Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Nokian salainen ase Amerikassa - Lumia 800 LTE-yhteyksillä?

6
Teemu Laitila

Nokian salainen ase Amerikassa - Lumia 800 LTE-yhteyksillä?
The Verge kertoo omiin nimettömiin lähteisiinsä vedoten, että Nokia suunnittelee julkaisevansa uuden Windows Phone -lippulaivansa Amerikan mantereella LTE-yhteyksillä varustettuna. Windows Phone ei tällä hetkellä tue lainkaan LTE-yhteyksiä, mikä mainitaan syyksi myöhäiseen Pohjois-Amerikan julkaisuun.

Vergen tulkinnan mukaan Nokia saattaa odottaa Microsoftin seuraavaa Tango-nimistä päivitystä ennen lippulaivansa Yhdysvaltain julkaisua tai vaihtoehtoisesti Microsoft julkistaa LTE-tuen nykyiseen Mango-versioon erillisenä päivityksenä.
Microsoftin Windows Phone -pomon Andy Leesin aiempien kommenttien mukaan yhtiö ei ole tyytyväinen nykyisten LTE-piirien korkeaan tehonkulutukseen. Tähän mennessä LTE-yhteyksillä varustetut Android-puhelimet ovat kohdanneet laajaa kritiikkiä akun nopeasta tyhjenemisestä LTE-yhteyttä käytettäessä.

Mobiilipiirien valmistajilta kuten Qualcommilta odotetaan kuitenkin ensi vuoden puolella uudella 28 nm valmistusprosessilla tuotettuja LTE-piirejä, joiden tehonkulutus pitäisi olla huomattavasti ensimmäisen sukupolven toteutuksia kohtuullisempi.

Jos Nokia tuo LTE-yhteydet Lumian jenkkiversioon, LTE-yhteyksillä varustettu Windows-Nokia saattaisi tulla tarjolle myös Suomessa ensi vuoden mittaan. Vaikka LTE-verkkojen käyttöönotto on vielä alkuvaiheessa, nopeita verkkoja avattaneen Suomessakin laajempaan käyttöön ensi vuoden kuluessa.

Kännyköiden hintavertailu

Kommentit (6)

akse
akse

3

jeejee eli toi LTE on tällä hetkellä käytännössä myyntikikka.. verkkoja siellä täällä ja jos toi akun kulutus on kovin suurta niin ehkä se on parempi pitää disabloituna.

Vastaa
ArttuH5N1
ArttuH5N1

4

LTE:n ongelma taitaa olla, että Apple ei vielä ole antanut sille vihreää valoa. Tuntuu, että sitä nykyään vaaditaan, kun "uutta tekniikkaa" halutaan tuoda massamarkkinoille. Tosin LTE:n tapauksessa en ihmettele: Verkkoja harvakseltaan (vain suurimmissa kaupungeissa) ja virrankulutus suurta.

@2

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Uutinen:

Tähän mennessä LTE-yhteyksillä varustetut Android-puhelimet ovat kohdanneet laajaa kritiikkiä akun nopeasta tyhjenemisestä LTE-yhteyttä käytettäessä.

Voihan tietty olla että Jenkkilässä tuo LTE on tietynlainen myyntivaltti. Mutta vähän epäilyttää. WP ei vielä valmis LTE:hen ja vähävirtaisia piirejä ei vielä saatavissa.

Vastaa
user_org (vahvistamaton)

5

@uutinen
>The Verge kertoo omiin nimettömiin lähteisiinsä vedoten,
>...
>Amerikan mantereella LTE-yhteyksillä varustettuna.

Tuo kai ihan tunnetuilla/virallisilla nimilläkin kerrottu jo aijemmin + vähän muutakin

@otsikko
>Nokian salainen ase Amerikassa - Lumia 800 LTE-yhteyksillä?

Uutisessa ei puhuta mitään Lumia 800sta ?

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja