Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Käyttäjät pettyneitä Nokian Lumia 800:n akkukestoon

35
Teemu Laitila

Käyttäjät pettyneitä Nokian Lumia 800:n akkukestoon
Nokian tukifoorumeilla on käyty keskustelua Nokian Windows Phone -lippulaivan Lumia 800:n odotettua heikommasta akkukestosta. Useat käyttäjät ovat kertoneet, että puhelimen akku tyhjenee huomattavasti luvattua nopeammin jopa lepotilassa, eikä edes datayhteyden poistaminen käytöstä juuri paranna tilannetta.

RajC-niminen käyttäjä kertoo puhelimen tyhjentyneen muutaman puhelun ja parin kuvan ottamisen jälkeen vain tunnissa. Toisaalta viestiketjusta löytyy heikkoa akkukestoa kuvailevien käyttäjien lisäksi myös vastakkaisia kokemuksia, mikä saattaisi viitata viallisiin yksilöihin.

Keskustelun jälkeen Nokian edustaja julkaisi yhtiön blogissa viestin, jossa akun heikon keston selitettiin johtuvan nykyisiin älypuhelimiin kuuluvista useista taustalla pyörivistä palveluista. Nokian mukaan akkukestoa on pyritty parantamaan optimoinneilla ja komponenttien valinnoilla ja käyttäjiä kehotetaan poistamaan käytöstä paljon virtaa vaativat ominaisuudet, kuten WiFi-verkkojen automaattinen skannaus.


Optimointitoimista huolimatta Nokian mukaan käyttäjien kannattaa varautua lataamaan puhelimensa päivittäin, mikä on normaali käytäntö modernien älypuhelinten yhteydessä.

Silti myöhemmässä viestissä Nokian edustaja kertoo, että yhtiö tutkii joidenkin käyttäjien kokemaa huomattavasti normaalia heikompaa akunkestoa.


Puhelinvertailun diilit uutiskirjeenä!

Etsimme jatkuvasti hyviä tietotekniikan ja kännyköiden diilejä ympäri nettiä ja uutisoimme niistä sivuillamme. Jos haluat saada tiedon uusista diileistä heti sähköpostiisi, tilaa diilien uutiskirjeemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Kännyköiden hintavertailu

Kommentit (35)

Anonyymi käyttäjä
jake se minäkin (vahvistamaton)

3

ettei vaan wp-7 käyttäis enempi virtaa kuin Symbianit...? no mut niitähän ei Nokia enää halua myydä kellekään... vai mitä eFlop?

Vastaa
JussiFX
JussiFX

4

@3 otan mieluummin vaikka 1h WP7 käyttöä kuin 100h Symbiania. Koska symbianilla luuri lentäisi seinään noin viidessä minuutissa.

Vastaa
figo10
figo10

5

@3 eikös ne ihmisetkin tätä halunneet? unohdetaan vähän resursseja syövä symbian ja otetaan 10 ytimiset prosessorit ja 60 asteisena käyvä luuri niin riittää akku 3min. Mutta voi pelata mw3:sta ilman mutkia samanlaisilla grafiikoilla mitä pc:llä...

Symbian vieläpä on nykyisellään jo erittäin hyvä laitos ja joka toisin sanoo ei ole kokeillut uusimpia.

Vastaa
osakar94
osakar94

6

Se on totta, että esim. anna toimii erittäin hyvin. Ei oo kaatunu kertaakaan eikä kyllä lagaakkaan enempää kun iphone. Sanoisin, että antukka lagaa enemmän. Mutta kuitenkin...kehittäjien sovellukset symbbarille ovat vaan jotain niin huonoa...on pari hyvää, mut sitte, no jotain.

Vastaa
Bluejack
Bluejack

10

Lainaus:

TUHKANE @


Lainaus:

http://www.kauppalehti.fi/5/i/talous/uu...id=201111104795

Varsinkin kauppalehden ohjeista kohta

Lainaus:

1.Sulje puhelin, jos et voi tai aio käyttää sitä.

jotain nokian omaa käsitystäkö virransäästöstä nykyajan mediakeskeisille luureille? Se kohta 12. taisi jäädä mainitsematta jossa kehotettiin jättämään nokian valmistamat paskat suosiolla hyllyyn, tai myymään ne kehitysmaihin.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
Mmikkis (vahvistamaton)

12

@5 "Symbian vieläpä on nykyisellään jo erittäin hyvä laitos ja joka toisin sanoo ei ole kokeillut uusimpia."

Paremminkin toi voisi mennä niin, että joka symbiania kehuu tuskin on omistanut muun käyttiksen luuria. Voisin väittää, että on kourallinen ihmisiä jotka on vaihtaneet takaisin nokian symbianiin jos on jonkun muun huippuluurin omistanut.

Mitä kaverin tuliterää E7 luuria tuli testittyä niin se oli kaikkea muuta kuin hyvä laitos, itseasiassa teki mieli heittää se luuri päin seinää sen verran tuskainen oli se puolentunnin räpläily, kuten jussiFX tuossa aikaisemminkin hyvin sanoikin :D

Vastaa
ep_
ep_

13

@12
Milloimpa testasit? Oliko siinä Symbian Anna? Oletko kokeillut Symbian Belleä? Nyt ne omenan kuvat silmiltä ja kokeilemaan. Kyllä symbian toimii hienosti nykyään.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
SGS 2 (vahvistamaton)

14

Nokia Lumiassa on jo (yhdellä) ydinprosessorilla ongelmia virransäästön kanssa!!. :(
Ei hyvin mene.

Vastaa
aj84
aj84

17

Kiitän :) Vähän on kieltämättä samaa näköä, ehkä hieman enemmän saisi olla kunnon karjun piirteitä. Noh, siaksi se akkaki aina haukkuu niin kaipa tämä nyt menettelee :D

Vastaa
foliomanne
foliomanne

19

@6 en oo iphonea kokeillut, mutta ainakin n8:n anna itselläni ja kavereilla on täysi pommi. ehkä prossu, ehkä muistit, ehkä anna, mutta ainakin n8:ssa aivan saa**nan hiiiiiiiiiiiiidas. ei auta wlanit tai nopeimmat liittymät. täysi romu. jos puhelin olisi oma, olisin tämän seinään heittänyt monesti, vähintään 100x päivässä jos vähättelen. oikeasti meinaa pää räjähtää, kun tätä räplää.

@4 täysin samaa mieltä, onneksi täällä on sellaisiakin, jotka on käyttänyt oikeaa älypuhelinta.

ja nokian sovellukset, mikä vitsi. netin jakaminen (joikuspot) maksaa!, ellei halua, että kaikki käyttävät sitä (salaus). jopa parannus, millä puhelimeen saisi järkevän vastaus tavan (liu'utus) maksaa!. se on ainakin varmaa, että n8:iin en osta yhtään mitään. pakko lopettaa, ennen kuin menee taas kerran yöunet romun takia.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
Mmikkis (vahvistamaton)

20

@13 Vähän yli kuukausi sitten, Anna siinä oli, Annasta tässä kai muutkin on puhuneet, belle ei tietääkseni ole virallisesti tullut ulos näille nykyisille luureille, siitä en osaa sanoa mitään, mutta Anna ei ainakaan vakuuttanut kuten foliomannekin tässä juuri mainitsi.

Ei tässä tarvita edes mitään omenakuvia, voi mennä kauppaan testaan nokian N9 luuria vs E7 ja ero on ku yöllä ja päivällä vai väitätkö vastaan?

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
Än 8 (vahvistamaton)

21

N8 ja E7 ovat kummatkin oikeita Symbioosi puhelimia,on sitten Anna tai Pelle -päivitys!!.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
Ilotyttö Lumia (vahvistamaton)

22

WiFi-verkkojen automaattinen skannaus ja Wlan ovat oikeita "virtasyöppöjä"!!. =(

Vastaa
ArttuH5N1
ArttuH5N1

23

Ovatko nämä niitä mainittuja maanantaikappaleita ja yksittäistapauksia? Vai onko kyse kenties etelän mediasta ja ajojahdista? :D

No jaa, paha sanoa. Mutta jo se, että tälläisiä uutisia tulee, on erittäin huono asia Nokian kannalta. Nyt jos joskus, Nokia tarvitsee kaiken positiivisen uutisoinnin ei vain omille puhelimilleen, vaan WP-alustalle myös.

Ja toki, mitä voi odottaa? Nokian haluttiin lähtevän siihen 7 ytimen sotaan ja turboahdettujen silmäkarkkien leikkiin. Nyt siinä ollaan, olkaa tyytyväisiä saat*na!

Kyllä vanha kunnon symppari... Molempiin suuntiin ylämäkeen sudet kannoilla jne.

Vastaa
Bluejack
Bluejack

24

Lainaus:

ArttuH5N1
Ja toki, mitä voi odottaa? Nokian haluttiin lähtevän siihen 7 ytimen sotaan ja turboahdettujen silmäkarkkien leikkiin. Nyt siinä ollaan, olkaa tyytyväisiä saat*na!

Juupavitulis,tuskin k.o kuluttajaa muutamaa lukuunottamatta kukaan nokiaa halusi vallan lähtevän mihkään microsoftin kelkkaan jotain pientä palaa suomesta? buhaaa-- Mutta tämähän on jo nähty nokia osaa tehdä erinomaisia keskeneräisiä laitteita huoranakin,nyt ei puutu kun ne ylimieliset symbiankoodarit vaan rivistä.. no, miksipä se paskasaippukaan muuttuu jos ne merkkiä vaihtaa?

Vastaa
ep_
ep_

27

@25
http://www.itviikko.fi/uutiset/2011/11/...iaa/201116093/7

@21
Et selvästikkään ole kokeillut kumpaakaan, et Annaa etkä Belleä etkä näköjään todennäköisesti edes Symbian^3:a. Älä tee johtopäätöksiä S60:n perusteella.

@20
Mutta huomaa että tarkoitin tuossa että Anna on todella suuri harppaus aiemmasta samoin kuin Belle on todella suuri harppaus Annasta. En verrannut sitä muihin. Todella mukavasti jo toimi tuo Belle kaverin puhelimen hiplailun perusteella.
Mutta kyllä oma Android on vielä Symbiania toimivampi.

Vastaa
3rd_party
3rd_party

28

Eikö näille vuorenpeikoille voisi tehdä jotain... ärsyttää kun kaikki Nokiaa koskevat uutiskommentit vajoavat Digitodayn tasolle näiden SGS2-on-paras jne. pellejen takia. Ymmärrän kyllä että Afterdawn tahtoo edistää vapaata viestintää, mutta tarjotkaa edes meille rekisteröityneile käyttäjille mahdollisuus suodattaa rekisteröitymättömien sonta pois silmistä.

Vastaa
ernonbogel
ernonbogel

29

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti figo10:

@3 eikös ne ihmisetkin tätä halunneet? unohdetaan vähän resursseja syövä symbian ja otetaan 10 ytimiset prosessorit ja 60 asteisena käyvä luuri niin riittää akku 3min. Mutta voi pelata mw3:sta ilman mutkia samanlaisilla grafiikoilla mitä pc:llä...

Symbian vieläpä on nykyisellään jo erittäin hyvä laitos ja joka toisin sanoo ei ole kokeillut uusimpia.

Symbianit ovat hyviä ja käytännöllisiä käyttöjärjestelmiä, jotain on sentään lajiteltu toisinkuin iPhonessa. Onneksi jotku tajuavat että älypuhelimet vievät paljon sähköä... Jos se pari päivää kestää niin ihan ok se on. Kaverilla kestää upouusi iPhonen akku huikeat 7h

Vastaa
ernonbogel
ernonbogel

30

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti figo10:

@3 eikös ne ihmisetkin tätä halunneet? unohdetaan vähän resursseja syövä symbian ja otetaan 10 ytimiset prosessorit ja 60 asteisena käyvä luuri niin riittää akku 3min. Mutta voi pelata mw3:sta ilman mutkia samanlaisilla grafiikoilla mitä pc:llä...

Symbian vieläpä on nykyisellään jo erittäin hyvä laitos ja joka toisin sanoo ei ole kokeillut uusimpia.

Symbianit ovat hyviä ja käytännöllisiä käyttöjärjestelmiä, jotain on sentään lajiteltu toisinkuin iPhonessa. Onneksi jotku tajuavat että älypuhelimet vievät paljon sähköä... Jos se pari päivää kestää niin ihan ok se on. Kaverilla kestää upouusi iPhonen akku huikeat 7h

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
kateellisten panette (vahvistamaton)

31

Käyttöjärjestelmien kehitys-kehittyy,mutta Symbian..."jalkeen jäänyt kehityksestä ja raskas, pullamössöä"!!.

Vastaa
aj84
aj84

34

Iphonen akku 7h !? Mahtaa olla maanantaikappale, täällä on iphone 4:n akku kestäny yleensä noin 2-3pv joka ei sisällä paljoa pelikäyttöä mutta musiikkia ja netin käyttöä kylläkin. Nyt iphone 4S akku n.4pv. samalla käytöllä. Pelejä pelatessa ja videoita/leffoja vahdatessa päästään 1-2pv riippuen. 3GS pitää virtaa kauemmin. 3G viikon.

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja