Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Symbian Belle -päivitys saatavilla Nokia C7:lle epävirallisesti

27
Manu Pitkänen

Symbian Belle -päivitys saatavilla Nokia C7:lle epävirallisesti
Nokia on luvannut tuoda Symbian Belle -päivityksen nykyisille Anna-puhelimille vielä tämän vuoden aikana. Malttamattomat Nokia C7:n omistajat voivat kuitenkin siirtyä siihen jo nyt.

Epävirallinen päivitys onnistuu Phoenix-työkalun avulla. Nokia C7:stä pitää löytyä Symbian Anna ennen kuin Belle voidaan asentaa siihen.

Tee-se-itse-päivityksiin liittyy aina omat riskinsä. Jos ei ole valmis hyväksymään niitä tai ei tarkalleen tiedä mitä on tekemässä, niin tällöin kannattaa odottaa virallisen päivityksen saapumista.

Alla olevassa videossa neuvotaan miten päivityksen saa asennettua.Puhelinvertailun diilit uutiskirjeenä!

Etsimme jatkuvasti hyviä tietotekniikan ja kännyköiden diilejä ympäri nettiä ja uutisoimme niistä sivuillamme. Jos haluat saada tiedon uusista diileistä heti sähköpostiisi, tilaa diilien uutiskirjeemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Kännyköiden hintavertailu

Kommentit (27)

ep_
ep_

1

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Uutinen:

Tee-se-itse-päivityksiin liittyy aina omat riskinsä. Jos ei ole valmis hyväksymään niitä tai ei tarkalleen tiedä mitä on tekemässä, niin tällöin kannattaa odottaa virallisen päivityksen saapumista.


Tuo riski on taitaapi olla se, että puhelimesta tulee tiiliskivi.

Vastaa
ArttuH5N1
ArttuH5N1

2

@1 Foorumin puolella, yhdelle henkilölle on jo käynyt näin, tosin ei C7:n kanssa.

Vaikka ajatus siirtymisestä vihdoinkin Belleen houkuttaa, niin taidan kiltisti odottaa sitä virallista päivitystä. Luulisi, että se on piakkoin tulossa.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
Pelle päivitys (vahvistamaton)

6

On kyllä aika Pellen näköinen päivitys,kun vertaa esim.Androidin 2.3.3 päivitykseen (ja tulevaan Android 4.0)!!. :(

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
Mmikkis (vahvistamaton)

9

@5 Selain näyttäisi olevan edelleen käyttökelvotonta roskaa (videosi perusteella), jos olisin nokian kokoinen yritys niin en kehtaisi tuollaista edes tänäpäivänä enää esittää menee tuolla pelleilyllä vieläkin viimeiset rippeet maineesta.

Nokialla on nyt ollut aikaa laittaa se selain kuntoon reippaasti yli vuoden ajan? mutta edelleen samaa tahmaavaa roskaa minkä käytöstä ei selvästi tule oikeen mitään (päätellen videostasi). Tuollaista videon materiaalia mitä laitoit saatto näkyä muilla huippuvalmistajilla 2009 vuonna.

Tossa videossa kulminoituu hyvin miksi nokia on siinä tilanteessa missä se on, älypuhelimen tärkein/tärkeimpiä ominaisuuksia nettiselaus ja noin ala-arvoisella tasolla.

Ennen ihmettelin miksi kaikki nokian selainvideot näyttää kuin siinä näytössä olisi jotain pihkaa tai jotain kun ei siitä tule vaan mitään, noh koitin ajan kanssa E7 luuria enkä enää ihmettele, kaikki piti tehdä todella varovasti ja sen jälkeen venattiin, ku katottiin miten luuri reagoi kosketukseeni. Taas selattiin hetki sivua alaspäin ja venattiin mitä luurin näytöllä tapahtuu. (juuri kuten videollasikin).

Yleisesti ottaen toi belle näyttäisi toimivan aika nopeastikin ja sulavasti joten tässä mielessä tuo selain vielä korostuu huonoudessaan.

No onneksi nokialla on vaihtoehtoja tänäpäivänä (N9/WP7) :) Mutta kyllä toi selain pelleily on ollut jotain uskomatonta nokialta, eikö vaan olisi suosiolla kannattanut laittaa ne ARM8 prossut noihin luureihin jotka sitä selainta ehkä jaksaisivat edes pyörittää. Voisi olla nokian tilanne hyvin erilainen tänäpäivänä.

Kattokaa nyt totakin videoo http://www.youtube.com/watch?v=6hAaPAUImLM&feature=related :D Eikös tossa luurissa ollu muuten gigan prossu? eipä kyllä heti uskoisi.

Vastaa
akse
akse

10

@9 Nokiallahan on yksi parhaimmista nettiselaimista puhelimiin, mutta se on käyttöjärjestelmälle nimeltä Maemo5..

Uskomattoman nopeasti toimi sivut 600mhz prossullakin tuota selainta käyttäessä.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
Mmikkis (vahvistamaton)

11

@10 Niin siinähän on juuri mainitsemani ARM A8 prossu, eli sama mikä löytyy iphone 3GS:stä. Jostain kumman syystä symbian nokiat käyttää paljon vanhempaa ja hitaampaa ARM11 prossutekniikkaa ja käyttävät tätä vielä huippuluureissaan mikä ei todellakaan ole hyväksyttävää jos haluaa markkinoilla pärjätä ja varsinkin kun selvästi näkyy, että ne tehot ei yksinkertaisesti riitä selaimelle mikä kuitenkin on todella tärkeä asia älyluurissa.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
Mmikkis (vahvistamaton)

13

@12 Et siis näe nokian kannalta tässä mitään ongelmaa?

1. Ei ne potentiaaliset ostajat siellä kaupassa sitä operaa testaa vaan sitä nokian omaa selainta ja suurin osa heistä ei edes tiedä mistään operasta.

2. Kun nokian luureja arvostellaan mediassa niin ei siellä puhuta mistään opera selaimesta, tai kun tehdään arvostelu bellestä niin ei siellä tehdä arvostelua opera selaimesta vaan bellen uudistetusta selaimesta. Jos se on edelleen samaa kuraa niin ei se nyt varmaan hyvältä näytä nokian kannalta.

Potentiaalisille ostajillehan tämä ei ole ongelma ne vaan valitsee kaupasta paremmin toimivan tuotteen (kuten on käynytkin).

Vastaa
Thoge
Thoge

14

Minun mielestäni Nokian olisi pitänyt alkaa käyttää ARM8 prossuja älypuhelimessa jo monta vuotta sitten. Nyt 1Ghz prossut, mut ARM11....... Itse olen siirtynyt Nokia C7:sta Androidin puolelle, en kylläkään ton prossun vaan pienen näytön ja vähäisen sovellus/peli -tuen takia.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
R3m3dy (vahvistamaton)

15

Saa kyllä olla erittäin tumpelo jos symbianin saa sekaisin. Rautavika voi tulla mutta, että softavika niin uskallan sanoa, että silloin on tahallista.

Vastaa
miksuh2
miksuh2

16

@Mmikkis

> Niin siinähän on juuri mainitsemani ARM A8 prossu, eli sama mikä löytyy
> iphone 3GS:stä. Jostain kumman syystä symbian nokiat käyttää paljon
> vanhempaa ja hitaampaa ARM11 prossutekniikkaa ja käyttävät tätä vielä
> huippuluureissaan mikä ei todellakaan ole hyväksyttävää jos haluaa
> markkinoilla pärjätä

Joillekin sitten ei tunnu menevän perille se, mitä olen ties kuinka monta kertaa sanonut. Todelliseen käytännön nopeuteen vaikuttaa moni asia, ei pelkästään CPU:n nopeus tai kellotaajuus. Pelkkä kellotaajuuteen tai prosessoriatkkitehtuurien eroihin tuijottaminen ei kerro koko totuutta todellisesta käytännön nopeudesta.

Ensinnäkin ajettavan käyttiksen raskaudella on merkitystö. Symbian on yleisesti huonmattavasti kevyempi ja vähemmän resurssisyöppö kuin esim Android. Toisinsanoen esim Android kuormittaa CPU:ta enemmän kuin Symbian.

Käytännön nopeuteen vaikuttaa erittäin paljon myös se tehdäänkö käyttöliittymän piirto CPU:lla vai GPU:lla. GPU:n ja rautapohjaisen grafiikkakiihdytyksen vaikutus on erittäin suuri kahdella tavalla. Ensinnäkin rautapohjainen grafiikkakiihdytys nopeuttaa käyttöliittymän piirtoa suorastaan dramaattisesen paljon. GPU selviytyy graafisista operatioista PALJON nopeammin kuin CPU.

Toinen vaikutus on se, että kun käyttöliittymän piirto siirretään GPU:n vastuulle, niin CPU vapautuu tekemään muuta. Eli kun käyttäöiittymän piirrossa hyödynnetään rautapohjasta grafiikkakiihdytystä, nin CPU kuormittuu PALJON vähemmän.

Esimerkiksi Android-leirissä ollaan vasta nyt pikkuhiljaa heräilemässä ymmärtämään GPU:n ja rautapohjaisen grafiikkakiihdytyksen merkitys puhelimen käyttöliittymän nopeuden kannalta. Tähän liittyen oli jokin aika sitten uutisia, jossa Google kertoi että Amdroidin puhelinversion käyttöliittymälle ollaan vaiheittain kehittämässä tukea rautapohjaselle grafiikkakiihdytykselle.

Nykyisissä Android-puhelimissa käyttöliittymä EI TUE rautapohjasta grafiikkakiihdytystä. Tästä seuraa se, että nykyisissä Android puhelimissa käyttöliittymän piirrosta vastaa CPU yksinään. Käyttöliittymän päivittäminen on varsin raskas operaatio. CPU kuormittuu merkittävästi kun se joutuu yksinään vastaamaan käyttöliittymän päivittämisestä.

Symbianissa on ollut Symbian ^3:sta lähtien tuki rautapohjaiselle grafiikkakiihdytykselle, sen vaikutus näkyy vahvasti jo esim N8:ssa ja E7:ssä, ja erityisesti se näkyy Qt-sovelluksia käytettäessä. Myt Symbian Belle uusittuibne käyttöliittymineen hyötyy rautapohjaisesta grafiikkakiihdytyksestä merkittävästi.

Symbianissa siis käyttäliittymä todellakin hyödymtää rautapohjasta gragfiikkakiihdytystä. Symbian-älypuhelimissa siis GPU vastaa niistä graafisista operaatioista, jotka joudutaan Android-puhelimissa tekemään CPU:lla. Käyttöliittymän päivittäminen kuormittaa siis CPU:ta PALJON vähemmän Symbianissa kuin Androidissa.

Eli vaikka esim Android-puhelimissa olisikin nopeampi CPU, niin käytännössä se CPU:n tarjoama nopeusetu menetetään, koska Androidin puhelinversion käyttöliittymä ei hyödynnä rautapohjasta grafiikkakiihdytystä. Lusäjsu Android on muutenkin raskaampi kuin Symbian.

Esimerkiksi Android siis käytännössä vaatii nopeamman CPU:n kuin Symbian,

Vastaa
miksuh2
miksuh2

17

@11 Mmikkis

> ja varsinkin kun selvästi näkyy, että ne tehot ei yksinkertaisesti riitä
> selaimelle mikä kuitenkin on todella tärkeä asia älyluurissa.

Höpön löpön. Et taida olla edes kokeillut uusinta Symbian Bellen selainta esim Nokia 701:llä.

Tässä yksi benchmark-tulos webkit:n Sunspider-testillä:
* Nokia 701 + Symbian Belle; Total 6400.2ms +/-0.7%

Tulos on otettu toisaalta eräästä viestiketjusta, itselläni ei vielä ole Nokia 701:tä, tarkotus on kyllä hankkia.

Vertailun vuoksi: Kun iPhone 4 tuli myyntiin, niin sen selaimen Sunspider-testitulos oli noin 11000ms, joka on n. 72% huonompi tulos kuin Nokia 701:lla saatu tulos.

Uusimmalla iOS.versiolla iPhone 4 saa toki paremman testituloksen, mutta jotta vertailu olisi reilu pitää verrata kummankin puhelimen testitulosta myyntiintulohetkellä, ja siihen nähden Symbian Bellen selain on lähes 2 kertaa niin nopea kuin iPhone 4:n selain tuolloin.

Vaikka iPhonen selöain on ainakin toistaiseksi nopeampi, kuin Symbianin oletusselain, niin on täyttä hölynpölyä väittää Symbianin selainta hitaaksi tai että CPU:n suorituskyky ei muka riittäisi selaimen pyörittämiseen.

Vastaa
Thoge
Thoge

18

@ miksuh2

Ihan joo asiaa, ensimmäisessä viestissä puhuit käyttöliittymästä (mikä ei ollut kyllä asia mistä puhuttiin vaan se selain). Mut joo.... Ja androidin kohdalla on niin, että uusin android (ICS 4.0) tukee täysin? gpu:ta käyttöliityymätoiminnoissa, joten se tulee muuttumaan. Se gpu on kyllä tärkeä ottaa huomioon. Minusta vain tuntuu, että nokian selain olisi ollut vielä parempi jos olisivat käyttäneet ARM8 suorittimia jo aikaisemmin, se olisi auttanut nokiaa puhelinten menekin suhteen. Ja nyt sitten se symbian kuopataan.....

Vastaa
miksuh2
miksuh2

19

@18 Thoge

> Ihan joo asiaa, ensimmäisessä viestissä puhuit käyttöliittymästä (mikä ei
> ollut kyllä asia mistä puhuttiin vaan se selain).

Siinä viestissä mä vastasin tähän alla olevaan

@11 Mmikkis
> Niin siinähän on juuri mainitsemani ARM A8 prossu, eli sama mikä löytyy
> iphone 3GS:stä. Jostain kumman syystä symbian nokiat käyttää paljon
> vanhempaa ja hitaampaa ARM11 prossutekniikkaa ja käyttävät tätä vielä

> Ja androidin kohdalla on niin, että uusin android (ICS 4.0) tukee
> täysin?

Itse luin jokin aika sitten uutisia, jossa puhuttiin, että tuki tulee vaiheittain, eli ei yhdellä rysäyksellä. Mitä sillä vaiheittaisuudella tarkotettiin sitä en tiedä.

Jokatapauksessa nykyisissä Android-puhelimissa käyttöliittymä ei tue rautapohjasta grafiikkakiihdytystä,

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
Mmikkis (vahvistamaton)

20

@17 Etkö katsonut pasteamaani videota? siinä oli nimenomaan 701 Bellen selaimella. Tässä linkki uusiksi jos se meni ohi http://www.youtube.com/watch?v=6hAaPAUImLM&feature=related Nokia 701 Browser Test

Sama se mitä jotkut testitulokset näyttää ku selvästi videosta jokainen näkee, että selaimen suorituskyky on onneton tän päivän tasolle, kuten sanoin tuo vastaa tasoltaan jotain 2009-2010. Tosin silloinkin jo iPhone 3GS selain toimi huomattavasti paremmin, ei tarvitse edes mainitsemaasi nelosta.

@18 "Siin' viestissä mä vastasin tähän alla olevaan, en mihinkään selaimeen liittyvään"

EI kyllä toi liitty edelleen selaimeen, koko ajan on ollut kyse selaimesta ei mistään muusta.

Tältä sen kuuluu näyttää. http://www.youtube.com/watch?feature=pl...jfVtgcC0#t=324s Huomaa heti videosta miten käyttäjä ei ole yhtään niin epävarma ton näytön tökkimisen kanssa, se käy tosi luonnostaan, koska luuri reagoi täysin kosketukseen ja tekee sitä mitä käyttäjä haluaa. Se toimii juuri niinkuin käyttäjä olettaakin sen toimivan.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
Mmikkis (vahvistamaton)

22

@17 "Vaikka iPhonen selöain on ainakin toistaiseksi nopeampi, kuin Symbianin oletusselain, niin on täyttä hölynpölyä väittää Symbianin selainta hitaaksi tai että CPU:n suorituskyky ei muka riittäisi selaimen pyörittämiseen."

No eihän se riitä?, johan tuossa oli videoiden muodossa monta todistetta siitä ja lisää löytää niin paljon ku vaan viittii youtubesta pasteta?

Johan sekin kertoo paljon, että ei ole juurikaan tuubissa videoita symbian selaimesta (mitä nyt yleensäkään on enemmänkin kommentoitu) missä ei olisi kommenteissa laggy, slow, lag tai että joku kyseenalastaisi selaimen huonouden jne. Etsippä tuubista yksikin video missä lumian tai N9:n videosta löytyy nämä nokian selain videoista niin kovin tutut edellämaininut sanat liittyen selaimeen, voisin veikata, että et löydä yhtäkään. Eikö se nyt ole jo selvä todiste, että jossain mättää?

Ps. en ole puhunut mitään nettisivujen latausnopeuksista mistä sinä nyt tunnut puhuvan.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
Sillattiis (vahvistamaton)

23

Mmikkis ei ole oikein sisäistänyt hintaluokkien merkitystä. Ei ole mitään järkeä verrata puhelimia, joista toinen on huippumalli ja toinen keskihintainen laite. Toinen maksaa yli puolet enemmän. Nokian Symbian mallit eivät ole huippumalleja. Eivät sitten N97:n, mikä nyt sattuis floppaamaan pahasti.

Jos et ole tajunnut niin MeeGon piti tulla huippumallialusta ja Symbian siirtyä alempiin hintaluokkiin. Luultavasti tämän takia siihen ei haluttu integroida uudempaa rautaa. Pidetään speksit suht samana ja alusta yhtenäisenä ja annetaan rauhassa painua alempiin hintaluokkiin. MeeGo vain myöhästyi pahasti ja pitkään Nokia oli ilman huippumallia.

Siinä olen kuitenkin samaa mieltä, että selain on todellakin edelleen Symbianin heikoin kohta. Muualla on edistytty huomattavasti ja käyttökokemus on hintaluokka huomioonottaen jo ihan hyvä. Selainkin on edistynyt, mutta ja alkaa olemaan saman hintaluokan Androidien tasolla. Saisivat kuitenkin pistää flashin defaulttina pois. Siihen ei vain rauta yksinkertaisesti taivu. Flash kikkulat saa kuitenkin helposti näkyviin haluttaessa.

Ps. Kaiken maailman aplikaatiot ovat syöneet selaimen merkitystä. Sitä tulee lähinnä tarvinneeksi vain random juttujen tarkisteluun. Edes iPhonella ei miellään pitkiä pätkiä surffaile.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
Mmikkis (vahvistamaton)

24

@23 "Mmikkis ei ole oikein sisäistänyt hintaluokkien merkitystä. Ei ole mitään järkeä verrata puhelimia, joista toinen on huippumalli ja toinen keskihintainen laite. Toinen maksaa yli puolet enemmän. Nokian Symbian mallit eivät ole huippumalleja."

Jaa no kyllä minä lukisin n. 600e:n luurin huippumalliksi ja mitä sitten on olleet nokian huippumallit jos ei N8 ja E7? molemmissa oli hinta kyllä ihan huippumallin tasoa varsinkin E7 luurisssa, kyllä sitä voi 600e:n laitteelta "hiukan" enemmän odottaa ja eikö toi N8 myös ollut jotain 500e pintaan tullessaan? Eli ei mitään keskihintaisia.

ja jos tuota 701 pitäisi nyt sitten verrata samanhintaiseen luuriin niin 12e kalliimpi on gigantissa galaxy s plus, katsoin tuubista muutaman selain videon ja kyllähän se eritasoa oli selaimen osalta.

Tässä video http://www.youtube.com/watch?v=7NFdZtcq...tailpage#t=315s Eron huomaa heti ensikosketuksesta näyttöön.

Vastaa
miksuh2
miksuh2

25

@20, 22 Mmikkis

> Etkö katsonut pasteamaani videota? siinä oli nimenomaan 701 Bellen
> selaimella. Tässä linkki uusiksi jos se meni ohi http://www.youtube.com
> /watch?v=6hAaPAUImLM&feature=related Nokia 701 Browser Test

Tuosta videosta en osaa muuta sanoa, kuin että sen mitä itse olen päässyt Nokia 701:tä käyttämään niin selain toimii paljon vikkelämmin ja sulavammin kuin mitä tuossa videolla näyttää. Mä en vielä omista Nokia 701:tä, mutta olen päässyt sitä kuitenkin jo käyttmmään. Tuo video on ilmeisesti lisätty syyskuussa, jolla voi ehkä olla vaikutusta

Sitäpaitsi tuo heppu videolla ei näytä edes yrittävän esim sxeollailla selainta kovin nopeasti. Jäyttätapa näyttää olevan muutenkin melkoisen rauhalinen

> Sama se mitä jotkut testitulokset näyttää ku selvästi videosta jokainen
> näkee, että selaimen suorituskyky on onneton tän päivän tasolle,

Täyttä hölynpölyä

> No eihän se riitä?,

Aivan varmasti CPUtrhp tiittää

> johan tuossa oli videoiden muodossa monta todistetta


Ja höpön löpön

> EI kyllä toi liitty edelleen selaimeen, koko ajan on ollut kyse
> selaimesta ei mistään muusta.

Jospa lukisit kirjottamasi viestin numero 11 uudelleen, Siinä viestissä sä puhut nimenomaan CPU:sta, ja siihen minä vastasin. Kukatahansa lukutaitoinen voi sen huomata. Se on täysin yhdentekevää, jos se viestisi oli osa j0tain laajempaa keskustelua selaimesta, Minä vastasin ainoastaan siihen viestiin numeero 11 ja minä jopa lainasin kohdan johon vastain, eli jospa lopettasit tuon idioottimaisen vastaan vänkäämisen.

> Ps. en ole puhunut mitään nettisivujen latausnopeuksista mistä sinä nyt
> tunnut puhuvan.

Eli et edes käsittänyt lukemaasi.
Minä en missään vaiheessa puhunut mitään webbisivujen latausnopeudesta, joka riippuu ennekaikkea nettiyhteyden nopeudesta ja palvelimien ruuhkaisuudesta jne. Mikään aiemmissa viesteissä sanomani ei liittynyt webbisivujen latausnopeuteen.

Se mainittsemani benchmarkkikaan ei liity webbisivujen latausnopeuteen vaan se testaa selaimen yleistä nopeutta.

> Johan sekin kertoo paljon, että ei ole juurikaan tuubissa videoita
> symbian selaimesta (mitä nyt yleensäkään on enemmänkin kommentoitu)
> missä ei olisi kommenteissa laggy, slow, lag tai että joku
> kyseenalastaisi selaimen huonouden jne.

Mitä se nyt muka kertoo kun aina on Applefanipoikia ja muita vastaavia riidanhaastajia, joiden pitää periaatteen vuoksi haukkua muita alustoja. Se, jos jossain keskustelussa esiintyy moisia sanoja ei todellakaan kerro yhtään mitään.

Sitäpaitsi kyllä netissä on paljon kommentteja, jossa porukka sanoo olevansa aivan tyytyväisiä selaimen nopeuteen, ja on paljon kommentteja joissa moni sanoon ett' toki selain tarvitsee jatkokehitystä, mutta selain kuitenkin hoitaa hommansa aivan hyvin. Mutta sinähän tietenkin tarkotushakusesti valitset vain ne kommentit, joissa haukutaanm Symbianin selainta, Sä et tietenkään suostu huomioimaan niitä positiivisia kommentteja, koska ne ei sovi sun agendaasi johon kuuluu Symbianin ja sen selaimen mollaaminen,

Sitäpaitsi Youtube-videoiden keskusteluissa on tyypillisesti jokunen kymmenen tai muutama sata kommenttia. Se ei ole kovin suuri otanta, kun muistetaan että Symbian-käyttäjiä on miljoonia. Ja suurin osa youtube-videoiden katselijoista ei kommentoi niitä lainkaan. Tuon ylläolevan videon keskustelussakin taisi olla hurjat kolme kommenttia, et kai sö nyt ihan tosissasi väitä, ett' esim keskustelu, jossa on kolme kommenttia antaa kattavan kuvan miljoonien youtubekäyttäjieb mielipiteistä johonkin videoon liittyen?

Lisäksi sä tunnut yleistävän melkosesti liikaa. Suurin osa Youtubessa olevista videoista on kuvattu vanhemmista Symbian versioista ja vanhemmista puhelimista. Koeta nyt herran jestas käsittää, että sä et voi yleistää esim S7+ 5th rfiionilla pyörivän selaimen nopeutta koskemaan myös uusinta selainversiota Symbian Bellellä varustetussa Nokia 701:ssä.

> Etsippä tuubista yksikin video missä lumian tai N9:n videosta löytyy
> nämä nokian selain videoista niin kovin tutut edellämaininut sanat
> liittyen selaimeen, voisin veikata, että et löydä yhtäkään.

Miksi ihmeessä vaivautuisin moiseen? Ja kyllä Lumiaan ja N900:n liittyen löytyy netistä aivan varmasti sekä positiivisia, että negatiivisia kommentteja, kuten myös niiden selaimesta.

> Eikö se nyt ole jo selvä todiste, että jossain mättää?

No ei

Muuten. Mmikkis, miksi sä vaihtelet jatkuvast6i nimimerkkiäsi? Kirjoituksistasi päätellen olet sama hyypiö kuin Mikkis ja delic,

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
Mmikkis (vahvistamaton)

26

@25 "Jospa lukisit kirjottamasi viestin numero 11 uudelleen, Siinä viestissä sä puhut nimenomaan CPU:sta, ja siihen minä vastasin. Kukatahansa lukutaitoinen voi sen huomata."

Jospa sinä lukisit sen kommenttini niin näkisit, että vastasin akselle @10 kohtaan, merkitsin sen vielä @10 ja jos lukisit edes lainaamani tekstin loppuun missä siinäkin puhun selaimesta, jotenkin lainasit siitä vain osan taisit jo siinä vaiheessa kiihtyä niin paljon, että et edes kerinnyt loppuun asti lukea jolloin viestin pointti olisi ehkä sinullekin auennut.

Kyllä niille laggy slow lag kommenteille on ihan syynsä ollut aina, ei niitä siellä kirjoiteta muuten vaan vaikka se susta varmasti siltä tuntuu.

Tarkotin sillä, että kaivappa samanlaisia kommentteja N9 selaimesta tai lumiasta, koska kumpikin niistä toimii about täydellisesti, eli kukaan ei näe mitään lagia joten sellaisia kommentteja tuskin tulee, enkä olekkaan yhtäkään nähny kehuja vain miten nopeasti ja sulavasti selain toimii, enkä ihmettele koska se on totta.

Sä tunnut edelleen kuvittelevan, että ihmiset syyttä haukkuu symbiania koska jotenkin itse et näe siinä mitään vikaa kuitenkin sen vaikutukset nokian nykytilanteeseen näkyy joka puolella.

"Sä et tietenkään suostu huomioimaan niitä positiivisia kommentteja"

Jos mun kommentit ei kelpaa niin tässä sulle uussuomalaisen arvio E7 selaimesta kun se tuli markkinoille:

"Anteeksiantamaton puute

"Puhelimessa on 3g- ja wlan-yhteydet. Puhelimessa on sama selain kuin muissakin Nokian Symbianeissa. Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että kaikkia vähänkin monimutkaisempia HTML-sivuja saa ladata pitkään, eikä homma muutenkaan aina toimi. Jos ja kun sivun saa ladattua, sen zoomaaminen ja rullaaminen ei toimi jouhevasti. On lähes anteeksiantamatonta, että niinkin tärkeä asia kuin www-selain ei ole hiottu edes siedettävästi toimivaksi."

Juuri tuollaistahan se oli kaverin E7 luurilla Anna päivityksellä tässä kuukausi sitten testailin. Kai sulla tuohonkin lainaamaani tekstiin joku selitys on? taitaa jutella arvostelija ihan höpön löpöjä?

"Lisäksi sä tunnut yleistävän melkosesti liikaa. Suurin osa Youtubessa olevista videoista on kuvattu vanhemmista Symbian versioista"

Mä en kyllä ole arvostellut mitään muuta kun symbian 3 selainta sekä symbian 3 ekaa selainta ja annaa ja nyt belleä.

"Tuosta videosta en osaa muuta sanoa, kuin että sen mitä itse olen päässyt Nokia 701:tä käyttämään niin selain toimii paljon vikkelämmin ja sulavammin kuin mitä tuossa videolla näyttää."

Eli periaatteessa tuossa siis myönnät, että symbian selain on toiminut ennen paljon huonommin? Miten mä muistan että sulla oli samanlaista puolustelua jo N8 ekan selaimen kanssa ja sama jatku annassa niissäkään ei ollu mitään vikaa, mutta nyt kuitenkin belle toimiikin paljon sulavammin ja vikkelämmin? jep jep

Se isoin ongelma tässä nyt hei kuitenkin on se, että symbianin selaimen olisi pitänyt toimia jo vuosi sitten niinkuin nyt sanot sen sun näkemän bellen toimivan.

Mulla on kauan ollu jo tää sama nikki, mikkis nimimerkki on rekisteröity jollekin toiselle joten sitä ei voi käyttää joten piti hiukan muuttaa.

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.