Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Symbian on edelleen kaikista mahtavin

33
Manu Pitkänen

Symbian on edelleen kaikista mahtavin
Vuoden alussa Symbianille ehdittiin julistaa kuolemantuomio, kun Nokia kertoi ottavansa Microsoftin Windows Phonen ensisijaiseksi älypuhelinalustaksi. StatCounterin tilastojen mukaan Symbian kuitenkin elää ja voi hyvin, joskin Nokia on päättänyt lopettaa sen nimen käytön.

Symbian on siis edelleen maailman suosituin älypuhelinalusta, ainakin niiden älypuhelimien osalta joilla surffataan verkossa. StatCounterin mukaan joka kolmannesta älypuhelimesta löytyy tällä hetkellä Symbian, kun lähimmillä kilpailijoilla markkinaosuus yltää noin 22 prosenttiin.

Pahimmat kilpailijat ovat tietysti Android ja iOS, jotka ovat lähes tasoissa keskenään. Android on ollut koko vuoden ajan tasaisessa kasvussa, mutta Applen iOS:n marginaali Symbianiin on kasvanut alkuvuoden viidestä loppuvuoden 11 prosenttiyksikköön.Windows Phonea ei löydy erikseen graafista.

StatCounterin tilastot eivät huomioi kovin tarkkaan alustojen myynnillistä kehitystä, sillä lukuihin sisältyvät niin vanhat kuin uudetkin puhelimet.

Uusimmat puhelimet

Kommentit (33)

Anonyymi käyttäjä
pekka1239 (vahvistamaton)

1

joo Symppari on hyvä mun mielestä anakin tämä belle toimii varsin hyvin :) selainkin on paljon nopeampi kuin annassa.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
fdsafes (vahvistamaton)

3

Windows Phone mahtuu kivasti tuonne nollan prosentin tuntumaan :)

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
että jotkut viitsiik (vahvistamaton)

4

@2

Jospa menisit häiriköimään johonkin muualle.

Symbian on täysiverinen älypuhelinalusta, eikä mikään peruspuhelinalusta. Ja varmasti tiedät sen itsekin. tahallasi ja silkkaa ilkeyttäsi häiriköit. Eli väitteesi on idioottimaista hölynpölyä ja yritystä haastaa riitaa.

Vastaa
Jonahan
Jonahan

5

Noihin StatCounterin tilastohin kannattaa suhtautua terveellä skeptisyydellä, ne ovat heitelleet huimasti selittämättömistä syistä. Esimerkkinä Kanadan graafi:

http://gs.statcounter.com/#mobile_os-CA-monthly-201101-201112

Siinä Symbianin osuus nousee puolessa vuodessa kymmenkertaiseksi (3%-31%) ja laskee sen jälkeen takaisin noin 2%:een. Ottaen huomioon Nokian ilmoittamat Pohjois-Ameriikan myyntimäärät (viimeisiltä noin viideltä vuodelta) tuo vaikuttaisi pahalta tilastointivirheeltä.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
seepo (vahvistamaton)

9

onkos tuo nyt niin ihmeellistä. paras hinta-laatusuhde selvästi. Näyttäs vieläpä Symbian olevan ainut selvästi nosteessa oleva järjestelmä. Mahtaisiko bellellä olla osansa... ja näyttäs lukema vuoden lopussa olevan parempi mitä vuoden alussa.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
Symbian on hyvä kyll (vahvistamaton)

10

Juu kyllä SYMBIAN on niin hyvä ja mainio että sitä kannattaa ihan kehua. Nokiahan hylkäs sen. Oli se niin hyvä! Symbian on tarkoitettu tonni sarjan malleille kuten 5110.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
seepo (vahvistamaton)

11

ja jokainen joka täällä itkee/haukkuu symbiania ei ole koskaan kokeillutkaan uusimpia versiota. N97 oli ja meni, nyt mennään ihan erilaisella käyttiksellä. Kasvakaa jo yli siitä N97:sta!

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
nokia pelle (vahvistamaton)

12

@11 Ainakin N8/E7 ovat ihan surkeita, jos muuta väität tuskin olet omistanut kuin noksun luureja.

Vastaa
cpenter83
cpenter83

13

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti nokia pelle:

@11 Ainakin N8/E7 ovat ihan surkeita, jos muuta väität tuskin olet omistanut kuin noksun luureja.


Itselläni on E7, kerro toki mikä tässä on huonoa kun en ole vielä itse keksinyt?

Vastaa
Nikotiko
Nikotiko

15

Huomaa selvästi kun iosilta vähenee markkinaosuus, niin sitä vastoin saman verran, ellei enemmän tulee Symbianille lisää. Heh. Ei taida olla omenan käyttäjät niin lojaaleja kuin on puhuttu.

Vastaa
djtob
djtob

18

Voisiko uutisten kirjoittajat siivota trollin kaikki viestit pois? Etenkin ne, jotka päätyvät aina pisteeseen huutomerkin jälkeen.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
miksuh3 (vahvistamaton)

19

@18
En nyt ymmärrä miten hän trollaa? Onhan tuo aika rasittavaa kielen käyttöä, mutta kommunismiahan tuo sensurointi olisi.

Vastaa
figo10
figo10

21

@12

no kerroppas mitä vikaa N8:ssa on? itselläni kyseinen luuri ja töiden kautta mahdollisuus käyttää mitä tahansa puhelinta markkinoilla. N8:n pidän, koska muut eivät ole omiin käyttötarkoituksiin sopivia. Symbianissa ei todellakaan ole mitään vikaa nykyisin.

Vastaa
Jonahan
Jonahan

23

@21

Itsellä pitkälti sama tilanne. N8:ssa huonoa ovat erityisesti näppis ja selain, sähköpostisovelluksessaaan ei ole kauheasti kehumista. Lisäksi kautta linjan kosketusnäytön responsiivisuus ja "fiilis" on jotain ihan muuta kuin mitä suoramanipulaatiokäyttöliittymät vaatisivat. Listat ja sivut skrollaavat vähän miten sattuu

Flipboardin, ReadItLaterin, Instagramin, Twitterin, eat.fi:n ja vastaavien kolmannen osapuolen sovellusten sovellusten puute tai heikko laatu ahdistaa myös.

N9 on kaikin puolin parempi, valitettavasti se on vähän hiomaton ja alustan tulevaisuus ei näytä ruusuiselta.

Vastaa
figo10
figo10

24

@23

No nämäkin ovat mielipidekysymyksiä ilmeisesti...

Omasta mielestä selain on vallan mainio ja puhelimen selaimeksi riittää täysin (toki kilpailijoilla parempia). Selaimella kuitenkaan juurikaan muuta tee, kuin hätätilanteessa katsoo uutiset / tulokset matseista (jos ei tietokonetta lähettyvillä)

Mitäs vikaa sähköpostisovelluksessa on? mielestäni se toimii erittäin hyvin. Olethan päivittänyt sen uusimpaan, kun olet käyttänyt? Muistaakseni jokin aiempi versio oli melko kökkö.

Ja näppiksessä vikaa? nyt en pysy kärryillä. pystyasennossa on hitusen ahdas ehkäpä, mutta harvemmin sitä käyttää ja siihenkin tottuu melko nopsaan (painaa painiketta hetken pohjassa niin jos osui viereiseen voi vain siirtää sormen oikeaan kirjaimeen). Vaakana toimii erittäin hyvin ja jopa parempi mielestäni kuin osalla kilpailijoista.

Skrollaukset muuten parani viimisimmän päivityksen jälkeen, en kyllä niissä aiemminkaan mitään moitittavaa nähnyt... mutta satuin päivityksen jälkeen kuitenkin huomaamaan nopeutumista jossain määrin ja ehkä aiemmin pientä tökkimistäkin saattoi havaita (ei enää ollenkaan).

N9 on kyllä mainio kapistus myös, mutta kameran takia N8 omaan käyttöön parempi.

@22

Belleä tässä odottelenkin mielenkiinnolla. 700:sta testailin jonkin aikaa ja vallan mainiohan se on. :)

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
user_org (vahvistamaton)

26

21@
>no kerroppas mitä vikaa N8:ssa on? itselläni kyseinen luuri ja

Hyvää vankat kuoret ja erinomainen kamera, muuten häviää muille S^3 -> koneille.
C7, 701 jne on huomattavasti parempi käytettävyys hyvien nappien ansiosta. kaikissa muissa S^3 koneissa tuplasti enemmän sisäistä nopeaa Flash muistia, N8ssa hitusen liian vähän. Silti moni pitää nimenomaan N8ista. edullinen hinta, loistava kamera, muistikortti, sisäinen 16GB muisti, hdmi jne.

Vastaa
Jonahan
Jonahan

27

@24

Annassa sähköpostiohjelma kieltämättä parani selvästi (nyt esimerkiksi käytetään värejä merkitsemään viestin lukemisesta, eikä kahta lähes saman näköistä ikonia), mutta ei se vieläkään ole hyvä. Perusongelma on sama kuin lähes kaikissa muissakin N8:n softissa. Niiden käyttöliittymät on rakennettu oletukselle, että laitteesta löytyy kaksi ruudun alla olevaa nappulaa, joista toisesta pääsee edelliseen ruutuun ja toisesta saa näkyviin modaalin valikon. Tämä on aivan liian kömpelöä kosketusnäytöille. 

Itselläni on usein tarve vastata puhelimesta lyhyesti mailin osaan, haluaisin siis valita pätkän ja valita "reply" tämä ei tunnu onnistuvan, ja sähköpostin kirjoitusnäkymässä tuon operaation teko on aivan liian hankalaa. 

HTML-postien näyttö on sekä hidasta että kömpelöä, ne piirretään poikkeuksetta yli ruudun kokoisiksi ja kiitos "sulavan" vierityksen lukeminen on yhtä juhlaa, eiku. 

Jopa tavallisten teksti-postien näytössä on menty lähes siitä missä aita on matalin. Lainaukset erotetaan toisistaan noin sormen levyisellä sisennyksellä, josta seuraa se, että  parin lainauksen päästä ei riville mahdukaan enää kuin sana tai kaksi. Itse olisin suosinut paljon pienempää sisennystä, ehkä merkkiä marginaalissa ja värejä. Ja muutenkin sen näkymän typografia (outo ja aivan liian suuri fontti) on jostain 80-luvulta, ja sitä on ilmeisen mahdotonta muokata. 

Jos ja kun N8:n virtuaalinäppiksellä kirjoittaminen on huomattavasti vaikeampaa ja hitaampaa kuin kilpailijoilla (iPhone, N9, WP7) on siinä todellakin jotakin pielessä. 

Suurin ongelma on monikosketuksen puute. Sen kanssa pitää olla todella tarkkana, että sormi nousee ruudusta ennenkuin seuraavan voi laittaa ruudulle, tämä hidastaa kirjoittamista huomattavasti.

Lisäksi näppäimistön tarkkuus ja automaattisen korjauksen laatu vaikuttaisi olevan heikompi kuin kilpailijoissa. Lisämiinus kielen vaihtamisen piilotuksesta valikkohelvettiin, toisin kuin iOS tai N9, jossa kirjoituskielen voi vaihtaa yhdellä kosketuksella tai swipellä. 

Olemme mitä ilmeisimmin samaa mieltä Annan selaimesta. En minäkään sillä juuri muuta tee. Mutta jos kourassa sattuu olemaan N9 tai vanha iPhone tulee selaintakin käytettyä paljon enemmän. Jos vieritysnopeus ja käyttöliittymän muu sulavuus tuntuu riittävältä, sinulla on käynyt tuuri. Minä ja moni muu emme ole niin onnellisessa asemassa. Suosittelen N9:n testaamista N8:n vieressä, toinen on sulava ja ilo käyttää, monessa perusasiassa juuri sellainen mitä suoramanipuloitavan kosketusnäytön tulee olla, toinen ei. Ja ihan sama pätee selaimeenkin. (ja muistaakseni sähköpostiohjelmaankin, en ole N9:aa hetkeen käyttänyt)

Vastaa
Nikotiko
Nikotiko

28

@27.

Hahah en voi mitään, mutta naurattaa. Eikös Symbian 3:ssa pitänyt olla rautakiihdytetty käyttöliittymä? Minkä ihmeen takia se on jätetty selaimesta pois? Vai onko vaan niin ruikku rauta ettei riitä tehot pyörittämään?

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
Mmikkis (vahvistamaton)

29

@24 Jos mulla olis N8 niin en minäkään käyttäisi sitä kuin pakolliseen nettisurffailluun. Toista se on sitten taas omalla luurilla millä mobiilisurffaus on lähes sillä tasolla mitä se nyt voi luurilla parhaimmillaan olla.

Luurilla tulee kyllä yllättävän paljon surffailtua vaikka konekin olisi lähettyvillä. Ei ole koskaan mobiilisurffaus turhauttanut ja sen käyttö on oikeasti aika vaivatonta kun se kunnolla toimii kuten se toimii WP7:llä.

Kuten Jonahan tuossa sanoi, vieritysnopeuden, sulavuuden ja kosketuksen viiveettömän rekisteröinnin merkitys on aika suuri siihen miten mielekästä se kosketusnäytöllä surffaus on ja yleensäkin kosketusnäytön käyttö, N8/E7 jne. on hyviä esimerkkejä siitä miten ankeaa se voi olla kun nuo asiat ei ole kunnossa.

Ehkä sinäkin saattaisit käyttää luuria useammin kuin pakolliseen surffailuun jos se toimisi kuten sen tänäpäivänä olettaisi toimivan kalliimman luokan älyluureissa, eli kuten kilpailijoilla kuten tuossa mainitsitkin.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
Kummastunut (vahvistamaton)

30

Mistä täällä oikein puhutaan? Anna ja Belle? Onko ne jotain naisten turhake lehtiä?

Vastaa
Jonahan
Jonahan

31

@28

Piti olla ja mitä ilmeisimmin onkin, muttei kaikkialla. Jotkut softat (esimerkiksi musiikkisoitin) ovat selvästi sulavampia kuin toiset, en sitten tiedä riippuuko millä rajapinnalla softa on toteutettu vai jostain muusta. Annan piti korjata kaikki, ja paransikin paljon mutta ei riittävästi, nyt väitetään Bellen tekevän sama, epäilen suuresti, mutta katsotaan. :)

Rauta on kyllä varsin aneeminen, poislukien kamera, siitä ei päästä mihinkään.

Vastaa
figo10
figo10

33

@27

Noh, en lähde kieltämään. Itselle sähköpostiohjelma ei ole tuottanut mitään ongelmia. Toiminut kuten pitääkin. Tosin yleensä puhelimelta vain katson mitä tullut jne ja jos tarvetta vastailla niin läppärillä sitten aikanaan (toki vastaillut viesteihin puhelimellakin jos vaatinut välitöntä vastaamista ja toiminut mielestäni moitteetta).

Ilmeisesti en oo tarpeeksi pro kirjoittaja sitten, kun ei tuo näppiskään tuota mitään ongelmaa. ;D hyvin harvoin tarvii mitään korjaavaa toimenpidettä tehdä. Yhtä nopiasti itse naputan N8:lla kuin millä tahansa muullakin puhelimella. Asetusten muuttamisessa pidän itse siitä, että se ei ole yhden napautuksen päässä. usein tällä onnistuu sitten sähläämään (vahinko painalluksia), mutta tämä oma mielipide. :)

Olen kyllä tosiaan työni kautta saanut etuoikeuden käyttää mitä tahansa markkinoilla olevaa laitosta (mm. iPhonet, N9, SGS 1/2, HTC:n luultavasti jokainen laitos ja kaikenlaisia eri valmistajien värkkejä LG,Huawei,SE jne.). Pidän silti N8:sta. N9 paremmalla kameralla saattaisi tosin kiinnostaa. Olen jostain syystä aina pitänyt Symbianista ja iOS varsinkaan ei ole syttynyt yhtään koskaan. Android ihan ok, mutta ei vain ole minulle vaikka kuinka koettaisi. Olen varmaan sen verran insinööri, että pidän siitä että asiat ovat kansioituna hiukan piilossakin. Valikkorakenne ei ole koskaan haitannut pätkääkään.

Mutta jokaisellahan on oma mielipiteensä ja tykästymisensä. :)

@29

No minä vaadin vähintään 22" näytön, että viitsii ruveta enempi hysäämään selaimella. ;)

WP7 on kyllä mainio, saatan sellaista jopa harkita kun lumiat saapuvat suomeenkin. Mutta millään ilveellä en voi N8/E7 jne. haukkua huonoksi millään tapaa. Parannettavaa on, mutta kaikki toimii tarpeeksi hyvin puhelimelle.

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.