Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Nokian ja Microsoftin työntekijät kärähtivät Lumia-arvion kommentoinnista

7
Teemu Laitila

Nokian ja Microsoftin työntekijät kärähtivät Lumia-arvion kommentoinnista
Nokian ja Microsoftin työntekijät jäivät kiinni negatiiviseen sävyyn kirjoitetuista kommenteista intialaisessa mobiilialan blogissa, jossa arvosteltiin yhtiöiden uutta Lumia 800 -puhelinta. Kommentit saanut "puhelinarvostelu" oli jo itsessään vähintään erikoinen, sillä arvostelun kirjoittaja ei ollut ikinä edes testannut Lumiaa.

Arvostelssa verrattiin Lumia 800 -mallia lähinnä Samsungin Galaxy S Plus -malliin, mutta pelkästään teknisten ominaisuuksien perusteella. Siitä huolimatta, että kirjoittaja ei ollut ikinä käsitellyt puhelinta, loppupäätelmässä Lumia lytättiin täysin eikä sen arveltu tarjoavan minkäänlaista kilpailua Applen iPhonelle.
Vaikka Moneylife.in ei ole edes Intian mittakaavassa tunnettu sivusto, kirjoitus keräsi paljon kommentteja. "Onpa paska arvostelu, se on yksi parhaita saatavilla olevia puhelimia ja iPhone on suorastaan tyhmä tähän verrattuna. Joku varmaan maksaa sinulle hyvin, onnittelut..", kirjoittaa Harish-niminen kommentoija.

Negatiivisesta kommentoinnista suivaantunut arvostelija päätti kuitenkin julkaista Harishin IP-osoitteen seuraavassa viestissä. Viesti oli lähetetty Nokialle kuuluvasta intialaisesta IP-osoitteesta.

Toinen kommentoija otti kantaa puhelimen muistin määrään. Kirjoittajan mukaan peruskäyttäjät eivät ole kiinnostuneita teknisten ominaisuuksien listasta, vaan käyttäjiä kiinnostaa hyvännäköiset, nopeat ja helppokäyttöiset laitteet. "Sillä ei ole väliä, onko puhelimessa 512 Mt vai 1 Gt muistia, jos 512 Mt muistilla varustettu toimii paremmin todellisuudessa, silloin asiakas valitsee sen", kirjoittaa Aditya Agrawal kommenteissa.

Jälkimmäisen kommentoijan IP-osoite on rekisteröity Microsoftille Yhdysvalloissa.

Kommenttimyrskyn herättäneen arvostelun kirjoittaja painottaa myöhemmässä viestissä, että arvostelussa kerrottiin selvästi tekstin perustuvan vain teknisiin tietoihin. Negatiivista loppuarviota perustellaan sillä, että intialaisille sekä iPhone että Lumia 800 ovat erittäin kalliita puhelimia ja kun kuukauden palkka sijoitetaan puhelimeen, asiakas haluaa ominaisuuksiltaan parasta.

Molemmissa osapuolissa lienee oma syynsä kansainvälisille sivustoille asti levinneessä jupakassa. Puhelinarvosteluja ei kannattaisi kirjoittaa ilman puhelimeen tutustumista eikä Nokian tai Microsoftin työntekijöiden kannattaisi kommentoida yhtiön tuotteiden arvioita anonyymisti edes intialaisessa blogissa. Myös kommentoijien IP-osoitteiden julkaiseminen on erittäin huono käytäntö yksityisyydensuojan näkökulmasta.

Kännyköiden hintavertailu

Kommentit (7)

Ralle_ (vahvistamaton)

1

Kuinka noloa, taas saa hävetä Nokian puolesta :( Onneksi moni ulkomaalainen luulee Nokian olevan japanilainen yritys. Microsoftille kepulikonstien käyttö ei ole sinällään mitään uutta.

Vastaa
megaanikko (vahvistamaton)

2

Miten niin kärähti? Eikös blogeja yms. saa kommentoida ihan vapaasti kuka vain ja mistä vain (esim. mikkisoftalainen työpaikan koneeltaan)? Kyllä kai se varmaan tympäsee lukea omista tuotteista pelkkien speksien perusteella tehtyjä arvioita, varsinkin murskaavia sellaisia. Tosi "uskottava" arvostelu kaiken kaikkiaan, mutta harmillisesti saa nyt ansaitsematonta huomiota.

Vastaa
pehtori (vahvistamaton)

3

Ihan normaalia ammattiylpeyttä ja lojaaliutta työnantajaa kohtaan. Eikö työntekijällä ole oikeus puolustella työpaikkaansa niin kuin jonnet täällä puolustelevat tiettyjä valmistajia jo ihan sillä perusteella, että omistavan kyseisen valmistajan laitteen. Näen jälkimmäisen itse asiassa paljon säälittävämpänä, koska siinä ei ole itsellä varsinaisesti mitään pelissä.

Vastaa
squi
squi

5

Itse näkisin tässä (tuon olemattoman arvostelun lisäksi) ongelmana nimenomaan sen, että tuo kommentointi tapahtui anonyymisti. Asia olisi tyystin toinen, jos kommenttien yhteydessä olisi ollut käytössä oma nimi ja vielä työpaikka mainittuna. Epäpätevän arvion kommentointihan olisi siinä vaiheessa vain hyvää pr:ää.

Ehkä Nokian kannalta paras ratkaisu olisi ollut antaa arvostelun tekijälle yhteystiedot, josta Lumian saisi lainaksi testiin, jotta nyt anonyymisti esitettyjen argumenttien sisällön olisi voinut tarkistaa ihan omin silmin.

Vastaa
ep_
ep_

6

Lainaus:

Vaikka Moneylife.in ei ole edes Intian mittakaavassa tunnettu sivusto, kirjoitus keräsi paljon kommentteja.


Nyt se kerää vielä enemmän kommentteja kun täällä mainostetaan sitä.

Ja sitten sivustojen kävijämääriin:
http://www.alexa.com/siteinfo/moneylife.in
http://www.alexa.com/siteinfo/puhelinvertailu.com
http://www.alexa.com/siteinfo/fin.afterdawn.com
(AD:n kohdalla on myös muunkieliset AD:t mutta siellä on myös jaottelu kaikkien AD:itte välillä)

Vastaa
ArttuH5N1
ArttuH5N1

7

No on fiksua toimintaa arvostelijalta. Ensin arvostelee tuotteen testaamatta sitä ja sitten suivaantuu negatiivisista kommenteista. Siellä on taas joku uhmaikäinen kirjoitellut "puhelinarvostelun".

Monesti kyllä epäilen, että firman palkkaamat kommentoijat pyörivät erilaisilla teknologiasivuilla. Tosin, tämän sivuston Samsung-pellet taitavat olla liikkeella ihan maksutta, tyhmät raukat.

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja