa pelkkiä numeroita.

Eli Terolle terveisiä että seuraavalla kerralla vähemmän selvää trollailua ja tekniikka haltuun ja mieluummin ennen subjektiivisten mielipiteiden laukomista olisi hyvä tutustua muuhunkin kuin vaan youtube videoihin arvosteltavasta laitteesta.

Vastaa
ArttuH5N1
ArttuH5N1

87

Onkohan nää trollit liikkeellä omasta alotteestaan ja tekevät tätä vain saadakseen muuten tyhjään elämäänsä sisältöä, vai onko joku pistänyt heidät asialle? Meinaan, että on kovin kovaa omistautumista, jos ovat palkatta liikkeellä.

Rekisteröintipakko?

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
Mmikkis (vahvistamaton)

90

@89 Mangolle tulee tässä kuussa tuki etukameralle. Siitä oli uutinen heti seuraavana päivänä engadgetissa kun nokian WP luurit esiteltiin.

Vastaa
repino
repino

91

Veikkaampa, että Nokia tulee menestymään. Johtuen siitä, että uudet ja normaalihintaiset kännykät ovat tavallisen kansan suosikkeja.
1000?:n puhelimet ovat vain marginaaliryhmän käytössä.
Tosin sekin on kehitystä elektroniikassa. Pian kaikki huippumallit maksavat vain esim satasen.
Kuka yleensä pystyy edes käyttämään kaikkia puhelimensa ominaisuuksia, sama kuten Office-paketin kaikkia ominaisuuksia.

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.