Isoruutuinen Nokia Lumia 900 varmistumassa alkuvuodeksi

25
Teemu Laitila

Isoruutuinen Nokia Lumia 900 varmistumassa alkuvuodeksi
Boy Genius Report -sivusto kertoo omiin lähteisiinsä perustuen, että jo muutamaan otteeseen promovideoilla esiintynyt Nokian mystinen puhelin olisi Lumia 900, joka esitellään ainakin Amerikassa heti alkuvuodesta 2012.

BGR:n mukaan Lumia 900 sisältäisi 4,3 tuuman ClearBlack AMOLED -näytön, josta myös nykyinen Lumia 800 sekä N9 ovat saaneet kiitosta. Prosessori on yksiytiminen ja toimii 1,4 GHz:n taajuudella, eli kyseessä on luultavasti sama Qualcommin 8255T-järjestelmäsiru, joka on käytännössä standardi nykyisissä Windows Phone -malleissa.

Kamera tallentaa kuvia 8 megapikselin tarkkuudella, etukameran olemassaolosta ei ole tietoa.

Lumia 900:n väitetään perustuvan Windows Phone -järjestelmän seuraavaan versioon, joka tunnetaan koodinimellä "Tango". Lumia 900 tulee ilmeisesti olemaan Nokian keihäänkärkenä, kun yhtiö julkaisee alkuvuodesta Windows Phone -mallinsa Yhdysvalloissa massiivisen mainoskampanjan saattelemana. Lumia 900:n odotetaan ilmestyvän virallisesti joskus tammikuun loppupuolella.


Tilaa Puhelinvertailun uutiskirje!

Lähetämme noin kerran viikossa uutiskirjeen, joka sisältää viikon ajalta tärkeimmät uutisemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Parhaat kännykkätarjoukset

Motorola Moto E22 – hinta laskenut -44%

Motorola Moto E22
49 € Power
59 € DNA
79 € Proshop

Alin hinta viikko sitten: 86 €

Honor X6 – hinta laskenut -34%

Honor X6
79 € DNA
119 € Elisa

Alin hinta viikko sitten: 119 €

Oppo A38 (4G) – hinta laskenut -30%

Oppo A38 (4G)
69 € DNA
99 € Veikon Kone
125 € RDE.FI

Alin hinta viikko sitten: 99 €

Oppo Reno 7 5G – hinta laskenut -28%

Oppo Reno 7 5G
287 € RDE.FI

Alin hinta viikko sitten: 397 €

Kommentit (25)

LukeWarm
LukeWarm

2

Mihin näitä 600 euron "huippupuhelimia" tarvitaan kun ensivuonna tulee kuitenkin jo 4g-tuellisia luureja (samsung galaxy s II lte)? Varmaan potuttaa jos ja kun nopeampia mobiilikaistoja tulee tarjolle ja taas joutuu maksamaan uudesta luurista tai erillisestä päätelaitteesta.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
vinosilmä (vahvistamaton)

3

Mihin hittoon sitä 4G:tä tarvitsee kun kuitenkin se on ihan lapsenkengissä seuraavat 3vuotta, nyt vasta 3G on alkanut olee suht kattava ja toimiva. Ja ainaki mulle 3G on vielä täysin riittävän nopee mobiilivehkeissä. Kotona on sitten 24/1 letku.

Vastaa
OJ_Ghost
OJ_Ghost

5

Kuullostaa hyvältä ja uskottavalta Nokian Amerikan aikomuksia ajatellen. Lumia 800:lla on ehkä saatu vähän näkyvyyttä ja mielenkiintoakin. Jos siihen päälle on heti alkuvuodesta heittää Lumia 900, niin sillä saa edes vähän lisää ääntään kuuluviin. Tiedä sitten mihin riittää, mutta jos saavat AT&T tai muiden operaattorien kanssa yhteistyötä aikaan, niin varmaan jokunen Nokiakin menee kaupan... ;)

Vastaa
OJ_Ghost
OJ_Ghost

6

Eikös Nokian LTE WP luurista ollu jotain puhetta jossain kohtaa? Eli varmaan sellastakin suunnittelevat. Ite en luuriin kaipaa mitään 4G:tä vielä. Luurissa riittää kyllä 3G:kin vallan hyvin.

Vastaa
squi
squi

7

Itse en myöskään LTE:stä ole erityisen kiinnostunut. Jos luuriin tarvitsee isompia tietomääriä siirtää, wifi ajaa asiansa erittäin hyvin ja pienemmällä virrankulutuksella. Harvemmin sitä kuitenkaan täysin liikkellä ollessa kännykässä vaaditaan 30 - 40 Mbps nopeuksia.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
jake se minäkin (vahvistamaton)

9

just juu - mitä siitä luurista, muttku mainos oli niin mahtisen iso ...

Vastaa
ArttuH5N1
ArttuH5N1

10

Toivottavasti ovat laittaneet puhelimeen tuon (suurimmalle osalle TÄYSIN turhan) LTE:n mukaan. Se kun on se "juttu". Ja operaattorithan pitäisi saada mukaan, jos aiotaan valloittaa Ämerikka.

"No details have been confirmed relating to the specification of the phone, however it is rumoured to have a 1.4 GHz processor, 4.3 inch Clear Black AMOLED display, 1800mAh battery, Carl Zeiss 8 megapixel camera and should be LTE capable."

Onneksi ovat laittamassa siihen tuota isompaa, 4.3 tuuman näyttöä. Siitä "liian pienestä" näytöstä kun on aikaisemmin ruikutettu, niin saa Nokiakin peeeniksenjatke luurin WP-mallistoonsa.

Vastaa
perhana
perhana

14

@12
Kertoo kyllä melko paljon nokia-dissaajien älykkyysosamäärästä, kun facebook epäonnistuu videon streamaamisessa niin suu vaahdoten haukutaan nokiaa lol
Jos taas menet katsomaan videon youtubesta, niin missä se "syvälle maahan haukkuminen" siellä näkyy?
http://youtu.be/SX2Gd-kqV5s

Mitä itse videoon tulee, niin olihan se hieno... mutta ehkä nuo romahtamisefektit pilvenpiirtäjän seinällä kannattaa ainakin new yorkissa jättää esittämättä heh

@1 dollarinen
vaikka kuinka montaa kertaa luen tuon uutisen tekstin, ja Boy Genius:n alkuperäisen tekstin, en mistään löydä tietoa resoluutiosta.. eli mihin nähden sen pitäisi olla suurempi?

Vastaa
akse
akse

15

@4 ja sitä seuraavana taas uus puhelin.. hei enpä päivitä ollenkaan niin voin vaan odottaa sitä unelmaa 10 vuoden päästä ja säästää rahaa.

@12 "FUCK YOU NOKIA!!!!!!!!!!!!!!!!! STUPID FINNISH BASTARDS!!! U PRIMITIVE FUCKS - STICK A VODKASOAKED TAMPON UP UR ASS AND SWIVLE O IT!!!!"

Joo ihan fiksua porukkaa tuolla kyllä haukkumassa.

Ilmeisesti live streami ei oikeen toiminu kun oli niin paljon katsojia? Kaipa sille ois kannattanu laittaa joku user limit..

Vastaa
perhana
perhana

17

@16
ihmettelinkin vaan että miksi "dollarinen" jo oli niin huolissaan liian pienestä resoluutiosta, vaikka resoluutiota ei ole edes kerrottu

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
31craiglondon (vahvistamaton)

18

Ei nyt asiaan varsinaisesti liittyen, mutta kuitenkin: Nokia on vihdoin uusinut sivujensa ilmettä ja mielestäni parempaan suuntaan. Ainakin toimii sukkelammin 6v vanhalla kannettavallani.

Vastaa
Routalempi
Routalempi

19

Ihan hyvä veto Nokialta tämä, mutta jos aiemmin olenkin jossain yhteydessä sanonut odottavani Lumia 900 mallia, niin nyt täytyy perua puheeni. Olin näet toivonut, että löytyisi fyysinen qwerty. Toki se tuplaydin prosessorikin olisi plussaa, mikäli Tango suinkin toisi sille tuen. Ainakin päivityksen nimi olisi mitä mainioin tuolle (it takes two to tango...). Mutta eipä siinä, kuvantun kaltaista odotellessa..

Vastaa
PaulKaski
PaulKaski

22

Näinpä, ketä kiinnostaa vanha espanja. Ihan vain keskustelun kannalta olisi mielenkiintoista, jos Nokian seuraava mallisto nimettäisiin Jormaksi.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
Arttu__ (vahvistamaton)

25

Itse aion ostaa seuraavaksi luuriksi fyysisellä Qwertyllä-varustetun Wp-luurin. Toivottavasti tulee jo alkuvuodesta. Ja olihan tuossa maininta toisestakin julkaistavasta Wp-puhelimesta... Josko sieltä tulis N950 look-a-like Wp-alustalla? Siinä olis meikäläisen luuri.

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.