Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Lumia 800 viimein suomalaistenkin ulottuville helmikuun alussa

36
Teemu Laitila

Lumia 800 viimein suomalaistenkin ulottuville helmikuun alussa
Pitkään odotettu Lumia 800 tulee myyntiin Suomessa virallisesti helmikuun alusta lähtien. Esimerkiksi teleoperaattori DNA aloittaa laitteiden ennakkomyynnin tänään ja ensimmäisten toimitusten luvataan olevan perillä 1.2.

Täysin uusi asia Lumia 800 ei suomalaisillekkaan ole, sillä muutamat verkkokaupat ovat jo aiemmin tilanneet yksittäisiä myytäviä eriä ulkomaisilta toimittajilta.

DNA avasi jo joulukuussa puhelimesta kiinnostuneille ennakkorekisteröintisivuston ja yhtiön mukaan kiinnostus Lumia 800:ta kohtaa on ollut valtaisaa. "Kiinnostuneiden valtava määrä on selkeä osoitus siitä, että Nokia LUMIA on todella odotettu laiteuutuus. Uskomme, että puhelin saa ostajat nopeasti liikkeelle", sanoo DNA:n puheliiketoiminnasta vastaava johtaja Cedric Kamtsan.

Myös Elisa aloittaa uuden Windows-Nokian toimitukset asiakkailleen helmikuussa. Elisalla pidetään erityisen mielenkiintoisena Lumia 800:n mahdollista käyttöä suomalaisyrityksissä, joissa Nokialla on perinteisesti ollut erittäin vahva rooli.Lumia 800:n hinta vaihtelee operaattoreittain. DNA myy laitetta kertamaksulla ilman liittymää 459 euron hintaan. Elisalla laitteen hinnaksi kerrotaan ilman liittymää 479 euroa. Soneralta puhelimen saa halvimmillaan hintaan 384 euroa, mutta vain 24kk liittymäsopimukseen yhdistettynä.

Lisäksi Lumiaa myy moni suomalainen verkkokauppa ilman kytkyjä ja operaattorilukitusta.

Uskotko Lumia 800:n menekin nousevan esimerkiksi yllätyshitiksi nousseen N9:n tasolle?

Edit 11:09: Lisätty Elisan osuus ja uusia hintoja.


Puhelinvertailun diilit uutiskirjeenä!

Etsimme jatkuvasti hyviä tietotekniikan ja kännyköiden diilejä ympäri nettiä ja uutisoimme niistä sivuillamme. Jos haluat saada tiedon uusista diileistä heti sähköpostiisi, tilaa diilien uutiskirjeemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Kännyköiden hintavertailu

Kommentit (36)

figo10
figo10

1

näyttäs muillakin olevan tarjolla... Tai ainakin elisa ja sonera mainostaa etusivuillaan.

Hyvä juttu, saattaapi mennä hankintaan. Olen jotenkin tykästynyt tähän Win Phoneen. Olen testaillut jonkin aikaa muiden valmistajien värkkejä, mutta kyllä sen Nokia olla pitää.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
schanna (vahvistamaton)

2

Tuolla hinnalla tulee varma menestys! Erinomainen puhelin ja vakaasti ja nopeasti toimiva käyttis. Mulla ollut Italiasta tuotu Lumia 800 käytössä jo kohta kuukauden.

Vastaa
Ranvier
Ranvier

3

Eiköhän siitä menestys tule, vaikka osittain WP7 on vielä lasten kengissä, mutta tietyissä asioissa se on kilpailijoitaan edellä.

Vastaa
Ranvier
Ranvier

4

Niin ja Nokiasta vielä sen verran, että suomalainen ainakin ostaa suomalaista. Varsinkin kun on noin tyylikäs puhelin kyseessä. Raudaltaanhan toi ei oo täyttä Nokiaa, mutta eiköhän tulevissa malleissa sekin seikka tule muuttumaan.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
trtr (vahvistamaton)

5

@3 Kerrotko missä WP7 on kilpailijoita edellä? En nimittäin tiedä yhtään asiaa, jossa se olisi edellä muita.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
tähän on tultu (vahvistamaton)

6

Niin, kaikesta näkyy, että Gates/ Balmer johtavat Nokiaa, Elop pelkkä toteuttava välikäsi ja Nokia vain laitealihankkija Microsoftille, yhtenä monista. Eipä mikään ihme tämä vallan menetys, tämä täydellinen Nokian antautuminen, kun menevät antamaan keskeisen kehitystyön toiselle yritykselle! Kaikki 3 Microsoftin miestä toiveajattelevat Windowsin ekosysteemistä, mikä ei kuitenkaan ratkaise, vaan laitemyynti, ja joka takkuaa! Tosiasiassa pelkäävät Applen, Googlen ja Meegon vievän Windowsilta markkinat kaikista pc-päätelaitteista, mm. juuri siksi Elopin oli ammuttava alas viime syyskuussa N9 Meego, toteamalla, ettei Meegoja tule enempää. Nyt ei tullakaan näkemään N9 Meegon todellista potentiaalia. Mutta Nokian Meegon torppaus ei auta, Microsoftin olisi pitänyt torpata Intel... Microsoftin pelko tuleekin toteutumaan. PS. Kaikenlainen liiketoiminta, joka ei nosta pörssukurssia, on vääränlaista. Jos ei ole tietoa, millainen liiketoiminta nostaa kurssia, silloin pitää kokeilla eri vaihtoehtoja. Siilasmaan (= uusien tuulien todennäköisyys) julkistus nosti kurssia 7 %!

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
schanna (vahvistamaton)

7

@5 esim. innovatiivinen käyttöliittymä ja sovelluskehitystyökalut

Vastaa
Ranvier
Ranvier

8

@5: Kätevämpi ja sujuvampi se on käyttää kuin esimerkiksi Android. Android tökkii, miettii ja pyytelee usein anteeksi ku joku ohjelma kaatuu. Ja se on myös helpommin lähestyttävä käyttöjärjestelmä tavallisen tallaajan näkökulmasta, joka ei tiedä tekniikasta yhtään mitään. Ja nuo sovelluskehitystyökalut on ihan omassa luokassaan.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
trtr (vahvistamaton)

9

@7 ja @5 Ette taida tietää mistä puhutte. Nimittäin WP7 on alustana jopa MeeGoa jäljessä. Jos olisitte kehittäneet kummallekin niin tietäisitte asian, mutta nyt paljastatte tietämättömyytenne kommenteillanne.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
vinosilmä (vahvistamaton)

10

6@
Johtaako googlen pomot sitten samsungia, sonya, lg:tä, huaweita yms? Ei. Kaikkien menestys kuitenkin perustuu pitälti Androidiin. Kukaa näistä valmistajista ei ole koodannut eikä tule koodaamaan Androidia. Tällä hetkellä vain yksi valmistaja koodaa itse käyttöjärjestelmänsä ja se on Apple. Kyllähän se on huomattu että Samsungilla ei mene kovin lujaa sen omilla käyttöjärjestelmillä Badalla tai Tizenillä. En usko että moni ostaa puhelimensa juuri siksi että se on Samsung, vaan että se on Android.

Vastaa
Ranvier
Ranvier

11

@9: Kyllähän se MeeGo loistava käyttis on. Tällä hetkellä se on paras käytettävyydeltään, mutta MeeGosta on enää turhaa puhua, koska se on kuollut ja kuopattu järjestelmä. Harmillista, mutta totta.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
maitonaama (vahvistamaton)

12

@10
Eikös ainakin Samsungilla, LG:llä, Huaweilla ole vähän jokaisen käyttöjärjestelmän puhelimia... ja Samsungilla ainakin kehityksessä ihan omaan käyttöönsä tulevat alustat (Bada, Tizen) siinä missä Nokia ilmoitti mahtipontisesti luopuvansa Symbianista ja Meegosta täysin ja turvautuvan täysin Windows Phoneen näissä älypuhelimissa... eli olet hieman hakoteillä.

Vastaa
Ranvier
Ranvier

13

@6: Sama kommentti on copypastettu useampaan muuhunkin Nokia-aiheiseen uutiseen. Kaveri tahtoo vaan trollata ja provosoida.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
vinosilmä (vahvistamaton)

14

@12
Mähä sanoin että sampalla on ne badat ja tizenit jotka ei kiinnosta ketään. Ekosysteemin teko niille vie aikaa todella paljon. Joten samppa tuhlaa vain kassavaroja noiden käyttöjärjestelmien koodaamiseen. Parempi yksi hyvä ja toimiva käyttöjärjestelmä, kuin monta keskinkertasta.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
syytöksiä, syytöksiä (vahvistamaton)

15

@13
Tasan yhteen on tämän lisäksi pistetty. Kuvastaa ajatuksiani, jotka haluan tuoda esille. Taidat itse vain olla kovin herkkä provosoitumaan. Ei saisi juuri mitään sanoa.

Vastaa
Ranvier
Ranvier

17

Itse asiassa en. Koen pikemminkin tollaiset kommentit huvittavina, sillä tuosta näkee, että tietoa ei ole yhtään, vaan kauhee rage on vedetty itse tehtyjen päättelyjen perusteella :DD

Vastaa
Michelola
Michelola

22

mitä iloo on "innovatiivisesta" käyttöliittymästä kun se on paska ja ruma?

sit mikä helvetti toi on olevinaan kauheen kokoset reunat ja pieni näyttö keskellä? kuka haluaa tommosen halon

ja mitä noi saatanan laatikot on tossa työpöydällä? onko tossa edes työpöytää? mua ainakin ahdistais olla ilman

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
Sillattiis (vahvistamaton)

23

@22
Rumuus on suhteellista, mutta miksi se on paska? Oletko kokeillut viittä sekuntia kauempaa?

WP:n päänäkymä antaa valheellisen kuvan näytön koosta. Tätä ei ole ole selkeästi ajateltu UI:ta suunnitellessa. Ohessa kuva mistä saa paremman käsityksen. Laite on itse asiassa aika siro.
http://www.ts.fi/online/talous/297845_515h.jpg

Vastaa
Ranvier
Ranvier

24

@22: Nyt on kyl vissiin vedetty muutankin kuin pulkkaa... Lue eka aiheesta tarkemmin ja perehdy siihen kunnolla, ennen kuin alat avautumaan. On aika turhaa avautua aiheesta, josta ei mitään tiedä.

Vastaa
Ranvier
Ranvier

27

@26: Itse ei ole ainakaan tarvinnut tapella pitkään aikaan tietokoneen kanssa. Ei sitten xp:n jälkeen. Vista ja seiska on itellä ainakin toiminu moitteettomasti.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
joopjoo (vahvistamaton)

28

Ei toimi usb-massamuistina. Pitää olla joku p.rsereikä softa jolla siirretään tiedot. Näyttö on kuin post-it lapuille piirrettyjä/kirjoitettuja tietoja, jotka on sitten sekaisin liimailtu ympäri näyttöä. Ei kyllä kovin helpolla tuota kapulaa tule. N9 on seuraavana ostolistalla.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
Lumia ilotyttö (vahvistamaton)

33

Lopulta käy niin että Nokia Meego eli N9 menee paremmin kaupaksi,kuin Nokia Lumia (ilotyttö) mallit!. =)
Mutta se nähdään myöhemmin.

Vastaa
Ranvier
Ranvier

34

@33: Eiköhän se lumia tulee käymään paremmin kaupaksi, sillä sitä myydään halvempaaan hintaan ja sille tulee olemaan pidempi tuki. Tietty hyvähän se vain olisi jos N9 kävisi paremmin kaupaksi, niin Nokia ymmärtäisi, että MeeGosta ei kannattaisi luopua.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
Lumiapoika (vahvistamaton)

36

Olen ollut yllättävän tyytyväinen Lumiaan. MeeGossa on hyviä puolia, mutta kokeilkaa WPtä ennen kuin haukutte käyttiksen paskaksi. Se on oikeasti hyvä!

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.