Nokia esitteli Lumia 900:n - katso tekniset tiedot täältä

43
Manu Pitkänen

Nokia esitteli Lumia 900:n - katso tekniset tiedot täältä
Nokia esitteli hetki sitten yhtiön ensimmäisen nopeaa LTE-verkkoyhteyttä tukevan älypuhelimen. AT&T sai yksinoikeuden myydä Lumia 900 -älypuhelinta Yhdysvalloissa.

Puhelimessa käytetään lähes identtistä designia kuin Lumia 800:ssa, mitä osattiin odottaakin. Puhelimesta löytyy 4,3 tuuman AMOLED-näyttö, 1,4 gigahertsin suoritin ja 1830 milliampeeritunnin akku. Kuoret on valmistettu polykarbonaatista, eli huhut metallisista kuorista eivät osuneet nappiin. Värivaihtoehtoina ovat syaani ja musta.

Nokian Kevin Shields kehuu Lumia 900:n Carl Zeiss -optiikalla varustetun kameran tasoa. Hänen mukaansa Nokia ei vain osta hyllystä tavaraa ja lisää sitä tuotteeseensa, vaan suunnittelee tarkkaan kameran optiikan. Tämä lienee piikki HTC:lle, joka esitteli aiemmin 16 megapikselin kameralla varustetun Titan II:n. Lumia 900:n etupuolelta löytyy toinen kamera, joka on suunniteltu videokeskusteluja varten.Tarkat tekniset tiedot löytyvät täältä.

Puhelin tulee myyntiin "tulevina kuukausina". Huhut ovat vinkanneet maaliskuuta, jolloin on tarkoitus pyörähtää käyntiin 100 miljoonan dollarin mainoskampanja.


Uusimmat puhelimet

Kommentit (43)

Anonyymi käyttäjä
huhhuh!. (vahvistamaton)

2

Floppi, aivan kuten N9 tai muut (menneen talven!.) Lumiat!!.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
vai niin!. (vahvistamaton)

3

"AT&T sai yksinoikeuden myydä Lumia 900 -älypuhelinta Yhdysvalloissa."

Taisi olla ennemmin niin, ettei muille operaattoreille luuri kelvannut!.

Vastaa
Malboro
Malboro

4

Nokia yllätti ihan positiivisesti, vaikka tosin vähän liiankin myöhässä. Vielä kun WP vain sais tuen HD resoluutiolle, niin alkais vaikuttaa jo ihan hyvältä.

No kohta tulee SGS3, mikä saattaa olla Nokialle kohtalokas. Kun en hirvesti näe, miten tuo nyt olisi S2 parempi (ominaisuuksiltaa). Paitsi kamera..

Yksi asia mikä kyllä jäi vähän häiritsemään on paino 160g O.o

Vastaa
roponen
roponen

6

Jää siis 800 ostamatta kerran uudempaakin on jo tiedossa. Vaikkakin ennenkuin tätäkään saadaan suomessa kauppaan on jo seuraava malli taas julkaistu.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
schanna (vahvistamaton)

7

Hieno tuote Nokialta! Taas ihmettelen tätä viestin kommentointia ja suomalaisten kumartelua Korean suuntaan. Teitä fiksummat Korean pojat ei näissä asioissa sahaa omaa oksaansa...

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
Ivanoid (vahvistamaton)

8

Kyllä itse on pakko sanoa, että niin paljon kuin itselleni kelpaisi SGS2, niin tämä Lumia 900 vaikuttaa jopa varsin todennäköiseltä hankinnalta, korjaa Skype käytössä myös Lumia 800:n puutteen eli etukameran puuttumisen. Tuon merkitystä voi nyt vähätellä, mutta takuulla Nokia & Microsoft aloittavat massiivisen kampanjan kun Skype saadaan pultatuksi osaksi tulevaa päivitystä, aivan kuten Apple nostatti FaceTimesta silloin aikoinaan meteliä.. + tiedän jo nyt milloin olisi ainakin itselleni ihan mukava lisä..

Lyhykäisyydessään vakuuttaa tämä WP konsepti ainakin allekirjoittaneen paljon vahvemmin, kuin esim. Tizen, wannabe Android.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
Siivotkaa trollit (vahvistamaton)

9

Voisiko ylläpito viimein laittaa rekisteröitymispakon?

Sama Samsung-trolli tukkii jokaikisen uutisen kommentit omilla oksennuksillaan. Tässäkin kommenttiketjussa kommentit 2 ja 3 ovat samalta trollilta.

Viime yönä julkaistu puhelin on joka tapauksessa saanut hyvän vastaanoton jenkeissä. Tästä se Nokian nousu lähtee!

Vastaa
KIPPO76
KIPPO76

10

@9
Eiköhän jokaisella ole oikeus omaan mielipiteeseensä. Turha täällä itkee jos kaikkien kommentit ei osu SINUN ajatusmaailmaan. Mistä teitä tyyppejä oikeen tulee ketkä aina haukkuu joitain trolleiks,ei teidän kommentit ole yhtään sen parempia. Kuten ei tämä minunkaan. Mut sitten itse uutiseen. Toivottavasti tuo tulis Suomeen äkkiä myyntiin ja varsinkin ennen sitä SGS3. Olis himoja vaihtaa luuria ja kokeilla välillä Windows käyttistä

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
santx (vahvistamaton)

11

Milloin röllejä ei olisi.. Maailman nätein luuri sopivalla näytöllä ja hakkaa lcd näytöt 100-0. Hyvä käyttis vaikka kaikki haukkuvat. Kamerakin Wp7 luurien paras, paitsi riippuu titan II hirviön laadusta. Harmi vaan että ei taida tulla suomeen. Tai jos tulee niin monen kuukauden päästä.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
androisissa pysyn (vahvistamaton)

12

Vaihtelu virkistäisi (Androidista-Windows Phoneen)vaihtaa,mutta...ei tuo
LUMIA 900 tuo mitään erikoista,niin kuin ei Lumia 800 mallikaan!!. ;/

Vastaa
3rd_party
3rd_party

13

@9 Ei kai se ongelma olekaan mielipiteissä, vaan siinä että joku käy kommentoimassa yhtä uutista kymmenellä eri nimimerkillä käyden keskustelua itsensä kanssa (ja aina Samsungin jostakin puhelimesta ja sen ylivertaisuudesta) ja tehden kommenttien lukemisesta ihan yhtä tuskaa. Ei täällä kukaan varmaan katsoisi hyvällä, jos kävisin huutelemassa kristillisdemokraattien kannatuslauluja jokaisessa uutiskommentissa, miksi siis jotain SGS3 sontaakaan pitäisi sietää muissa kuin sitä sivuavissa uutisissa?

Puhelimesta: ei nyt luonut mitään ooh-reaktiota, yllättävää on ettei tähän oltu saatu mitään ihan oikeasti uutta. Lumia 800 hieman paranneltuna.

Vastaa
Ranvier
Ranvier

14

@13: Totta. Sama jamppa on jokaisessa puhelimiin liittyvissä uutisissa hokemassa omaa mantraansa eri nimimerkeillä, myös muillakin sivustoilla. Eihän se sinänsä mitään vakavaa oo, pikemminkin huvittavaa, kuinka joku jaksaa tuhlata aikaansa tuollaiseen. Miten joku jaksaakin tehdä itsestään niin naurunalaisen. Eli ei tuon jampan kommentteja kannatta niin vakavissaan ottaa. Eikä sille kannata järkeäkään yrittää puhua, kun ei raukka ymmärrä sellaista. Aina joku pistää jotakin fiksua ja nasevaa kommenttia sille takas, niin kaveri menee ihan lukkoon ja jatkaa vaan omaa mantraansa :D Kaveri antaa vaan itsestään idiootin kuvan.

Sitten itse uutiseen: Ihan fiksulta luurilta tuo vaikuttaa ottaen huomioon WP7:n rajoitteet. Itse olin ennen näitä puhelimien julkistamista sitä mieltä, Nokia on menossa ihan väärään suuntaan, kun otti WP7:n alustakseen. Nyt alan kuitenkin pikku hiljaa lämpenemään ajatukselle. Katsotaan sitten jatkossa, jos jokin seuraavien sukupolvien Lumia tulisi löytymään omasta taskusta tämän nykyisen hairahdus askeleen (SGS) jälkeen.

Vastaa
JuhaW
JuhaW

15

Siis tämähän ei ole välttämättä tulossa edes Eurooppaan, te jotka tätä havittelette. Ja koska tästä puuttuu vielä 900Mhz:n wcdma tuki, niin ei kannata edes hankkia jenkeistä kyseistä puhelinta.

Vastaa
akse
akse

16

@10 meinaatko että 1-3 kommentit on edes mitään mielipiteitä? Ei kellään ole noin vammaisia mielipiteitä. Tarkotuksellista provoilua/trollailua.

Rekisteröityminen auttaisi asiaan, silloin olisi helppo bänniä nimimerkkejä ja ei voisi ehkä niin helposti esiintyä monella nimellä samassa ketjussa. Ainakin vaatisi moninkertaisen määrän aikaa nykyiseen verrattuna. Siinä vannoutuneinki trollaaja alkais väsymään :)

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
Mmikkis (vahvistamaton)

17

Mikä siinä on, että ei näihin WP7 luureihin kukaan saa kunnolla tallennusmuistia, eikö luulisi nyt vuodessa saavan laitettua tuen suuremmalle tallennustilalle.

Ei tulisi mieleenkään ostaa kallista luuria missä on vaan 16gb tallennustilaa, varsinkin kun ei kerta ole sitä tukea muistikorteille.

Omassa nykyisessä 32gb luurissakin vapaata tilaa on vaan 3 gigaa, 16 gigaa on kyllä onnettoman vähän nykyään, kun ollaan menossa samaan kun pc maailmassakin, että kaikki viä enemmän ja enemmän tilaa. Nykyään jo älyluurin yksi pelikin voi viedä yli gigan.

Vastaa
Jonahan
Jonahan

18

@15 Ai vähän kuten iPhoneakaan ei kannattanut ostaa Jenkeissä ennen viime helmikuuta? Apple, AT&T ja jokunen kymmenen miljoonaa asiakasta ovat eri mieltä. Ekat neljä vuotta iPhone siis oli Jenkeissä yksinoikeudella AT&T:n, lopputulos ei ollut huono.

Jos olet AT&T:n asiakas, sillä wcdma-tuella ei ole paskaakaan väliä. Pakollinen se tietenkin on jos haluaa päästä Verizonin tai Sprintin jakeluun.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
äly hoi älä jätä (vahvistamaton)

19

akse@ Tuo on jo proilua ja loukkaavaa,että haukut toisia vammaiseksi,et taida edes ymmärtää että mitä kirjoittelet!!.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
Bobakki (vahvistamaton)

21

@19

kun on kiire trollittelemaan niin tuntuu, että et itse tosiaan ymmärrä mitä kirjoitat, lue ajatuksella tuo alla oleva lause. Äidinkielentunnit jääneet väliin tai sitten meneillään on vasta kolmannen vuoden kurssi?

et taida edes ymmärtää että mitä kirjoittelet!!.

Omistan itse SGS2 kapistuksen, rauta hyvä, android on android ja touch wiz pyytelee anteeksi suomenkielellä joka päivä, kun sampan oma launcer ei osaa käynnistyä niin ei nyt viljellä sitä samsung tarinaa joka ketjuun, kun siitä ei ylivertaista saa millään. Samsung jutut samsung uutisiin jne. ei se niin vaikeaa ole.

siirryin itse juuri älypuhelimesta järkipuhelimeen. toki SGS2 löytyy edelleen, mutta tätä joutuu välillä etsimään taskuista toisin kuin SGS2:sta :)

http://www.mulletoi.com/shop/etusivu/to...pienin_kannykka

Itse uutisesta sen verta, että ei haittaa vaikka tämä ei saataville tule hetkeen suomeen niin vahvistuu päätös siitä, että android puhelin vaihtuu N9 kapulaan.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
Muistaja (vahvistamaton)

23

@17 Itsellä tulee eka mieleen että valmistajat kuvittelee voivansa korvata puhelimen oman muistin windows phonen skydrivella (25GB). 16+25=41 riittää kyllä mulle (käytössä 32GB iPhone ja vapaana 10GB), mutta eihän toi toki suurinpien 64GB luurien muistin tasolle, kun skydrivea ei voi käyttää edes offline tilassa.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
Ralle_ (vahvistamaton)

24

Onhan tämä meille suomalaisille hyvin noloa, kun Nokia tuo vuonna 2012 markkinoille näin jälkeenjääneitä tuotteita, joissa on pieni resoluutio, vähän muistia, ei muistikorttipaikkaa, painoa liikaa ja käyttöjärjestelmä, joka ei ostajia kiinnosta.

Vastaa
Ranvier
Ranvier

25

@24: Nuo mainitsemasi seikat johtuvat Microsoftin asettamista rajoitteista WP7:lle. Tosin tuota painoa itsekin ihmettelen. Aika jytky tuon kokoiseksi puhelimeksi.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
Exposit (vahvistamaton)

26

Akun paino on reilusti yli puolet tuosta 160 grammasta? Pienempi BP-4L/1500mah akku painaa jo 80 grammaa.

Vastaa
Ranvier
Ranvier

27

@26: Epäilen kovasti, että akku painaisi muka yli puolet. Kyseessä on kuitenkin sisäänrakennettu akku. Verrataan vaikkapa SGS2:een, jossa on 1850mah irrallinen akku ja puhelimella on painoa kuitenkin vain 116g. Ja sen mitat ovat jokaisesta suunnasta vain 2-3mm pienemmät kuin Lumia 900:lla. Myös HTC Titan painaa 160g, joten sekin pistää ihmettelemään miksi tämä painaa niin paljon, koska Titan on huomattavasti isompi puhelin 4,7 tuuman näytöllään.

Vastaa
osakkeenomistaja
osakkeenomistaja

28

noksu on tällä hetkellä samassa tilanteessa kuin applen iphone oli pari vuotta sitten... teknisesti jäljessä mutta yrityksen tase kunnossa. upealla muotoilulla "fanit" pysyivät kuitenkin uskollisina ja jaksoivat odottaa kehitystä.

nokian valinta (WP7) oli mielestäni oikea. nokian ja microsoftin yhteistyö tuottaa kyllä tulosta. speksit saadaan kuntoon vuoden sisällä.

ps. lumia 900:een lisää värivaihtoehtoja jenkeille. valkoinen (ei kerman valkoinen, kuten N9) mahdollisimman nopeasti!

t. osakkeenomistaja

Vastaa
TUHKANE
TUHKANE

30

29@ Tämän olisi tarkoitus kommentoda nokian uutta lumia 900, eikä SGS3..
7@ Kerrankin järki puhetta suomalaiselta! Meillä tuntuu olevan joku "alemuuskompleksi" :D

Vastaa
pentsu
pentsu

33

Mä alan toivomaan, että Samsung myy puhelinbisneksensä kokonaan pois, ja keskittyy siihen ydinosaamiseensa, eli laivojen rakentamiseen. Jos tämä Samsung häiriköinti sitten loppuisi...

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
JesseKristian (vahvistamaton)

34

Täytyy muistaa, että speksejä silmä kovana tarkkaileva asiakaskunta on älypuhelin-markkinoillakin vielä suhteellisen marginaalinen ryhmä. Valtaosa asiakaskunnasta ostaa puhelimensa designin, maineen, brändin, käyttömukavuuden, hinnan ja lisäominaisuuksien perusteella. Näillä osa-alueilla Lumia on freesillä muotoilullaan suhteellisen vahvoilla.

Itsekin povaan Nokia-Softille valoisaa tulevaisuutta, sillä uskon W8-käyttöjärjestelmän tuovan mukanaan valtavan harppauksen yhteensopivuus-akselilla. Kuvitelkaa tilanne, jossa pääpiirteissään sama käyttöjärjestelmä pyörii sekä matkapuhelimessasi, tietokoneessasi, tabissasi ja vielä mahdollisesti pelikonsolissasi (Xbox 720?). Xbox 360:n UI:n ulkonäkö on jo nyt muokattu muistuttamaan WP7:n ulkonäköä.

Spekulaatiota toki, mutta uskon että Nokia lähtee tästä vielä uuteen nousuun. Samsungille ja Applelle tulee jatkossakin löytymään oma asiakaskuntansa, mutta Nokia tulee kyllä säilyttämään asemansa yhtenä isoista matkapuhelinjäteistä tällä linjalla, jos minulta kysytään.

Vastaa
Ranvier
Ranvier

35

@34: Juurikin näin. Nokia ei tule katoamaan minnekään. Nykyisen SGS:n omistajana en pidä järinkään kaukaisena ajatuksena sitä, että seuraava puhelimeni tulisi taas olemaan Nokia. Sillä minulla ei ole tarvetta kovinkaan tehokkaalle puhelimelle, kunhan käyttökokemus on kunnossa. Voipi olla, että seuraava puhelin tulee olemaan N9 tai Nokian jokin WP7-puhelin.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
häpeän samsungiani (vahvistamaton)

36

Jokohan Samsung pääsisi SGS3:n kohdalla eroon viime vuosikymmeneltä peräisin olevasta designista, joka sekään ei ole Samsungin suunnittelema? Pahoin pelkään, että ei :(

Kiinalaisetkin tekee nykyään hienomman näkösiä vehkeitä puhumattakaan esim. Nokiasta ja Sonysta. Hävettää :(

Vastaa
pentsu
pentsu

37

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti JesseKristian:Itsekin povaan Nokia-Softille valoisaa tulevaisuutta, sillä uskon W8-käyttöjärjestelmän tuovan mukanaan valtavan harppauksen yhteensopivuus-akselilla. Kuvitelkaa tilanne, jossa pääpiirteissään sama käyttöjärjestelmä pyörii sekä matkapuhelimessasi, tietokoneessasi.

Näin mäkin uskon. Windowsin markkinaosuus vuonna 2009 oli 92,2%. Aika monessa koneessa siis pyörii. Uskon että varsinkin yritykset tulevat olemaan kiinnostuneita juuri tuon yhteensopivuuden vuoksi.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
tähän on tultu (vahvistamaton)

38

Niin, kaikesta näkyy, että Gates/ Balmer johtavat Nokiaa, Elop pelkkä toteuttava välikäsi ja Nokia vain laitealihankkija Microsoftille, yhtenä monista. Eipä mikään ihme tämä vallan menetys, tämä täydellinen Nokian antautuminen, kun menevät antamaan keskeisen kehitystyön toiselle yritykselle! Kaikki 3 Microsoftin miestä toiveajattelevat Windowsin ekosysteemistä, mikä ei kuitenkaan ratkaise, vaan laitemyynti, ja joka takkuaa! Tosiasiassa pelkäävät Applen, Googlen ja Meegon vievän Windowsilta markkinat kaikista pc-päätelaitteista, mm. juuri siksi Elopin oli ammuttava alas viime syyskuussa N9 Meego, toteamalla, ettei Meegoja tule enempää. Nyt ei tullakaan näkemään N9 Meegon todellista potentiaalia. Mutta Nokian Meegon torppaus ei auta, Microsoftin olisi pitänyt torpata Intel... Microsoftin pelko tuleekin toteutumaan. PS. Kaikenlainen liiketoiminta, joka ei nosta pörssukurssia, on vääränlaista. Jos ei ole tietoa, millainen liiketoiminta nostaa kurssia, silloin pitää kokeilla eri vaihtoehtoja. Siilasmaan (= uusien tuulien todennäköisyys) julkistus nosti kurssia 7 %!

Vastaa
TUHKANE
TUHKANE

39

38@ Oman käsitykseni mukaan hallituksen puheenjohtajalla on kumminkin enemmän valtaa kun toimitusjohtajalla, joten eiköhän se ole joku muu kun Elop, joka päättää.

Vastaa
mcmopo
mcmopo

40

Helkkari että on naurussa pitelemistä kun näitä kommentteja lukee :D. Voiko olla totta että lähes jokainen puolustaa "omaa" puhelinmallia sokeasti. Jos ei muuten mitään keksi niin vertaa paperilla olevia tehoja. Itse kyllä valitsen puhelimen yleensä kokeilemalla mikä itselle sopii. Itse en lähde vertailemaan mikä on parempi ennenkuin puhelin on edes myynnissä.

Vastaa
Ergopad
Ergopad

41

Järjen köyhyyttä haukkua ulkonäköä, kun se on järkyttävän paljon edellä kilpailijoita designin suhteen. Mutta rauta on auttamattomasti vanhaa eikä muutenkaan tee vaikutusta.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
3310 (vahvistamaton)

42

No johan on maailmaa mullistava puhelin. Hieman isompi näyttö ja etupuolelle kamera! Tälläistä ei ollakaan ennen nähty ja mikä muotoilu! Näyttää kuitenkin jotenkin tutulta tuo design( n9 lumia 800?). Rauta on parasta mitä käyttöjärjestelmä tukee!

Vastaa
TUHKANE
TUHKANE

43

41@ ´Missä suhteessa rauta vanhaa? Parasta mitä winukka tukee. Taisi tuo kommenttisi perustua yleiskäsitykseen nokian raudasta..

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.