Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Kaksi julkaisematonta Nokialaista ilmestyi sovelluskaupan tilastoihin

8
Teemu Laitila

Kaksi julkaisematonta Nokialaista ilmestyi sovelluskaupan tilastoihin
Intiassa suositun Times of India -nimisen uutissovelluksen käyttäjätietoihin on ilmestynyt kaksi vielä julkaisematonta Nokia-puhelinta. Toinen puhelin on jo aiemmin huhuttu Nokia Lumia 900 ja toinen mystisempi Nokia Champagne.

Nokia Lumia 900 on aiempien huhujen perusteella 4,3 tuuman kokoisella CleaBlack AMOLED -näytöllä varustettu puhelin, jonka prosessorina toimii yksiytiminen 1,4 GHz:n taajuudella toimiva prosessori. Lumia 900:n odotetaan toimivan Nokian keihäänkärkenä Amerikan markkinoille ja sitä odotetaan vuoden ensimäisellä neljänneksellä AT&T operaattorin valikoimaan.

Mystisestä Champagne-mallista ei ole olemassa tarkempia tietoja, mutta spekulaatioiden mukaan se saattaisi olla nimenomaan kehittyville markkinoille tarkoitettu laite. Toisaalta Nokia ja Microsoft ovat luvanneet laajentaa Windows Phone -valikoimaa myös halvempaan hintaluokkaan eli Champagne voisi olla koodinimi myös Lumia 600 -mallille.


Kuva: WMPowerUser

Ainakin toinen Times of India -sovelluksen havaitsemista puhelimista perustuu käyttäjätietojen mukaan Windows Phone -järjestelmän tulevaan Tango-versioon.


Vaikka uudetkaan tiedot eivät paljasta laitteiden tarkempia ominaisuuksia, ne vahvistavat aiempien huhujen uskottavuutta. Sopiva ajankohta viralliselle julkistukselle saattaisi olla tammikuun alussa Las Vegasissa järjestettävät CES-messut, eli lopullinen vahvistus huhuille saataneen jo kuukauden päästä.
Puhelinvertailun diilit uutiskirjeenä!

Etsimme jatkuvasti hyviä tietotekniikan ja kännyköiden diilejä ympäri nettiä ja uutisoimme niistä sivuillamme. Jos haluat saada tiedon uusista diileistä heti sähköpostiisi, tilaa diilien uutiskirjeemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

P.S. Kaikkien diilit-uutiskirjeemme tilanneiden kesken arvomme joulukuussa 2019 mm. Turtle Beachin kuulokkeet ja muita palkintoja.

Kännyköiden hintavertailu

Kommentit (8)

Anonyymi käyttäjä
Ralle_ (vahvistamaton)

1

Jenkit ovat tähänkin asti karsastaneet Windows-puhelimia. Tässä Nokian tulevassa puhelimessa ei ole mitään mullistavaa uutta.

Vastaa
ArttuH5N1
ArttuH5N1

2

@1 Niin, Windows Mobile vai Windows Phone-puhelimia? WP-luurit ovat suht uusi juttu ja valmistajien panostus WP:hen on jäänyt toistaiseksi, Nokiaa lukuun ottamatta, melko vaisuksi. Lumia näyttäisi onnistuneen herättämään jonkin asteisteista kiinnostusta globaalisti ja puhelin menee ainakin Hollannissa kaupaksi hyvin. Itse en olisi läheskään niin pessimistinen, kuin sinä.

Tuo Lumia 900 nyt suunnilleen tiedetään, mutta tuo Champagne vähän ihmetyttää. Onkohan se vain koodinimi, vai julkaistaanko jokin puhelin pelkällä nimellä, ilman numeroita.

Ja Nokialla on vähän ongelmia salassapidon suhteen, kun uudet mallit ja ideat tuntuvat vuotavan julkisuuteen.

Vastaa
OJ_Ghost
OJ_Ghost

4

Jotkut voisivat taas miettiä, että onko heillä mitään annettavaa tälle(kään) palstalle...

@1
Jo se, että Nokia ilmeisesti saa sopimuksen jonkun Jenkki operaattorin kanssa on iso juttu ja askel paljon parempaan kuin menneinä vuosina. Voi toki olla, että seinä tulee taas vastaan, mutta voi käydä toisinkin. ;)

Lumia 900 ei tarvikaan olla mitään mullistavaa uutta, mutta Lumia 800:lla ja yleensä Nokia WP luureilla alkuun saatu kiinnostus johonkin uuteen saa 900:sen muodossa hyvän jatkumon. Ja vielä, jos Lumia 900 julkaistaan Jenkeissä "vain heitä varten", niin ei siitä ainakaan haittaa ole Nokian uudelle avaukselle Jenkkilässä...

@2
Mitäs jos vuodot on tahallisia? Varmaan tahattomiakin tapahtuu edelleen, mutta niin moni firma tuntuu vuotavan kuin seula nykyisin, että pistää miettimään muitakin juttuja...

Vastaa
ArttuH5N1
ArttuH5N1

5

@4

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti OJ_Ghost:

@2
Mitäs jos vuodot on tahallisia? Varmaan tahattomiakin tapahtuu edelleen, mutta niin moni firma tuntuu vuotavan kuin seula nykyisin, että pistää miettimään muitakin juttuja...

Tuokin on toki hyvin mahdollista. Saahan sitä ilmaista mainosti helposti sillä, että vahingossa livauttaa jotain tietoja, mihin mediassa ymmärrettävästi tartutaan mielenkiinnolla. Mutta tuntuu jotenkin hölmöltä, että Nokian liikkeet tunnetaan melko pitkälti, että he eivät pääse enää yllättämään meitä.

Vastaa
Jonahan
Jonahan

6

@2 Jenkit ovat karsastaneet molempia. Etenkin Windows Phone 7 -puhelimia, joita on ollut markkinoilla reilun vuoden, on myyty eritättäin heikosti.

Tärkeätä on kuitenkin huomata, että USA:n mobiilimarkkina on erittäin operaattorivetoinen, ja operaattorit eivät ole niitä juurikaan ottaneet valikoimiinsa (syytä on vaikea sanoa). Sellaiset puhelimet jäävät auttamatta jalkoihin, riippumatta kuinka hyviä ne ovat, tavallinen kuluttaja ei voi laitetta haluta kun sitä ei missään näe. Tuoss suhteessa tilanne on siis ollut pitkälti sama kuin Nokialla viimeiset 10v USA:ssa.

Vastaa
ArttuH5N1
ArttuH5N1

7

@6 Niin, ei ihme ettei Windows ole käynyt kaupaksi puhelinpuolella Jenkeissä, kun operaattori ja valmistaja ovat olleet kovin nihkeitä sen suhteen. Tämän pitäisi muuttua, kun Nokia tuo Lumia 900:n markkinoille, jolla pitäisi olla suuren operaattorin tuki. Tosiaan, ilman sitä, ei Jenkkilässä pärjää.

USA, tuo kilpailun ihmemaa.

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja