Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Symbian Belle -päivitys julkaistaan vasta ensi vuonna

39
Manu Pitkänen

Symbian Belle -päivitys julkaistaan vasta ensi vuonna
Nokia aikoo päivittää nykyiset Anna-puhelimet Symbian Belleen vasta ensi vuoden alussa.

Aiemmin syksyllä Nokia kertoi päivittävänsä Nokia N8:n, E7:n, C7:n, X7:n, E6:n ja C6-01:n tämän vuoden lopulla. Myös Nokia 500:n kerrottiin saavan päivityksen. Huhut ehdottivat Bellen ilmestyvän edellä mainituille puhelimille jo Nokia Worldissä, mutta tieto osoittautui virheelliseksi.

Bellen uskottiin tästä huolimatta ilmestyvän vielä tämän vuoden aikana, sillä Nokia oli päivittänyt Symbian Belle -sivuilta löytyvää listaa, jossa mainitaan Bellen pian saavien puhelimien nimet.

Yhtiön Britannian osasto kuitenkin kertoi Twitterissä, että päivitystä ei saada julkaistua tämän vuoden aikana. Belle saadaan ulos ensi vuoden alussa.


Puhelinvertailun diilit uutiskirjeenä!

Etsimme jatkuvasti hyviä tietotekniikan ja kännyköiden diilejä ympäri nettiä ja uutisoimme niistä sivuillamme. Jos haluat saada tiedon uusista diileistä heti sähköpostiisi, tilaa diilien uutiskirjeemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Kännyköiden hintavertailu

Kommentit (39)

vilu85
vilu85

6

Eiiiii =(
Alan nyt tosissani miettimään pitäisikö flashata se versio, joka löytyy NaviFirmistä, vaikka takuu puhelimesta sitten menisikin.

Vastaa
vimuli
vimuli

7

On kyllä huvittavaa tää nokian päivitys show. Oiskohan parempi olla hiljaa niistä päivityksistä ja kun on valmis niin julkastaan se heti.

Vastaa
ArttuH5N1
ArttuH5N1

9

Joo, melko naurettavaa. Pistää kyllä vihaksi tämä. Ei näin, Nokia. Ei todellakaan näin. Ärsyttää suunnattomasti, että kaupan hyllyillä näitä belle-luureja notkuu, mutta näihin "vanhoihin" malleihin päivitystä väkerretään aivan h*lvetin kauan. Tippu kyllä Nokian pisteet minun silmissäni.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
Belle E7:aan! (vahvistamaton)

11

eiks se vois jo tulla?:) tai siis onko missään varmaa tietoa et mikä päivä se tulee? kiitos etukäteen jo:)

Vastaa
Thoge
Thoge

12

Hah! Ei näin! Hyvä, että vaihdoin pari kuukautta sitten Androidiin niin ei tarvitse enää kituutella! :)

Vastaa
yamaneko
yamaneko

13

Olen ollut siinä uskossa, että Androidillekin joutuu välistä odottelemaan niitä päivityksiä. Ties mistä asiasta lukenut, pikaisella googletuksella tuli vastaan esim. tämä uutinen. Tosin itsellä ei ole kokemusta Androidista (kiitos siitä että sain kokeilla sukulaisen Android-kännyä, jäi Android ostohaaveet vähäksi aikaa taka-alalle) joten ei ole ensikäden tietoa.

Vastaa
akse
akse

14

Vaihtakaa esim. Samsungiin ni voitte odottaa mahdollisesti vieläkin kauemmin tai loputtomasti ellei ole kädessä vasta puolivuotta vanha kapula.

@7 "On kyllä huvittavaa tää nokian päivitys show. Oiskohan parempi olla hiljaa niistä päivityksistä ja kun on valmis niin julkastaan se heti."
Mun mielestä kaikki Q4 jutut on oikeestaan ollu semi-huhuja.. mitään virallista/lopullista julkaisua ei taida olla.

Muistan jonkun ikivanhan roadmapin missä Symbian^4 joka oli silloin kuvien perusteella sama kuin Belle oli joskus 2012.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
Bobakki (vahvistamaton)

15

@12

"Hah! Ei näin! Hyvä, että vaihdoin pari kuukautta sitten Androidiin niin ei tarvitse enää kituutella! :)"

Tulet pian huomaamaan, että Android leirissä se vasta kestääkin.. SGS2 käytössä ja virallinen ICS taitaa tulla ensi kesäkuussa, jos vanhat merkit pitää kutinsa. En tietenkään jaksa odotella virallista versiota siihen asti.

Vastaa
JuhS
JuhS

16

Ymmärtäisin jos Bellessä tulisi mullistavia muutoksia esim kalenteri ohjelmaan tai vaikka FB/Skype integrointiin (N8:n suurimmat puutteet)

Mutta kyseessä on pari pientä graafista parannusta ja that's it!

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
tahavo (vahvistamaton)

17

@6
Anna mennä vaan, jos menee vituiks ni pääsetpähän paskasta eroon ja voit ostaa tilalle oikean älypuhelimen (ei Nokia).

Vastaa
Routalempi
Routalempi

18

Itsekin odottanut Belleä "kuin kuuta nousevaa". jos edes sähköpostisovellus hakisi posteja ilman laitteen sammuttelua välillä (Anna toki toimii jo paremmin kuin ennen), jospa puhelin muistaisi Nokia tilin salasanan & pysyisi kirjautuneena kun valitsee sen "muista tästä laitteesta" tms.. Kirjautuneena pysyminen hyödyllistä jos käyttää nokian rss readeria (liekö betalabsin tuotos edelleen) jne. Jospa Annan yksi "vika" olisi korjattuna > kun toinen osapuoli katkaisee ensin puhelun jää luuri tuuttaamaan toviksi, syystä että.. Vaikka itsellä pinttynyt tapa on myös ollut painaa se punainen luuri lopuksi vaikka toinenkin sen tekisi.. Nytpä tuo punaluuri katoaa näytöstä kun toinen ehtii ensin, itse sen sijaan ehtii jo avaamaan esim. facebookin tms. kun se punaluuri katoaa juuri ennen peukalo osuu.. Pitäisi siis painaa ensin yläpalkista pieni punaluurin kuva jolla puheluruudun saa takaisin jne.


Jos ja jos.. Jospa itsekin vaihtaisi leiriä. Ollut kyllä niin ala-arvoista tämä touhu, ettei pisteitä enää ilmaisilla kartoilla kotiin pelata.

Tulipa itsekin avauduttua.. :D Tosin melko 100% varma on oikeasti sekin, että kukkarokin aukeaa eri taholle vast edes.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
Dollarinen (vahvistamaton)

20

@15

No mitä sitten jos virallinen ICS tulisi vasta kesäkuussa SGS II:lle? Mulla ainakaan oo nykyversiolla pienintäkään ongelmaa ollut tähänkään asti. Eli toisin sanoen; Android nyt pääpiirteittäin toimii niinkun pitää ilman päivityksiäkin (ainakin itselläni aina toiminut täydellisesti), niin ei haittaa vaikka ei päivityksiä jatkuvasti tulisikaan. Nokian taas tarvisi Symbianiin saada kiiresti noita päivityksiä, että pääsisivät tälle vuosituhannelle.

Vastaa
Routalempi
Routalempi

21

Nyt kun joku jaksaisi kasata listan Suomeenkin todennäköisesti tulollaan olevista qwerty luureista, tosin lienee lista niin suppea ettei valinnanvara päätä paljon rasita. :D Tällä hetkellä normi luureista (ilman qwertyä olevat älypuhelimet) tähtäimeen asettunee SGS2.

Vastaa
ugge
ugge

22

Kuinka moni on ostanut noksunsa siksi että sitä on kiva päivitellä?

Oman N8 ostin ainakin siksi koska se oli ostohetkellä ominaisuuksiltaan juuri sellainen mitä älyluurilta kaipasin.

Nuo softapävitykset on mielestäni pelkkää bonusta jotka jatkaa laitteen elinkaarta, menkööt vaikka vuosi pelleen, jos N8 kukkuu vielä silloin niin otan pävityksen ilolla vastaan.

Vastaa
Routalempi
Routalempi

23

@22

Toki ihanne olisi että puhelin toimisi niin hyvin ettei päivityksiä tarvitsisi. Itse toivoisin taasen, että edes kerran omistusaikana luuri olisi kohtuu ideaalinen päivittäiskäytössä. N8 Annalla toki on jo melko lähellä peruskäyttö huomioiden, mutta jotkin asiat vielä klikkaavat. Toki se ruoho voi näyttää vihreämmältä aidan toisella puolen, kun toiset kilvan omaansa kehuvat.

Vastaa
lmfmis
lmfmis

24

Kyllä Belle on läpäissyt nokia-seulan viime viikolla ja on valmis jakeluun.

Se että sitä ei saada heti on kyllä onnetonta.

Onneksi pre-release-versio toimii ihan mainiosti jo yli kuukauden verran :-)

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
Bobakki (vahvistamaton)

25

@20

"No mitä sitten jos virallinen ICS tulisi vasta kesäkuussa SGS II:lle? Mulla ainakaan oo nykyversiolla pienintäkään ongelmaa ollut tähänkään asti. Eli toisin sanoen; Android nyt pääpiirteittäin toimii niinkun pitää ilman päivityksiäkin (ainakin itselläni aina toiminut täydellisesti), niin ei haittaa vaikka ei päivityksiä jatkuvasti tulisikaan. "

En ole varma tuleeko ICS:n myötä mahdollisuus sammuttaa nuo samsungin paska sovellukset. Olen siinä uskossa, että se ominaisuus tulee, mutta voin olla väärässä. Android pelittää, mutta samsungin touch wiz taas pyytää anteeksi joka päivä sitä, että ei osaa käynnistyä VMP, kun tulee jo symbiania ikävä. Sen takia toivoisin, että virallinen ICS versio tulisi SGS2 nopeasti, mutta toiveeksi se jää.

Vastaa
Bluejack
Bluejack

27

Lainaus:

Routalempi
Itsekin odottanut Belleä "kuin kuuta nousevaa". jos edes sähköpostisovellus hakisi posteja ilman laitteen sammuttelua välillä (Anna toki toimii jo paremmin kuin ennen), jospa puhelin muistaisi Nokia tilin salasanan & pysyisi kirjautuneena kun valitsee sen "muista tästä laitteesta" tms.. Kirjautuneena pysyminen hyödyllistä jos käyttää nokian rss readeria (liekö betalabsin tuotos edelleen) jne. Jospa Annan yksi "vika" olisi korjattuna > kun toinen osapuoli katkaisee ensin puhelun jää luuri tuuttaamaan toviksi, syystä että.. Vaikka itsellä pinttynyt tapa on myös ollut painaa se punainen luuri lopuksi vaikka toinenkin sen tekisi.. Nytpä tuo punaluuri katoaa näytöstä kun toinen ehtii ensin, itse sen sijaan ehtii jo avaamaan esim. facebookin tms. kun se punaluuri katoaa juuri ennen peukalo osuu.. Pitäisi siis painaa ensin yläpalkista pieni punaluurin kuva jolla puheluruudun saa takaisin jne.


Jos ja jos.. Jospa itsekin vaihtaisi leiriä. Ollut kyllä niin ala-arvoista tämä touhu, ettei pisteitä enää ilmaisilla kartoilla kotiin pelata.

No,ei ole symbian-leiri näemmä kauas päässyt. xd
Melkein yhtä vittuuntunut olin aikoinani n95 kanssa ja parasta suurinpiirtein samoista syistä,saati sitä edeltäneet symbiaanit.Paskaa ne on ! sanokoon kuka mitö tahansa. Onneksi symbian kuolee.

Vastaa
Bluejack
Bluejack

29

Lainaus:

TUHKANE
Menes muualle, ketään ei enää kiinnosta.

Vain ylläpidon toimesta.
Totuus sattuu kuulemma,ilman kiinnostakin.. hahahahahaaaaaa

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
pjate89 (vahvistamaton)

30

Jaahas.. Päätin jo että jos belle päivitystä ei julkasta tänvuoden puolella niin vaihdan merkkiä.. Viimiset 8 vuotta ollut uskollinen nokian kannattaja ja käyttäjä, mutta nyt vaihtuu leiri.

Vastaa
Tnoi
Tnoi

31

Turhaa te sitä androidia ylistätte. Varsinkin nämä samsungin niin kutsutut päivitykset on kyllä ollut yhtä farssia ainakin galaxy s kohdalla. Nokialla sentään ei ole koskaan tarvinnut ottaa mitään varmuuskopioita kun voi luottaa siihen että puhelin toimii normaalisti vielä päivityksen jälkeenkin. Mutta makunsa tietysti kullakin.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
Mmikkis (vahvistamaton)

32

@30 Suosittelen, sitten ihmettelet kuten monet muutkin, että mikset vaihtanut leiriä jo kauan aikaa sitten. Ei ole varmaan montaa prosenttia käyttäjiä jotka on palanneet takaisin nokian symbian luuriin kokeiltuaan jotain muuta.

Vastaa
ugge
ugge

33

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Mmikkis:

Ei ole varmaan montaa prosenttia käyttäjiä jotka on palanneet takaisin nokian symbian luuriin kokeiltuaan jotain muuta.

HAH!!
Kerran kokeilin kaverin omenapuhelinta, jos ois ollu oma niin oisin heittäny järveen.
Verkkokaupassa kokeilin kerran omenaläppäriä, hetken käytön jälkeen olisin "vahingossa" tiputtanut kaupan lattialle koko p*****an mutta oli jollain vaijerilla tiskissä kiinni.
Nuo mädät omenat ja niiden epäkuluttajaystävällinen yleisolemus ja nurinkurisuus saa minut raivon partaalle!!!

LG puhelinkin oli joskus ja palasin NOKIAAN.
Samsungia pääsin testailemaan, ällöttävä olemus, alkoi närästää.

NOKIA sen olla pitää, kateelliset vain kiukuttelee!!

Vastaa
figo10
figo10

34

melkosia trolleja taas liikkeellä... @18 mikähän luuri sielläkin oikein on? N97 ja luulet, että siinä on Anna? N8 ja ei mitään ongelmia noiden kanssa. Työsähköposti ja henkilökohtainen sposti synkkailee nätisti ilman ongelman ongelmaa. Eikä todellakaan tarvitse kirjoitella uudestaan tunnuksia Nokian tileille! Ei ole tarvinnut edes firmiksen/softan päivittämisen jälkeen. Melko tuulesta temmattuja, tai sitten olet erittäin käsi käyttäjä.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
tep42342 (vahvistamaton)

36

33. Minäkin olen testaillut näitä omena (pädejä)jossain oli kyllä niin huono kokemus... ja apllwn tuotteiden logiikkaakaan en ymmärtänyt padi ei ollut vaijerilla kiinni mutta kun omenat on niin halpoja niin ei se lattialle päätynyt. siinä vieressä testasin upean näköistä n9 jonka meego tuntui todella hyvältä ja koko käyttis

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
tep42342 (vahvistamaton)

37

33. Minäkin olen testaillut näitä omena (pädejä)jossain oli kyllä niin huono kokemus... ja apllwn tuotteiden logiikkaakaan en ymmärtänyt padi ei ollut vaijerilla kiinni mutta kun omenat on niin halpoja niin ei se lattialle päätynyt. siinä vieressä testasin upean näköistä n9 jonka meego tuntui todella hyvältä ja koko käyttis

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
tahavo (vahvistamaton)

38

@33
Tarkoitatko, että Nokian käyttäjät ovat kateellsia muiden puhelimien käyttäjille? Luulen, että suurimmalla osalla täällä kiukutelleista on nimenomaan Nokialainen.
Itselläni on N8 ja jää kyllä ensimmäiseksi ja viimeiseksi Nokialaiseksi älypuhelimien saralla. Hermot menee huonoon kuntoon sitä käyttäessä, millon ei yhteydet pelaa, millon puhelin jää kokonaan jumiin, millon se on muuten vaan niiiin hidas että...huokaus.
Ei tolla paskalla tee muuta kun soittaa ja vastaanottaa puheluita, jos niitäkään, nimittäin puhelin ei ole ottanut aina edes puheluita vastaan vaikka yhteydet "näyttää" olevan kunnossa --> 8 sek buutti. Huolto ei tee mitään, sanovat että ei löydetty mitään vikaa. Kertapäivään saa luurin buutata varmuuden vuoksi, että edes puhelut tulisivat perille. Tuskin tuo "Pelle" päivitys muuttaa yhtikäs mitään; paskasta kun ei kultaa saa.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
UFO-Android (vahvistamaton)

39

Galaxy SII ollut 6kk ja nyt SUVAITSI tulla ensimmäinen päivitys -> laite buuttailee koska sattuu ja korruptoi muistikorttia... Aika mennä ostamaan puhelin jonka voisi edes olettaa pysyvän käynnissä = Nokialainen. Tämä riitti Android-pelleilystä on se sen verran kamalaa kuraa ainakin kun tämän Sampan kuoriin on pakattu.

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.