Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Sony julkaisi uuden huippu-Androidinsa ilman Ericsson-nimeä

30
Teemu Laitila

Sony julkaisi uuden huippu-Androidinsa ilman Ericsson-nimeä
Sony on paljastanut CES-messuilla uuden Sony Xperia S -mallin, joka on kiertänyt huhumyllyssä aiemmin Nozomi-nimellä. Huippuominaisuuksilla varustettu puhelin tulee markkinoille vielä kuluvan vuosineljänneksen aikana.

Xperia S on Sonyn ja Ericssonin eron jälkeen ensimmäinen puhelin, jonka etupuolta koristaa pelkästään Sonyn logo. Kuten huhujen perusteella osattiin odottaa, puhelimen näyttö on 4,3 tuuman kokoinen ja resoluutio on mukavan korkea 1280x720 pikseliä. Laitteen sisuksista löytyy Qualcommin 1,5 GHz:n taajuudella toimiva kaksiytiminen MSM8260-järjestelmäpiiri. Sisäistä tallennustilaa on 32 gigatavua. Laitteesta löytyy myös NFC-toiminto.Käyttöjärjestelmänä on vielä Android 2.3 Gingerbread, mutta aiempien tietojen perusteella Sonyn Ice Cream Sandwich -versio on hyvällä mallilla ja Xperia S:n päivityksen luvataan saapuvan vuoden toisen neljänneksen aikana.

Koska kyseessä on Sonyn puhelin, kameraan on kiinnitetty erityistä huomiota. Laitteessa käytetään yhtiön omaa valovoimaista Exmor R -kennoa, joka löytyy myös useista aiemmista Xperia-malleista. Pääkamera tallentaa kuvia 12 megapikselin tarkkuudella ja videokuvaa 1080p-resoluutiolla.


Sony kehuu erityisesti laitteen Fast Capture -ominaisuutta, jonka avulla kuvaaminen voidaan aloittaa 1,5 sekuntia näytön lukituksen avaamisesta.

Toinen Sonyn omasta mallistosta kumpuava ominaisuus on PlayStation-sertifikaatti, eli laitteelle on tarjolla iso valikoima PS1-pelejä sekä muuta Sonyn pelipalveluihin liittyvää sisältöä.Edit: Korjattu "vuoden toisen puolikkaan aikana" oikeaan muotoonsa eli toiseen neljännekseen.


Puhelinvertailun diilit uutiskirjeenä!

Etsimme jatkuvasti hyviä tietotekniikan ja kännyköiden diilejä ympäri nettiä ja uutisoimme niistä sivuillamme. Jos haluat saada tiedon uusista diileistä heti sähköpostiisi, tilaa diilien uutiskirjeemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Kännyköiden hintavertailu

Kommentit (30)

Jarissimo
Jarissimo

2

ICS vasta toisen puoliskon aikana.. mikä noita valmistajia vaivaa?

No mutta tyylikäs ja aika herkullinen laite. Sonysta saattaa tulla vielä isokin tekijä.. resursseja ja osaamista on. Lisäksi samanmoiset tai jopa paremmat mahdollisuudet integroida eri laitteita kuin Samsungilla (Sonylla on konsoli, Sampalla ei vielä).

Vastaa
Ranvier
Ranvier

3

@2: Itse en usko siihen, että Samsung julkaisisi oman pelikonsolin, mutta se voi olla hyvinkin todennäköistä että Samsung julkaisisi älytelkkarin, jossa on myös peliominaisuudet. Esim. Lenovoltahan on tällainen telkkari tulossa, joka käyttää ICS:ää.

Vastaa
Kuveerty
Kuveerty

5

Pitkästä aikaa Androidi joka kiinnostaisi paljon. Näyttää kivalta ja erikoiselta, mutta myös tyylikkäältä. Kamera on varmaan myös laadukas, NFC löytyy, näytön koko on maksimi mitä kärsii. Tällä hetkellä 4" käytössä ja ei kauheasti lisää saisi leveyssuunnassa tulla. Saa nähdä jos sitä kevväämmällä hyppäisi Sonyn leiriin.. Tuo SE-merkki takaa pitäisi hävittää imo.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
vinosilmä (vahvistamaton)

7

Missäköhä päin maailmaa nämä sonyn luurit valmistetaan?

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
SGS3 (vahvistamaton)

10

Olin aatellut hankkia SGS3:n. Tämän nähtyäni muutin mieleni. En jää odottelemaan auttamattomasti myöhässä olevaa vehjettä, joka tuskin tarjoaa mitään näin hienoa.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
mobiiliguru (vahvistamaton)

11

@5: Itse asiassa jos verrataan esim. Samsung Galaxy S:sää (jossa 4" näyttö) uutisen luuriin, on leveys laitteissa täysin sama yhden millin tarkkuudella.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
fdsae (vahvistamaton)

12

Galaxy s III ei tarjoakaan mitään tällaista, vaan yli puolet tehokkaamman neliydinsuorittimen, paremman näytön, enemmän RAM muistia ja paremman kameran, näin esimerkiksi.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
sepposeponseponseppo (vahvistamaton)

16

Anteeksi tämä OT, mutta on se hyvin jännä, miten noita puhelimia nimetään. Apple iPhone 3GS oli (kaiketi) eka. Samsung Galaxy S, HTS Desire S, Ja nyt Sony Xperia S. Miksei vaikka Sony Xperia R. Kai Nokialtakin tulee kohta päivitetty Lumia 800 S... RAAH!!

Vastaa
nophun
nophun

17

@2: "Sony is promising it for the second quarter." Alkuperäisessä uutisessa noin, eli odotusaika pudonnee puoleen.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
kdkfkxbieoddndb (vahvistamaton)

19

@13 Speksit ovat jo vuotaneet, mutta puhelin esitellään vasta ensi kuussa. Samalla lailla lumia 900:n speksit tiedettiin kuukausia etukäteen, joten todennäköisesti nämäkin pitävät paikkansa.
Ja tänäänhän fujitsu julkisti puhelimen kuvailemillani ominaisuuksilla, joten olisi ihme jos samsung ei pystyisi lippulaivamallinsa osalta vähintään samaan.
15@ Ei tietenkään, mutta androidin ylivertaisuus yhdistettynä huippu rautaan tarkoittaa lähes konsolitason grafiikoita peleihin ja sovelluksiin, HD näyttö parantaa käyttökokemusta entisestään ja hyvä kamera on plussaa.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
pjtop (vahvistamaton)

21

"Sony:ltä"?? Mitä piiskuttia! Älä raiskaa äidinkieltämme! Ei mitään kunnioitusta sotaveteraanejamme kohtaan! Muuten puhuisimme venäjää!

Vastaa
Ranvier
Ranvier

23

Se olisi ylivertainen silloin, jos se pystyisi tarjoamaan kaiken, mitä kilpailijat tarjoaa ja tietty enemmänkin ja paremmin. Eli sen pitäisi vastata melkein kaikkien tarpeisiin, mutta näin ei ole. Esimerkiksi IOS on paljon helpommin lähestyttävä monelle ihmisille, koska se on toteutettu niin, että sellainenkin ihminen osaisi käyttää sitä, joka ei ole "teknologisesti kehittynyt" tai ylipäätään kiinnostunut tekniikasta. Se on toteutettu erittäin selkeästi ja yksinkertaisesti. Android on taas suunnattu meille teknohihhuleille, ja sen käyttäminen vaatii tietoa ja osaamista tekniikasta. Sen takia iPhone myy, koska se on kosketusnäyttölaite, jota tavallinen tallaajakin osaa käyttää.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
user_org (vahvistamaton)

24

23@

Iphone on tarvinnut käyttäjältä tietokoneen, jopa suht tuoreen, Android luurin saa tulille ja voi käyttää ilman tietokonetta.

Androit laitteiden helppokäyttöisyys vaihtelee, osa varsin helppoja, SIM sisään ja mennoksen ja silti antavat taviksellekkin enemmän.

Vastaa
Ranvier
Ranvier

25

@24: Mutta tavis ei osaa käyttää Androidin koko pontentiaalia hyödyksi. Kun ruvetaa hyödyntämään Androidin kaikkia ominaisuuksia, niin sitten alkaa menemään liian tekniseksi tavalliselle tallaajalle. IOS:ssä tätä ongelmaa ei ole.

Vastaa
Kuveerty
Kuveerty

26

@11

Joo, kattelin niin aika kivasti ovat saaneet pidettyä ulkomitat hallinnassa. Oma luuri on kyllä jonkun verran kapeampi kuin Galaxy S, mutta aika millipeliä silti.


Joku huuteli "Androidin ylivertaisuudesta yhdistettynä huippurautaan" tjsp. Android nimenomaan tarvitsee huippurautaa toimiakseen sujuvasti. Kokemusta on useista Androidilla varustetuista luureista. Eihän tuo Galaxy Note esim. töki mutta kokeilkaapa jotain vähemmän tehokasta luuria kuin sitä S2:stanne. Joku Huawei esim..


Tuo 1-1,5GB sisäistä muistia??? Mitäh?

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
user_org (vahvistamaton)

27

25@
>Mutta tavis ei osaa käyttää Androidin koko pontentiaalia hyödyksi.
>Kun ruvetaa hyödyntämään Androidin kaikkia ominaisuuksia, niin
>sitten alkaa menemään liian tekniseksi tavalliselle tallaajalle.

Ei osaa, eikä vähän kokeneempikinaan ja osaavatkaan eivät jaksa hyödyntää kaikkia.

>IOS:ssä tätä ongelmaa ei ole.

IOSssä ei ole mahdollisuuksia, se kai IOS:n ongelma.

Android laitteiden tyyppillinen ongelma on että tehokas käyttäminen on työlästä. mutta laiskakin käyttö tarjoaa enemmän käyttöarvoa kuin verokkisi "sovellusvalikko".

Markkinoilla on monenmoista Android pohjaista laitetta, joista os voi olla hyvinkin työläitä laittaa paikalisiin asetuksiin ammattilaiselstakin.

Toinen pää on sitten sellaista että toimiva normaalikoinen SIM sisään ilman työkaluja, kone päälle ilman tietokonetta, muutama vastaus kysymyksiin, sen jälkeen työympäristö johon i OS koneella ammattilaisellakaan mahkuja. Päivitykset OTAna, tiedonsiirto ilman tietokonetta ja tietokoneen käyttö taitoja.

Vastaa
Jarissimo
Jarissimo

29

Aika jäätävä paketti tämä kyllä on. Ja kun on vielä tulossa markkinoille lähiaikoina niin sieltä se nousu alkaa Sonyllekin.
Tuo päivitysten hitaus taas on todella epäilyttävä.. En ymmärrä mitä valmistajat hyötyvät siitä, että paketoivat omat sonta käyttöliittymänsä näihin luureihin, joita kuitenkin haukutaan kaikkialla. Eikä olisi viisaampaa käyttää Androidin omaa, jota nykyisin kehutaan (ICS)? näin tulisi päivityksetkin hieman halvemmalla ja nopeammin.

Tarjoaisivat oman työpöytänsä sitten vaikka Launcher muodossa ja muutamia lisäsoftia jos haluavat. Ja jos jokin launcher on oikeasti hyvä niin olen varma, ett ämyös muiden merkkien omistajat ostaisivat sen. Eli kuulostaisi ihan järkevältäkin toiminnalta, kun noin voisivat rahastaa myös muun merkkisten puhelimien omistajia.

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja