Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

ZTE:n halpapuhelimet kelpasivat paremmin kuin iPhonet

43
Manu Pitkänen

ZTE:n halpapuhelimet kelpasivat paremmin kuin iPhonet
Kiinalainen ZTE on noussut maailman neljänneksi suurimmaksi puhelinvalmistajaksi. Yhtiö myi puhelimia enemmän kuin iPhonesta tunnettu Apple.

Siinä missä Apple myi viime kvartaalin aikana 17,1 miljoonaa puhelinta, niin ZTE:n halpamalleja meni kaupaksi 19,1 miljoonaa kappaletta. Eroa raskaasti tappiollisen tuloksen tehneeseen LG:hen on enää kaksi miljoonaa puhelinta per kvartaali. Samsung ja Nokia leikkivät täysin omissa sarjoissaan, sillä niiden puhelimia toimitettiin 88 ja 106,6 miljoonaa kappaletta.

Vuositasolla ZTE myi enemmän puhelimia kuin Apple jo viime vuonna. Tämän vuoden huhti-kesäkuussa tilanne oli kuitenkin päinvastainen, sillä Apple myi puhelimia noin viisi miljoonaa kappaletta enemmän kuin ZTE.


Maailmanlaajuisesti puhelintoimitukset kasvoivat 12,8 prosenttia verrattuna viime vuoden vastaavaan ajanjaksoon. Kasvun hidastumisesta on kuitenkin merkkejä, sillä Länsi-Euroopassa ja Yhdysvalloissa puhelintoimitukset lähtivät jopa laskuun. Syynä on pidetty Euroopan talouskriisin aiheuttamaa epävarmuutta.

Kännyköiden hintavertailu

Kommentit (43)

ArttuH5N1
ArttuH5N1

1

No en kyllä yhtään ihmettele. Vaikka täällä jatkuvasti kasvatetaan virtuaalipenistä oman puhelimen prossutehoilla, näyttökoolla jne jne, niin kyllä peruskäyttäjä tulee erittäin hyvin toimeen jo sillä, mitä ZTE:n malleilla on tarjota. Ja onhan/olihan esim. Blade-tarjous uskomaton, sai periaatteessa puhelimen nettiä ostaessa.

Ja tästä huomaa samalla, kuinka pieni siivu Applella on puhelinbisneksestä määrällisesti. Vaikka hyvinkin saattaa tuolla pienellä prosentilla vetää parhaat tuotot.

Vastaa
perhana
perhana

2

Uskomatonta! halvat puhelimet menevät kaupaksi paremmin kuin kalliit :-O
En kyllä olisi tuota ikinä uskonut ellei siitä olisi uutista julkaistu... minä olen aina luullut että maailmassa on lukumääräisesti enemmän rikkaita ihmisiä kuin keskituloisia tai köyhiä.

Vastaa
Jonahan
Jonahan

4

Olipa "hyvin" otsikoitu juttu, Ilta-Sanomatkin on kateellinen.


@2
> olihan esim. Blade-tarjous uskomaton, sai periaatteessa puhelimen nettiä ostaessa.

Tuollaisiin tempauksiin osallistumalla saa helposti markkinaosuutta ylös, mutta samalla puhelinten keskihinta laskee ja niin tekee kannattavuuskin. Onko se pidemmän päälle hyväksi, jää nähtäväksi. Samaa nuorallatanssia harrastavat kieltämättä monet muutkin, mm. Nokia, Motorola, SE ja LG, jotka ovatkin olleet tappiolla viime aikoina, Nokian ahdinko voi alkaa helpottaa, muista en olisi niin varma. Androidleirissä on ollut erittäin kova hintakilpailu päällä jo pidemmän aikaa, ja se ei ole kuluttajankaan kannalta ainoastaan hyvä asia.


> Ja tästä huomaa samalla, kuinka pieni siivu Applella on puhelinbisneksestä määrällisesti

Kyllä, jos ainoana mittarina on kappalemääräinen myynti ja verrataan kaikkia puhelimia, myös niitä parin kympin kiinaluureja.

Paljon suurempi painoarvo sillä kuitenkin on kuin globaalista kappalemääräisestä myynnistä voisi kuvitella, ihan ilmiselvistä syistä, jotkut markkinasegmentit ovat tärkeämpiä kuin toiset.

