Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Investointipankki povaa Nokian Lumioille huimaa nousua tänä vuonna

37
Teemu Laitila

Investointipankki povaa Nokian Lumioille huimaa nousua tänä vuonna
Invenstointipankki Morgan Stanley arvioi Nokian myyvän tänä vuonna jopa 37 miljoonaa Windows Phone -puhelinta. Seuraavana vuonna myynnin arvioidaan lähes tuplaantuvan 64 miljoonaan myytyyn älypuhelimeen.

Nokian menestyksen lisäksi Morgan Stanley uskoo Windows Phone -alustan menestykseen myös muiden valmistajien kohdalla, sillä pankki arvioi Nokian ja HTC:n yhdistetyn WP-laitteiden myynnin nousevan 43 miljoonaan vielä vuoden 2012 aikana eikä luvuissa edes oteta huomioon tähän mennessä parhaiten menestynyttä WP-valmistajaa Samsungia.
Asiasta uutisoiva All Things Digital ei kerro tarkemmin mihin Morgan Stanley arvionsa perustaa. Oma osansa lienee ainakin Microsoftin, Nokian ja Lumia 900 -mallia yksinoikeudella myyvän AT&T-operaattorin suunnittelemalla sadan miljoonan dollarin mainoskampanjalla, jolla alusta aiotaan tuoda kuluttajien tietoisuuteen.

Nokian alkuviikosta Las Vegasissa julkistama Lumia 900 on saanut mediassa pääosin erittäin positiivisia arvioita, sillä laite korjaa useita aiemman Lumia-sarjan lippulaivan Lumia 800:n puutteiksi mainittuja seikkoja. Lumia 900:sta löytyy muun muassa isompi 4,3 tuuman näyttö, kamera myös laitteen etupuolelta sekä erityisesti Yhdysvalloissa kilpailuvaltiksi nousseet nopeat LTE-yhteydet.

Positiivisesta ennakkovastaanotosta huolimatta arvio tuntuu äkkiseltään melko huimalta ja sen toteutuminen tarkoittaisi käytännössä nappisuoritusta toimitusjohtaja Stephen Elopin viimevuotisessa strategian täyskäännöksessä.

Microsoft on ollut melko vaitonainen tähän mennessä myytyjen Windows Phone -laitteiden määrästä, mutta tutkimusyhtiö Gartnerin arvion mukaan viime vuoden kolmannella vuosineljänneksellä Windows Phone -järjestelmän markkinaosuus oli noin 1,5 prosenttia eli 1,7 miljoonaa myytyä laitetta.

Vaikka Nokialle povatut numerot tuntuvat suurilta, sama pankki arvioi Applen myyvän ensi vuoden aikana jopa 190 miljoonaa iPhonea.

Kommentit (37)

Ranvier
Ranvier

3

@2: Voisitko ystävällisesti kertoa, miten kommenttisi liittyy uutiseen? :)

-

Mitä itse uutiseen tulee, niin kyllä Lumia vaikuttaa ihan lupaavalta puhelimelta. Varmasti käy kaupaksi ja saa Nokian kurssin nousuun.

Vastaa
Ralle_ (vahvistamaton)

4

Varsin kummallista povaamista vai olisiko suureko rahasumma tullut Microsoftilta ja tämä selittäisi asian? Microsoftilla kun on nyt WP:n kanssa kaikki pelissä, sillä jos Nokia luopuisi alustasta, niin uutta kumppania voisi olla vaikeata saada.

Vastaa
eFlop N.Lumia (vahvistamaton)

9

Investointipankki povaa Nokian Lumioille huimaa nousua tänä vuonna.

Jaa,vai niin.
Paskat sanon minä!. =)

Vastaa
Ranvier
Ranvier

10

@9: Joo sinähän varmasti tiedät paremmin asiasta kuin itse ammattilaiset. Paskan marjat sanon minä. Mitä jos rajottaisit sen euroshopperin juomista ja ottaisit sen sijaan vaikka pari rauhoittavaa. :D

Vastaa
pentsu
pentsu

11

Ei muuta kun keskustelu muistiin, ja puolen vuoden - vuoden päästä katellaan miten kävi. Mun arvaus: Menestys...

Vastaa
fasfsaf (vahvistamaton)

12

2@ iPhonet pesee vain omistajiltaan rahaa kun niitä saa olla koko ajan viemässä huoltoon. Nokia ei tule pääsemään tuohon 37 milj. myytyyn puhelimeen tänä vuonna eikä seuraavana vuonna ainakaan saa lähellekkään tuota ennakoitua lukua. Tulevaisuudessa Samsungista tulee aina vain ylivoimaisempi puhelinten valmistaja. En ole Samsung fanaatikko enkä trolli, sillä omasta taskusta löytyy n9 tällä hetkellä. Mutta sekin menee vaihtoon tämän vuoden puolella, mahdollisesti samsungiin vaihdan, jos sgs3 tulee olemaan hyvä. Mutta iPhoneen en kyllä koske enään pitkällä tikullakaan tuon iPhone nelosen jälkeen. Meni hermot ja liikaa rahaa siihen viiden huoltokerran jälkeen muutaman kuukauden sisään.

Vastaa
nfkfktu (vahvistamaton)

13

3.7 miljoonaa kuulostaa realistisemmalta, eihän tuota sekavaa laitetta osta muut kuin pahimmat nokia fanboyt.

Vastaa
Ranvier
Ranvier

14

@13: Pakko tulla humalassa nauraan teille trolli peeloille :DD Siinä on kyllä ihmisellä pahasti ymmärryksessä vikaa jos WP7 on muka kaikessa yksinkertaisuudessaan muka sekava. Yrityksille tuo varmasti käy hyvinkin kaupaksi koska nokia ja microsoft.

Vastaa
Ranvier
Ranvier

18

Nimittäin se monopolin määritelmä kusee jo siinä, että microsoft ja nokia ovat kaksi erillistä firmaa eivätkä yksi ja sama. Ja kännyköitä ja niiden käyttöjärjestelmiä tekee moni muukin firma. Ihmetyttä vaan, että miten nää jaksat trollata tuollaista ihme paskaa missä ei oo mitään järkeä eikä ideaa. Huh huh. No me muut ainakin saadaan siitä revittyä viihdettä!

Vastaa
sgs3 (vahvistamaton)

23

Se on justiinsa tarkoituskin,että Nokialaisille tulee parempi olo (kun Nokia rämpii parhaillaan suurten ongelmien keskellä). =)

Vastaa
Ranvier
Ranvier

24

@23 Kiinnostaisi tietää, että minkälaisissa ongelmissa se Nokia mukamas rämpii? Jos nyt viittisit sitten aikuisten oikeesti vasta tähän kysymykseeni ihan fiksusti, etkä vetäis taas pelleilyks. (Jookosta?)

Vastaa
sgs3 (vahvistamaton)

25

@24 Nokia on edelleen menettämässä markkinaosuuksia mm.Amerikan markkinoilla koska tyrkytetään käyttöjärjestelmänä vain Windows Phonea jonka suosio on laskussa (huono maine toimivana käyttöjärjestelmänä).Android pitäisi olla myös vaihtoehtona (Meegon lisäksi).

Vastaa
Ranvier
Ranvier

28

@25-27 Kyllä, sinä olet edelleen trolli. Selvästi mututuntumalta jauhat paskaa. Sillä wp7:lla on juurikin hyvä maine toimivana ja erilaisena käyttöjärjestelmänä. Nokia tulee varmasti menestymään Amerikan markkinoilla Lumia 900:lla ja tulevilla seuraavan sukupolven WP8-laitteilla. Eikä se Android ole todellakaan mikään pakollinen olla jokaisella valmistajalla. Nimittäin Android-markkinoilla on nykyään suht vaikea erottua edukseen massasta, koska Android-laitteiden valmistajia on niin rutosti. Se olisi tietty kyl ollut hyvä, että Nokia olisi jatkanut MeeGon kehittämistä, mutta sille nyt ei enää mitään voi.

Vastaa
Mmikkis (vahvistamaton)

29

Sprint kertoo tuoreeltaan yleisesti WP7 luureista:

"PCMag reports, Sprint's David Owens said that the carrier is willing to train its reps on Windows Phone, but that Microsoft has to "build the enthusiasm for the product," adding that the "number-one reason the product was returned was the user experience. Sprint's director of product development, Lois Fagan, further added that the carrier remains "cautiously optimistic," but that Windows Phone "just hasn't taken off."

ELi ykkössyy WP7 luurien palautukseen on käyttökokemus. Sinänsä outoa, kun yleisesti käyttäjä tyytyväiskyselyissä WP7 on pärjännyt todella hyvin.

Vastaa
WpFlop (vahvistamaton)

30

ykkös syy WP7 luurien palautukseen on käyttökokemus. HA,HA,HAA!!. =)
no,joo...

Vastaa
iCrap
iCrap

32

apple on onnistunu lähinnä uskonkultin luomisessa. saavutus sinänsä. se talo on ollu kehityksestä jäljessä aina ja iankaikkisesti. ja se käyttäliittymä. taitaa olla yks harvoja luureja joissa käyttöliittymä on noin vanhahtava. toivottavasti iphone 5 korjaa asian. vaihdoin iphonen pois sen takia, ettei käyttöliittymää voi muokata mitenkään. en halua enää puhelinta joka on suunniteltu yksinkertaisille ihmisille. kiitos. lumian ostan kun se kauppoihin nyt ilmestyy

Vastaa
WpFlop (vahvistamaton)

33

Menneen talven Lumia,kun edes saapuisi Suomenmarkkinoille. ;)
Odotellaan mielummin Samsung Galaxy S3 mallia!.Se ainakin on "high tech" ja kauan odotettu malli.

Vastaa
user_org (vahvistamaton)

35

34@
>Tuore tilasto kertoo kuinka WP7:n markkinaosuus jenkeissä
>on kasvanut viimeisen 3kk:n aikana 0,1%!

Linkin tilaston mukaan kasvua on ollut vajaa 10%.

Markkinaosuus vielä pieni, ei kyllä yllätys jakelukanavat puskeneet Androidia ja I OSää joulumarkkinoille. WP7 markkinointa on vasta alkanut tässäkuussa ja Q3 2012 lähtee vauhtiin. sen pitäisi näkyä myös osuuksissa määrien lisäksi.

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja