Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Murtazin selittelee: Lumian heikko kysyntä syynä Nokian älypuhelinyksikön myyntiin

14
Manu Pitkänen

Murtazin selittelee: Lumian heikko kysyntä syynä Nokian älypuhelinyksikön myyntiin
Venäläisbloggari Eldar Murtazinin väitettä Nokian aikeesta myydä älypuhelinbisnes Microsoftille siteerattiin laajalti. Uudessa haastattelussa Murtazin yrittää valottaa hänen väitteensä taustoja.

Murtazin antoi haastattelun analyytikko Tero Kuittiselle. Molemmat miehet tunnetaan hyvin kriittisestä ja negatiivisesta suhtautumisesta Nokiaa kohtaan.

Murtazinin mukaan Nokia ja Microsoft neuvottelivat myynnistä jo viime toukokuussa, jolloin hän myös ilmoitti asiasta Twitterissä. Asia jäi kuitenkin silleensä kesäksi ja syksyksi, mutta syytä neuvotteluiden kuihtumiselle Murtazin ei antanut. Älypuhelimien myynti Microsoftille tuli bloggarin mukaan jälleen ajankohtaiseksi marraskuussa, kun yhtiöille selvisi Lumia-mallien heikko kysyntä ja operaattoreilta saatu huono palaute.Samsungin ja HTC:n vaisu asenne Microsoftin Windows Phone -alustaa kohti on myös vaikuttanut neuvotteluiden uudelleenkäynnistymiseen.

Murtazin myös täsmensi mitä Nokia olisi myymässä Microsoftille. Enää kaupan ei olekaan koko älypuhelintuotanto, vaan pelkästään high-end-mallit. Nokia aikoisi kaupan jälkeen keskittyä edullisten älypuhelimien ja halpojen peruspuhelimien tuotantoon. Kehitteillä olevan Meltemin ansiosta älypuhelimien ominaisuudet voitaisiin tuoda äärimmäisen halpoihin puhelimiin.

Eilen ilmeni, että Nokia osti norjalaisen Smarterphone OS:n, joka mahdollistaa älypuhelimista tutut ominaisuudet jopa 25 dollaria maksavissa puhelimissa.

Selittelystä huolimatta väite tuntuu varsin kaukaa haetulta, sillä myyntineuvottelut olisivat lähteneet liikkeelle pelkkien ennakkotilausmäärien ja kahden ensimmäisen viikon myyntimäärien perusteella. Lumia 800 tuli myyntiin muutamassa Euroopan maassa marraskuun puolivälissä. Kuvattu tilanne vaikuttaa varsin hätiköidyltä.

Kaiken lisäksi Lumia 800:n ennakkotilausten raportoitiin sujuneen paikoin jopa ennätyksellisen hyvin.


Puhelinvertailun diilit uutiskirjeenä!

Etsimme jatkuvasti hyviä tietotekniikan ja kännyköiden diilejä ympäri nettiä ja uutisoimme niistä sivuillamme. Jos haluat saada tiedon uusista diileistä heti sähköpostiisi, tilaa diilien uutiskirjeemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Kännyköiden hintavertailu

Kommentit (14)

Tnoi
Tnoi

2

Tuo pelle yksinään on sulattanut nokian osakkeen arvoa varmaan 10e:lla noilla hienoilla mutuiluillaan.

Vastaa
Qwerty141
Qwerty141

3

^ Ei tulisi varmaan myöskään yllätyksenä se, että luultavasti omana puhelimenasi toimi 3310 jonka sait isältä viime vuonna kouluun pääsy lahjaksi. "SAMSUNG SGSII!!!!!!" taitaa olla sulla märkä päiväuni =)

Vastaa
osakkeenomistaja
osakkeenomistaja

4

mikä on älypuhelin? mikä erottaa älypuhelimen ei älypuhelimesta?

mielestäni nokia ei ole vielä valmistanut yhtään älypuhelinta!

lähelle on päästy mutta ace voi jo saavuttaa älypuhelimelle asetettavat "mitat". se on ensimmäinen kapula, jolla olisi oikeesti substanssia neuvottelupöydässä.

ps. ehkä nokia myy nykyiset ja tulevat windows-puhelimet microsoftille... toivottavasti!

t. osakkeenomistaja

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
pekka1239 (vahvistamaton)

5

@4

Jep Mikä on Älypuhelin? samaa mieltä olen mutta päinvastoin, Nokia on ainut joka on valmistanut älypuhelimen ja minimi kriteerit ovat mielestäni komentorivin käytön mahdollisuus ja Linux käyttöjärjestelmä :)

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
Mikä pelle (vahvistamaton)

6

Vai heikko myynti?
Lumia 800 ollut raskassa listakärjessä kuukauden, hollannissa myos. Englannissa se on myyty loppuun ja tanskassa myynti lähti hyvin liikkeelle. Suomessakin Dna:n ennakko kiinnostus keräsi ennätys määrän nimiä.
Saa olla joko elänyt tynnyrissa tai sitten vanha katkeroitunut Nokia vihaaja jos ei tätä huomioi.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
Nairf01 (vahvistamaton)

9

"Murtazin antoi haastattelun analyytikko Tero Kuittiselle. Molemmat miehet tunnetaan hyvin kriittisestä ja negatiivisesta suhtautumisesta Nokiaa kohtaan."

Ja Puhelinvertailu tunnetaan näiden miesten kommenttien uskollisesta raportoinnista. Kiitos paljon...

Vastaa
readyEddy
readyEddy

10

Pitkästä aikaa positiivisia uutisia Nokiasta. Tällä kertaa Nokia puristaa Ballmeria herkästä paikasta.

Microsoft on panostanut monia kymmeniä miljardeja mobiilikäyttikseen joka ei vieläkään vedä. Sen joko lopetettava tai ostettava WP-linja Nokialta.

Nokia on kuitenkin omavarainen käyttisten suhteen. Se osti norjalaisen systeemin ja huhutaan jostain Meltemistä. Liekö yksi ja sama.

Nokia nousee maailmanlaajuiseen sankariasemaan jos se onnistuu ajamaan Microsoftin taas nurkkaan mobiilimarkkinoilla.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
Nokia,kehityksen j.. (vahvistamaton)

11

Nokian "isänmaallisuus ja neitsyys" ovat taakse jäänyttä elämää ja nyt kompuroidaan muiden jaloissa!!.Syynä on Microsoft.

Vastaa
OJ_Ghost
OJ_Ghost

13

Ymmärsinkö oikein, että Murtazin koittaa nyt paikat puheitaan, kun ei arvalla osunutkaan oikeaan?

Itse en keksi miksi MS ostaisi Nokian WP-luurien valmistuksen sillä perusteella, että Lumiat olisivat saaneet huonoa palautetta/suosiota ja koska muut valmistajat eivät ole osoittaneet kovaa suosiota WP:tä kohtaan.
Laittaisivat siis omat, mahdollisesti isot rahansa soppaan, jonka ovat omasta mielestään todenneet laimeaksi...

@12
Miten lentokoneen kyljessä oleva mainos eroaa taksin ovesta? Muuten kuin että sen näkee ainakin noin 200 ihmistä enemmän kerrallaan kävellessään kohti kohdetta... Jos menee yli hilseen, niin anna mennä, mutta säästä meidät muut siltä tiedolta.

Ai niin ja onhan niitä mainoksia nykysin talojen katollakin ilma- ja satelliittikuvauksia vartenkin... Mahtaa sukat pyöriä jalassa jo niistä.... :p

Vastaa
OJ_Ghost
OJ_Ghost

14

Heh.
http://www.kauppalehti.fi/5/i/talous/uu...01111211&ref=il
"Vaikka blogissa epäilläänkin mainoksen tehokkuutta, koska ”kukaan matkustaja ylöilmoissa ei näe mainosta, kun se lentää taivaalla”, muilta Nokian ja Microsoftin yhteismainoksilta Intiassa on vaikea välttyä."

Pöllöjä ihmisiä, pakko sanoo. Mainos näkyy lentokentällä valtaisan kokoisena ja terminaaleissa pyörii miljoonia ja miljoonia ihmisiä. Lisäksi jo yksi valokuva mainoksesta lentävän tai nousussa olevan koneen kyljessä leviää netissä kuin kulovalkea...Jos ei muuten niin uutissivuilla...

Jo nyt varmuudella kallis mainos ko. lentokoneen kyljessä on saanut varmaan enemmän huomiota kuin paljon halvempi mainos esim. Intialaisen taksin kyljessä... =)

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja