Nokia esitteli taivutukseen perustuvaa ohjausteknikkaa

20
Manu Pitkänen

Nokia esitteli taivutukseen perustuvaa ohjausteknikkaa
Nokia on esitellyt Nokia World -tapahtumassa uutta Nokia Kinetic -nimistä prototyyppiä, josta voidaan nähdä jo tulevien sukupolvien matkapuhelinten ohjausteknologiaa. Aiemmin on nähty taivuteltavia näyttöjä, mutta niitä hyödyntäviä oikeasti hyödyllisiä sovelluksia ei ole ollut niinkään esillä.

Kuten alla olevasta videosta voi nähdä, niin Nokia Kinetic avulla puhelintansa voi hallita pelkästään taivuttelemalla sitä. Kosketusnäyttöä ei tarvitse hipelöidä, eikä käsiä irrottaa puhelimesta esimerkiksi kuvia zoomatessa. Laite osaa tulkita erilaisia taivutuksia.

Kinetic tarjoaa uuden tavan vuorovaikuttaa puhelimensa kanssa. Vaikka se ei itsessään riitä, niin kosketusnäyttöihin yhdistettynä se tarjoaa mukavanoloisen kokonaisuuden. Ainoa mitä enää voi toivoa on, ettei teknologia jää homehtumaan Nokian insinöörien prototyyppikasoihin, vaan siitä jalostettaisiin oikea kaupallinen tuote jossakin vaiheessa.

Parhaat kännykkätarjoukset

Samsung Galaxy M12 – hinta laskenut -29%

Samsung Galaxy M12
213 € CDON

Alin hinta viikko sitten: 299 €

Samsung Galaxy S10e – hinta laskenut -29%

Samsung Galaxy S10e
500 € CDON
669 € Proshop

Alin hinta viikko sitten: 701 €

Motorola Moto E22i – hinta laskenut -23%

Motorola Moto E22i
99 € Power
115 € Proshop
129 € Lenovo

Alin hinta viikko sitten: 129 €

Nokia X20 – hinta laskenut -23%

Nokia X20
231 € Kärkkäinen
299 € Elisa
299 € Telia

Alin hinta viikko sitten: 299 €

Kommentit (20)

Latwis
Latwis

2

Ehkä käytettävyys ei vielä ole niinkään erikoinen, mutta demona aika wow! Eikös tässä vähänaikaa sitten ollut video samsungin taivuteltavasta näytöstä, jossa oli vain näyttö, muttei sen kummempaa. Nokialla onkin jo toimiva proto laitteesta. Mielestäni Nokia voisi hieman kehittää tuota, ja julkaista mediasoittimen, ei niinkään puhelinta tuolla konseptilla. Olisi aika vänkä laite :)

Vastaa
ep_
ep_

3

Kyllä nokiallakin osataan. Toivottavasti kaupallistaisivat. Missäköhän haptikosnäytöt ovat? Taisi jäädä prototyypeiksi ne.

Btw. Videolla ominaisuuden nimi on kinetic, ei kinect niin kuin uutisessa lukee. Korjatkaapas.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
pakko_sanoo (vahvistamaton)

4

Jos on edustamassa firmaa kansainvälisillä markkinoilla, ni kannattais varmaa palkata semmone henkilö ketä puhuu englantia.

Vastaa
Latwis
Latwis

5

@4 eli siis jos et puhu täydellistä englantia, ei sinulla ole mitään asiaa kehittämään firman laitteita? Ei, vaikka olisit kuinka huippu alalla. Noita Nokian laitteita ovat esittelemässä oikeasti niitä kehittämässä/tekemässä olevat henkilöt, eivät myyntimiehet. Eikä tuo suomen aksentti kuulosta ihmeelliseltä muista kuin suomalaisista.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
englantia? (vahvistamaton)

6

"semmone henkilö ketä puhuu englantia"??
Tarkoitat kai, että kannattaisi palkata sellainen henkilö, joka puhuu englantia?

Vastaa
Teknotuuletin
Teknotuuletin

9

Kiinnostaisi tuo toinen laite, mitä esiteltiin taustalla. "Feel the image" viitataanko sillä juuri niihin Nokian näyttöihin, jotka tuntuvat jännältä, kun niitä koskettaa... Harmi vaan, että ei tule varmaankaan koskaan kaupan hyllyillä näkymään, koska Nokia on huono ottamaan riskejä ja tulee aina liian turvallisesti toisten perässä, eikä oikeastaan erottaudu, kuin nokiamaisella muotoilullaan. Harmi sinänsä, sillä Nokialla olisi potentiaalia moneen loppujen lopuksi.

Vastaa
MeanToasty
MeanToasty

10

@4, kannattaa ensiks opetella suomea, ennenkuin rupeaa selittämään kuinka kannattais palkata englanninkielen taitava henkilö. :)

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
juki1500 (vahvistamaton)

11

Itse en ole Noksun ystävä, mutta enemmän Nokian pitäisi tälläistä kamaa julkaista jossa on ominaisuuksia mitä muissa malleissa ole.

Vastaa
mietaas
mietaas

13

olikin kolme asiaa mistä nokia tunnetaan:
1) älypuhelimien pienistä näytöistä...
2) älypuhelimien leveistä kehyksistä...
3) älyttömistä innovaatioista, jotka eivät päädy tuotantoon...

t. osakkeenomistaja

Vastaa
djtob
djtob

14

@13. Nokian R&B kehitykseen menevät rahat eivät ole turhia, muiden valmistajien kuten esim Applen R&B on erittäin pieniä, mikä tekee Applesta kopioijan.

Vastaa
Latwis
Latwis

15

@12. Katsoitko ollenkaan videota. Kyseessä oli toimiva prototyyppi. Kaikki akut piirilevyt yms olivat tuon laitteen sisällä! Ei niiden tarvitse olla taipuvia, jos rakenne on tehty oikein. Piirilevy täytyy suunnitella eritavalla kuin nykyisissä puhelimissa, mutta teoriassa tuollainen laite voitaisiin laittaa hyvinkinpian markkinoille.

Vastaa
Teknotuuletin
Teknotuuletin

16

@15 katsoitkos itse ollenkaan videota? laite oli koko ajan johdolla kiinni tuolla jossain. ja ei tainnut olla pelkkä turvajohto, vaan myös ihan piuhoja varmaankin meni. laitteessa ei llut muuta kuin vain näyttö ja vääntelykääntelyohjaus.

Vastaa
ep_
ep_

19

Miinuksena tollasessa taivuteltavassa näytössä on että ei voi Gorilla Glassia käyttää tuon kanssa. Pitää kehittää joku kestävä ja taipuisa materiaali näyttöä varten joka ei ole viikon jälkeen naarmuilla. Tai hetkonen. Laittaa päälle sellaisen ZAGG:n invisible shieldin ni naarmut pysyy pois.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
user_org (vahvistamaton)

20

17@
>näyttö on näyttö mutta koittakaapa tehdä taiteltavat piirilevyt!!
>"noksulla" failataan!

Taiteltavat piirilevyt on vanhaa kauraa, niin löytynyt vuosia ihan kulutuselektroniikastakin.

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.