Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Nokia tilaa tuplaydinsuorittimia Windows Phone -puhelimiin ST-Ericssonilta

15
Manu Pitkänen

Nokia tilaa tuplaydinsuorittimia Windows Phone -puhelimiin ST-Ericssonilta
Matkapuhelinvalmistaja Nokia käyttää tulevissa tuplaydinsuorittimilla varustetuissa Windows Phone -puhelimissa ST-Ericssonin NovaThor-piirejä.

ST-Ericsson kertoi asiasta tiedotteella. Sen perusteella sopimus ei ole eksklusiivinen, eli Nokia voi käyttää puhelimissaan sekä ST-Ericssonin että Qualcommin siruja.

Olemme uutisoineet jo aiemmin Nokian ja ST-Ericssonin mahdollisesta yhteistyöstä. Jälkimmäinen osapuoli on kertonut avoimesti suunnitelmista, mutta Microsoftin kommentit ovat antaneet olettaa, ettei yhteistyö ole mahdollinen. Windows Phone -yksikön johtaja Andy Leesin mukaan Qualcomm toimii tulevaisuudessakin ainoana järjestelmäalustana.NovaThor-mallistosta löytyy tällä hetkellä kolme mallia U9500, U8500 ja U5500. STMicroelectronicsin (ST-Ericssonin toinen osapuoli) toimitusjohtajan aiempien kommenttien mukaan Nokia käyttää U8500-sirua, joka tukee 1080p-videota ja 20 megapikselin valokuvia.


Puhelinvertailun diilit uutiskirjeenä!

Etsimme jatkuvasti hyviä tietotekniikan ja kännyköiden diilejä ympäri nettiä ja uutisoimme niistä sivuillamme. Jos haluat saada tiedon uusista diileistä heti sähköpostiisi, tilaa diilien uutiskirjeemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Kännyköiden hintavertailu

Kommentit (15)

ArttuH5N1
ArttuH5N1

1

"Nokia käyttää U8500-sirua, joka tukee 1080p-videota ja 20 megapikselin valokuvia."
No ei pitäisi Nokian olla kauheasti kilpailijoista jäljessä noilla tehoilla. Tosin, jos WP:n tuplaydinvalmiuteen menee aikaa ja sirut saadaan puhelimiin vasta jonkin ajan päästä...

Vastaa
Latwis
Latwis

2

Milloinkohan sitten Androidiin saadaan oikea tuplaydintuki? En usko, että WP:hen samanlaisen tuplaydin tuen ymppääminen kuin Androidissa on, aiheuttaa kovinkaan suurta päänvaivaa, mutta sitten oikeasti toimiva tuplaydintuki onkin hankalampi juttu.

Vastaa
tonkie
tonkie

3

@2 Mikkisoftalla on aika hyvää kokemusta tuplatytimien käytöstä ainakin deskipuolella ja onhan nokiallakin N95 8GB:n muodossa. Uskoisin, että optimointi tulee olemaan aika hyvä ja kattava. Puhumattakaan mikkisoftan virtuointi osaamisesta, jota on kerrytetty esim hyper-v:n tienoilla.

Tosin androidilla lähtökohtaisesti resurssi-pooli josta otetaan mehuja, mutta koodi vähän raskampaa. Jännäksi menee. Saa nähä mitä tuleman pitää :)

Vastaa
OJ_Ghost
OJ_Ghost

4

"Microsoftin kommentit ovat antaneet olettaa, ettei yhteistyö ole mahdollinen. Windows Phone -yksikön johtaja Andy Leesin mukaan Qualcomm toimii tulevaisuudessakin ainoana järjestelmäalustana. "

Onko tämä siis niitä Nokian lisäoikeuksia WP:n suhteen, joista on ollut puhetta Nokia-MS yhteistyön julkistuksen jälkeen? Eli saavat kustomoida rautaa enemmän, kuin muut WP:tä käyttävät valmistajat?

Jos on, niin hyvä, sillä Nokialla on aina ollut osaamista rautapuolella. Eli parhaat WP puhelimet tulevat Nokialta. ;)

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
Wintoy & Mokia (vahvistamaton)

5

OJ_Ghost @
Jos on, niin hyvä, sillä Nokialla on aina ollut osaamista rautapuolella. Eli parhaat WP puhelimet tulevat Nokialta. ;)

"Vähän" on taas YLIMIELISTÄ Nokia fanittelua taas!!.

Vastaa
perhana
perhana

6

Tämä uutinen jälleen osoittaa sen kuinka erilaisen mielikuvan jostain asiasta voi muodostaa ihan vaan oman mieltymyksensä perusteella... minä en siinä Andy Leesin haastattelussa aiemminkaan nähnyt mitenkää varmasti tyrmättävän mahdollisten muiden puolijohdevalmistajien käyttöä, Andy siinä lähinnä totesi että tällä hetkellä ei tehdä yhteistyötä muiden kuin qualcomin kanssa... ja se sitten tyypillisesti microsoft negatiiviseen tyyliin uutisoitiin varmana tietona siitä että WP puhelimissa ei ikinä tulla näkemään muuta kuin qualcomin piirisarjoja.

Vastaa
OJ_Ghost
OJ_Ghost

7

@6
Alkuperäinen uutinen sanoi (linkki löytyy seuraamalla tämän uutisen linkkejä):
"Microsoft works exclusively with Qualcomm to develop chips that power handsets using its system, allowing it to specify technical details to ensure devices run more smoothly, the executive said.

There is currently no plan to work with other semiconductor makers for Windows Phone 7 devices, he said."

Eli tällä hetkellä MS työskentelee ainoastaan Qualcommin kanssa ja ei ole suunnitelmissa työskennellä kenenkään muun kanssa WP7:n suhteen. Mitään ei siitä sanottu, että mitä piirejä valmistajat saavat käyttää.

Minä en tiedä onko muita rajoituksia sitten olemassa. Aiemmin olen uutisista (tältä sivustolta) lukenut, että MS on määrännyt ainakin prosessoritehot, jotka WP laitteessa pitää olla.

Vastaa
perhana
perhana

8

@7
Alkuperäisen uutisen muotoilu juuri oli mielestäni melko negatiivisellä mielellä laadittu, kun siinä tuosta englanninkielisestä haastattelusta oli tehty melko jyrkät johtopäätökset:

"yhtiön mobiilikäyttöjärjestelmään perustuvat puhelimet tulevat vastaisuudessakin käyttämään ainoastaan Qualcommin järjestelmämikropiirejä ... Nokian ja muiden valmistajien mallit ovat tulevaisuudessakin teknisesti kuin samasta puusta veistettyjä."

Onneksi asia ei nyt sitten kuitenkaan ihan näin musta-valkoinen ollut.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
user_org (vahvistamaton)

9

4@
>"Microsoftin kommentit ovat antaneet olettaa, ettei yhteistyö ole
>mahdollinen. Windows Phone -yksikön johtaja Andy Leesin mukaan
>Qualcomm toimii tule

Tuo oli Puhelinvertailu.comin keksimää

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
user_org (vahvistamaton)

10

3@
>nokiallakin N95 8GB:n muodossa.

Miten niin? ja juuri tuossa, mitä erityistä verrattuna N95:een E90:aan tai moneen muuhun vanhempaan?


Luureissa, varsinkin venhemmissa älypuhelimissa, on ollut useita suorittimia, mutta ei liity puhuttuun

Vastaa
tonkie
tonkie

11

@10, Ottaen huomioon sen tosiasian, että silloinkun N95 tuli markkinoille ei ollut vielä tuplaydin-prosessorilla sekä erillisellä 3D grafiikka-prosessorilla varustettuja luureja saati älypuhelimia. Se miten Nokia teki siitä toimivan ja nopean laitteen sen ajan mittapuulla on mielestäni kyllä esimerkillistä.

Ja jos vertaa sen aikaista osaamista sekä palataan uutiseen, mielestäni on ihan perusteltua nostaa yrityksen aikaisemmat saavutukset ja näytteet esille puhuttaessa tuplaydin optimoinnista mobiililaitteissa.

Vastaa
OJ_Ghost
OJ_Ghost

12

@11
tonkie, kai se enemmän herätti kummastusta sun kommentissa, että viittasit N95:seen ikään kuin siinä olis ollut tuplaydin prossu.
"Mikkisoftalla on aika hyvää kokemusta tuplatytimien käytöstä ainakin deskipuolella ja onhan nokiallakin N95 8GB:n muodossa."

Kai N95 jo älypuhelimeksi laskettiin? Onhan Symbian kai ollu kokolailla aina älypuhelin käyttöjärjestelmä.
http://en.wikipedia.org/wiki/Smartphone

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
user_org (vahvistamaton)

13

11@
>Ottaen huomioon sen tosiasian, että silloinkun N95 tuli
>markkinoille ei ollut vielä tuplaydin-prosessorilla sekä
>erillisellä 3D grafiikka-prosessorilla varustettuja luureja saati
>älypuhelimia.

Mitä nyt höpötät, 3Dllä tuskin väliä, Grafiikka ytimiä on ollut ennen tuotakin, ja esimerkkisi nimenomaan oli älypuhelin. mutta Nokilla oli myös "Single CPU" malleja, jotka tavallaan arkitehtuuriltaan kehittyneempiä ja erittäin oikeita älypuhelimia.


> Se miten Nokia teki siitä toimivan ja nopean laitteen sen ajan
> mittapuulla on mielestäni kyllä esimerkillistä.

Nokialla (sis. ulkoistukset) on hyvää älypuhelin tuplaydin osaamista, vaikka se ei ole niitä tuonut markkinoille.

Vastaa
OJ_Ghost
OJ_Ghost

15

@14
Selvitä taustoja ja pohdi vähän enemmän. ;)
Mä veikkaan, että menee Nokialla miten vaan tällä hetkellä, niin 10 miljoonaa ei ole vielä ihan kauhea summa kuitenkaan.
Ja itse asiassa Nokiahan teki juuri odotuksia paremman tuloksen ja tärkeimpänä pointtina oli kassavirran kasvu eli rahaa kilisi firman kassaan.

Se, että firmoilla on maksuja rästissä jossain päin maailmaa ei liene myöskään ihan uusi juttu. Tämä on mutua, mutta luulempa, että aika monessa firmassa joku talousnero välillä keksii sen aidan matalimman kohdan ja saa ideansa vielä läpi. Tämähän tehdään henkilökohtaisten bonusten takia taas. Eli ahneutta. Ihmisiin sisäänrakennettu ominaisuus... :(

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja