Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Valkoinen Nokia N9 tulossa loppuvuonna - tiedossa myös ohjelmistopäivitys

18
Manu Pitkänen

Valkoinen Nokia N9 tulossa loppuvuonna - tiedossa myös ohjelmistopäivitys
Viime kesänä julkistetusta ja lokakuussa myyntiin tulleesta Nokia N9 -älypuhelimesta ilmestyy loppuvuonna valkoinen versio. Huhuiltu värivariantti myöhästyi julkistuksesta, koska yhtiö halusi varmistua valkoisten kuorten olevan laadukkaita.

Valkoisesta N9:stä tulee saataville ensimmäisenä suurta suosiota nauttiva 64 GB:n malli. N9:n nykyiset värivaihtoehdot ovat syaani, magneta ja musta.

Nokia lupaa myös ohjelmistopäivitystä tälle vuodelle. N9:lle tarkoitettu PR1.1 sisältää pieniä käyttöön liittyviä parannuksia. Vakioasetuksilla avoinna olevan sovelluksen saa suljettua alaspäin suuntautuvalla pyyhkäisyllä, NFC-tagien lukuominaisuus tulee käyttöön ja musiikin toistoon liittyvät hallintapainikkeet löytyvät näyttölukosta.Puhelinvertailun diilit uutiskirjeenä!

Etsimme jatkuvasti hyviä tietotekniikan ja kännyköiden diilejä ympäri nettiä ja uutisoimme niistä sivuillamme. Jos haluat saada tiedon uusista diileistä heti sähköpostiisi, tilaa diilien uutiskirjeemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Kännyköiden hintavertailu

Kommentit (18)

Thor1993
Thor1993

2

On kyllä nätti =)
Mutta mikäs tossa valkosessa värissä on, kun sen kanssa tuntuu kaikilla olevan tarkkempaa, että kestää ja siks tulee myöhässä?

Vastaa
Ergopad
Ergopad

5

@1.
Valkoinen on ERILAINEN valmistaa. iPhone 4:n tapauksessa kesti kuukausia ennen kuin valkoinen malli ilmaantui.

Tässä tapauksessa ratkaisuna valkoinen malli on kiiltävä pintainen, kun muun väriset mm. mustat ovat mattapintaisia. Koska valkoisessa värissä näkyvät tahrat selvemmin ja mattapinta kerää tahroja helposti, sopii kiiltävä pinta valkoisen värin kanssa paremmin tahramattomuutensa ansiosta. Mattapinta tuo puolestaan värit paremmin esiin eikä aiheuta heijastuksia, jolloin se sopii taas värillisiin paremmin.

Toisaalta, valkoinen malli kiiltävänä on varmasti myös enemmän "läpinäkyvä" kuin värilliset jolloin on otettava valon "vuotaminen" erilailla huomioon.

Vastaa
epatheman
epatheman

6

Tärkein syy vaikeuksiin on valkoisen muovin kellastuminen. Yleensä homma hoidetaan lakalla. Siksi tästäkään ei varmaan mattaa tule. Jos ihmettelette niin kattokaapa niitä lapsuuden valkoisia Legoja :)

Vastaa
ArttuH5N1
ArttuH5N1

7

Nätiltä näyttää. Valkoisissa kuorissa itselläni ainakin on aina se pelko, että tahriintuvat. Kädet kun ovat usein painomusteessa, niin huushollin ovissa, näppiksessä jne. on tuota mustaa.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
huoh43434 (vahvistamaton)

8

Ööö mitenkä niin myöhässä? Ei valkosta n9 edes luvattu että tulee kun tää N9 julkaistiin, joten miten tää voi olla myöhässä? Kai valmistaja voi lisäillä eri väri mahdollisuuiksia jälkikäteen ilman että ne jotenki myöhästyis alkuperäsistä. ://

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
vinosilmä (vahvistamaton)

9

"N9:n nykyiset värivaihtoehdot ovat syaani, magneta ja musta."

Se on magenta, ei magneta.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
jepajuudas (vahvistamaton)

10

Eikö N9 ollut julkaisussa vielä kiiltäväpintainen. Sen voin kyllä sanoa, että Ergopadin pähkäilyt (tällä kertaa) taitavat olla suoraan hatusta. :)

Vastaa
Feynman7
Feynman7

12

Eikö muita kiinnosta ohjelmistopäivityksen uusi ominaisuus "Vakioasetuksilla avoinna olevan sovelluksen saa suljettua alaspäin suuntautuvalla pyyhkäisyllä".

Symbianissa olen tottunut siihen että ohjelmia ei kannata turhaan pitää auki syömässä akkua vaan sammutan aina kun en enää tarvitse. Meegossa kun homma toimii pyyhkäisyllä niin ohjelmat menee aina taustalle kun "pyyhkäisee ohjelman sivulle". Sitten sammuttaminen täytyy hoitaa erikseen sieltä moniajovalikosta. Ihmettelin heti miksei N9:ssä ole tiettyä pyyhkäisytoimintoa, jolla ohjelman saisi sammutettua. Nyt se on tulossa mikä on mielestäni aivan loistava lisäys ja voisi saada minut jopa ostamaan tuon, joskin N8:n loistavasta kamerasta en varmaan pysty luopumaan, valitettavasti.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
jeppe123 (vahvistamaton)

14

"Symbianissa olen tottunut siihen että ohjelmia ei kannata turhaan pitää auki syömässä akkua vaan sammutan aina kun en enää tarvitse. Meegossa kun homma toimii pyyhkäisyllä niin ohjelmat menee aina taustalle kun "pyyhkäisee ohjelman sivulle". Sitten sammuttaminen täytyy hoitaa erikseen sieltä moniajovalikosta. Ihmettelin heti miksei N9:ssä ole tiettyä pyyhkäisytoimintoa, jolla ohjelman saisi sammutettua. Nyt se on tulossa mikä on mielestäni aivan loistava lisäys ja voisi saada minut jopa ostamaan tuon, joskin N8:n loistavasta kamerasta en varmaan pysty luopumaan, valitettavasti."

Tämä toiminnallisuus on jo tarjolla ja on nimeltään "Swipe Manager", eli eikun vain downloadaamaan Ovi storesta ja toimii hienosti.

Voit itse määritellä mihin suuntaan tapahtuva Swipe sulkee sovellukset ja mikä jättää ne auki tai vaikka että aina kun "swaippaa" niin sovellus suljetaan.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
Nysi (vahvistamaton)

15

"Vakioasetuksilla avoinna olevan sovelluksen saa suljettua alaspäin suuntautuvalla pyyhkäisyllä"

Tuo pyyhkäisyasetus löytyy nyt jo asetuksista, mutta se ei ole käytössä oletuksena.
Löytyypi: Asetukset/Laite/Näyttö/Sulje sovellus pyyhkäisemällä alaspäin

Vastaa
MskshX
MskshX

17

Perhana kun olisivat jättäneet ton witun WP:n suohon ja keskittyneet vaan tähän. Olisi TODELLA varteenotettava kilpailija muille ja jo nyt valmis(?) tuote, kun WP:n kanssa menee taas ainakin vuosi vielä hukkaan.

Nyt jo oikeestaan vituttaa...

Vastaa
eemeli5
eemeli5

18

Muutaman päivän N9 aktiivikäytön jälkeen ei voi muuta sanoa kuin että onpas loistava puhelin ? kokemusta alalta 20 vuotta.
Mm. swipe ominaisuus on aivan järkyttävän hyvä ja käyttökokemus kaiken kaikkiaan on selkeä ja todella miellyttävä.
Kokonaisuutena aivan loistopuhelin ja mielestäni todella ansaitsisi sen hehkutuksen mitä mikkisoftan puhelimet nyt saavat .
Käsittämätöntä että tämä täysin valmis malli jätettiin joidenkin ekosysteemipuheiden takia ja otettiin työn alle vanhanaikaisen näköinen MS alustaksi.
Kyllä hyvä tuote myy niin kuin jo nyt on nähty niissä maissa missä N9 on edes myynnissä.

Nyt vain odotellaan päivitystä, että loistopuhelin tulee vieläkin loistavammaksi!

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja