Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Nokian myyntihuhut lähtivät liikkeelle neljän euron takia

26
Manu Pitkänen

Nokian myyntihuhut lähtivät liikkeelle neljän euron takia
Verkossa huhutaan jälleen kerran Nokian aikeista myydä älypuhelinbisnes Microsoftille.

Myyntihuhut näyttäisi alkavan melko tarkalleen silloin kun Nokian osakkeen arvo on tippunut alle neljän euron tai kun pudotus yli neljästä eurosta on alkanut kohti kyseistä maagista tasoa. Tarkalleen ottaen asiasta on huhuiltu viime vuoden toukokuun puolivälissä, kesäkuun alussa, elokuun puolivälissä, joulukuun puolivälissä ja nyt tammikuun alussa.

Huhujen lähteenä on jälleen kerran rakastettu ja vihattu venäläisbloggari Eldar Murtazin. Kyseessä on siis mies, jonka mukaan Nokia kuoppasi N9:n. Mies on kertonut myös muita enemmän tai vähemmän nappiin menneistä ennustuksia.

Jo viime vuonna hän väitti Microsoftin ostavan Nokian 19 miljardilla dollarilla. Hän epäili aiemmin myös, että kauppa saatettaisiin loppuun viime vuoden lopulla ja kauppa koskisi koko mobiilipuolta.

Murtazinin mukaan Stephen Elop ja Kari Öistämö aikoisivat viimeistellä Microsoftin kanssa neuvottelut, joiden perusteella yhtiön älypuhelinbisnes siirtyy ohjelmistojätin haltuun. Viimeistely tapahtuu CES-messuilla. Nokia jäisi pelkäksi peruspuhelimien valmistajaksi, jonka haltuun jäisivät Navteq ja NSN.


Juttu menee Murtazinin mukaan niin, että Elop eroaa kuluvan vuoden aikana ja bisnes siirtyisi Microsoftille ensi vuoden puolivälin jälkeen.Jo joulukuun puolivälissä Danske Bank spekuloi Microsoftin ostavan Nokian älypuhelinvalmistuksen. Murtazin ei ole siis ensimmäisenä liikkeellä.

Nokian markkina-arvo on kieltämättä tällä hetkellä kohdillaan ostajan näkökulmasta, mutta edelleenkin Microsoftin on järkevämpää katsoa sivummalta onko Nokian strategia onnistunut vaiko ei. On myös outoa, että Nokia myisi kaikkein tärkeimmän bisneksensä, jota ilman yhtiöllä ei ole kovin ruusuista tulevaisuutta.

Nokian Britannian osaston mukaan aiemmat spekulaatiot ovat olleet perusteettomia, ja niin ne ovat nytkin.

Kännyköiden hintavertailu

Kommentit (26)

Anonyymi käyttäjä
Ralle_ (vahvistamaton)

1

Tällainen uutisointi aiheuttaa ylimääräistä housupyykkiä Nokia-faneille ;)

Vastaa
Orios
Orios

2

Minkään yrityksen ei ole järkevää myydä ydinliiketoimintaansa, siksi spekulaatiot kuullostavat hiukan typeriltä.

Vastaa
ep_
ep_

3

Näimpä. En usko että Nokiaa ollaan mihinkään myymässä. M$ sai jo sen mitä halusi. Ostaessaan Nokian se ottaisi riskin siitä, että jos ne Nokia-WP:t floppaisivat pahasti olisi ostosta vain haittaa. Fiksumpaa katsoa vierestä.

Mutta toivotaan, että Nokia tuosta vielä nousee.

Niin ja se SGS2-trollityyppi. Ei kiitos trollailuja tähänkin ketjuun!

Vastaa
Jussuf
Jussuf

4

Toivoisin joku(journalisti/blogisti) tekisi jutun siitä mitä kaikkea Eldar Murtazin on (lähi)vuosien saatossa povannut ja miten tarkkaan ne ovat kohdalleen osuneet.

Itse olen seurannut heppua noin vuoden ajan ja ainoat napakympit mitä olen huomannut ovat 1 kpl varastettuja N8 prototyyppejä ja arvaus nokian siirtymisestä WP7:aan. Käsitykseni mukaan Eldar suoltaa enemmän tai vähemmän uutisia hatusta sarjatulella ja ne muutamat "osumat" vankistavat hänen mainettaan sisäpiirin tietäjänä.

Vastaa
3rd_party
3rd_party

5

Aika vaikeaa nähdä, että MS hyötyisi mitään Nokian ostamisesta. Jos MS haluaisi saada itselleen laitevalmistukseen liittyvää osaamista, olisi RIM varmaan paljon helpomi ja järkevämpi vallattava.

Jos Nokia menisi kaupaksi, olisi ostaja varmaan Kiinasta. Samsung ei saisi ostamiselle lupaa, Applella ei liene mitään intressejä Nokiaa kohtaan. Tuskin Nokia HTC:tä, LG:tä tai Sonyakaan kiinnostaa.

Vastaa
wizzy365
wizzy365

6

Palsjon blogeja ja uutissivuja luen, en ole nähnyt uutsita muualla kun eldarin blogissa ja kaikissa suomalaisissa mediassa.

Että tämähän on se maa jossa ei voida olla ylpeitä omasta tuotteesta.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
PoleElopPole (vahvistamaton)

7

"Juttu menee Murtazinin mukaan niin, että Elop eroaa kuluvan vuoden aikana ja bisnes siirtyisi Microsoftille ensi vuoden puolivälin jälkeen."

Elop: "Nokian päämaja pysyy Suomessa niin kauan kun minä olen toimitusjohtajana"

Vastaa
Jarissimo
Jarissimo

8

Ei tuo mahdotonta ole, eikä välttämättä edes niin hölmöä miltä se aluksi vaikuttaa.
Totuus on, että Nokia rämpii ja syvällä noiden ns. älypuhelinten kanssa. Keskittyisivät vain Symbianin ja seriesin kanssa normiluureihin ja feature puhelimiin. Niillä on kuitenkin mahdollista tehdä paljon rahaa, eikä feature ja älypuhelimien välillä ole enää mitään suurta kuilua. Käytännössä Nokia taitaisi vain netota tuossa, sillä mitä se oikeastaa nedes möisi MS:lle? Kuitenkin jäisi feature ryhmä..

Eli lopputuloksena olisi melkein sama tilanne kuin ennen mustaa helmikuuta 2011. Nokia jatkaisi siis Symbianin kanssa, joka on mielestäni ihan kelvollinen alusta ja lisäksi halpis luureja S40:llä.

Mikä siis olisi muuttunut vuodessa?

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
SAMSUNG!!... (vahvistamaton)

9

Aikasen HUONOSTI tuntuu NOKIALLA menevän!!. toisin kuin SAMSUNGilla!.. ;)

Vastaa
TUHKANE
TUHKANE

11

Minusta tuntuu, että eräät pankit laskee liikkelle tämmöisijä huhuja saadakseen vaan nostatettua nokian osakketta (tämän uutisen jälkeen nokian osake kurssi +4%).. Tankanneet koko syksyn halpoja osakkeita ja nyt myytäisiin kalliimalla :s

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
totuus tämä! (vahvistamaton)

12

Nokia sais keskittyä pelkästään peruspuhelimiin,kun kerran ei osaa tehdä myynniksi kelpaavia älypuhelimia!.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
GalaxyS3D (vahvistamaton)

15

Eihän nokia tässä mitään menetä, eihän se ole pitkään aikaan julkaissut kelvollista älypuhelinta ;) Verrattuna SAMSUNGIIN "lumiat" ovat peruspuhelimia !!. ;)))

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
jake se minäkin (vahvistamaton)

17

En oikein usko minäkään tän uutisen ennusteeseen, mutta se olis todella hyvä kummallekin osapuolelle. MS saisi tavoittelemansa patentit ja rahastaisi jatkossa niillä. Jos se joutuisi hankkimaan myös kännytuotannon tai äly-osan siitä, niin siitähän tehtäisiin MS:stä erillinen filijaali, jolloin olis saman tekevää kaatuisiko se vai peräti tuottaisi jotain. MS kun tekisi rahaa patenteilla. Ja Nokialle jäisi peruspuhelimet ja Meltemi (Maemon jatkojaloste), jota vois kyllä kehittää sopivalle tavoitetasolle Navitecilla avitettuna. Eikä Qt:kaan ole paha juttu tässä kuviossa...

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
totuus tämä! (vahvistamaton)

18

djtob @
@1, 9 ja 12 on sama trolli.

Sorry dissaaja,mutta nyt erehtysit epäilyiltäsi pahemman kerran (HE,HEE)!!. =)

Vastaa
TUHKANE
TUHKANE

19

11@ lueppas tämä ennen kuin rupeat huutelemaanhttp://www.kauppalehti.fi/5/i/talous/uutiset/etusivu/uutinen.jsp?oid=201201111303 Nyt se on jo +7%

Vastaa
ep_
ep_

20

Eikö modet voisi alkaa sivota noita selkeitä trollailuja pois näistä Nokiaan liittyvistä jutuista? Ainakin tuo Samsung-SGS2-tyypin trollit voisi kokonaan poistaa. Roskapostitukseksi jo laskisin tuon.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
user_org (vahvistamaton)

22

@uutinen
>Jo joulukuun puolivälissä Danske Bank spekuloi Microsoftin ostavan
>Nokian älypuhelinvalmistuksen. Murtazin ei ole siis ensimmäisenä
>liikkeellä.

2009?, 1998 ? vai minkä vuoden joulukuussa ?

> Myyntihuhut näyttäisi alkavan melko tarkalleen ...
> tai kun pudotus yli neljästä eurosta on alkanut
> kohti kyseistä maagista tasoa.

Ihan joka pudotuksen yhteydessä ei ole MS huhuja lähtenyt.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
user_org (vahvistamaton)

23

@uutinen
>On myös outoa, että Nokia myisi kaikkein tärkeimmän bisneksensä,
>jota ilman yhtiöllä ei ole kovin ruusuista tulevaisuutta.

Uutisen päätelmäntausta ei avautunut

Nykykurssia painaa nimenomaan laitebusineksessä nähtävät riskit, siitä luopuminen tekesi yhtiöstä suht riskittömän osinko koneen jossa olisi myös nousupotenttiaalia.

Laite busines onnistuessaan voi olla kuitenkin suurempi rahakone joka voi viedä koko paketin kiitoon, epäonnistuessa siihen voi palaa yhtiön rahaa paljon, kurssi ilmeisesti hinnoittelee tuoriskiä hyvin paljon.

Vastaa
qwerty83
qwerty83

24

Antaako vielä joku muka arvoa hänen paljastuksilleen? Ainakaan onnistumisprosentti ei ole kovinkaan häävi "sisäpiirin" vuotajaksi.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
pjtop (vahvistamaton)

26

Nokian myynti julkistetaan ensi viikolla pienessä pressitilaisuudessa CES:issä. More info to come soon.

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja