Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Nokian Meltemi-alustan olemassaolo sai lisää vahvistuksia

11
Manu Pitkänen

Nokian Meltemi-alustan olemassaolo sai lisää vahvistuksia
Taiwanilaiset puhelinvalmistajat ovat kertoneet Nokian kehittävän uutta Linux-pohjaista käyttöjärjestelmää. Digitimesin lähteiden mukaan käyttöjärjestelmä on suunnattu 100-150 dollaria maksaviin puhelimiin.

Vaikka Digitimes ei puhu alustasta nimellä, niin kyse lienee Meltemistä. Kreikkalaisen kesätuulen mukaan nimetystä käyttöjärjestelmästä alkoi liikkua tietoja syyskuun lopulla. Wall Street Journalin mukaan kyse on alemman hintaluokan puhelimissa käytettävästä ohjelmistosta.

Meltemistä kuultiin myös viime keväänä, mutta tuolloin The Register arveli sen olevan Windows Phoneen liittyvä projekti. Sivusto onnistui varmentamaan WSJ:n tiedot oikeiksi myöhemmin.


Puhelinvertailun diilit uutiskirjeenä!

Etsimme jatkuvasti hyviä tietotekniikan ja kännyköiden diilejä ympäri nettiä ja uutisoimme niistä sivuillamme. Jos haluat saada tiedon uusista diileistä heti sähköpostiisi, tilaa diilien uutiskirjeemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Kännyköiden hintavertailu

Kommentit (11)

Anonyymi käyttäjä
Joukahainen (vahvistamaton)

1

Kiinalaiset ovat pyöritelleet omissa kännyköissään Linuxia jo useita vuosia, itse törmäsin ekan kerran livenä v. 2008 rannekello-kännykkään jossa oli jokin Linuxista räätälöity versio. Ei siis mitään uutta sinällään.

Vastaa
OJ_Ghost
OJ_Ghost

2

@1
No ei oo ei. Esim. Nokia N770 tabletti julkaistiin 2005 ja siinä oli Linux käyttöjärjestelmä.

Hyvä että Nokia uudistaa myös halppispuhelimien softaansa. Nähtäväksi jää miten tuotevalikoima suhteutetaan toisiinsa. Tuleeko jotain WP:n tai Maemon kaltaista myös tähän Meltemiin. Jonkinlaista yhtäläisyyttä vois kuvitella tulevan, jolloin siirtyminen ylöspäin Nokian kategoriassa olisi helppoa.

Toisaalta WP:tä ollaan tuomassa sinne johonkin 200-300 dollarin/euron hintaluokkaan, joten voivat toki jatkossakin pitää halvimman sarjan ja muut erillään...

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
dgdfgs (vahvistamaton)

5

androidissa ei oo linuxia ku kerneli. kaikki mitä pyöritätte siinä pyörii dalvik vm:llä, joka on käytännössä lähes identtinen javan kanssa.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
Sepäse (vahvistamaton)

6

@5
Niin, eikös se kerneli ole juuri se linuxin sielu??? Eli en vähättelisi linuxin osuutta androidissa.

Vastaa
3rp3
3rp3

7

Siis linux on nimenomaan kernel eli ydin. Ei ubuntussa, fedorassa tai susessakaan muuta linuxia ole kuin ydin.

Mutta itse aiheesta, niin odotan kyllä innolla! Toivottavasti mukana on Swipe UI ja edes jonkintasoinen moniajo. Siinä tapauksessa voisin vaikka ostaakin.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
ltx (vahvistamaton)

8

Swipe UI(+moniajo) mukaan niin on kyllä varteenotettava haastaja halpa-androideille. Tosin noiden halvimpien androidien on odotettu putoavan seuraavaksi 50e tasolle...

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
Tizen "Meego" (vahvistamaton)

9

Intelin ja Samsungin yhteistyössä tehty Tizen HAASTAA Meltemin ja Meegon!!!. ;)

Vastaa
3rp3
3rp3

10

"Swipe UI(+moniajo) mukaan niin on kyllä varteenotettava haastaja halpa-androideille. Tosin noiden halvimpien androidien on odotettu putoavan seuraavaksi 50e tasolle..."

Uskoisin, että Meltemi tarjoaa paremman akkukeston ja sulavuuden noin halvalla raudalla. Androidin maine akunkeston ja keveyden suhteen on vähintäänkin kyseenalainen.

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja