Nokia tiivisti nanoteknologian mahdollisuudet HumanForm-konseptipuhelimeen

22
Manu Pitkänen

Nokia tiivisti nanoteknologian mahdollisuudet HumanForm-konseptipuhelimeen
Nokia esitteli lokakuun lopulla Nokia World -tapahtumassa mielenkiintoisia konsepteja, ja nyt sama meno jatkuu yhtiön Conversations-blogin puolella.

Blogissa esiteltyyn Nokia HumanForm -konseptipuhelimeen on sisällytetty nanoteknologian luomia mahdollisuuksia, joita Nokia pitää kaikkein lupaavimpina. Puhelinta voidaan ohjata taivuttelemalla ja haptisen kosketusnäytön ansiosta sen käyttö tuntuu erilaiselta kuin tähän asti on totuttu.

HumanFormin kaikki ulkoiset pinnat reagoivat kosketukseen, minkä ansiosta valikoita voidaan selata liikuttelemalla sormea puhelimen reunaa pitkin. Näkymästä toiseen voi siirtyä yksinkertaisen heilautusliikkeen avulla.

Jos edellä mainitut ominaisuudet eivät vielä riittäneet, niin HumanForm osaa reagoida myös käyttäjänsä tunnetiloihin.
Päivitys. Matkapuhelinvalmistaja esittelee blogissaan myös Nokia GEM -konseptia.

Parhaat kännykkätarjoukset

Oppo Reno 7 4G – hinta laskenut -39%

Oppo Reno 7 4G
718 € CDON

Alin hinta viikko sitten: 1184 €

Honor X8 – hinta laskenut -32%

Samsung Galaxy S10 – hinta laskenut -27%

Samsung Galaxy S10
284 € CDON
430 € Multitronic
699 € Kärkkäinen

Alin hinta viikko sitten: 390 €

Honor Magic4 Lite – hinta laskenut -26%

Honor Magic4 Lite
199 € Power
269 € DNA
299 € Multitronic

Alin hinta viikko sitten: 269 €

Kommentit (22)

Anonyymi käyttäjä
BurmanKiWi (vahvistamaton)

2

voisiko uusi symbian (N8 luurin seuraaja) sisältää näitä konsepteja??

jos kerta sellainen tuodaan markkinoille niin pitää siinä olla erikoisuuksia/uutuuksia että menee kaupaksi nykymarkkinoilla!

nämä voisivat kyllä herättää kiinnostusta.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
iKnow_ (vahvistamaton)

3

Vaikka rauta saataisiinkin kasaan niin laitteelle pitäisi vielä olla sitä tukeva käyttöjärjestelmä. WP ei ainakaan taivu tälläiseen ja jos joskus taipuu niin sitten kaikki mahdolliset kiinavalmistajat ovat heti perässä tuomassa omia vastaavia tuotteitaan.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
Salakähmä (vahvistamaton)

4

Pitääkö Nokian esitellä etukäteen kaikille laitevalmistajille jakeluun meneviä konseptivaiheen tuotteita. Jysäyttäisi ne tiedoksi viikkoa paria ennen kaupan hyllylle tuontia. Silloin se olisi Jytky-pamaus. Myös kassavirroissa...

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
menneisyys toistuu.. (vahvistamaton)

5

Jos vanhaan malliin mennään,niin nuo konseptit jäävät pelkiksi konsepteiksi!!.

Vastaa
ArttuH5N1
ArttuH5N1

6

Sääli, että nuo huimat konseptit jäävät yleensä vain konsepteiksi. Tosin, hyvä jos tästä saadaan jotain ideoita muihin luureihin. Esimerkiksi näppäimetön, mutta kosketukseen reagoiva puhelimen sivu oli kätevä! Volyymit, kamerat, zoomaus sun muut hoituisivat tuon kosketuspinnan avulla.

Vastaa
mietaas
mietaas

7

nokian luuri ilman leveää reunaa ja pientä näyttöä... ei kukaan usko tuota... siis tuotannossa!

t. osakkeenomistaja

Vastaa
Jarissimo
Jarissimo

9

Hieno animaatio, mutta voihan nenä:)

Miksiköhän Nokia julkaisee tämmöisiä, kun kaikki tietää ,että se on Microsoftin Biach ja jos MS ei esittele tommoista niin sitten sitä ei näe Nokialtakaan..

Ja lisäksi koko ajatus tuossa on taas sellainen ,että mitään uutta ja HYÖDYLLISTÄ tuossa ei ollut. Voit venyttää kuvan ympäri puhelinta ja katsoa suorakaiteen muotoista kuvaa pisaran muotoiselta näytöltä.. VAU, mutta miksi kukaan haluaisi tehdä niin?

Konsepti on tietysti konsepti, mutta miksi tuommoisia tehdään, kun nuo eivät tule markkinoilel ja muutenkaan toimivuus on jo ajatustasolla ihan hanurista.

Eli käytännössä tuo on vain turhaa rahantuhlausta, ei mitään muuta. No mutta kassahan on vielä plussan puolella joten lisää videoita. Tekisivät noilla rahoilla vaikka jonkun hyvän leffan, niin siitä olisi jollekin jotain hyötyä.

Vastaa
ArttuH5N1
ArttuH5N1

10

@9 Kyllä mielestäni tuollainen innovatiivinen kehitystyö on hyödyllistä. Eivät ne firmat mene eteenpäin, jotka pyrkivät vain kaikessa ajattelemaan maksimaalista hyötyä (liian) lyhyellä tähtäimellä. Apple esimerkiksi on pyrkinyt pysymään kehityksen aallonharjalla ja aktiivisesti tuomaan näitä konsepteja osaksi tuotemallistoaan. Ja hyvinhän se on heillä toiminut. Nokialta on (liian) usein nähty hienoja konsepteja, jotka ovat hautautuneet johonkin mammuttimaisen koneiston taakse, tai jääneet ikibeetoiksi.

Ja voihan tämäkin projekti johtaa johonkin uuteen ideaan tulevissa laitteissa. (Kuten se hipsutusreuna, mitä itse ajattelin aikaisemmassa viestissäni.) Ei tämä tarkoita, että he välttämättä koskaan juuri tuota laitetta tuovat, vaan kehittävät niitä ideoita ja tuovat joitain niistä ideoista mahdollisesti laitteiden osaksi.

Vastaa
Bluejack
Bluejack

11

Lainaus:

ArttuH5N1
Apple esimerkiksi on pyrkinyt pysymään kehityksen aallonharjalla ja aktiivisesti tuomaan näitä konsepteja osaksi tuotemallistoaan. Ja hyvinhän se on heillä toiminut. Nokialta on (liian) usein nähty hienoja konsepteja, jotka ovat hautautuneet johonkin mammuttimaisen koneiston taakse, tai jääneet ikibeetoiksi.

Voisitko ihan kertaalleen ottaa mitä ne olikaan? vai ,oliko nokia maksetut patentit kyseessä?
Eikö apple keksinytkään kosketusnäyttöä tai puhelinta?

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
Bobakki (vahvistamaton)

13

@11

Voisitko ihan kertaalleen ottaa mitä ne olikaan?

Minulla on empiirinen kokomus Applen konsepti puhelimesta. Kyseinen puhelin oli valmistettu lasista! 4 päivää meni ihan hyvin, kunnes puhelin tippui optimaalisessa kulmassa 40cm matkan parketille -> voi vittu.. Toki 3GS hajosi myös aikoinaan samalla tavalla, mutta se kesti yli 600 päivää.

Vastaa
ep_
ep_

15

Tuli mieleen ja oli pakko kysyä, että miksi rekisteröitymättömät käyttäjät voivat laittaa linkkejä, kun taas juuri rekisteröityneet eivät? Vähän offtopicci mutta siis tämmönen juolahti äsken mieleen.

Vastaa
djtob
djtob

16

Kaikki, jotka sanovat Mokia, pitäisi bannata ja kieltää trollaamisen vuoksi. Minulle on muodostunut, että tämä, joka sanoo Mokiaksi on yksi ja sama trolli, joka riehuu joka paikassa.

Vastaa
ArttuH5N1
ArttuH5N1

17

@11

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Bluejack:

Voisitko ihan kertaalleen ottaa mitä ne olikaan? vai ,oliko nokia maksetut patentit kyseessä?
Eikö apple keksinytkään kosketusnäyttöä tai puhelinta?


En osaa sanoa, paljonko siitä innovoinnista, mikä heidän tuotteissaan näkyy, on heidän omaa tuotostaan. Mutta he nyt ainakin ovat onnistuneet tuomaan niitä innovaatioita osaksi systeemiä. Nokiamiehenä kismittääkin se, että Nokialta löytyy paljon hyviä ideoita, joista joitakin demotaan ja jotkut pääsevät betaan asti, mutta tuntuu että suurin osa hukkuu jonnekin firman syövereihin.

Ja kyllä sen rekisteröintipakon voisi mielestäni laittaa, vaikkapa vain kokeeksi tälle PV-sivustolle. Täällä kun on pahin ongelma näiden "SGS4 Mokia"-tyyppien kanssa.

Vastaa
Bluejack
Bluejack

18

Lainaus:

ArttuH5N1
Ja kyllä sen rekisteröintipakon voisi mielestäni laittaa, vaikkapa vain kokeeksi tälle PV-sivustolle. Täällä kun on pahin ongelma näiden "SGS4 Mokia"-tyyppien kanssa.

En tiedä. osaako sitä niin vakavasti ottaa jotta anot -häiritsee loppupeleissä? Sitä kun on nickinsä tahrannut jo aikapäiviä sitten asiattomuuksiin niin mikäs tässä kustessa *välistä vastatuleen juostessa*xd

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
dream comes true (vahvistamaton)

20

Näillä konsepteilla taitaa olla se pointti, että nokia tarvitsee koko mobiili klusterin osaamista jotta tuollaiset ideat päätyisi edes jollakin tasolla tuotantoon asti. IDeat on hienoja ja ne vie alaa eteenpäin ja pitää kuluttajienkin mielenkiintoa uutuus tuotteisiin vireänä. Pidetään yllä imgao että mobiili ala kehittyy koko ajan ja siihen kannattaa sijoittaa. Näillä konsepteilla halutaan kertoa että ala ei jämähdä, vaikka monesta ehkä nyt jo on kaikki tarpeellinen keksitty ja toteutettu.

Vastaa
Jarissimo
Jarissimo

21

En väitä, etteikö innovointi olisi hyödyllistä, mutta että näinkö sitä tehdään?

Aiemmin joku kertoi esimerkiksi Applen, mutta en ole ikinä nähnyt heiltä mitään näin utopistista joka menee jopa Juhan af Grannin foliohatun yli että heilahtaa. Eikä Apple ole välttämättä edes yrittänyt pysyä kehityksen allon harjalla, vaan juuri siinä harjan takana.. Heidän toimintansa perustuu tyylikkääseen ja yksinkertaiseen konseptiin, ei niinkään siihen, että puhelimella voisi tehdä kaikkea.. Kuten uudet teknologiat yms.. Apple tuo ne tuotteisiin silloin kun ne ovat kypsia kuluttajille. Nokia tuo ne ennen sitä ja hylkää ne juuri kun ne olisiva kypsiä.. Näin on käynyt monta kertaa ja pelkään pahoin, että jatkossa myös.

Eli mielestäni kannattaisi keskittä promoamaan omaa toimintaansa jollakin, joka ei olisi jotain näin tuulesta temmattua ja naurettavaa. Kyllä ihminen tunnistaa käytetävyyden, kun sitä näkee. Applen iPhonessa se nähtiin. Se näytti helpolta ja toimivalta, joten se myy kuin häkä.

Nokia virittelee edelleen ajatuksia jostain ihan oudoista jutuista, kuten tuossa:
Istutaan baarissa, treffataan, eikä puhuta sanaakaan.. Jatkoilla varmaan puhelimen värinä hoitaisi (nättien valoefektien kanssa) homman loppuun.. Ei kovinkaan käyttäjä ystävällistä..:)..

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.