Nokian operaatio Rolling Thunderin ensimmäiset pommit pudotetaan pian

17
Manu Pitkänen

Nokian operaatio Rolling Thunderin ensimmäiset pommit pudotetaan pian
Nokia valmistautuu operaatio Rolling Thunderiksi nimettyyn (sisäisessä käytössä) kampanjaan, jonka päämääränä on Yhdysvaltain puhelinmarkkinoiden valloittaminen.

Operaation tarkoituksena julkaista laaja kirjo erilaisia laitteita eri hintasegmentteihin Yhdysvalloissa. Tiedossa voi olla jo julkistettujen Lumia 710:n ja Lumia 800:n lisäksi muitakin puhelimia.

Operaatio laukaistaan käyntiin ensi vuoden CES-messuilta (tammikuussa) ja yhtiön tarkoituksena on tehdä selväksi, että Nokia on jälleen pelissä mukana. Nokia kertoo olevansa voimakkaasti esillä CES-messuilla.

Kampanjan nimi on kenties lainattu Yhdysvaltain armeijan Vietnamin sodan aikaisesta operaatiosta. Wikipedian mukaan kyseessä on Yhdysvaltain armeijan haastavimmista ilmasodankäynnin operaatiosta sitten toisen maailmansodan. Mahtava operaatio lopulta epäonnistui kaikissa päämäärissään.

Parhaat kännykkätarjoukset

Motorola Moto G60 – hinta laskenut -36%

Motorola Moto G60
306 € CDON
322 € Proshop

Alin hinta viikko sitten: 479 €

Oppo Reno 5 Lite – hinta laskenut -34%

Oppo Reno 5 Lite
335 € CDON

Alin hinta viikko sitten: 508 €

Honor X8 – hinta laskenut -31%

Honor X8
169 € Power
234 € Proshop
249 € Verkkokauppa.com

Alin hinta viikko sitten: 246 €

Honor Magic4 Lite – hinta laskenut -26%

Honor Magic4 Lite
199 € Power
269 € DNA
299 € Multitronic

Alin hinta viikko sitten: 269 €

Kommentit (17)

JussiFX
JussiFX

2

Viimeinen lause sai hieman hymähtämään :D
Noh, jos yhtä paljon panostavat kuin lontoossa niin kaikki edellytykset on menestyä. Varsinaisesta valloituksesta en sitten tiedä.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
jeppe joo (vahvistamaton)

4

Paitsi että operaation tehtävänä oli pommittaa vietnam kivikaudelle ja sehän onnistui ihan hienosti.

Vastaa
Bodomed
Bodomed

5

Noh olihan Lumiakin jo jonkin sortin loukkaus jossain maassa. Että oli tuo ihan odotettavissa! Vai odottaako Micro$oft että se floppaa samallai, kun jenkeille kävi nam.is?

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
Ralle_ (vahvistamaton)

6

Tämä on Nokialle täysin mahdoton tehtävä ja pommit osoittautuvat varmasti suutareiksi. Sääliksi käy niitä suomalaisia piensijoittajapässejä, jotka ovat menneet rahojaan hassaamaan Noksun osakkeisiin.

Ei Nokia sentään nollapisteestä lähde vaan pahasti miinukselta, koska yhtiön aikaisemman vaikeakäyttöiset Symbian hirvityksellä varustetut luurit saivat Jenkit karttamaan ko. merkkiä.

Vastaa
TUHKANE
TUHKANE

7

6. Minkä takia tämä olisi aivan mahdoton tehtävä? Vaikea se on, mutta ei mahdoton. Ja synbianin hirveys haittaa mitään, koska nuohan käyttää wp, joka on ainakin amerikkalaiseille tuttu.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
fdsafse (vahvistamaton)

8

Eiköhän se tähänastisista WP:n myyntiluvuista ole selvää että lumiat floppaavat Amerikassa, eikä asiaa varmastikaan auta Nokian ja Microsoftin huono maine.

Vastaa
Routalempi
Routalempi

10

@4
Meinaatko sitten että tässä tarkoitus olisi pommittaa USA kivikaudelle Windows Phonen voimin? :D Sori oli pakko, kelpo käyttishän tuo muutoin :)
Ja toki tämä on mielenkiintoista nähdä miten otetaan vastaan rapakon takana.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
lumia Windows (vahvistamaton)

11

Nämä Nokia/Microsoft, Batman ja operaatio Rolling Thunder-kampanjat ovat jo häiritsevän naurettavia!!.Eikö Microsoft parempaan pysty?.Samoin Nokia. =(

Vastaa
mniskane
mniskane

12

@11 kerrotko nyt vielä mikä on häiritsevän naurettavaa? Tämä ns. uutinenhan oli huhu jostain sisäisestä Nokian projekti nimestä ja siitä, että Nokian pyrkimys on vallata markkinoita USA:ssa (mikä on jo monesti todettu yhtiön johdon toimesta). Kun tässä uutisessa ei sanottu oikeastaan yhtään mitään asiaa niin tähän sun postaukseen ei oikein saa otetta. Eikö mielestäsi Nokian pitäisi pyrkiä myymään puhelimia USA:ssa?

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
Mmikkis (vahvistamaton)

15

@13 ja 14

ja pörssissä osake laskee.

Eipä toi kyllä hyvältä näytä, kovasti yrittävät sitä mainostaa kaikilla tempauksilla ja sitähän se vaatii, hirveästi näkyvyyttä ja ihmisiä testaamaan sitä. Kuitenkin vaikka tuote olisi hyvä niin siltin helposti nappaa kaupasta sen turvallisen valinnan mikä siis ei ole WP7. Varsinkin kun kyse on about 500e investoinnista niin yleensä silloin kierretään kaikki uus ja erilainen kaukaa ja ostetaan se mikä tiedetään jo hyväksi.

http://www.youtube.com/watch?v=5bno9iI4...player_embedded tässä esim hauska mainostempaus nokialta.

Mutta kuten sanottua, ei ne WP7 luurit ole lähteneet millään valmistajalla sellaseen myyntiin kun jotkut odottivat niin eipä nokiallakaan juurikaan ole aseita millä juuri niiden luuri myisi vs muut WP7 luurit.

Kävinpä tuossa muutama viikko sitten elisan liikkeessä kyselemässä WP7 luuria, että vois vähän testata niin myyjä kysy, että miksi sen haluan nähdä :) Sitten hetken sen kanssa juteltua sanoi mulle, että ei kannata iPhonea vaihtaa WP7:n, että ei siinä ole mitään mikä sitä vaihtoa puoltaisi, mutta taas on paljon syitä pysyä iPhonessa.

Myyjältä itseltään löytyi tällä hetkellä note

Tuntuu siis, että ei edes myyjät suosittele tuota, kieltämättä oli aika outo visiitti :)

Itse kyllä toivon, että WP7 menestyy, jos joskus tekee mieli kuitenkin se luuri vaihtaa niin WP7 on mulle ainakin ainoa vaihtoehto koska androidiin en koske.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
Ralle_ (vahvistamaton)

16

@15:
"Itse kyllä toivon, että WP7 menestyy, jos joskus tekee mieli kuitenkin se luuri vaihtaa niin WP7 on mulle ainakin ainoa vaihtoehto koska androidiin en koske."

Hyi, ei Microsoftille kannattaisi toivoa menestystä, koska jo nyt kyseinen yritys on suurella asemallaan röyhkeästi rajoittanut ja jarruttanut kilpailua aivan tarpeeksi. Siinä sivussa on mainekin mustaantunut. Jos Nokian rippeet menee pesuveden mukana, niin siellä ei ole enää kovin suurta merkitystä Suomelle. Viime vuonna Nokia maksoi Suomeen yhtiöveroa vain noin 1,6 miljoonaa euroa. Vielä vuonna 2007 Suomi sai verotuloja Nokialta 1,3 miljardia, joten pudotus on valtava.

Jos haluaa hyvän puhelimen ja Android ei kelpaa, niin kannattaa odottaa ensi vuonna tulevaa Tizeniä.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
Bada 2.0 (vahvistamaton)

17

@Ralle_
Totta puhut -eli Jos haluaa hyvän puhelimen ja Android ei kelpaa, niin kannattaa odottaa ensi vuonna tulevaa Tizeniä.

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.