Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Nokia N8:n seuraaja esitellään ensi keväänä

26
Manu Pitkänen

Nokia N8:n seuraaja esitellään ensi keväänä
Tuoreiden huhujen mukaan Nokia puuhaa paraikaa uutta lippulaivamallia, joka käyttäisi ohjelmistoalustana Windows Phonen sijaan Symbiania. Tietojen mukaan kehitteillä olevan puhelimen tärkein ominaisuus on kamera, minkä takia se on tituleerattu Nokia N8:n seuraajaksi.

Unwired Viewin useasta lähteestä kuulemat tiedot eivät kuitenkaan paljasta, kuinka suuri kenno kamerassa on (tai kameran muitakaan ominaisuuksia, optista zoomia lukuun ottamatta).
Muista teknisistä ominaisuuksista kerrotaan seuraavaa: 3,5 tuuman WVGA Clear Black -näyttö, Gorilla Glass, gigahertsin suoritin ja 512 megatavua RAM-muistia.

Nokia N8:n seuraaja aiotaan julkistaa ensi vuoden MWC-messujen aikoihin. Syy miksi Nokia ei päätynyt käyttämään Windows Phonea on huhujen mukaan siinä, ettei Microsoftin ohjelmisto ole valmis Nokian edellyttämiin vaatimuksiin. Symbianissa on sen sijaan ollut jo entuudestaan hyvät kuvausominaisuudet.

Kännyköiden hintavertailu

Kommentit (26)

figo10
figo10

1

Aivan loistavaa... tässä onkin sitten varmaan nykyisen N8:n korvaaja meikäläisen taskussa!! N8:sta ei ole pienintäkään pahaa sanottavaa!!

Vastaa
Routalempi
Routalempi

2

WTF!?!

Lippulaivamalli Symbianilla? Onkohan tuossa käytetty väärää termiä, vai onko Nokian strategia aivan sekaisin? En siis hauku tässä Symbiania 8joskaan en kehukaan), vaan ihmettelen strategiaa..

Vastaa
Sillattiis (vahvistamaton)

4

Edes N8 ei ollut mikään lippulaiva-tuote missään vaiheessa. Median luomaa hömpötystä kuten tässäkin artikkelissa.

N8 oli selkeästi N86:n seuraaja, joka ei myöskään ollut lippulaiva-tuote.

Vastaa
Aloc
Aloc

6

No pitääkö sitä olla sitten lippulaiva erikseen pelaamiseen, kuvaamiseen, toimistoon ja vielä soittamiseen?

Järki käteen nyt.

Vastaa
JussiFX
JussiFX

7

Jos Nokia oikeasti kyhää lippulaivamallia joka pyörittää symbiania niin sanonpa vaan että mitä ihmettä! Olen kyllä kokeillut N8 kamerasoftaa ja se on hirveätä sontaa - kuten koko muukin puhelin.

Vastaa
Antero 2.3.3 (vahvistamaton)

8

Muista teknisistä ominaisuuksista kerrotaan seuraavaa: 3,5 tuuman WVGA Clear Black -näyttö, Gorilla Glass, gigahertsin suoritin ja 512 megatavua RAM-muistia.
Siis ovatko nämä N8 mallin seuraajan tietoja?.Ei vedä vertoja kylläkään kilpailijoiden malleille ja varsinkin,jos kyseessä on vielä...Symbian!!. =(
Floppi taitaa olla tulossa näiden tietojen mukaan.Kannattaa huomioida,että ensivuoden aikana on myyntin tulossa Samsung Galaxy S3.

Vastaa
jake se minäkin (vahvistamaton)

9

On muuten kaksi aivan eri asiaa, tehdä paras kännykkä ja parhaiten omistajilleen tuottava kännykkä... Luulen, ett kevään uutuudeksi povattu Symppari on tuottoisampi vaihtoehto Nokialla ja sen osakkaille, kuin marginaaliosuuksista kilpaileva win-pöhö

Vastaa
mniskane
mniskane

10

Ehdottaisin, että "lippulaiva" termin sijaan poimitaan joku toinen sana esim. Iltalehdestä. Yksi hyvä vaihtoehto olisi "kohu" -sana. ".... suunnittelee uutta kohu-puhelinta xyz:n seuraajaksi. Mainoskampanjan keulakuvana kohu tj Saana Parviainen". Toimii hienosti!

Oikeesti siis aika omituista nää sensaatiohakuiset otsikoinnit ja tarve niputtaa tuotteita eri segmenteistä yhden termin alle. Mielestäni toimii erityisen huonosti Nokian osalta joka panostaa globaalisti eri segmentteihin paljon.

Vastaa
Mmikkis (vahvistamaton)

13

Mielenkiintoista nähdä josko tässä olis eka symbian luuri minkä selain ei töki, olishan se kova sana jos sellainen löytyisi jo vuonna 2012 symbianistakin.

Vastaa
foliomanne
foliomanne

15

Pitää silti muistaa, että nokian lippulaiva on markkinoiden keskivertoa paskempi puhelin. N8 on yksi hirveimmistä puhelimista mitä on olemassa! Jos se myytäisiin kamerana, millä voi soittaa ja vähän surffata (hitaaaasti), olisi se ok kamera. Puheet symbianista ja tehojen tarpeesta on täyttä nokiamiesten keksimää legendaa. Ei auta jos symbian pyörii paskalla raudalla, jos nettisivut eivät jaksa latautua. Opera vähän auttaa, mutta kyllä internet on nokialle aivan liian iso pala nykypäivänä. ampparit.com aukeaa, mutta linkit siellä onkin sitten jo toiveajattelua. Hyvä puoli N8:ssa on surkea näyttö (resoluutio), muuten ei pyörisi edes kello näytössä.

Vastaa
niinniin (vahvistamaton)

16

@16

Menee muualle trollailemaan ja säätämään lagista Androidiasi.

Vastaa
GreenPeace (vahvistamaton)

17

foliomanne @
=) Totta!.
Hyvä kamera,mutta muuten...melkein täyttä kuraa.Ainakin käyttiksen osalta (raskas käyttis,onneton teho prosessorissa + vähän puhelimen omaa RAM muistia!!.

Vastaa
TTMT_271
TTMT_271

18

Sana "lippulaiva" voi olla väärä, mutta itse en pistä pahakseni, jos Nokia pyöräyttää niinsanotun seuraajan N8:lle.
Jos N9 on hyvä laite ja siitä pidetään, niin hieno homma. Jos Nokian WP7-puhelimet ovat hyviä ja myyvät hyvin, niin hyvä homma. Ja jos tämä ns. N8:n seuraaja on vaikkapa mainio kamerakännykkä ja muutenkin pätevä laite, niin hyvä hyvä!
En ymmärrä miksi niin suuri osan ihmisistä (ja varsinkin suomalaisista ihmisistä) tuntuu TOIVOVAN Nokian floppaavan uusilla malleillaan totaalisesti ja jäävän muiden suurten valmistajien jalkoihin.
Ketään tuskin täälläkään haittaa se, että uusia kehittyneempiä älypuhelimia tulee tasaista tahtia, vuosi vuodelta nopeammin. Nokia on yksi kilpailijoista alalla, ja kilpailu luo painetta parantaa kaikilla firmoilla. Aivan sama onko vaikkapa Android-pohjaiset laitteet lopulta parhaita, Nokia on yksi sen suurimmista kilpailijoista, ja näin puskemassa senkin tuotekehittelyä eteenpäin.

Vastaa
GreenPeace (vahvistamaton)

19

TTMT_271 @
En ymmärrä miksi niin suuri osan ihmisistä (ja varsinkin suomalaisista ihmisistä) tuntuu TOIVOVAN Nokian floppaavan uusilla malleillaan totaalisesti ja jäävän muiden suurten valmistajien jalkoihin.
Oma vastaus on,että...
Ehkä syy on Nokian liittoutuminen Microsoftin kanssa!.

Vastaa
juki150
juki150

21

Itse ihan Noksusta tykkään, mutta lippulaivaksi kutsutaan mallia joka on julkaisuhetkellä jo pari vuotta vanhat osat sisällä. Saattaisi ollakkin hyvä jos olisi tuplaydin, gigaramia jne. HTC:ltä ja Samsungilta tulossa samoihin aikoihin ensimmäiset puhelimet 1.5ghz neliytimellä.

Vastaa
TuroP
TuroP

22

@GreenPeace ai ei ollut tämäkin foorumi pullollaan Nokia dissaajia jo vuosi sitten ennenkuin mistään MS diilistä oli kuultukaan.

Belle versio Symbianista toimii jo huomattavasti paremmin kuin yksikään keskiverto Androidi, tuskin olet itse edes nähnyt saatikka Belle puhelinta kokeillut, silti toitottaen täällä sen huonoutta. Foliomannen puhelimet taitaa sille ostaa synttärilahjaksi sen vanhemmat. Viimeksi taisi tulla Galaxyn sijaan ZTE.

Mutta joo, todennäköisesti ruutu on kuitenkin 3.5" sijaan 3.7" tai ehkä jopa 4".

Ja mikä hinku kaikilla on vertailla eri käyttiksiä kuin ne vaatisivat samanlasita rautaa toimiakseen yhtä sujuvasti? Laittakaa ne Androidinne pyörimään ARM11 prosessorilla ja 256MB muistia edes jotenkuten ja aletaan sitten puhumaan niistä tuplacore 1.5GHz:n prosessoreista Symbian puhelimissa.

Vastaa
foliomanne
foliomanne

23

@17 Asensin eilen uudet kartat tähän n8:iin. Ei tässä taida keretä nyt vähään aikaan androidia käyttämään. Kiva kun sieltä(nokia) on osaajat jo hypännyt muualle, taitaa symbian olla kuollut, ennenkuin saivat ressukat sitä edes valmiiksi. Sitten multa hajosi vielä puhelinluettelosta "tap to write" boxi. En siis voi enää etsiä nimiä, vaan joudun ne aina scrollaamaan. Hieno laite. Inhottaa, että monet yritykset hommaa nokiaa, taitaa siitä tempusta kärsiä monet yritykset ja samalla suomen koko talous. Meidän firmassa kaverilla E7, hän ei pysty vastaamaan puheluihin, joutuu aina soittamaan perään. Tekee hyvää firman imagolle, kun kukaan ei vastaa!!!

Vastaa
juki150
juki150

24

Ongelma ei ole pyöriikö softa vai ei jollain raudalla, vaan se että ainakaan itse ei ole mitään halua laittaa rahoja alitehoiseen rautaan. Ihan vitsi että muka N8 kuusisatasella prossulla mitään sujuvaa nettiselauskokemusta saa.

Vastaa
TuroP
TuroP

25

Operan selain toimii ihan hyvin N8:n kuussatasella prossulla.

En edelleenkään välitä siitä kuinka monta megahertsiä prosessorissa on tai ei ole jos käyttökokemus on sama.

Vastaa
djtob
djtob

26

@foliomanne. Olen melko 1000% varma, että puhut niin paljon paskaa, ettei sinun puheitasi kannata luottaa. Mihin sitä manneen voi luottaa?

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja