Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Nokia esitteli teleskooppiantennilla varustetun 801T:n

17
Manu Pitkänen

Nokia esitteli teleskooppiantennilla varustetun 801T:n
Marraskuun lopulla Puhelinvertailu.com kertoi kehitteillä olevasta Nokia 801T -puhelimesta. Nyt kyseinen puhelinmalli on julkistettu virallisesti Kiinassa.

Nelituumainen Symbian-puhelin esiteltiin Nokian kiinankielisessä blogissa. Viestissä ei eritellä puhelimen teknisiä ominaisuuksia turhan tarkasti, mutta ainakin NFC kuuluu varustukseen.

Huomiota herättävin piirre Nokia 801T:ssä on kuitenkin teleskooppiantenni, jota ei ole kovin usein 2010-luvulla julkaistuissa puhelimissa näkynyt. Antenni on televisiolähetysten vastaanottoa varten.


Puhelinvertailun diilit uutiskirjeenä!

Etsimme jatkuvasti hyviä tietotekniikan ja kännyköiden diilejä ympäri nettiä ja uutisoimme niistä sivuillamme. Jos haluat saada tiedon uusista diileistä heti sähköpostiisi, tilaa diilien uutiskirjeemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Kännyköiden hintavertailu

Kommentit (17)

Anonyymi käyttäjä
oyh (vahvistamaton)

6

lopettakaa jo, käytännössä ihan yks hailee mikä reso puhelimessa on! alle 640x360:llä pärjää myös mainiosti... jos tarvii enempi resoa niin tietokone on keksitty!

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
höhhöh (vahvistamaton)

7

1280x720 resoluutiot ja vastaavat on kyllä aika resurssien tuhlausta. Ihmissilmälle ihan liikaa pikseleitä ton kokoisiin näyttöihin.

Vastaa
JiiPee74
JiiPee74

8

Ainahan voi kaivaa suurennuslasin esiin ja tutkia sitä ruutua sen läpi. ;)
Ei taijja nää resoluution perään vinkujat ymmärtää että mitä suurempi resoluutio tuon kokoisissa näytöissä on, niin toki ryönää mahtuu siihen näytölle enemmän, mutta samalla se ryönä pienenee niin ettei teksti ole enää kunnolla luettavissa ellei ole nenä kiinni siinä siinä näytössä.
Suuri resoluutio vaan aiheuttaa turhaa zoomaamisen tarvetta.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
SymbiOosi (vahvistamaton)

9

3,5 tuuman näyttöön tuo 640x360 sopii kohtalaisesti,mutta siitä suurempaan...EI.

Vastaa
Kuveerty
Kuveerty

11

Piti taas Samsungtrollin tulla huutelemaan tähänkin uutiseen asiasta josta ei ole mitään tietoa.. Kai nimimerkki "SAMSUNG!!..." tietää että taitaa itseasiassa olla Nokialla ppi:llä mitattuna tarkin näyttö älypuhelimissa(E6)? Jää jopa Nexus ja Note taakse.
Ei sillä, Notea jonkun verran käyttäneenä onhan se resoluutio kiva, mutta tuollaisessa muovisessa vanerilevyssä sitä tarvitseekin.

Itse puhelimesta ei paljoa sanottavaa. Jos on Kiinassa kysyntää niin hyvä Nokialle, Suomessa ei varmastikkaan olisi.

Vastaa
Blodoffer
Blodoffer

12

@11 Väärin. Suurin ppi on HTC Rezound -puhelimessa, jonka ppi on 342, vaikka on tuo Nokian 326 todella kunnioitettava saavutus.
@8 Se on pieni resoluutio, joka aiheuttaa turhaa zoomaamista. Itsellä on tällä hetkellä puhelimessa qHD-resoluutio, ja välillä on pakko zoomailla ihan vain siitä syystä, ettei tuolla pikselimäärällä voi esittää tarkasti pientä tekstiä. Vanhempana ja huonompinäköisenä tuskin onkaan tuolla niin paljoa merkitystä.

Vastaa
koez
koez

13

Nokian näytöt voisivat toki olla leveämpiä, esim virtuaalinäppäimistön käytettävyyden johdosta, ja sitä myöten suurempi vaakaresoluutio voisi tulla kyseeseen...tämänkin myyntiargumentin voi kuitenkin rinnastaa kameroiden megapikselikeskuiteluihin, suurempi pikselimäärä ei takaa parempaa käytettävyyttä; tiedoston koko on vain suurempi, vie likaa tilaa arkistoissa ja kuvan tallennus muistikortille kestää pidempään (ilman pakkausta) eikä kymppikuvan laadussakaan ole mitään eroa esim 5 Mpix jälkeen, erot näkyvät vasta A4/julistekokoja tulostettaessa.
Tavallista loppukäyttäjää moiset resoluutioerot eivät kiinnosta pätkääkään vaan jäävät nörttien keskusteluaiheiksi, valmistajat tietysti myyvät tuotteitaan isomilla luvuilla, fiksummat eivät kuitenkaan mene vipuun.

Vastaa
Bluejack
Bluejack

14

muotoilu tuo mieleen htc tuotteet..miksi?
Symbian on kuitenkin keksinyt kuolon kouristuksiin matkia näemmä nyt viimeistään kaikkea niiltä jotka pärjää markkinoilla.

Vastaa
Kuveerty
Kuveerty

15

@ 11.

Seison korjattuna. En olekaan törmännyt kyseiseen luuriin, vaikkakin hyvin aktiivisesti mobiilimaailmaa seuraankin. Aika speksimonsteri tuo Rezo, mahtaneeko tulla Suomeen milloin ja millä hinnalla..?

Vastaa
JiiPee74
JiiPee74

16

@12 Väärin, itelläni alla N9 jonka reso on 854x480 eikä tarvi kyllä olla yhtään isompi. Webbisivuja selaillessa teksti on jo niin pientä että voisin väittää että entisellä 5800:lla oli mukavampi niitä sivuja kattella. Toki sillä joutui enemmän vierittämään sisältöä, mutta paremmin luettavissa se oli. Ei se suuri resoluutio hävitä sitä vierittelyn tarvetta mihinkään, kun nyt joutuu ensin zoomaamaan että tekstistä saa tihrustelematta selvää. Toki on sivustoja jotka on mobiili laitteille optimoituja, eli oma versionsa mobiili laitteille, mutta ei kaikki sivustot ole tällaisia.

Jos tuommosee 4" näyttöön tungettaisiin 1920x1080 resoluutio, niin siitä sisällöstä ei saisi ilman zoomaamista mitään selvää ellei sitä olisi optimoitu näytettäväksi tuon kokoisella näytöllä.

Esimerkiksi tämäkin sivusto on edelleen suunniteltu näytettäväksi 800x600 resoluutiolla, mitäs luulet miltä tämä sivu näyttäisi 1920x1080 näytöllä jonka koko on 4"?

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
0.5leiter (vahvistamaton)

17

TV-vastaanotin ollut jo kolmisen vuotta vakiovaruste kiinalaisilla valmistajilla. Joko DVB-T, ISDB-T tai analoginen. Nokia(kin) tarjonnut meille vain DVB-H:ta lisäkuluineen. Kiinassa nöyryys alkaa jo löytyä.

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja