Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Nokia kehitti likaantumattoman kosketusnäytön

13
Manu Pitkänen

Nokia kehitti likaantumattoman kosketusnäytön
Kosketusnäytöllisten puhelinten yhtenä huonona puolena on, että ne likaantuvat väistämättä käytössä. Ihon rasva jättää näyttöön ikävältä näyttäviä sormenjälkiä. Nokia on kuitenkin löytänyt ratkaisun ongelmaan.

Yhtiö näytti Nokia World -tapahtumassa uutta nanoteknologiaan perustuvaa vettä ja muita nesteitä hylkivää pinnoitusmenetelmää. Cambridgen yliopistossa kehitettyä "teflonia" esiteltiin Nokia 700 -puhelimella. Pinnoitteen yhtenä parhaimmista puolista on, että se ei vaikuta lainkaan näytön kirkkauteen.

Apple on myös keksinyt tavan estää likaa tarttumasta puhelimiin ja on saanut sille patentin. Pocket-lintin mukaan Apple on lähestynyt ongelmaa eri tavalla kuin Nokia.

Alla on GSMArenan kuvaama video, jossa Nokian teknologiaa demotaan. Videolla Nokian edustaja toteaa, että pinnoitusteknologiaa voidaan hyödyntää muuallakin kuin pelkissä näytöissä. Pinnoittamalla kaikki komponentit, puhelimet saadaan kestämään vettä (tai oikeastaan hylkimään vettä).Puhelinvertailun diilit uutiskirjeenä!

Etsimme jatkuvasti hyviä tietotekniikan ja kännyköiden diilejä ympäri nettiä ja uutisoimme niistä sivuillamme. Jos haluat saada tiedon uusista diileistä heti sähköpostiisi, tilaa diilien uutiskirjeemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Kännyköiden hintavertailu

Kommentit (13)

ep_
ep_

1

Toivottavasti tämäkin löytää tiensä myyntiin samoin kuin taivutteluohjaus. Haptikos-kosketusnäytöt taisivat jäädä prototyypeiksi mutta toivotaan että näille käy toisin.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
Mikkis Nokia FAIL!! (vahvistamaton)

2

Apple on myös keksinyt tavan estää likaa tarttumasta puhelimiin ja on saanut sille patentin.Apple on vaan lähestynyt ongelmaa eri tavalla kuin Nokia. ;)

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
Mikkis Nokia FAIL!! (vahvistamaton)

4

Myöskin Samsungilla on kehitteillä (ellei ole jo) oma ratkaisunsa!. =)

Vastaa
miksuh2
miksuh2

6

@4

Entä sitten? Miten se liittyy tähän uutiseen? Ja eipä Samsung ole moista toimivaa ratkasua vielä esitellyt.

Ja eipä noita ratkasuja likaantumiseen nyt kovin montaa erilaista ole, käytännössä vaihtoehdot ovat näytön pinnoittaminen vettä ja likaa hylkivällä aineella, suojakotelo ja hanskat. Näytön pinnoittaminen on ehdottomastu noista se paras vaihtoehto ja se on myös ainut tapa oikeasti pitää näyttö puhtaana ilman purkkavirityksiä. Pinnoitteiden toteutuksesa sitten varmasti on suuriakin eroja. Nokian ratkasu on hyvä osotus nanotekniikan mahdollisuuksista.

Sinänsä itsestään puhdistuva ja/tai vettä ja likaa hylkivä lasi ei ole mikään uusi idea, vaan sitä on ennenkin kehitelty nanotekniikan avulla, Se ei kuitenkaan mitenkään vähennä Nokian kosketusnäytöille sopivan pinnoitekeksinnön arvoa.

Vastaa
perhana
perhana

9

@8
Mistäs tällaisen samsungin likaantumattomalla kosketusnäytöllä olevan puhelimen saa ostaa? vai mitä tarkoitat sillä että "ehti JO"

Tuossa linkissäsikin puhutaan taivutettavasta kosketusnäytöstä, joka käsittääkseni on hieman eriasia kuin likaantumaton kosketusnäyttö, ja ei samsung tuotakaan vielä ole myyntiin tuonut, eli pidättele nyt vielä hetken aikaa ettet turhaan housujasi sotke

Vastaa
Bluejack
Bluejack

10

Hienoja ideioita kunhan näitä ei tehdä näyttöjen kosketusherkkyyden ehdoilla. Ennemmin putsaan sitä näyttöä välistä kun kärsin tahmaisuudesta sen takia että on tahmaamaton näyttö.

Vastaa
Bluejack
Bluejack

11

..ja tätähän voisi ideana jalostaa heti esim. lisäämällä näyttöön myös ominaisuuden joka tappaa pöpöt näytöstä. Se kun on faktaa että keskiverto santerin kännykän näyttö(kosketusnäytöissä) on bakteerien yms. muiden loiseläinten viljelyn kannalta rikkaampi kun se paskapytyn kansi.
Joten ei tuo jutun näyttötekniikka vie sitä vähintään vkottaista putsaamisen tarvetta luurista. :)

Vastaa
ep_
ep_

12

Tutkimusten mukaanhan se paskapytyn kansi jonka Bluejack mainitsi ei ole se kodin suurin bakteeripesä. Se häviää reilusti keittiöluudulle jossa on moninkertainen määrä bakteereja. Muistaakseni myös puhelin oli mukana kokeessa (Ei kosketusnäyttö todennäköisesti kun muistaakseni jokin 5v vanha tutkimus) ja sekin voitti bakteerien määrässä tuon pöntön kannen. Olisi tosiaan hyvä tuo että näyttö tappaisi noita bakteereja kuten Bluejackkin ehdotti.

Vastaa
Bluejack
Bluejack

13

Lainaus:

ep_
Se häviää reilusti keittiöluudulle


Itse asiassa jääkaapin oven kahvakin on pahempi paikka haitallisten bakteerien kannalta ;)

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.