Vastaa
repino
repino

5

Puhelinten varsinaiset osat ei maksa juuri mitään, kehittelijät ja markkinointi ovat kaiketi jo suurin kuluerä. Kuluttaja maksaa.

Vastaa
Jonahan
Jonahan

7

@6

Kyseessä on kaksi ihan erilaista tilannetta.

Bladen sai esimerkiksi Saunalahdelta ilmaiseksi normaalihintaisen (ja joskus jopa normaalia halvemman) liittymän kyljessä, eikä sitä oltu lukittu. Siinä diilissä sai oletettavasti turpiin sekä ZTE että operaattori.

Ameriikkalaisten operaattoreiden kytkylaitteet sitovat käyttäjän varsin kalliiseen parin vuoden liittymään. Puhelimista maksetaan valmistajille käypä hinta, varsinkin Applelle.

Vastaa
Bluejack
Bluejack

8

Lainaus:

Jonahan
Puhelimista maksetaan valmistajille käypä hinta, varsinkin Applelle.


Minä haistan applen alamäen alkaneen.Ei vaan mä toivon sitä liikaa.

Vastaa
Jonahan
Jonahan

9

@8

Mielipahan välttämiseksi suosittelen tammikuuksi täydellistä uutispimentoa. Kaikki merkit kun viittaavat siihen, että kuluvalla neljänneksellä Apple rikkoo niin iPhone- kuin iPad-myyntiennätyksen. Mahdollisesti käy samoin myös Mac-markkinalla, mutta se ei ole yhtä varmaa.

Vastaa
repino
repino

10

Tahtoo olla tammikuussa omenat jo vähän vanhanmakuisia, syyskuulla ne on parhaimmillaan....:D
Onhan omenat hyviä, kunhan niissä ei oo matoja....

Vastaa
Anestic
Anestic

11

@7

Blade oli kyllä käytännössä ilmainen silloin, mutta ei kukaan varmasti tappiota tehnyt. Varsinkaan ZTE, koska se ei tappiolla puhelimiaan elisalle myy... Ihmeellinen ajattelutapa :D Samalla logiikalla Samsung ottaa takkiin, jos iphonea myydään halvalla, kun sen näyttöjä käytetään :D

Vastaa
Jonahan
Jonahan

12

@11

Aika kova oletus että noin 100e (voittoa) per sopimus ilmeistyi kuin tyhjästä kattamaan subventoinnin. Onhan se tietenkin mahdollista, mutta epäilen suuresti.

Tuollaisiin kampanjoihin osallistuvat laitevalmistajat tinkivät usein katteistaan, jopa myyvät kyseisen satsin tappiolla. Mentiin tappiolle asti tai ei, pienentää se kannattavuutta. ZTE:n tilinpäätöstiedot ovat aika ylimalkaisia ja firma tekee muutakin kun puhelimia, mutta kannattavuus on huimassa laskussa edellisvuoteen verrattuna. Voitolla se toki vielä oli kokonaisuutena.

Vastaa
Routalempi
Routalempi

13

Missähän vaiheesa ZTE:n Mangot alkavat valumaan Suomen kamaralle? Hinnan kun niissäkin luulisi olevan ns. kohdillaan, niin voin kuvitella että moni ottaa ensikosketuksensa Windows Phoneen halvemman laitteen kautta, kun se käyttiskin on ennestään täysin vieras.. Muutoin toki tämän jutun otsikointi ja juttu itsessään että halpoja ostetaan enemmän kuin kalliita, luulisi olevan sen verran selvä asia (nimittäin nimenomaan hinnallahan zte on pääsyt huimiin myyntilukuihin), ettei nostaisi kummempia tuntemuksia kummankaan laitteen omistajissakaan.. Molemmat tarjoavat varmasti omistajilleen sen mitä niistä ovat hakeneetkin..

Edit:

Käytännössähän tuo malli liene ZTE Tania:

http://taskumuro.com/ztelta-ensimmainen...arustettu-tania

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
Mr. Hype (vahvistamaton)

14

ZTE Bladella ja iPhonella ei periaatteessa ole muuta eroa kuin 500 euron hintaero.

Vastaa
Jonahan
Jonahan

15

@14 Mr. Troll

Hah, ja kaikki muu. Jos olisit sanonut N8, niin CPU:n osalta olisit ollut oikeilla jäljillä, mutta siinäkin tapauksessa olisi jopa ihan spekseillä mitattavilla suureilla ollut isoja eroja kalliimman hyväksi.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
tytytrytry (vahvistamaton)

16

14@ Sekin ero on että ZTE:ssä ei ole aina jotakin suurta ja ärsyttävää vikaa niinkuin iphonessa.

Vastaa
Anestic
Anestic

17

@15 Myönnän että en näistä asioista ehkä kaikkea tiedä. Arvelen vain noin olevan, koska tuntuu omituiselta... Toki tämäkin uutinen on jonkin arvoinen brandille.

Blade on tosiaan loistopuhelin hintaansa nähden. iPhone minusta ei.

Vastaa
repino
repino

18

Kukahan noista iomenoista maksaa tonnin, kun käyttökelposen laitteen saa jo satasella? Pelkästä omenankuvastako, josta on jo puraistu..eli käytetty omena. Milloin joku on syöny toisten jo maistamaa omenaa?

Vastaa
Jonahan
Jonahan

19

@18

Tuo alkaa käydä jo vähän monotoniseksi. Pysyisitkö mitenkään päivittämään väitteitäsi edes vähän totuudenmukaisemmiksi?

Niistä maksaa "tonnin" eli noin 370e-850e ihminen, jolle se satasen puhelin ei, syystä tai toisesta, ole "käyttökelpoinen". Samanlaisia ihmisiä löytyy myös Samsungin, Nokian ja HTC:n asiakkaista, suuri osa heistäkin maksaa puhelimestaan yli satasen. Syynä ei pääosin ole omenankuva tai mikään muukaan logo.

Ihan hyvä, että ZTE myy halpoja Androideja, ne vaan eivät vaan ole riittävän hyviä kaikille.

Vastaa
ArttuH5N1
ArttuH5N1

20

Mä en ymmärrä, miten jonkun minuus on niin keskittynyt jonkun puhelimen/suuryrityksen ympärille, että pitää jokaiseen viestiin vastata ja selitellä kaikille muille, miten asiat ovat iOikein. Ymmärrän kyllä, jos joku sanoo Applesta kovasti pitävänsä, mutta joku raja.

Vastaa
emagdnim
emagdnim

21

@ArttuH5N1, +1. Laitanpa iteki löylyä lisää, kerranki vois trollailla iha rehellisesti: IOS on edelleenkin vanhanaikainen ja puutteellinen matkapuhelinjärjestelmä. Applekin vihdoin luovutti ja alkoi maksaa Nokialle sen kehittämästä teknologiasta. Jokaisen myydyn puhelimen kohdalla. Antennigate opetti? ;) Nyt voivat taas tehdä hommat oikein, ku on lisensseistäki maksettu ja lupa käyttää toimivampaa tekniikkaa. Nokia on myöskin tällähetkellä ainut, joka uskaltaa(ja näköjään osaa) tehdä erillaista muotoilua.

t. mbp:n ja dhd:n omistaja. Elä revi pelihousujas.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
Mmikkis (vahvistamaton)

22

@18 Ei androidia ainakaan kannata ostaa, ainakaan varsinkaa halpaa android luuria.

Android-käyttäjä, päivitys taisi jääda haaveeksi

http://www.talouselama.fi/nokialandia/a...aveeksi/a713374

"Tuloksia voisi luonnehtia kuluttajan kannalta hätkähdyttäviksi. Niiden mukaan 18 Android-puhelimesta muun muassa:
?6 ei koskaan saanut käyttöjärjestelmän ajantasaista versiota.
?12 oli ajan tasalla vain muutaman viikon ajan.
?11 lakkasi saamasta päivityksiä jo ennen kuin laitteen lanseeraamisesta oli kulunut vuotta.
?13 lakkasi saamasta päivityksiä kun laite oli vielä myynnissä tai vähän myynnin lopettamisen jälkeen.
?15 ei saanut Anroid 2.3:a eli Gingerbreadia, joka lanseerattiin joulukuussa 2010.
?vähintään 16 ei luultavasti koskaan saa Android 4.0:aa eli Ice Cream Sandwichiä."

"Omena säilyy tuoreena

IPhone 3GS tuli markkinoille vuoden 2009 kesäkuussa. Kun Applen iOS5 julkaistiin lokakuun 12. päivänä, se oli heti saatavilla myös iPhone 3GS:lle.

Kun Apple julkaisee päivityksen, se saavuttaa verrattain lyhyessä ajassa 90 prosenttia laitteista. Sen sijaan Gingerbreadilla kesti yli puoli vuotta, ennen kuin se oli saavuttanut merkittävän määrän Android-laitteista."

Hyvältä kuulostaa toi android :) No eipä silti, itse olen ainakin jo pidemmän aikaa seurannut, että android alusta on isoissa ongelmissa avoimuus josta aina hehkutetaan on näyttänyt jo negatiivisen puolensa. Jos nyt pitäisi joku muu luuri ostaa kuin iPhone niin kyllä se olisi Windows luuri.

@18 Ihan ei kyllä satkulla saa käyttökelpoista (ainakaan omalla vaatimustasolla) mutta parilla sataa saa käytettynä iPhone 3GS:n joka on edelleenkin varsin käypä luuri, eli parilla sataa saa käytetyn omenan.

Vastaa
Jonahan
Jonahan

23

@20

Ihan hauska kotipsykologisointi... Mutta valitettavasti ei osunut.

Olen hyvin pahoillani, että pidän loogisesta, faktoihin perustuvasta keskustelusta, myös koskien muita aiheita kuin Apple. Mutta mitä ilmeisimmin sellaisen toivominen muilta on tällä foorumilla tuhoon tuomittua. Jotkut täällä kun ilmeisesti arvostavat enemmän virheellisen väitteiden sekavaa toistelua.

Luitko edes mihin vastasin? Mistä asiasta olit eri mieltä? Paranisiko keskustelun taso jos minäkin alkaisin trollaamaan?

Vastaa
perhana
perhana

24

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti ArttuH5N1:

Mä en ymmärrä, miten jonkun minuus on niin keskittynyt jonkun puhelimen/suuryrityksen ympärille, että pitää jokaiseen viestiin vastata ja selitellä kaikille muille, miten asiat ovat iOikein. Ymmärrän kyllä, jos joku sanoo Applesta kovasti pitävänsä, mutta joku raja.

Minä taas toisaalta en ymmärrä lainkaan näitä eräitä android-hörhöjä sun muita jotka tuntuvat kirjoittelevan älyttömyyksiä ja tuulesta temmattuja "faktoja" kaikkiin sellaisiin uutisiin joista heillä ei itsellään mitään todellista tietoa ole... mutta sitten heillä ei juuri ikinä ole mitään asiallista kommentoitavaa androidia tai googlea koskeviin ongelmiin, vaikka nämä aiheet luulisi ennemminkin heitä koskettavan.

Otetaan nyt yhdeksi esimerkiksi vaikkapa tämä "tonnin iomena vs. satasen android" jonka paikkansapitävyydestä asiaan yhtään perehtyneet tietävät että iphonesta ei tarvitse maksaa tonnia vaan suunnilleen 500, ja vastaavasti saman tehoista android puhelinta ei saa satasella, vaan siitäkin joutuu pulittamaan lähemmäs 500

Vastaa
ArttuH5N1
ArttuH5N1

25

@23 En tarkoittanut pelkästään viimeisintä kommenttiasi, enkä edes pelkästään tätä uutista. " pidän loogisesta, faktoihin perustuvasta keskustelusta". No, kukapas ei.

"Olipa "hyvin" otsikoitu juttu, Ilta-Sanomatkin on kateellinen." Ensimmäisen viestin ensimmäinen virke. Mutta ei tuo minua häiritse, että faktojen lisäksi lisäät myllyyn oman iPalvontasi. Kuten jo mainitsin, ymmärrän jos joku fanittaa tiettyä tuotetta. Mutta seitsemän vastausta samaan ketjuun ja herran jumala, olet vielä mennyt vastaamaan joillekin trolleillekin. Sen verta pitäisi sietää muiden mielipiteitä, että ei katso elämäntehtäväkseen asioiden kirjaamista Oikein(tm).

Vastaa
repino
repino

26

@24
Katohan tuolta vertaa.fi sivustolta. Ja ainakin minä saan jo alle satasen niin nokian kuin androidpuhelimiakin. Enkä kirjoittanut mistään tehoista, kun tiedän että mitä enemmän tehoja sen enemmän virtaa menee. Vai onko perhanalla asiasta joku mullistava keksintö jolla ilmastakin saadaan sähköä.
Juuri tämä pullonkaula näissä kapuloissa on, ei se enää mikään mobiililaite ole, jos sen pitää olla laturissa kaiken aikaa. Vanha nokialaiseni toimii ties miten kauan ja paljon pienemmällä akulla.
Et edes jutussasi kertonut mitään uutuusnokialaisesta?
iomenoissakaan varmaan sen enempää vikaa, mutta uudesta mallista on kyllä tullut palautetta, että akusta häviää nopeasti virrat.
Eli älä rupea toisia moittimaan, kun et itsekkään ole perehtynyt asioihin.
Voit työntää sen iomenasi mihin haluat iP****n.

Vastaa
ArttuH5N1
ArttuH5N1

27

@24 En ole täysin varma, mitä sinä luettelet trolliksi, mutta itse ainakin vihaan näitä rekisteröimättömiä, joiden nimimerkki on lähes aina "Mokia", "SGS2 4Ever", "Wintoy", "iPhone SUCKS!", ja joiden miestin sisältö on täyttä huuhaata. Kyllä on Samsungilla (Androidilla?) vahva fanijoukko.

Vastaa
Lauzi
Lauzi

28

@27 Amen!

OT:The Backfire Effect:
"The Misconception: When your beliefs are challenged with facts, you alter your opinions and incorporate the new information into your thinking.

The Truth: When your deepest convictions are challenged by contradictory evidence, your beliefs get stronger."

Tähän ajatteluvirheeseen taitaa pohjautua suurin osa Imiesten ja Fandroidien (onko WP-faneille jotain hassunhauskaa nimitystä?) foorumilässytyksestä. Ikävämpi juttu ettei noista ikinä päästä eroon.

Vastaa
perhana
perhana

29

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti repino:

@24
Katohan tuolta vertaa.fi sivustolta. Ja ainakin minä saan jo alle satasen niin nokian kuin androidpuhelimiakin. Enkä kirjoittanut mistään tehoista, kun tiedän että mitä enemmän tehoja sen enemmän virtaa menee. Vai onko perhanalla asiasta joku mullistava keksintö jolla ilmastakin saadaan sähköä.
Juuri tämä pullonkaula näissä kapuloissa on, ei se enää mikään mobiililaite ole, jos sen pitää olla laturissa kaiken aikaa. Vanha nokialaiseni toimii ties miten kauan ja paljon pienemmällä akulla.
Et edes jutussasi kertonut mitään uutuusnokialaisesta?
iomenoissakaan varmaan sen enempää vikaa, mutta uudesta mallista on kyllä tullut palautetta, että akusta häviää nopeasti virrat.
Eli älä rupea toisia moittimaan, kun et itsekkään ole perehtynyt asioihin.
Voit työntää sen iomenasi mihin haluat iP****n.

Voi pyhä yksinkertaisuus... ensinnäkin vertaa.fi sivustolla ei ole myynnissä ensimmäistäkään kännykkää vaan yleensä ne ostetaan jostain kaupasta, eli siellä olevat hinnat eivät edusta koko hintahaarukkaa.
Ja jos rupeat vertailemaan hintoja, tottakai pitää verrata saman luokan puhelimia keskenään, et sinä varmaan mene autokauppaankaan sanomaan että mersu, bmw, tai honda ovat väärin hinnoiteltu koska datsian saa paljon halvemmalla ja siinäkin on neljä pyörää, ja dieselidatsia kuluttaa paljon vähemmän bensaa kuin bensamersu.

Sitten jos siellä käyttämässäsi tietotoimisto vertaa.fi sivullakin laitat vertailuun vaikkapa android-puhelimet joissa on 8-10 Mp kamera ja näyttö vähintään 640 x 960 resoluutio, huomaatkin hintahaarukan olevan jo siellä 500 euron molemmin puolin eli mihin ne iPhonea vastaavat 100 euron android puhelimet nyt hävisi?

Ja mitä uutuusnokialaisesta, paljonko N9 maksaa, kerro sinä saako sen paljonkin halvemmalla kuin iPhone 4s:n?

p.s. minä en omista ensimmäistäkään applen tuotetta, android puhelimia omistan tällä hetkellä kolme, mutta en silti näe mitään syytä haukkua iphonea joka käänteessä

Vastaa
Jonahan
Jonahan

30

@25

Et pitänyt otsikointia yhtään erikoisena? Uutisen pohjana ollut tilasto käsitteli koko puhelinmarkkinaa, kutenkin otsikkoon nostettiin ja uutinen käsitteli "sattumalta" ainoastaan neljänneksi ja viidenneksi suurinta firmaa. Ne olivat vielä listan ainoat, jotka tekevät pelkästään älypuhelimia. Tuoksahti aika iltapäivälehtimäiselle klikkien hakemiselle, ja hyvin näemmä onnistuikin.

Vai että iPalvontaa ja fanitusta, onpa voimakasta tulkintaa hyvin hatarilla lähtötiedoilla... Henkilöön menevä arvostelu tai nimittely korreloi varsin voimakkaasti asiallisten argumenttien loppumisen kanssa. Jätän ne siis omaan arvoonsa.

Taisin jo viikko tai pari sitten kirjoittaa, että mielipiteet eivät ole yhdenvertaisia, mutta oikeastaan tässä ei ole kyse edes mielipiteistä. Aion jatkossakin arvioida väitteitä faktojen ja perustelujen mukaan. En siedä väitettä maapallon litteydestä yhtään sen enempää kuin väitettä, että iPhonen hinnassa logon osuus on 900e.

Kumpikin on niin ilmiselvästi väärä väittämä (ellei löydy jotain erityisen hyviä perusteluja), että niiden sivuuttaminen jollakin "mielipiteitä kuuluu kunnioittaa" -hömpällä on kieltämättä lähes vastenmielistä.

Vastaa
repino
repino

31

@30
Tunnut olevan kaiken tietävä, mutta jostain syystä noin kriittinen, ja kaikki juttusi eivät ole oikeita. Tunnut olevan , vaan pirun tärkeä itsestäsi.

Vastaa
ArttuH5N1
ArttuH5N1

32

@30 Uutisen lukemisella olisi selvinnyt, että ZTE ilmeisesti ohitti Applen, että listalla tapahtui ihan muutoksiakin järjestyksessä. Että voi tietty miettiä, miksei otsikko kuulu: "Samsungin tulos kasvoi 23% viime vuosineljänneksellä."

Mielestäni iPalvonta ja (etenkään) Applen fanittajaksi sanominen ei ole kauhean vahvasti "henkilöön menevää arvostelua". Jos loukkaannuit tästä, pyydän anteeksi. Mutta onhan tuo fanitus nyt melko selvästi esillä eräissä kirjoituksissasi. Mutta jos et itseäsi iFaniksi miellä, niin en näitä termejä sinusta käytä. (Varsinkaan silloin, jos koet ne loukkaaviksi.)

Vastaa
ArttuH5N1
ArttuH5N1

33

@30 Niin, ja jos loukkaannut todella siitä, että sinua sanotaan iPalvojaksi (miksiköhän sanotaan? :D), niin termit "Apple-vihaaja", "anti-Apple" jne, ovat silti ihan ok?

Vastaa
Jonahan
Jonahan

35

@32

En loukkaantunut, vaan jätän ne omaan arvoonsa. Sellaiset argumentit vaan yleensä tulevat esiin (en nyt puhu ainoastaan tästä tapauksesta) kun asia loppuu. Esimerkiksi tässä tapauksessa sinä et ole halunnut kertoa yhtään mitään vikaa kirjoituksestani, jossa pyysin erästä kanssakirjoittajaa vähän skarppaamaan toistuvan "logo maksaa tonnin"-huutelun sijasta, vaan aloit "analysoimaan" minua henkilönä. Sittemmin väitit että et tarkoittanutkaan tätä keskustelua, joten oli paikkakin väärä.

Jos jokin kirjoitukseni on ollut fanituksen takia virheellinen, en todellakaan ole aina oikeassa, niin varmaankin niihin virheisiin voisi puuttua, nostamalla esimerkiksi esiin niiden kanssa ristiriidassa olevia faktoja tai näyttämällä virheen käyttämässäni päättelyketjussa.

Olen käyttänyt termejä "anti-Apple" tai "Apple-vihaaja", yleensä syystä, yleensä kollektiivisesti en yhtä henkilöä kuvaamaan ja yleensä siten että mukana on ollut myös faktaa. Ehkä joskus myös väärällä tavalla, en ole täydellinen, joskus menee hermo.

Vastaa
Jonahan
Jonahan

36

@31

Kenenkään kirjoitukset eivät voi olla aina oikeita. Toivoisin, että seuravalla kerralla argumentoisit niitä havaitsemiasi virheitä vastaan ja jättäisit "iMato"- ja "toisten maistama omena"-komiikan vähemmälle.

Keskustelut ovat paljon hedelmällisempiä, jos premissit olisivat edes jokseenkin totuuden kanssa yhtenevät ja päättelyketjuissa ei tehtäisi ilmiselviä virheitä.

Olen "pirun tärkeä" totuudesta, en itsestäni.

Vastaa
ArttuH5N1
ArttuH5N1

38

@35

Lainaus:

Esimerkiksi tässä tapauksessa sinä et ole halunnut kertoa yhtään mitään vikaa kirjoituksestani, jossa pyysin erästä kanssakirjoittajaa vähän skarppaamaan toistuvan "logo maksaa tonnin"-huutelun sijasta, vaan aloit "analysoimaan" minua henkilönä. Sittemmin väitit että et tarkoittanutkaan tätä keskustelua, joten oli paikkakin väärä.


Kirjoitin näin, koska en tarkoittanut sitä viestiä. Mikä tuossa on niin vaikea ymmärtää? Tarkoitin tuota keskustelua ylipäätään, mutta sen selitin jo aikaisemmin, eikä se silti mennyt perille.

Lainaus:

"Olen käyttänyt termejä "anti-Apple" tai "Apple-vihaaja", yleensä syystä"


Koomista. Oletko siis käyttänyt niitä, kun sinulta loppuivat argumentit? ;) Ja samalla periaatteella, jos sanon sinua Apple-fanboyksi, on se aivan oikein? No, tuo nyt ei varsinaisesti ollut pointtini.

Viestissä #20 kerroin jo kaiken oleellisen, ja toivottavasti olen asiani nyt selittänyt sinullekin ymmärrettävällä tavalla. Ymmärrettävästi olet eri mieltä viestini kanssa, mutta se on sinun oikeutesi. Itse en kiistelisi tästä enempää, varsinkaan kun uutiseen liittyvä osuus, (väärinkäsityksesi otsikon suhteen) on keskusteltu ja selvitetty.

E: Yritin poistaa mahdollisuuksia väärinkäsityksiin.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
Mmikkis (vahvistamaton)

39

@34 Viimisen vuoden aikana tuntuu, että nuo madot syö kyllä androidia ja kasvavissa määrin, että älä vaan sieltä haukkaa, matojen pilaama alusta.

Vastaa
Jonahan
Jonahan

40

@38

Viestissä 20 ei ole oikeastaan muuta sisältöä kuin pari virheellistä oletusta ja tölväisyä. Jos se todellakin on kaikki mitä halusit sanoa on aiheesta keskusteltu jo liikaakin.

Minulla ei ole ollut minkäänlaista väärinkäsitystä otsikosta. En tiedä mistä oikein keksit näitä.

Vastaa
Jonahan
Jonahan

41

@37

Viestisi on erinomainen esimerkki siitä mitä olen yrittänyt peräänkuuluttaa. Perusteluja ja keskustelua tuollaisten parin rivin heittojen asemesta. Elitismi on niin laaja käsite, että ilman tarkennusta on vaikeaa tietää mitä yrität sanoa.

Vastaa
ArttuH5N1
ArttuH5N1

42

@40
Viestisi sisällön perusteella, "keskusteltu [on] jo liikaakin." Mutta tietenkin, "Minulla ei ole ollut minkäänlaista väärinkäsitystä otsikosta. En tiedä mistä oikein keksit näitä.", asettaa jo uuden riman kaiken kieltämiselle. Huomauttaakseni ystävällisesti, tulkitsit otsikon väärin, mutta jos olisit lukenut sen, [(koko)uutisen], et suinkaan olisi väittänyt sitä "iltalehtimäiseksi", vai olisitko? Epäilen vahvasti, koska järkevät ihmiset (kuten sinä), eivät väitä tuollaisia hölmöyksiä, ilman (kunnon) todisteita.

Vastaa
Jonahan
Jonahan

43

@42

Olin lukenut uutisen, olen lukenut sen myöhemmin uudestaan. Pidän otsikointia edelleen iltapäivälehtimäisenä klikkimagneettina, pääasialliset syyt kerroin jo viestissä 30. Muutama hienovaraisempikin syy on, mutta ei kannata odottaa liikoja nettiuutisoinnilta.

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja