Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Risto Siilasmaa nousemassa Jorma Ollilan seuraajaksi

26
Manu Pitkänen

Risto Siilasmaa nousemassa Jorma Ollilan seuraajaksi
Nokian hallituksen puheenjohtaja Jorma Ollilan seuraajaksi nousee todennäköisesti F-Securen perustaja Risto Siilasmaa. Ollilan piti lähteä Nokiasta jo vuonna 2010, mutta häntä pyydettiin jatkamaan yhtiön hankaluuksien vuoksi.

Tiedon nimitysvaliokunnan ehdotuksesta kertoi Helsingin Sanomat, joka on kuulut sen kahdelta toisistaan riippumattomalta lähteeltä. Siilasmaan nimitykseen on pyydetty mielipiteitä Nokian suurimmilta omistajilta. Hallituksen uusi kokoonpano julkistetaan todennäköisesti 26. tammikuuta pidettävän osavuosikatsauksen jälkeen.

Siilasmaa on istunut Nokian hallituksessa jo vuodesta 2008 lähtien. Ulkomaalaisen toimitusjohtajan vastapainoksi Nokia haluaa todennäköisesti nimittää suomalaisen puheenjohtajan.


Puhelinvertailun diilit uutiskirjeenä!

Etsimme jatkuvasti hyviä tietotekniikan ja kännyköiden diilejä ympäri nettiä ja uutisoimme niistä sivuillamme. Jos haluat saada tiedon uusista diileistä heti sähköpostiisi, tilaa diilien uutiskirjeemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Kännyköiden hintavertailu

Kommentit (26)

Anonyymi käyttäjä
Entä Samsung?. (vahvistamaton)

1

EI liene olla SAMSUNGilla tarvetta järjestellä johtoaan!. Tuloksia tulee ja ne NÄKYY!!.. ;)

Vastaa
tonkie
tonkie

2

@1, liittyy uutiseen miten? Ja jotenkin tuntuu, että tämänkin informaatisen kommentin takan on sama SGS2!!!! trolli

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
SH (vahvistamaton)

3

Mitä väliä jollain korealaisella Samsungilla? En ymmärrä suomalaisten myötäilyä siihen suuntaan.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
pjtop (vahvistamaton)

5

@2, 3, 4
Sorrutte nyt itse turhaan vihanlietsontaan ja tarpeettomaan tunteiden esiin tuomiseen. Ette kommentoinut uutista millään tavalla, vaan ensimmäisen kommentoijan kommenttia. Joten hyvin "informatiivisiä" ovat teidänkin kommentit.

@2 Mikäli et ymmärrä Nokian johdon muutoksen vertaamista Samsungin matkapuhelinyksikön johtoon olet ehkä hieman, noh, yksinkertainen.

Omasta mielestäni Ollilan olisi jo kauan sitten pitänyt lähteä yrityksestä. Ei ole Nokian hankaluudet ratkenneet lainkaan Ollilan läsnäololla. Ties vaikka asia olisikin päinvastoin. Tosin en tiedä tästä uudesta hepusta juuri mitään, joten en voi turhaan kritisoida olisiko huono vai hyvä valinta. Mutta muutoksia todella tarvitaan Nokian johdossa. Paljon.

Vastaa
3rd_party
3rd_party

6

@5 mitäs vihanlietsontaa noissa kommenteissa nyt on? Toki vihapuhe on nykyään muotisana, mutta ei sitä ihan joka yhteydessä kannata yrittää käyttää. Jos palveluntarjoajan toiminta ei tyydytä asiakasta, kai sen saa tuoda ilmi.

Ja ei, Nokian pitkään suunnittelemat muutokset eivät vaadi mitään vertausta Samsungiin. Kyseessä on alalla ja teollisuudessa yleensä täysin vakiintunut käytäntö, sillä vain harvassa yrityksessä johtaja hallitsee kuolemaansa saakka.

Tai toki voidaan harrastaa tällaista vertailua:
http://news.cnet.com/8301-1001_3-20012082-92.html
http://www.taloussanomat.fi/yritykset/2...aa/201011763/12

Ei vain mahdu omaan päähäni mitä järkeä tässä on...

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
pjtop (vahvistamaton)

7

@6
Rinnastat keskenään palveluntarjoajan ja ihmisen. Tämä on minusta melkoisen absurdia. Nimittäin kuten itsekin sanoit, vapaassa demokratiassa, jollainen myös Suomi on, on olemassa sananvapaus eli oikeus tuoda mielipiteensä julki. Miksi ihmeessä siis ottaa edes kantaa jonkun toisen henkilön kommenttiin, kun se on hänen oma kantansa asiaan. Varsinkin, kun nämä muut eivät kommentoineet millään tavalla uutista. Ei kukaan voi sanoa "kommenttisi/mielipiteesi on väärä". Live and let live, kuten suuressa maailmassa sanotaan.

Mielestäni on aivan sovelista, jopa luonnollista, verrata Nokiaa ja Samsungia, sillä kyseessä on kaksi samalla alalla (toisin kuin antamassasi linkeissä, teknologiayhtiö vs metsäyhtiö) kilpailevaa yritystä. Samsungin johto on onnistunut tuomaan Samsungin muutamassa vuodessa jo Nokian rinnalle ja useilla markkinoilla jopa ohikin, kun Nokian johto on nukkunut. Joten muutokset ovat hyvästä.

Vastaa
3rd_party
3rd_party

8

@7 sananvapaus on ilmeisen vaikea asia hahmottaa, joten on ymmärrettävää että välillä mennään metsään niin että rytisee.

Se, että jokaisella on oikeus omaan mielipiteeseen, ei tarkoita että jonkun täytyisi se julkaista tai tarjota foorumi mielipiteiden julkituomiseen. On palveluntarjoajan vastuulla määrittää, mitä mielipiteitä hän tahtoo omalla foorumillaan levittää. Subjektiivinen julkaisu kaupallisilla foorumeilla ei sodi mitenkään sananvapautta vastaan. Jos palvelun asiakkaat kokevat, että sen tarjonta ei vastaa odotuksia, on asiasta valitettava juurikin palveluntarjoajalle eikä sen kautta omia mielipiteitään levittävälle käyttäjälle.

Lisäksi keskustelualueen tarkoitus on tarjota alusta keskustelulle (kuten joku saattaa voida nimestä päätellä). Silloin on turhaa valittaa, etteikö toisten sanomisiin saisi ottaa kantaa. Ja mielipide voi myös olla väärä: jos omasta mielestäni aurinko kiertää maata, ei se ole totta vaikka se olisi mitenkä oma mielipiteeni. Ja edelleen, keskusteluun kuuluu mahdollisuus puuttua toisen levittämään väärään tietoon, vaikka se olisikin mielipiteeksi puettua.

Ja kyllähän nimityksiä voi vertailla. Tällaisten nimitysten kohdalla lähinnä voi vain verrata sitä, mikä yritys uudistaa johtoaan minäkin vuonna, joten siinä ei ole juuri mitään mieltä.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
Bobakki (vahvistamaton)

9

Kun jokainen rekisteröitynyt ja asiallisesti ilman rekisteröintiä kirjoittavat jättävät pari viikkoa klikkaamatta puhelinvertailu.com sivustelle niin rekisteröinti pakko tulee, kun se ei kuitenkaan haittaa amppari klikkaus huorausta. Rahaahan tästä sivusto kokoajan saa, kun yksi trullittelee ja muut toivovat, että sivusto pääsisi edes suoli24 tasolle, kun sielläkin
on parempaa/asiallisempaa keskustelua kuin tällä sivustolla..

Vastaa
askoj
askoj

10

Siilasmaasta taisi olla puhe eikä sananvapaudesta. Itse pidän kaveria asiallisena, eri asia on onko noihin vuotaviin saappaisiin.
Ollila olisi voinut muuttaa kartanoonsa ihan pysyvästi jo Eeloppia ennen, olisi sekin kuvio jäänyt ehkä näkemättä ja kokematta. Silti seuraava puhelimeni nimi ei ole Koreasta, Kiinasta tai Taiwanista, USA:sta puhumattakaan.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
Ralle_ (vahvistamaton)

11

Microsoftilla taisi olla taas näppinsä pelissä tämän tyypin valinnassa (F-Securen ja Microsoftin suhdetta voisi kuvata symbioosiksi).

Nokian parhaita osia pedataan kulissien takana Microsoftille halvalla ostettavaksi. Nokia-fanit saattavat olla kuolevaa lajia...

Vastaa
Ranvier
Ranvier

12

@11: Itse asiassa ei ne kyllä ole. Itse luultavasti palaan suurella todennäköisyydellä takaisin Nokian leiriin tämän nykyisen Galaxy S:n jälkeen.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
SGS2 & iP4s (vahvistamaton)

13

Jokaisella on sananvapaus arvostella Nokiaa,negatiivisesti tai positiivisesti!. Totuus on vaan se,ettei Nokiaa voi arvostella positiivisella mielellä koska...Microsoft!!.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
SGS2 & iP4s (vahvistamaton)

14

Ranvier @
Oletko testaillut Galaxy S2 mallia?.Se on ihan eri puhelin (monessa asiassa),kuin Galaxy S.
Ei kannata vaihtaa huonompaan (Lumia)!!.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
Sillattiis (vahvistamaton)

16

@5

"@2 Mikäli et ymmärrä Nokian johdon muutoksen vertaamista Samsungin matkapuhelinyksikön johtoon olet ehkä hieman, noh, yksinkertainen."

Tämä pistää kyllä hymyilyttämään. Ollila ollut hallituksen puheenjohtaja vuodesta 1999 ja hänen lähtönsä tänä vuonna on ollut tiedossa pitkään. @2:n kommentissa ei ollut päätä eikä häntää. Itse asiassa Ollila olisi varmaan lähtenyt jo aikaisemmin jos asiat Nokiassa olisivat paremmalla mallilla.

Samsungin johtokunnasta saati mobiiliyksikön pomoista minulla ei ole harmainta aavistusta, mutta tuskinpa on sinullakaan.

Vastaa
tonkie
tonkie

17

@2 & @16, totesimpa vaan, että ei liittynyt uutiseen. Myöskin muiden mobiilialan yritysten tuominen väkisin kommentteihin ilman, että niitä mainitaan koko uutisessa on vähän naivia.

Mutta jos sitten uutiseen, jotta tulee jotain siitä sanottua. On mukava nähdä miten johtoa uudistetaan mikäli sen hetkinen liiketoiminta strategia ei tule suoritettua kyseisiltä henkilöiltä. Uusi strategia vaatii pitkä-aikaista sitoutumista, jota Ollila:lla tuskin on niin, iän kuin motivaationkaan puolesta enää. Täysin uuden ekosysteemiin siirtyminen on monimutkainen ja monitahoinen prosessi. Siilaksella on ilmeisesti todistettua kyvykkyyttä muutosjohtamisesta. Hieno homma, jos Nokia palaa voimalla. Ainakin silloin kuluttaja hyötyy eniten.

Vastaa
Ranvier
Ranvier

18

@14: Olen testannut. Sekin on erittäin hidas varsinaisessa puhelinkäytössä. Puhelun soittaminen/lopettaminen/vastaaminen on erittäin hidasta. En kyllä näe mitään syytä siirtyä käyttämään Galaxy S2:ta sillä vasta marraskuussa tuli tämä Galaxy S hankittua.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
bada@ (vahvistamaton)

19

Ranvier @
Galaxy S2 on hiukan erilaisempi,parempi monella osa-alueella,kuin Galaxy S -eli ...kehitystä tullut eteenpäin (toisin,kuin Nokialla!!).

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
bada@ (vahvistamaton)

20

tonkie @
Epäillä saa,mutta jos sulla on faktaa tietoa trölleitä niin kirjoittele sitten vasta!!.

Vastaa
Ranvier
Ranvier

24

@20: Niin, mutta se ei edelleenkään toimi puhelimena kovinkaan mallikkaasti. Niin kuin jo sanoin varsinaiset puhelinominaisuudet siinä toimivat erittäin hitaasti.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
bada@ (vahvistamaton)

26

Odotellaan joka tapauksessa ICS versiota ja arvostellaan sitten vasta lisää!.

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.