Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Analyytikot epäileväisiä Lumia 800:n menekin suhteen

27
Teemu Laitila

Analyytikot epäileväisiä Lumia 800:n menekin suhteen
Microsoftin kelkkaan älypuhelimensa siirtänyt Nokia on tosipaikan edessä, kun yhtiön ensimmäiset Windows Phone -järjestelmään perustuvat puhelimet ovat saapuneet myyntiin muutamilla markkina-alueilla.

Pacific Crest -yhtiön analyytikko kertoo sijoittajille suunnatussa merkinnässä, että Nokian WP-lippulaivan myyntiluvut loppuvuodelle ovat jäämässä ennusteista, uutisoi talouslehti Forbes.

Ennusteet tarkoittavat analyytikkoyhtiön omia arvioita Nokian Lumia 800:n toteutuvista myyntiluvuista.

"Uskomme, että Nokian Windows Phone -puhelinten myyntiluvut ovat jääneet matalammaksi kuin odotimme aiemmin.", Pacific Crestistä kerrotaan. Yhtiö ennusti aiemmin Nokian saavuttavan noin kahden miljoonan myydyn laitteen rajan joulumyynnin aikana, mutta nyt ennusteita on laskettu alle miljoonaan myytyyn kappaleeseen viimeisellä neljänneksellä.


Myös Bernstein Research -yhtiön analyytikko näkee huonoja merkkejä Lumian menekissä. Analyytikko Pierre Ferragu perustelee näkemystään Google Trends -palvelun perusteella, jossa Lumia 800 on samalla tasolla kuin Nokia heikosti myynyt N8 julkaisunsa hetkellä.


Puhelinvertailun diilit uutiskirjeenä!

Etsimme jatkuvasti hyviä tietotekniikan ja kännyköiden diilejä ympäri nettiä ja uutisoimme niistä sivuillamme. Jos haluat saada tiedon uusista diileistä heti sähköpostiisi, tilaa diilien uutiskirjeemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Kännyköiden hintavertailu

Kommentit (27)

Anonyymi käyttäjä
Mmikkis (vahvistamaton)

2

Nokian kurssi -7,19%

En tiä, pikaisen kokeilun perusteella WP7 vaikutti erittäin hyvältä. Toki se oli vaan kaupassa pikainen räpläily htc titanilla, mutta kyllähän toi WP7 käyttiksenä vaikutti erittäin raikkaalta tuulahdukselta ja sai näyttämään kaikki muut käyttikset jotenkin tylsiltä. Paha sitten sanoa jokapäiväisestä käytöstä.

Mutta kai se on siitä osittain kyse millain Steve Jobs dokkarissa vkloppuna sanottiin. Siihen aikaan kun mäkki kilpaili IBM:n kanssa niin IBM:llä oli se nimi ja se oli ns turvallinen valinta vaikkakaan se IBM kone ei ollut ilmeisesti läheskään yhtä hyvä kuin se eka mäkki.

Tällä hetkellä android luurit ja ja iPhone on niitä ns turvallisia valintoja. Tiedät suurinpiirtein mitä saat ja kun laitetaan 500e luuriin niin sitä helposti valitsee sen safe betin.

Samoin se on jos nyt pitäisi ostaa uus järkkäri niin hommaisin edelleen canonin koska se on mulle se safe bet mihin en varmasti pety.

Kyllähän se itselläkin on vähän epävarmaa, että viittiikö windows luurin ostaa vaikka kovasti kiinnostaa, juuri edellä mainitusta syystä.

Vastaa
ArttuH5N1
ArttuH5N1

3

Voi kyllä olla, että Nokialla on kankea alku WP:n kanssa. Ihmiset pitää saada mukaan tähän, kun kaikista fanaattisimmat on jo kaapattu iPhonelle ja Androidille, ja tavalliset tallaajat empivät päätöstään hieman pidempään. Paljon on kiinni siitä, mitä uutisissa puhelimista kirjoitellaan.

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Pacific Crest:

Uskomme, että Nokian Windows Phone -puhelinten myyntiluvut ovat jääneet matalammaksi kuin odotimme aiemmin.


Uskomme myyntilukujen jäävän pienemmiksi, kuin uskoimme aikaisemmin? No johan on.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
monstertunes (vahvistamaton)

4

@2
Tottakai ostaisit Canonin jos sinulla on sille jo ennestään putkia ostettuna. Muussa tapauksessa Nikon on vähintään yhtä hyvä.

Vastaa
mietaas
mietaas

5

nokialle tuli varmasti yllätyksenä, että ko kapula ei myy maailmalla... mulle se ei todellakaan ollut yllätys sen jälkeen kun kävin testaamassa sitä.

käyttis on ihan ok, mutta, mutta...
nokia jos kukaan osaa pilata kokonaisuuden. muotoilu lähes ok mutta sitten 3,7" näyttö... siis 3,7 tuumaa.
luuleeko nokian johto tosissaan, että sellaisella luurilla yllätetään maailma. käsittämätöntä yksinkertaisuutta!!!

JOKU SABOTOI NOKIAA TAAS KERRAN!

t. osakkeenomistaja

Vastaa
mckonen
mckonen

7

Nokialla oli ongelmana tuotekehityksen hitaus johtuen liian moniportaisesta päätöksenteosta. Ainakin N9 tuntuu olevan täysin eri planeetalta käytettävyyden ja ylipäänsä innovaatioiden osalta kuin aikaisemmat nokialaiset + muut kilpailevat käyttikset ja toimii myös puhelimena erinomaisesti tämä valmistui vaan liian myöhään ja tästä syystä nokia ajautui windowsin leiriin...

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
Ralle_ (vahvistamaton)

8

Hieno homma, kun suljettu, ominaisuuksiltaan rajoittunut ja virusaltis käyttis arveluttaa ihmisiä. Lisäksi Microsoft on omilla likaisilla tempuillaan maineessa pilannut, joten markkinoiden terveydestä kiinnostunut välttää Microsoftin tekeleitä, tässä tapauksessa Windowsilla toimivia Nokian puhelimia. Perin harmillista, kun Nokia laittoi kaiken yhden kortin varaan. Pian voi eFlopin & Ollilan pallit heilua ja Nokia toivottavasti muuttaa strategiaansa.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
Sillattiis (vahvistamaton)

9

@5

Et voisi olla enempää pihalla. Jättipuhelimet ovat marginaalissa. Niitä ei massat halua kannella.

Vastaa
ep_
ep_

11

@5
Joo. iPhonekin on myynyt varsin huonosti sillä onhan siinä vain 3,5" näyttö. Järki käteen. Kaikki ei halua jättinäyttöä. Luulen että 30" näytöllä varustettu älypuhelin olisi jäänyt hyllyille aika monella. Vai olisitko itse ostanut? Se ei mene niin, että mitä isompi näyttö, sen halutumpi puhelin.

Itellä on 3,7" näyttö puhelimessani ja täytyy sanoa että sen on juuri sopivan kokoinen. Yhtään isompaa en haluaisi!

Ja itse Lumia 800:sta. Vaikuttaa varsin hyvälle laitteelle. En ole kokeillut (mitenkäs olisinkaan) mutta kyllä se Nokialta on varsin pätevä tuote.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
SAMSUNG!!... (vahvistamaton)

12

MOKIA oyj..!! vajaat -9,0 prosenttiä tänään MIINUKSELLA!! :)

Vastaa
3rd_party
3rd_party

13

No ainakin tuli taas osoitettua miten luotettavia analyytikkojen veikkaukset ovat. Google trends voi olla jopa suuntaa antava työkalu, jos sitä osaa käyttää oikein. Tässä tapauksessa näin ei kuitenkaan ole tehty: Lumia 800 on haettu ilmeisesti juurikin ko. nimellä, eikä esim muilla todennäköisemmillä sanayhdistelmillä (Nokia Windows, Nokia 800 jne...). Ehkäpä analyytikkojen kannattaisi kuitenkin katsella vaikkapa myyntimääriä, jotka kertovat hieman erilaista kuvaa.

Mutta mistäs sitä ikinä tietää, ehkä Lumia floppaa ja N9 myy enemmän. Silloin ainakin kerrankin (IMO) parempi voittaisi.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
Jesse Kristian (vahvistamaton)

15

Lumia 800:aa nopeasti kokeilleena olin kyllä melko vakuuttunut. Kosketusnäytön tuntuma oli samaa hyvää tasoa kuin N9:ssä, ja valikot olivat selkeät ja raikkaan näköiset. Vielä kun lisätään päälle yhteensopivuudet Windows 7:n, Office-paketin ja Xbox Liven kanssa, niin kyllä itsellä on osto harkinnassa. Näyttökin on sopivan kokoinen, en nimittäin itse ole pitänyt yli 4" näytöistä ollenkaan, koska niitä on vaikea käyttää yhdellä kädellä.

Vastaa
OJ_Ghost
OJ_Ghost

16

Hienolla pohjalla on kyllä analyysit. Joku Google trends ihmisten Googlehakujen perusteella. Voi tietty olla, että Nokian kokoisen firman sivuille jokunen löytää ilman Guuggeliakin... =)

Muutenkin, jos uutisen käännös on tarkka:
"Uskomme, että Nokian Windows Phone -puhelinten myyntiluvut ovat jääneet matalammaksi kuin odotimme aiemmin.", Pacific Crestistä kerrotaan. Yhtiö ennusti aiemmin Nokian saavuttavan noin kahden miljoonan myydyn laitteen rajan joulumyynnin aikana

"ovat jääneet" - "joulumyynnin aikana". Meillä päin ei ainakaan ole vielä joulu eikä joulumyyntejäkään ihan vielä...Ainakaan joulumyynnit eivät ole jo takana päin... =)

Vastaa
perhana
perhana

18

analyytikko ei ollut huomannut ostaa riittävästi nokian osakkeita ennen lumia:n myyntiintuloa, ja pitihän se osake jollain keinoilla saada hetkeksi tippumaan että voisi ostaa ja tehdä niillä voittoa... kohta tietenkin sama analyytikko kertoo kuinka lumian myynti on sittenkin lähtenyt vetämään hyvin, ja jo taas osakkeen kurssi nousee ja analyytikko rikastuu.

Vastaa
ep_
ep_

20

@19
Empä oikein usko. Samalla viivalla se on kuin muut.
Ihan sama vaikka kestäisi vain päivän se akku. Itellä kestää puhelimessa juuri sopivasti päivän omalla käytöllä ja jää vielä 40-20% jäljelle käytöstä riippuen. Joka ilta vain sitten lataukseen ja aamulla taas akku on täynnä. Ja tossa tietokoneen jutussakinhan mainittiin että akku suositellaan ladattavaksi päivittäin.

Kauankos se sinun iPhonesi akku kestää Mmikkis?

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
Mmikkis (vahvistamaton)

21

@20 Mun iPhone on yli 2 vuotta vanha joten sen akunkestoa tuskin kannattaa mainita tän päivän vertailuihin, mutta sen päivän se jaksaa.

Mutta tässä on tätä tuoreen iPhonen akunkestoa, gsmarenan uusitulla testeillä.

http://blog.gsmarena.com/htc-sensation-...the-story-test/ Kuten näet, kokonaisuutena iPhone on aika suvereeni ykkönen ainakin toistaiseksi.

Eiköhän tuolla pari päivää mene aika helpostikkin.

Tossa on yksi kommentti akunkestosta minkä nyt nopeasti löysin "Kaksi viikkoa vanha 4S, jossa iOS 5.0.1. Kun täyslatauksen jälkeen akkua jäljellä 4 %, oli siihen mennessä käyttöä ollut: stand by 2d 16h, usage 4h 38m"

Vastaa
ArttuH5N1
ArttuH5N1

22

@21 Kieltämättä nuo uutiskommentit on kaikista luotettavin lähde.

Hei maailma. ZTE:n akku kestää viikon, jos ei käytä sisäänrakennettua kahvinkeitintä.

Ja nyt odotellaan, että joku siteeraa minua jollain toisella foorumilla.

Vastaa
3rd_party
3rd_party

23

@21 Aika vaikeaa tuon testin perusteella julistaa iPhonea "suvereeniksi ykköseksi"... Puheajassa keskikastia, nettisurffailussa ja videotoistossa vahvoilla. Yleiskäytössä 45h verrattuna esim. N8:n 42h. Siis erittäin hyvä, muttei millään mittarilla suvereeni.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
Mmikkis (vahvistamaton)

27

http://www.gsmarena.com/nokia_lumia_800-review-686.php gsmarenalta kattava arvio lumiasta.

Mitä noita ihmisten kommentteja lukee niin ei kyllä hyvältä näytä, lähes kaikki kommentit haukkuu kyseistä alustaa. Ei juurikaan positiivista sanottavaa, muutama positiivinen kommenttikin seassa kyllä on.

Toki he eivät ole koskaan sitä käyttäneet, tämä ilmiö on tuttu iPhonesta :)

Saas nähdä pystyykö microsoft kuitenkin Applen tavoin vakuuttamaan loppujenlopuksi käyttäjät, että kannattaa tehdä muutakin kun lukea puutelistoja ja ehkä oikeasti tutustumaan kyseiseen laitteeseen ja kokeilla, että mihin siitä on.

Muutenkin huomannut WP7 käyttikseen liittyen, että se ei yksinkertaisesti herätä keskustelua, WP7:ää koskevat uutiset saa melkein poikkeuksetta vähiten kommentteja. Se on melkoisen huono asia tuotteen kannalta jos tuote ei herätä keskustelua oikeen suuntaan eikä toiseen.

Tämä siis jokaisen WP7 luureja valmistavien ongelma.

Olen myös yllättynyt siitä kuinka moni pitää tuota WP7:n kotinäyttöä ruman näköisenä, siitä saa lukea jatkuvasti.

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja