Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Samsung: Nokian 14 vuotta kestänyt valtakausi loppuu tänä vuonna

29
Manu Pitkänen

Samsung: Nokian 14 vuotta kestänyt valtakausi loppuu tänä vuonna
Samsung uhosi CES-messuilla, että se tulee nousemaan kuluvan vuoden aikana maailman suurimmaksi puhelinvalmistajaksi Jos näin käy, niin se tietää loppua Nokian 14 vuotta kestäneelle valtakaudelle.

Samsungin toimitusjohtaja Choi Gee-sungin mukaan yhtiö on jo ohittanut Nokian liikevaihdolla mitattuna. Yhtiöllä on vankka usko, että se nousee toimitettujen puhelinten määrässäkin Nokian ohi maailman suurimmaksi.

Samsung ohitti 300 miljoonan toimitetun puhelimen rajapyykin marraskuun lopulla viime vuonna. Syyskuun loppuun mennessä Nokia oli vuorostaan myynyt noin 303 miljoonaa puhelinta.Haastattelututkimuksissa Nokian ja Samsungin uskotaan yltävän viime vuoden osalta 418 ja 320 miljoonaan toimitettuun puhelimeen. Tänä vuonna Samsungin uskotaan yltävän 359 miljoonaan puhelimeen samalla kun Nokian puhelintoimitusten määrä kutistuu 388 miljoonaan.

Samsungin toimitusjohtaja uskoo vahvan menon jatkuvan tulevina vuosina. Hänen mukaansa vuoden 2015 tavoite saatetaan saavuttaa jopa suunniteltua aiemmin.


Puhelinvertailun diilit uutiskirjeenä!

Etsimme jatkuvasti hyviä tietotekniikan ja kännyköiden diilejä ympäri nettiä ja uutisoimme niistä sivuillamme. Jos haluat saada tiedon uusista diileistä heti sähköpostiisi, tilaa diilien uutiskirjeemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Kännyköiden hintavertailu

Kommentit (29)

Anonyymi käyttäjä
hyvät tavoitteet! (vahvistamaton)

1

Jos tulevat mallit ovat "kokonaisuutena" erottuvia muista ja Android kehittyy myöskin uusimmalla teknologialla varustettuna +että toimintavarmuus on kokoajan parempaa,nykyistä nopeammalla tahdilla niin ...hyvät eväät on toteutua.Mutta kilpailu on kovaa,eikä saa jäädä muiden jalkoihin.Android ICS ja TouchWiz 5 ratkaisevat menestymisen myös.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
Samsung!!.. (vahvistamaton)

2

No EI tämä voi tulla KENELLEKÄÄN yllätyksenä!!. ;)

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
analyytikko (vahvistamaton)

3

CES-messujen perusteella Samsung on jäämässä auttamatta muiden Android-valmistajien jalkoihin. Korealaisilta puuttuu aito innovointikyky ja taito luoda uutta designia. CES:ssä on esitelty silmiähivelevän kauniita Android-puhelimia mm. Fujitsulta, Huaweilta ja Sonylta.

Rauta on nykyään kaikissa älyluureissa samaa, joten sillä puolella on vaikea erottua. Korean-poika joutuu pikkuhiljaa alkaa opettelemaam muutakin kuin kopiointia.

Vastaa
teppoI
teppoI

4

@3

Kannattaa ottaa huomioon, että helmikuun lopulla on MWC-messut, johon matkapuhelinvalmistajat ovat perinteisesti panostaneet. CESissä on yleensä esillä kaikkea muuta elektroniikkaan liittyvää.

Vastaa
Ranvier
Ranvier

5

Molemmat Galaxy S:t ovat olleet tähän mennessä aika jäykkiä käyttää ja toimivat suht tökkivästi. Saa nähdä tuoko SGS3 muutosta asiaan. ICS TouchWizillä näyttää ainakin kovin tylsältä. Itse ainakin tykkään enemmän perus ICS:stä ku TW:stä. Sonylta ja Fujiltsulta on ainakin tulossa lupaavia Android-laitteita.

Vastaa
johtaja59
johtaja59

6

Eniten myydään kuitenkin peruspuhelimia ja Samsungin peruspuhelimet ovat sellaista kuraa, että en usko tuohon uhoamiseen, nähtäväksi jää...

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
fdsadwad (vahvistamaton)

7

No eihän tuo ole haaste eikä mikään, kun Nokian älypuhelin bisnes myydään tänä vuonna :)

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
hyvät tavoitteet! (vahvistamaton)

8

johtaja59 @
Eniten myydään kuitenkin peruspuhelimia ja...
Niin meinaat taas tuoda Nokian esille tässä jutussa??.
Nokia osaa tehdä peruspuhelimia,mutta...siihen se jääkin.

Vastaa
Ranvier
Ranvier

9

@8: Miksi Nokiaa ei saisi tuoda esille tässä jutussa ku Nokiasta tässä uutisessakin puhutaan? :) ja kun Samsungiakin tuodaan niin kovasti esille Nokia-aiheisissa uutisissa, niin miksei myös toisinkin päin. ;)

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
jskdkxickd (vahvistamaton)

11

@10 Nyt se hukkuukin keskinkertaisten kloonipuhelimien joukkoon.

Vastaa
Ranvier
Ranvier

12

@11: Ei se itse asiassa, vaikka rauta onkin suht rajoitettua WP7-puhelimilla. Nokialla on omat keinonsa, joilla se erottuu joukosta. Kuten esimerkiksi tyylikkäällä ja modernilla designillä, kameralla ja loistavalla navigointisoftalla.

Vastaa
mcmopo
mcmopo

13

@11 Tällähetkellä kyllä mutta kun katsoo ennakkoarvioita Lumia 900:sta niin tilanne tulee varmaan muuttumaan.

Mutta jos tarkkaan rupeaa ennustamaan tuota niin aika vaikeaa tuo on. Nokia on menettänyt kokoajan asemaa "parinvuoden" ajan. Mutta uudet staregiat voivat osoittautua hyviksi. Tosin tätä ei tiedä kuin vasta myöhemmin.

Vastaa
Ranvier
Ranvier

14

@13: Tosiaan näiden nykyisten Nokian WP7-puhelinten perusteella on aika vaikea lähteä Nokian tulevaisuutta ennustamaan, sillä nämä on kuitenkin suht nopeesti Compalin kanssa väsättyjä puhelimia. Rauta puhelinten sisällä on puhdasta Compalia, eikä Nokiaa. Katsotaan sitten uusiksi, kun tulee ne varsinaiset täysin Nokian valmistamat WP-puhelimet. Taitavat luultavasti tulla sitten WP8:n myötä. Suurella todennäköisyydellä ne tulevat olemaan sitten raudankin osalta monipuolisempia.

Vastaa
roponen
roponen

16

Kaksi samsungin android puhelinta ostaneena voin vakuuttaa että minä en ainakaan auta Samsungia tuon tavoitteen saavuttamisessa. Vaikka seuraavaksi toisivatkin markkinoille toimivan laitteen (mitä en usko), niin Samsungin periaate päivitysten suhteen pitää kyllä näpit irti. On se nyt jo niin moneen kertaan nähty ettei Samsungia yksinkertaisesti kiinnosta käyttäjät pätkääkään. Ostajia siellä palvotaan. Se sama syy joka Nokian ajoi alas. Kaikki näyttää pintapuolisesti fantastiselta mutta kun sitä yrittää arjessa käyttää, huomaa että sitä ei ole kuitenkaan ihan ajateltu läpi tai ettei ominaisuus toimi ollenkaan.

Vastaa
djtob
djtob

17

Minullakin on ollut sellainen Samsungin teollisuus-puhelin, joka oli aikamoinen rapellus ja aiheutti minulle puhelinlaskussa yhden palvelun takia yli 300 euroa puhelinlaskuuni ja en pystynyt puhelimen kautta katkaisemaan. Pääsin siitä eroon, kun ostin paremman Nokialaisen ja kerrasta poikki. Saunalahti ei halunnut edes auttaa minua siinä ongelmassa, siksi siirryin takaisin Nokialaiseen ja se toimi heti.

Uutisoikaa tämä

http://oikeusjakohtuus.blogspot.com/201...lautakunna.html

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
pjtol (vahvistamaton)

18

@17
Taidat olla vain yksinkertaisesti liian seniili käyttääksesi älypuhelinta. Ei kukaan asioista tietävä pysty hankkimaan 300 euron puhelinlaskua tekemättä itse virhettä.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
user_org (vahvistamaton)

19

17@
>Ei kukaan asioista tietävä pysty hankkimaan 300 euron puhelinlaskua
>tekemättä itse virhettä.

Keskiverto käyttäjältä lasku voi syntyä helpostikkin, asioista paljon tietäväkin saa olla tarkkana ja silti jatkuvassa apävarmuudessa.

Kattavilla estoilla pääsee laskutus riskistä eroon, mutta se ei useinkaan ratkaisu ja kyse ei ole mikään merkkiongalma tai vain yhden alusta ongelma.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
hmm?. (vahvistamaton)

20

@17
Olisi muuten kiva tietää mistähän syystä tällainen "300 euroa" tuli puhelinlaskuun. "Yhden palvelun takia"; en oikein usko Samsungilla olevan itsellään mitään palvelua, mistä olisi mitenkään edes mahdollista laskuttaa 300 euroa, ja silloinkaan se ei kuuluisi puhelinlaskuun vaan maksettaisiin todennäköisesti suoraan.

Mikäli kyse on datan käytöstä johtuneesta kustannuksista, voit kyllä syyttää siitä vain itseäsi. Asia on kyllä ollut niin paljon otsikoissa ja muutenkin on hyvin paljon varoituksia siellä täällä, lisäksi minulla ainakin puhelimeni (Samsung) varoittaa tiedonsiirron saattavan aiheuttaa huomattavia lisäkustannuksia ilman erillistä datasopimusta. Turha syyttää puhelinta tai sen valmistajaa omasta huolimattomuudesta.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
SymbiOosi (vahvistamaton)

22

Kyllä huomaa,että Nokia faneja ei kiinnosta älypuhelimet,vaan älyttömät puhelimet jotka eivät ole "high end" malleja!!.Symbian (Symbioosi) mallit ovat älyttömiä malleja...!!.Eikä Nokia 800 Lumia (Wintoy lumia) tyttö puhelimet sen erikoisempia ole!.
Odotellaan siis SGS 3 mallia!. =)

Vastaa
Ranvier
Ranvier

23

@22: Paljonkohan "herralla" mahtoi olla sitä ikää, kun aina tulee yhtä loistava trollauksia? Alle 10 vuotta kenties? Taidat noi trollaukset keksiä euroshopperin voimalla :DD

Vastaa
3rd_party
3rd_party

25

@22 luuletko, että Samsung saavuttaa Nokian high-end malleja myymällä? Ei, vaan myymällä halpaa peruskauraa massoille. High-end mallit ovat vain pr:ää ja niche-tuotteita.

Loppujen lopuksi on valtataistelun kannalta ihan yhdentekevää kumpi tekee paremmat älypuhelimet. Ratkaisevaa on se, kumpi tekee GSM-luurin halvemmalla ja pystyy myymään sitä isommalle joukolle.

Näissä karkeloissa on ihan samantekevää onko Lumia ilotyttö, tyhmä vai muuten vaan huono nimi.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
Samsung!.. (vahvistamaton)

26

@25
TOTTA!!. on JO saavuttanut ja mennyt OHI älypuhelimissa!!.. ;)

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
SymbiOosi (vahvistamaton)

28

Ranvier @
Olet ainakin kovaa poikaa teilaamaan muiden mielipiteitä!!.Olisi ehkä jo aika katsoa peiliin ja miettä,että kuka näillä sivustoilla oikein trollaa!.
Lopeta siis hyvän sään aikaan jo tuo ärsyttäminen!!.Ja mene tupakalle,kun hermot on .."heikot".

Vastaa
Ranvier
Ranvier

29

@28 Tuo sinun aiempi kommenttisi ei ollut mikään mielipide vaan fakta. Tuollaisesta asiasta ei voi olla minkäänlaista omaa mielipidettä onko joku yritys mennyt myynneissä toisen yrityksen ohi. Itsehän sinä täällä niin kovana poikana trollaat, joten sinuakin saa trollata. Enkä edelleenkään mene tupakalle, koska en tupakoi. Itse luultavasti tupakoit, kun se tuntuu olevan sun mielestä hienoa ja se tuntuu sun mielestä sun auttavan myös siihen jos hermot kireenä. Mutta mulla ei ole hermot kireenä. Mä kuule nauran täällä näille sun jutuilles. Sähän se heikkohermoinen oot ku pienestä suutut :D

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja