Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Nokian Windows Phone -strategialle ennustetaan odotettua heikompaa alkua

10
Manu Pitkänen

Nokian Windows Phone -strategialle ennustetaan odotettua heikompaa alkua
Nokian Lumia-mallien lanseeraus sai medialta melko paljon positiivista palautetta, mutta näkemykset ovat alkaneet muuttua.

Kun Nokia aloitti ensimmäisen Windows Phone -puhelimensa myynnin alkoivat analyytikot epäillä sen suosiota odotettua vaisummaksi. Yhtiö kiisti väitteet ja totesi Lumia 800:n käyvän hyvin kaupaksi niissä maissa, joissa se on myynnissä. Riitasoinnut eivät saaneet vastakaikua ja tilanne rauhoittui.

Lumia-puhelimien menekki on noussut jälleen puheenaiheeksi kun amerikkalaispankki Morgan Stanley arvioi Nokian Lumia 800:n kiinnostuksen olevan vaatimatonta Euroopassa. Pankki perustaa väitteensä tehtyihin internet-hakuihin. Morgan Stanley kuitenkin myöntää, että haut eivät välttämättä kerro koko totuutta.Samalla sijoituspalveluyhtiö Exane BNP Paribas päivitti Lumia-puhelimien myyntiennusteen 800.000 kappaleeseen kuluvana kvartaalina. Aiemmin analyytikot ovat odottaneet noin kahden miljoonan kappaleen myyntilukemia. Yhtiön tekemän haastattelututkimuksen mukaan Nokian uutuudet kiinnostavat hyvin harvaa uuden puhelimen ostajaa.

Goldman Sachs on samoilla linjoilla Exane Paribaksen kanssa, sillä se leikkasi myyntiennustettaan noin 1,5 miljoonasta yhteen miljoonaan kappaleeseen.

Nokian toimitusjohtaja Stephen Elop totesi Technology Review -julkaisun haastattelussa, että Nokia on valmis tekemään tarvittaessa isoja muutoksia strategiaansa mikäli valittu polku ei tuota odotettuja tuloksia. Lausunto yhdessä edellä mainittujen negatiivisten ennusteiden kanssa on ruokkinut spekulaatioita, joiden mukaan Nokia voisi siirtyä takaisin Symbianiin ja MeeGoon jos Windows Phone floppaa.

Samalla huhut ja veikkaukset Microsoftin aikeista ostaa Nokian puhelinbisneksen ovat lähteneet uudelleen käyntiin.


Puhelinvertailun diilit uutiskirjeenä!

Etsimme jatkuvasti hyviä tietotekniikan ja kännyköiden diilejä ympäri nettiä ja uutisoimme niistä sivuillamme. Jos haluat saada tiedon uusista diileistä heti sähköpostiisi, tilaa diilien uutiskirjeemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Kännyköiden hintavertailu

Kommentit (10)

JuhaW
JuhaW

1

Pakkohan siellä on olla se Plan B. Ei WP voi mitenkään olla ainoa vaihtoehto tai pahimmillaan koko yhtiö floppaa ja pahasti. Kyllä pahasti pelkään, että Nokian kulta-ajat ovat jo pysyvästi luetut. En usko, että se enää nousee, ellei jotain todella merkittävää tulevaisuudessa tapahdu. Mutta se vanha kunnon Nokia ei ole enää vanha kunnon Nokia. Nyt se on vain puhelinvalmistaja muiden joukossa. Kohta ei sitäkään...?

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
Eelop (vahvistamaton)

3

Elop.
Nokian toimitusjohtaja Stephen Elop totesi Technology Review -julkaisun haastattelussa, että Nokia on valmis tekemään tarvittaessa isoja muutoksia strategiaansa mikäli valittu polku ei tuota odotettuja tuloksia.Lausunto yhdessä edellä mainittujen negatiivisten ennusteiden kanssa on ruokkinut spekulaatioita, joiden mukaan (Nokia voisi siirtyä takaisin Symbianiin ja MeeGoon (jos) Windows Phone floppaa).
(Samalla huhut ja veikkaukset Microsoftin aikeista ostaa Nokian puhelinbisneksen ovat lähteneet uudelleen käyntiin).

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
Eelop (vahvistamaton)

4

Onko Nokiasta sittenkin tulossa halpapuhelimien -valmistaja?. =)

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
jake se minäkin (vahvistamaton)

6

Meltemiä pystyisi kaiketi laajentamaan kehittyneempäänkin suuntaan...
millä nimellä tahansa ...jos Tizen ei olis mahdollista...
mutt Meego on kuopattu - toisin kuin Maemo - se Nokian N9-käyttis

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
Eelop (vahvistamaton)

7

No,Maemo on myös pian kuopattu!.Siitä Elop tulee pitämään huolen koska panostukset ovat vain Windowsissa.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
jake se minäkin (vahvistamaton)

8

No ei sentään ihan kokonaan. Se on vielä ns kehitysalustana mahdollisena takaporttina, jos winkkari ei myy odotusten mukaan, ...niinkuin on käymässäkin...

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
jake se minäkin (vahvistamaton)

9

ja sitäpaitsi Maemon nimi voi olla jatkossa ihan hyvin esim se Meltemi...

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
jake se minäkin (vahvistamaton)

10

ja sitäpaitsi Maemon nimi voi olla jatkossa ihan hyvin esim se Meltemi...

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja