Nokia Lumia 900 tulee myyntiin Yhdysvalloissa polkuhinnoin

28
Manu Pitkänen

Nokia Lumia 900 tulee myyntiin Yhdysvalloissa polkuhinnoin
Verkkolehti BGR:n saamien tietojen mukaan Nokian CES-messuilla esittelemä Lumia 900 -älypuhelin tulee myyntiin Yhdysvalloissa maaliskuussa. Puhelimen hinta on sivuston mukaan AT&T:n kahden vuoden kytkysopimuksen kautta ostettuna 99,99 dollaria.

BGR:n lähteiden mukaan puhelin tulisi myyntiin 18. maaliskuuta, jota on pidetty aiemminkin Lumia 900:n myynnin alkamispäivä. Päivämäärä on kuitenkin vielä altis muutoksille, joten siitä voidaan poiketa hieman.

Mikäli sivuston saama hintatieto pitää paikkansa, niin Nokian suunnittelema operaatio Rolling Thunder saa todella aggressiivisen lähtölaukauksen.

Strategia on toisaalta hyvin ymmärrettävä, sillä Windows Phone -ekosysteemille ja Nokialle on tässä vaiheessa tärkeintä mahdollisimman suuret volyymit.


Tilaa Puhelinvertailun uutiskirje!

Lähetämme noin kerran viikossa uutiskirjeen, joka sisältää viikon ajalta tärkeimmät uutisemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Parhaat kännykkätarjoukset

Realme C31 – hinta laskenut -48%

Realme C31
107 € CDON
230 € RDE.FI

Alin hinta viikko sitten: 203 €

Motorola Moto E22 – hinta laskenut -48%

Motorola Moto E22
49 € Power
59 € DNA
79 € Proshop

Alin hinta viikko sitten: 94 €

Oppo A38 (4G) – hinta laskenut -45%

Oppo A38 (4G)
69 € DNA
99 € Veikon Kone
116 € RDE.FI

Alin hinta viikko sitten: 124 €

Samsung Galaxy S23 Ultra – hinta laskenut -28%

Samsung Galaxy S23 Ultra
777 € CDON
1087 € RDE.FI
1149 € Proshop

Alin hinta viikko sitten: 1086 €

Kommentit (28)

veeman07
veeman07

3

Jos tuo puhelin tulee lähellekään samaan hintaan myyntiin Suomessa ja olkoon vaikka DNA:n kytky ja olkoon markkinoilla vaikka kuinka paljon parempia puhelimia, minä ostan sen!

Vastaa
dRD
dRD

6

@1: Jenkkien myyntihinnoilla ei ole käytännössä mitään tekemistä valmistajan saaman katteen kanssa. Hinta muodostuu operaattorin vaatimasta kytkypaketista, sopimuksen kestosta, valmistajan mainontaan pistämästä rahasta, onko puhelin exclusive tietylle operaattorille vai ei, MS:n antamista subventioista operaattorille ja valmistajalle, MS:n mainontaan pistämästä rahasta ja operaattorin halusta tukea tiettyä alustaa (Androidille käsittääkseni halutaan operaattorien piirissä vastavoimaa, ettei Google saa liian isoa valtaa) ja sen sellaisesta pienestä :-)

Vastaa
Matsomppi
Matsomppi

7

@3: Turha odottaa tuolla hinnalla Suomeen, kerro hinta viidellä tai kuudella niin ollaan lähellä näitä Euroopan hintoja. Mutta eipä todellisuudessa ole se jenkkihintakaan noin matala, kun otetaan huomioon kaikki kytkyn mukana tulevat maksut. Noihin kuuluu aina se liittymä ja datasiirrot joille tulee hintaa minimissään jotain $50 kuukaudessa ja siihen päälle vielä maksut soittamisesta, vastaamisesta ja tekstiviesteistä niin ei paljon naurata.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
akticx (vahvistamaton)

8

Kun ostan puhelinta, niin en ajattele mistä valmistaja saa parhaan katteen vaan puhelinta.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
Mmikkis (vahvistamaton)

10

Jaa a mitenhän tässä tulee käymään, kuinka halukkaita ihmiset on hyppäämään tuntemattomaan ja sitoutumaan siihen pariksi vuodeksi? Alusta jolla on 2% osuus tms markkinoilla niin ei varmaan jokainen mieti että tuon haluan. Kavereilla tuskin on kokemusta joten eivät voi suositella tai kehua ym.

ELi ei varsinaisesti tiedä juurikaan mitä saa ostaessa.

Plus en vieläkään ymmärrä mikä on se nokian juttu millä se myy about täysin samanlaisen käyttökokemuksen WP7 luurin, ku mitä muutkaan ei ole saanu myytyä jenkeissä.

Mielenkiintoista seurata miten tulee käymään.

Vastaa
3rd_party
3rd_party

11

@1 AT&T näyttäisi myyvän iPhone 4:ää alkaen $49,99 ja 3G:tä $0,99. Galaxy S II:ta saa halvimmillaan $149,99.

@10 "Plus en vieläkään ymmärrä mikä on se nokian juttu millä se myy about täysin samanlaisen käyttökokemuksen WP7 luurin, ku mitä muutkaan ei ole saanu myytyä jenkeissä."

Varmaan juuri tuolla hinnalla, joka on tasan 100 dollaria vähemmän kuin HTC Titanilla ja Samsung Focuksella. Siihen kun yhdistää todella agressiivisen mainostuksen + sopivasti uniikkeja palveluja niin kyllä ne kaupaksi menevät.

En itseasiassa uskokaan etteikö Nokia saisi näitä myytyä. Kysymys ja Nokian ongelma vain on siinä, saavatko ne myytyä näitä kuinka pitkään ja onnistuvatko he muodostamaan kunnollista käyttäjäkuntaa.

Vastaa
Ranvier
Ranvier

12

@11: Kyllä se on tullu selväks, sä et Nokialaista osta. Et taida varmaan ostaa mitään suomalaisia tuotteitta. Sen verran tunnut häpeäväsi suomalaisuuttasi. Samsungin sokea orja.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
jake se minäkin (vahvistamaton)

13

Tuskin on operaattorin hinnan alennus. Sillä kun ei oo niin väliks minkä nimistä tai kenen valmistamaa luuria myy, kunhan myy vaan paljon. Mutt Nokialle ja Microsoftille on tärkeää, ett operaattori myy just heidän luuriaan ja siksi, eiköhän se oo Nokia ja MS, jotka dumppaa Lumiaa liikkeelle ...vaikka ilmaiseksi, jotta 'myynti'tilastonsa kaunistuisivat.

Ja kyllä niillä katteilla vissi merkityksensä on. Kovin pitkään ei tappiolla pysty myymään, kun nuo rahakirstun vartijat ja kaikenmaailman pankkihöpöröt alkavat käydä kiusallisiksi. ...Nokian kassakin on huvennut merkittävästi parin viime vuoden aikana. Viimeiset mun havaitsemat lukemat on 10 mrd -> 3 mrdiin... ja kuulemastani on aikaa jo noin vuosi... ett Mic$oftin mainosrahoilla taitaa mennä, jos menee Lumia

Vastaa
djtob
djtob

14

Ihan kiva hinta, mutta jenkit on käytännössä kytkyt-orjia. Kun operaattorit tienaa muilla palveluilla lisää rahaa, jonka asiakkaat maksavat kuukausittain isoa laskua.

Hyvin Nokia voi saada jalansijaa. Muistaako kukaan sitä, että minkälainen ZTE:n luurimyynti oli Elisalla? ZTE meni agressiivisella kampanjalla jopa kärkeen ja tuli muille tunnetuksi.

ZTE ei paljon hurrata luurina mutta tämä Nokian luuri houkuttelisi. Harmi, kun Suomessa ei siihen hintaan saada.

@11. Tuollaiset röllit pitää siivota heti kättelyssä pois vai tarvitaanko ylläpidossa vähän lisää vapaaehtoisia moderaattoreita siivoamaan ne kommentit pois?

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
user_org (vahvistamaton)

15

15@
>Harmi, kun Suomessa ei siihen hintaan saada.

Jos jokin Lumia 900 kaltainen malli tulee Suomeen myyntiin niin veikkaisin että käteisosuudeksi jää kahdenvuoden kytkyllä 0 euroa. eli noin sata taalaa vähemmän kuin uutisen "polkuhinnoissa".

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
Mmikkis (vahvistamaton)

16

AT&T julkaisi juuri myyntimäärät q4:ltä, 9.6 miljoonaa myytyä älyluuria ja näistä 7,7 miljoonaa oli iPhone aktivointeja ja suurin osa tuli 4S mallista.

Siinä on sitten lumialla kyllä mielenkiintoinen paikka ku tohon väliin yrittää änkeä ja vaikeaa varmasti tulee olemaan kaikilla WP7 valmistajilla.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
user_org (vahvistamaton)

17

17@
>Siinä on sitten lumialla kyllä mielenkiintoinen paikka ku tohon
>väliin yrittää änkeä

Uutisoinninmukaan aika vahvasti on siihen änkeemässä.

Vastaa
OJ_Ghost
OJ_Ghost

18

@17
AT&T:ltä saa 4S:n hintaan 299-399 $. Vois kuvitella, että jos tarjolla on 99 $ hintainen Lumia 900, niin alkaa siinä Jenkkikin ainakin pohtimaan, että mikäs tämä 200-300 dollaria halvempi UUSI vaihtoehto on... ;)

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
Mmikkis (vahvistamaton)

19

@19 Kannattaa muistaa, että lumiassa on 16gb muistia, AT@T:lta saa iPhone 4S 16gb 199$ Eli enää ero on 100 dollaria.

Sitten AT&T myy myös noita kunnostettuja vanhoja iPhoneja, sieltä saa esim iPhone 4 16gb tuohon samaan satkuun. Sitten toisaalta satkulla saa uuden iPhone 4 tosin 8gb mallina.

Vastaa
OJ_Ghost
OJ_Ghost

20

niin niin ja käytettyjä autojakin saa halvalla... Hyvin onnistuit ohittamaan alkuperäisen pointin, sekä uutisen että minun pointtini. ;) Mutta ei se mitään. Jatketaan.

Vastaa
OJ_Ghost
OJ_Ghost

22

@22
Totta. Puolustukseksi sen verran, että riittää kun on tarpeeksi "fanaatikko". Mallilla tai rodulla ei ole asian kanssa merkitystä. Apple on toki asiassa onnistunut erinomaisen hyvin omalta kantiltaan.

Niin ja en väitä olevani mitenkään parempi ihminen. Olen itsekin varmasti syyllistynyt samantapaiseen toimintaan, varsinkin nuorempana.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
Mmikkis (vahvistamaton)

23

Ei lupaa nokialle hyvää?

"Käyrä väärään suuntaan

Nokia–Microsoft-kaksikolla on melkoinen kapuaminen, kun ne pyrkivät merkittävään asemaan USA:n älypuhelinmarkkinoilla. ComScoren juuri julkistamien joulukuun kännykkä- ja käyttöjärjestelmätilastojen mukaan Windows Phonen osuus oli 4,7 prosenttia, ja se oli peräti kutistunut syyskuusta noin yhdellä prosenttiyksiköllä."

Eli päinvastoin markkinaosuus muilla WP7 luureilla on laskenut jenkeissä vaikka nyt pitäisi jo nousta, mitä niin suurta tarjottavaa lumialla on jenkeille mitä muilla WP7 luureilla ei ole.

Vastaa
OJ_Ghost
OJ_Ghost

24

@24
Nokia-Microsoft yhteistyö. Halvat hinnat alkuun. Microsoftin ilmaiseksi jakamat Lumia 710 luurit. Ilmaiset xBox konsolit (en oo varma jakaako Mikkisofta näitä muidenkin valmistajien luurien yhteydessä?). Nokian navigointi ja kameraosaaminen, joista toki jälkimmäistä vissiin vielä saadaan odotella WP:n puutteiden takia...

Siinä nyt joitakin joita tuli mieleen... ;)

Taidan ite passata WP7:n, ainakaan en kiirehdi ekojen Lumioiden perään, mutta WP8-Lumiat vois olla hyvinkin mielenkiintoinen tuttavuus jo...

Vastaa
pentsu
pentsu

25

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Mmikkis:

Jaa a mitenhän tässä tulee käymään, kuinka halukkaita ihmiset on hyppäämään tuntemattomaan ja sitoutumaan siihen pariksi vuodeksi? Alusta jolla on 2% osuus tms markkinoilla niin ei varmaan jokainen mieti että tuon haluan.

Mä taas en jumankauta ymmärrä että joku jauhaa jostain prkleen alustasta! Maailmassa on n.6 miljardia ihmistä. Ihmiset ostaa puhelimia. Mitä veikkaat, kuinka montaa oikeasti kiinnostaa joku helvetin alusta?

Vastaa
simsim4
simsim4

26

"Yhdistyneet kansakunnat arvioi maailman väkiluvun ylittäneen seitsemän miljardia 31. lokakuuta 2011"

Lumia jyrää... ainakin tulevaisuudessa.
Ja Lumiat paljon kauniimpia kuin SAMSUNGIN KOREA ROSKAT!!!

Vastaa
pentsu
pentsu

27

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti simsim4:

"Yhdistyneet kansakunnat arvioi maailman väkiluvun ylittäneen seitsemän miljardia 31. lokakuuta 2011"!

Sori epätarkkuus.

Vastaa
OJ_Ghost
OJ_Ghost

28

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti pentsu:

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Mmikkis:

Jaa a mitenhän tässä tulee käymään, kuinka halukkaita ihmiset on hyppäämään tuntemattomaan ja sitoutumaan siihen pariksi vuodeksi? Alusta jolla on 2% osuus tms markkinoilla niin ei varmaan jokainen mieti että tuon haluan.

Mä taas en jumankauta ymmärrä että joku jauhaa jostain prkleen alustasta! Maailmassa on n.6 miljardia ihmistä. Ihmiset ostaa puhelimia. Mitä veikkaat, kuinka montaa oikeasti kiinnostaa joku helvetin alusta?

Tai ketä kiinnostaa joku markkinaosuus? Itse tiedän ne suurin piirtein, mutta ei ne ainakaan mun valintaan vaikuta mitenkään. Miten on sitten ns. tavallisten ihmisten tapauksessa, jotka eivät siis seuraa alaa, ole niin kiinnostuneita laitteista tai käy tällaisilla sivustoilla jauhamassa tuotteista, markkinaosuuksista, tekniikoista, ekosysteemeistä jne jne.
Ei niitä vois vähempää kiinnostaa eikä varmaan edes tiedä kuin mitä ehkä ovat sattuneet näkemään jossain lehdessä tai telkkarissa vilahtaen. Ne menee kauppaan ja pyytää makeen laitteen. Jos myyjä tarjoaa huippu-uutuutta valmistajalta X joka on vallankumouksellinen ja paras, niin kyllä siihen tartutaan, joku ainakin, jos kuoren väri sattuu miellyttään... On se sitten Applen, Samsungin tai Nokian tuote.

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.