Nokian salainen ase Amerikassa - Lumia 800 LTE-yhteyksillä?

6
Teemu Laitila

Nokian salainen ase Amerikassa - Lumia 800 LTE-yhteyksillä?
The Verge kertoo omiin nimettömiin lähteisiinsä vedoten, että Nokia suunnittelee julkaisevansa uuden Windows Phone -lippulaivansa Amerikan mantereella LTE-yhteyksillä varustettuna. Windows Phone ei tällä hetkellä tue lainkaan LTE-yhteyksiä, mikä mainitaan syyksi myöhäiseen Pohjois-Amerikan julkaisuun.

Vergen tulkinnan mukaan Nokia saattaa odottaa Microsoftin seuraavaa Tango-nimistä päivitystä ennen lippulaivansa Yhdysvaltain julkaisua tai vaihtoehtoisesti Microsoft julkistaa LTE-tuen nykyiseen Mango-versioon erillisenä päivityksenä.

Microsoftin Windows Phone -pomon Andy Leesin aiempien kommenttien mukaan yhtiö ei ole tyytyväinen nykyisten LTE-piirien korkeaan tehonkulutukseen. Tähän mennessä LTE-yhteyksillä varustetut Android-puhelimet ovat kohdanneet laajaa kritiikkiä akun nopeasta tyhjenemisestä LTE-yhteyttä käytettäessä.



Mobiilipiirien valmistajilta kuten Qualcommilta odotetaan kuitenkin ensi vuoden puolella uudella 28 nm valmistusprosessilla tuotettuja LTE-piirejä, joiden tehonkulutus pitäisi olla huomattavasti ensimmäisen sukupolven toteutuksia kohtuullisempi.

Jos Nokia tuo LTE-yhteydet Lumian jenkkiversioon, LTE-yhteyksillä varustettu Windows-Nokia saattaisi tulla tarjolle myös Suomessa ensi vuoden mittaan. Vaikka LTE-verkkojen käyttöönotto on vielä alkuvaiheessa, nopeita verkkoja avattaneen Suomessakin laajempaan käyttöön ensi vuoden kuluessa.


Tilaa Puhelinvertailun uutiskirje!

Lähetämme noin kerran viikossa uutiskirjeen, joka sisältää viikon ajalta tärkeimmät uutisemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Parhaat kännykkätarjoukset

Realme C31 – hinta laskenut -48%

Realme C31
107 € CDON
231 € RDE.FI

Alin hinta viikko sitten: 203 €

Oppo A38 (4G) – hinta laskenut -45%

Oppo A38 (4G)
69 € DNA
99 € Veikon Kone
116 € RDE.FI

Alin hinta viikko sitten: 124 €

Motorola Lenovo ThinkPhone – hinta laskenut -18%

Motorola Lenovo ThinkPhone
519 € Dustin Home
539 € Proshop
557 € RDE.FI

Alin hinta viikko sitten: 633 €

Oppo Reno 7 5G – hinta laskenut -16%

Oppo Reno 7 5G
333 € RDE.FI

Alin hinta viikko sitten: 397 €

Kommentit (6)

akse
akse

3

jeejee eli toi LTE on tällä hetkellä käytännössä myyntikikka.. verkkoja siellä täällä ja jos toi akun kulutus on kovin suurta niin ehkä se on parempi pitää disabloituna.

Vastaa
ArttuH5N1
ArttuH5N1

4

LTE:n ongelma taitaa olla, että Apple ei vielä ole antanut sille vihreää valoa. Tuntuu, että sitä nykyään vaaditaan, kun "uutta tekniikkaa" halutaan tuoda massamarkkinoille. Tosin LTE:n tapauksessa en ihmettele: Verkkoja harvakseltaan (vain suurimmissa kaupungeissa) ja virrankulutus suurta.

@2

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Uutinen:

Tähän mennessä LTE-yhteyksillä varustetut Android-puhelimet ovat kohdanneet laajaa kritiikkiä akun nopeasta tyhjenemisestä LTE-yhteyttä käytettäessä.

Voihan tietty olla että Jenkkilässä tuo LTE on tietynlainen myyntivaltti. Mutta vähän epäilyttää. WP ei vielä valmis LTE:hen ja vähävirtaisia piirejä ei vielä saatavissa.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
user_org (vahvistamaton)

5

@uutinen
>The Verge kertoo omiin nimettömiin lähteisiinsä vedoten,
>...
>Amerikan mantereella LTE-yhteyksillä varustettuna.

Tuo kai ihan tunnetuilla/virallisilla nimilläkin kerrottu jo aijemmin + vähän muutakin

@otsikko
>Nokian salainen ase Amerikassa - Lumia 800 LTE-yhteyksillä?

Uutisessa ei puhuta mitään Lumia 800sta ?

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.