Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Viat kiusaavat Lumia-puhelimien omistajia

62
Manu Pitkänen

Viat kiusaavat Lumia-puhelimien omistajia
Nokian viime vuoden lopulla esittelemät Windows Phone -puhelimet ovat keränneet testaajilta kiitoksia, mutta kuluttajat ovat löytäneet niistä vikoja, joita on harmiteltu Nokian tukifoorumilla.

Eniten vioista on raportoitu kärkimalli Lumia 800:sta, jonka kanssa käyttäjät ovat joutuneet painimaan ääniongelmien, akkukeston ja satunnaisten uudelleenkäynnistymisten kanssa. Lumia 710:ssä on lisäksi havaittu ongelma, jossa puhelin käynnistyy uudelleen puhelun jälkeen.

Akkuongelmat ovat olleet tiedossa jo viime vuoden lopusta lähtien. Nokia lupasi korjata ongelmat kaksivaiheisesti. Molemmat päivitykset ovat nyt tulleet, mutta ongelmat näyttäisivät jatkuvan.

Ääniongelmien keskiössä on basson puuttuminen, kun musiikkia kuunnellaan kuulokkeita. Ongelman on toistanut esimerkiksi GSMArena omassa vertailussaan.


Puhelinvertailun diilit uutiskirjeenä!

Etsimme jatkuvasti hyviä tietotekniikan ja kännyköiden diilejä ympäri nettiä ja uutisoimme niistä sivuillamme. Jos haluat saada tiedon uusista diileistä heti sähköpostiisi, tilaa diilien uutiskirjeemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Kännyköiden hintavertailu

Kommentit (62)

Anonyymi käyttäjä
Lumia omistaja (vahvistamaton)

3

Yllä mainituista ongelmista olen itse törmännyt vain akku ongelmaan. Ensimmäinen päivitys on omassa puhelimessa ladattu ja se jo korjasi akun kestoa. Toinen päivitys on lataamatta koska kaikille sitä ei vielä ilmeisesti ole jaettu.

Voin kuitenkin sanoa että ongelmia on ollu olemattoman vähän! WP mangon sulavuus ja mutkattomuus on yllättänyt minut täysin! Esim. wlanien sulava toiminta!

Vastaa
pentsu
pentsu

7

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti isoukko:

Yleensä nää puhelimet ja käyttöjärjestelmän on täyttä skeidaa paitsi yksi päätelkää iha itse vihje 100 miljardia

100 miljardia mitä?

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
kdkzkxxkx (vahvistamaton)

9

Eli perus nokialaiselta vaikuttaa. Ja kehtaavat väittää androidia bugiseksi, tässä ei toimi edes äänet tai akku eikä voi soittaa!

Vastaa
perhana
perhana

10

samsung on torjunut kätevästi tämänkaltaiset ongelmat... kun ei ole virallista tukifoorumia ei ole myöskään valitusketjuja, itse en ainakaan samsungin sivuilta löytänyt minkäänlaista linkkiä mihinkään tukifoorumiin.

Vastaa
pentsu
pentsu

11

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti isoukko:

Yleensä nää puhelimet ja käyttöjärjestelmän on täyttä skeidaa paitsi yksi päätelkää iha itse vihje 100 miljardia

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti isoukko:

Rahaa kassa

Aika iso raha? Tiedätkös monta nollaa siinä on? Milläs tavalla tämä liittyy johonkin puhelimeen?

Vastaa
pentsu
pentsu

12

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti perhana:

samsung on torjunut kätevästi tämänkaltaiset ongelmat... kun ei ole virallista tukifoorumia ei ole myöskään valitusketjuja, itse en ainakaan samsungin sivuilta löytänyt minkäänlaista linkkiä mihinkään tukifoorumiin.

Eikä varsinkaan korvaa esiintyviä ongelmia millään tavalla edes takuuaikana, vaan kääntää vian käyttäjän syyksi.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
Lumia-800 (vahvistamaton)

14

Lumia on toiminut hyvin! Akkukaan ei ole ollut yhtään sen huonompi kuin muissa vastaavissa puhelimissa.

Vastaa
kikuu
kikuu

15

Minkäköhän puhelimen nykyyän uskaltaa ostaa..? Nokia on kyllä tähänastisista puhelimista ollut luotettavin, vaikka vikoja siitäkin löytyi. Android on niin järkyttävää paskaa, että ei enää ikinä sitä. Taitaa jäädä vain Apple jäljelle.

Vastaa
Ranvier
Ranvier

16

@15: Et taida oikein osata suomenkieltä? Ja tietty Applella on paljon rahaa, koska maailmassa on niin paljon tyhmiä ihmisiä. Steve Jobsille kunnianosoitukset tässä asiassa, että hän keksi keinon, kuinka saadaan käärittyä rahat kaikilta maailman tyhmimmiltä ihmisiltä yhteen kassaan.

Vastaa
Ranvier
Ranvier

17

Isoukolle vielä tiedoksi, että iPhonen käyttöjärjestelmähän se vastaa skeidaa onkin. Ehkä se iOS toimii joo, mutta se johtuukin siitä tosiseikasta, että siinä ei oikein ole niitä ominaisuuksia, niin mikään ei oikein voi mennä vikaan. iOS on erittäin rajoittunut ja tylsän näköinen käyttöjärjestelmä. Kyllä Android ja Windows Phone ovat kokonaisuutena paljon parempia käyttöjärjestelmiä. Symbianikin on ajanut iOS:n ohi ajat sitten.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
Mmikkis (vahvistamaton)

18

@18 Niin tarkoitat näillä tyhmillä ihmisillä tavallisia ihmisiä, kuten esim isäsi tai äitisi, pikkusisko ym. Apple käärii ihmisiltä rahat koska teki tekniikasta helposti lähestyttävää ja helppokäyttöistä ja ennen kaikkea mielekästä, eikö se pitäisi olla jo kaikille selvä?

Minä en hauku ihmisiä tyhmäksi jotka ei tarvi jokaista ominaisuutta eivätkä ymmärrä tietotekniikasta juuri mitään, mutta ovat innostuneita koittamaan tämän tyylisiä laitteita (älyluuri) Näillehän iPhonea ja iPadia menee kuin kuumille kiville. Mielestäni on aika outoa sanoa näitä ihmisiä tyhmiksi, mutta jokainen tyylillään?

@19 Mielenkiintoista että moitit iPhonea sen omonaisuuksien puuttesta ja rajoittuneisuudesta ja kuitenkin loppuun toteat, että WP7 on kokonaisuutena parempi? Se nyt on vähintään yhtä suljettu ja rajoitettu käyttis :)

Ja yllättävän moni on kyllä sanonut tylsän ja rumannäköiseksi WP7:ää. Olen itseasiassa yllättynyt kuinka negatiivisen kommenttivyöryn se aikoinaan sai vaikka omasta mielestä tyylikkään erilainen ratkaisu.

Jos puhut pelkästään ominaisuuksien määrästä niin Symbian on kyllä aina ollut edellä, mutta kun niiden ominaisuuksien varsinkin niiden eniten käytettävien odottaisi toimivan hienosti (lue koska symbianiin saa vihdoin sulavan nettiselauksen)

Itse täytyy kyllä olla täysin erimieltä, nimenomaan kokonaisuutena se koko iPhone paketti mitä saa iphonen ostaessa on paljon parempi kum minkään muun valmistajan ja juuri tästä syystä iPhone myykin niin hyvin, kyse ei ole siitä, että ollaan jollain osa-alueella parempia tai huonompia vaan se koko paketti minkä Apple tarjoaa, se on aika paha päihittää ja sitä on rakennettu sieltä 2007 vuodesta lähtien ja päivä päivältä se näkyy paremmin ja paremmin Applen menestyksessä mistä kertoo myös hyvin tuore 37 miljoonaa myytyä iPhonea.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
Mmikkis (vahvistamaton)

19

@17 Totta, itseasiassa älyluurimarkkinat on erittäin kuivat nykyään vaikka luulisi, että ne olisi kuumimmillaan, jos kuitenkaan ei halua android luuria kuten en itse ainakaan halua niin kaupan tarjonta jää hyvin vähäiseksi. Tästä syystä itse ainakin toivon, että WP7 saisi jalansijaa ja veisi androidilta markkinoita että saataisiin enemmän ja parempia vaihtoehtoja ja WP7 kehittyisi vielä. Kun pois suljetaan android niin ei jää vaihtoehdoiksi kuin iPhone ja WP7 mitä voisi kuvitella ostavan.

Androidi kyllä ikävästi tappaa innovaation, kun nykyään ei tarvi itse mitään tehdä muutakun luuri markkinoille ja käyttis muualta ja se on siinä. Plus koska androidilla ja myös iPhonella on jo niin iso jalansija markkinoilla niin sinne on mitään uutta todella vaikea puskea koska luurit on nykyään niin paljon muutakun se pelkkä luuri ja käyttöjärjestelmä. Siihen, että näissä pääsee samalle tasolle kestää vuosia.

Kuten näkee hyvin WP7:n "menestyksestä"

Vastaa
Lauzi
Lauzi

21

Ainahan uusissa systeemeissä on lapsentauteja. Eri juttu on kuinka nopeasti ja tehokkaasti Nokia/Microsoft korjaavat niitä, se jää nähtäväksi.
Iphoneissa oli akku- ja antenniongelmia, SGS2 poltti (vai polttaa?) taskussa ja niin edelleen.

@23 Potkaisen tuolle trollille heittämäsi pallon takaisin ja kysyn: Oletko itse käyttänyt Applen tuotteita? Tuo linkkaamasi juttu oli ihan hauskasti kirjoitetttu ja muutenkin hyvää luettavaa. Mutta kirjoittaja menetti uskottavuutensa, kun rupesi puhumaan sijoittajista ja rahasta. Tekevätkö muut näitä laitteita jotta maailmassa olisi enemmän Linuxiin pohjautuvaa vapaata ajattelevan ihmisen teknologiaa?

Internetissä pyörivät, omaa laitetta hehkuttavat Fanboyt ovat tietysti rasittavia. Kannattaa kuitenkin muistaa, että Haterzit ovat yleensä ihan saman asian takia liikentessä.

Vastaa
Ranvier
Ranvier

22

@24: Olen käyttänyt. Onhan siinä Mac OS X:ssä se hyvä puoli, että se on Unix-pohjainen, se on nätin näköinen ja sille löytyy hyvät työkalut. Mutta suurin osa ihmisistä, jotka näitä tuotteita ostavat ovat tavallisia tallaajia. He ostavat sen Macbookin koska se on mukamas niin nätin näköinen, mutta se on peruskäyttäjälle kuitenkin vaan pelkkä teknokoru/lelu. Windows-koneet pystyvät samaan kuin Macit ja tehokkaamman Windows-koneen saa huomattavasti halvemmalla kuin Macin, joten ihmettelenkin miksi ihmiset hehkuttavat Applen tuotteiden ylivoimaisuudesta.

Ja jos sitä iOS:ää verrataan Androidiin, niin se on erittäin rajoittunut jo pelkästään käyttöliittymänsä osalta. Tiettyhän se sellaiselle on hyvä joka ei niitä ominaisuuksia kaipaa, mutta sellaisia puhelimia löytyy halvemmallakin.

Kaikki laitevalmistajathan tekevät yleensä asioita rahan takia. Avoimuus on lähinnä softapuolen juttu. Poikkeuksia tietenkin löytyy molemmilta puolilta. Kuten esimerkiksi Nokia valitsi WP:n ihan vain sen rahan takia. Android-markkinoilla on jo niin kova kilpailu käynnissä, niin Nokia olisi jäänyt kilpailijoiden vanaveteen. Android-markkinoilla on nykyään myös suht vaikea erottua joukosta, sillä laitekanta on jo niin laaja. Mutta WP on taas alkutekijöissään ja siellä kilpailu ei ole lähellekään niin kovaa kuin Android-puolella. Muut WP-valmistajathan panostavat enemmän Androidiin, joten Nokialla on erittäin hyvä markkinarako. Nokian panostaessa voimavaransa älypuhelimissa pelkästään WP:hen, niin heillä on erittäin suuri mahdollisuus erottua joukosta edukseen. Itsehän olisin tietty toivonut Nokian jatkavan MeeGon viitoittamalla tiellä, mutta sehän oli pahasti keskeneräinen, joten varsinaisia MeeGo-tuotteita olisi saatu vielä odottaa pidemmän aikaa.

Ymmärrän, että aiemmeista kommenteistani voi minut mieltää Apple Hateriksi. Olivathan ne hieman kärjistettyä ja provosoivaa tekstiä. Oli vain pakko saada avautua, kuin rupesi niin ihmetyttämään, että kuinka joku voi pitää yhtä yhtiötä ylivoimaisena jumalana pelkkien lukujen perusteella.

Eli en minä Applea vihaa, vaan lähinnä ärsyttävät nämä sokeat Fanboyt. Tosin itse en tule koskaan ostamaan Applen tuotteita, koska minulle ne ovat vain tuotteita muoden joukossa. Minusta ne eivät ole mitenkään ylivertaisia verrattuna kilpailijoiden tuotteisiin. Enkä myöskään aio ostaa heidän tuotteitaan Applen asiakaspalvelun maineen takia. Olen kyllä kuullut hyviäkin kokemuksia, mutta lähinnä vain huonoa. Kunnioitusta kuitenkin Applelle siitä, että noinkin suppealla tuotevalikoimalla voi tahkoa pirusti rahaa ja saada sokeita seuraajia.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
Mmikkis (vahvistamaton)

23

@25 Kuten lauzi sinulle pallon heitti ja kuten kommentissasi kerroit, sinulla ei ole ilmeisesti mitään kokemusta iPhonesta etkä ole sellata koskaan omistanut. Silti kovasti ihmettelet miksi maailmassa on monia monia miljoonia tyytyväisiä iPhone käyttäjiä ja iPhone voittaa jokaiset tyytyväiskyselyt. On se kummaa kyllä eikö ole?

Kun sanot, että sinua ärsyttää sokeat fanboyt niin itse lukisin sinut sokeaksi applevihaajaksi. Kuten kommentistasi käy ilmi perustat Appleen liittyvät tietosi siihen mitä olet lukenut netistä enimmäkseen tai kuullut jotain kokemuksia :D

Suppea tuotevalikoima mahdollistaa sen, että kuluttajat tietää, että niillä on se paras iPhone puhelin koko vuoden, eli kun ostavat kalliilla luurin tietävät, että se ei ole heti vanha. Ostaessa android luurin sinun tuliterä luurisi saattaa olla vanhentunut jo parin kuukauden päästä. Sepäs sinua juuri kalliin luurin ostajana miellyttääkin, kun uusi parempi luuri tuli melkein heti. Apple osaa myydä yhden tuotteen loppuun ja ottaa siitä kaiken irti eikä heti puskea uutta parempaa mallia.

Kuten uutisista on nähty myös monet valmistajat on siirtymässä vähempään määrään tuotteita mikä varmasti onkin fiksumpaa.

Mutta kyllähän sun viimeisen kommentin perusteella sanoisin, että sinä tässä olet se sokea seuraaja eikä miljoonat käyttäjät jotka oikeasti ovat käyttäneet sitä laitetta.

Eikai ne mitään ylivertaisia olekkaan, kaikki on kiinni sinun tarpeista. Toiselle android voi olla paljon parempi ja toinen taas arvostaa sitä mitä iPhone tarjoaa joku arvostaa sitä mitä symbian tarjoaa. Kaikille ei ole tärkeintä ominaisuuksien määrä! monet arvostaa sitä miten ne ominaisuudet toimii mitkä siinä luurissa on tai siihen saa.

Jos ominaisuuksien määrä ja avoimuus ratkaisisi jotain niin Nokian symbian luurit varmaan hallitisi markkinoita, mutta mikäs on kun näin ei ole?

Vastaa
Ranvier
Ranvier

24

@26: Siinä olet oikeassa, että en ole koskaan Applen tuotteita omistanut (enkä koskaan tulekaan), mutta kommenttini perustan omiin käyttökokemuksiini ja ystävieni kokemuksiin.

Kyllähän se iPhone on jo heti seuraavana vuonna vanha, sillä Apple puskee tuotteistaan uusia malleja vuosittain pihalle. Itseäni se ei haittaa, vaikka Android-puolella toimitaankin samalla lailla. En ole niin teknofriikki, että minulla pitäisi olla aina se uusin, tehokkain ja kallein puhelin. Itse pärjään vähemmällä.

Siinä olet oikeassa, että tuotteiden määrän vähentäminen on fiksumpaa, sillä monilla valmistajilla on paljon sellaisia malleja, jotka eivät suuresti eroa toisistaan. Applen mobiililaitteiden tuotevalikoima perustuu periaattessa yhden laitteen ympärille eli iPhonen. iPad on siitä vain isompi versio ja iPod Touch on riisuttu malli. Onhan Applella vielä lisäksi iPod Nano, Shuffle yms., mutta niiden myyntimäärät ovat laskuun päin.

Kun ne kerta eivät ole ylivertaisia, niin miksi kaikki Apple-tuotteiden omistajat toitottavat niiden ylivertaisuudesta ja nostavat itsensä muiden ihmisten yläpuolelle? Ymmärrän kyllä, että se jotkut arvostavat sitä mitä iPhone tarjoaa, mutta se ei kuitenkaan tarjoa mitään sellaista, mitä jokin muu ei tarjoaisi ja vielä halvemmalla.

Kai tiedät, että Symbian ei ole enää avoin? Enkä ole mielestäni missään vaiheessa väittänyt, että ominaisuuksien määrä ja avoimuus olisi kaikista tärkeintä. Avoimuudessa on yhtä lailla huonoja puolia, kuin suljetuissa järjestelmissä. Androidin kohdalla avoimuuden ongelmakohdat ovat sen pirstoutuminen, päivitysten saaminen laitteille säädyllisen ajan sisällä ja se, että sitä tunkataan sellaisiin laitteisiin, jotka eivät jaksa pyörittää sitä kunnolla. Kun taas Microsoftilla on selvät minimirajat, jotka estävät suorituskyvyltään huonojen laitteiden valmistamisen. Tiukat rajoitteet myös ehkäiset pirstoutumista. Tosin tiukissa rajoitteissa on myös huonotkin puolensa. Kehittäjillä ja valmistajilla ei ole niin suurta mahdollisuutta erottua joukosta. Tosin laitekanta pysyy yhtenäisenä ja softia ei tarvitse erikseen olla optimoimassa eri laitteille.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
Mmikkis (vahvistamaton)

25

@27 "Ymmärrän kyllä, että se jotkut arvostavat sitä mitä iPhone tarjoaa, mutta se ei kuitenkaan tarjoa mitään sellaista, mitä jokin muu ei tarjoaisi ja vielä halvemmalla."

Riipppuu ihan siitä mitä älyluurilta odottaa ja vaatii ja on tottunut saamaan.

Tämä voisi päteä jos älyluurit olisikin pelkästään niitä luureja out of the box, mutta sinulta tuntuu nyt jäävän ymmärtämättä se suuri suosio Applen laitteisiin kuten myös androidin, se ei suinkaan ole se mitä ne tekee out of the box vaan siihen kuuluu se ekosysteemi minkä tärkeyttäkin Eloppi nykyään koko ajan painottaa.

Tuskin sulla on edes mitään hajua siitä mihin kaikkeen iPhone pystyy tänäpäivänä kaiken maailman lisälaitteiden ansioista mitä iOS laitteille on tarjolla. :)

Vastaa
Ranvier
Ranvier

26

@28 Jos ekojärjestelmän koolla lähdetään kilpailemaan, niin Microsoft vie voiton siinä. Heillä on suosituin tietokonekäyttöjärjestelmä, yksi suosituimmista pelikonsoleista, Live Messenger ja Skype kattavat suurimman osan maailman VoIP- ja pikaviestintäliikenteestä ja monia muita lukuisia palveluita ja ohjelmistoja. Microsoft on itsekin onneksi tajunnut tämän ja on alkanut tekemään töitä sitomaan nämä kaikki yhteen isomman ekojärjestelmän alle.

Kyllä minulla on hajua mihin iPhone pystyy ja monet muut laitteet pystyvät samaan.

Vastaa
Jonahan
Jonahan

27

@Ranvier

Sulla nyt tuntuu olevan jonkinlainen myopia käyttämiesi argumenttien suhteen. Et pysty millään näkemään, että kaikki ihmiset eivät ole samanlaisia (nörttejä?) kuin sinä.

Haukut ihmisiä "teknisesti tyhmiksi", koska ovat valinneet helppokäyttöisen ja selkeän laitteen, jota on kiva käyttää. Täsmälleen sama argumentti, jota vielä 90-luvun alussa huudeltiin Mac- ja Amiga-käyttäjille, jotka eivät ymmärtäneet käyttää sitä tehokasta 80x24 tekstitilaa komentorivillä, vaan graafista käyttliittymää typerän hiiren kanssa. Muutamassa kymmenessä vuodessa ihmiset ovat sitten "tyhmentyneet", vai kuinka?

iOS on skeidaa koska se on niin rajoittunut, WP on parempi kokonaisuus, miksi? Täsmälleen sama rajoittunut prosessimalli (ei tausta-ajoa kuin erityistapauksissa, käyttis voi tappaa softan taustalta milloin haluaa), täsmälleen samat rajoitukset softakaupan suhteen (Microsoftin kauppa tai ei ollenkaan, ennakkotarkastus, vuosimaksu) jne.

Ja ihan oikeasti, ei se nyt vaan *voi* olla ihan skeidaa, kun suurin osa käyttäjistä pitää siitä (käyttäjäkyselyjä monen vuoden ajalta). Käyttäjiä on jokunen sata miljoonaa (iPhonet, iPod Touchit, iPadit yhteensä), joten on aika vaikea uskoa heidän kaikkien olevan "sokeita fanboyta". Olisikohan mitenkään mahdollista se, että siinä käyttiksessä, tai käyttiksen ja laitteen kombinaatiossa oikeasti olisikin jotain hyvää, josta ihan tavalliset järkevät ihmiset voivat pitää?

Ja sitten se pääjuttu: niin mahdottomalta kuin se sinusta kuulostaisikin, pelkät tekniset speksit eivät kerro kaikkea tuotteesta. Käyttöliittymät, toiminnan sulavuus, turvallisuus (esim. haittaohjelmat ja antihaittaohjelmien käyttö), ovat asioita joita ei vaan spekseistä näe, muutenhan Symbian olisi voittanut. Kuitenkin samoilla tai huonommilla spekseillä N9 ja Lumia-mallit ovat parempia (ainakin minusta, koska käyttöliittymän sulavuus ja design on parempaa, saatat olla eri mieltä), jännä juttu. Voisikohan tämä päteä myös muiden valmistajien tuotteisiin?

Tietokoneissa Microsoftin ekosysteemi on suurin, ihan totta. Mobiililaitteissa näin ei ole, iPhone (ja iPod touch) on suurin. Eniten softaa, eniten lisälaitteita. Lukumäärän lisäksi softan laatu ja julkaisuaikataulut vertautuvat erittäin hyvin suhteessa kilpailijoihin.


"Ymmärrän kyllä, että se jotkut arvostavat sitä mitä iPhone tarjoaa, mutta se ei kuitenkaan tarjoa mitään sellaista, mitä jokin muu ei tarjoaisi ja vielä halvemmalla."

Kuka tarjoaa yhtä hyvän käyttökokemuksen, yhtä hyvän softavalikoiman halvemmalla? Ja toimiihan se myös ipod dockini kanssa kotona (ja autossa)?

Vastaa
Ranvier
Ranvier

28

@30 Kiitos kun pistät sanoja suuhuni. :) En ole missään välissä maininnut, että olisin nörtti ja väittänyt että ihmisten pitäisi olla nörttejä. Ihmisten pitäisi vain olla kriittisempiä asioiden suhteen ja varsinkin teknisten. Ja se Applen iOS on tosiaan rajoittunut. Myöskin jo erittäin vanhentunut. Androidikin alkaa näyttämään vanhentumisen merkkejä. Windows Phone tuo taas aivan uuden ja erilaisen käyttökokemuksen. Applen tuotteet myyvät sen takia, että ne toimii, mutta ihmiset ei jaksa pahemmin perehtyä tarkemmin siihen että, miksi ne toimii. Ne toimivat sen takia, että ne ovat niin rajoittuneita. Niistä on jätetty kaikki sellainen pois, millä sen saa vähääkään tökkimään. Esimerkiksi kuten Androidissa se käyttöliittymä on täysin muokattavissa omanlaisekseen. Mutta jos niitä aloitusnäyttöjä laittaa joku muutaman kymmenen kappaletta siihen ja widgettei täyteen, niin tottakai sen käyttö rupee tökkimään. Oman järjen käyttö on suotavaa. Jos sitä androidia käyttää sellaisenaan eikä tee mitään muutoksia, niin se toimii erittäin sujuvasti. Ja ominaisuudet mitkä löytyy iPhonesta, löytyvät myös helposti Androididsta.

Enkä ole tietääkseni myöskään missään välissä väittänyt, että speksit olis se tärkein juttu. Nuo kaikki mainitsemasi ominaisuudet huomioon ottaen, niin iPhone ei ole paras vaihtoehto. MeeGo 1.2. Harmattan ja Windows Phone tarjoavat molemmat paljon paremman ja nykyaikaisemman käyttökokemuksen, kuin iOS.

Eikä se softan ja lisälaitteiden määrä tarkoita sitä, ettäkö Applella olisi paras ekojärjestelmä mobiililaitteissa. Ihmisille kuitenkin riittävät vain ne muutamat kymmenet tärkeimmät softat. Applen AppStoresta löytyy varmasti yhtä lailla kaikkia turhia softia mitä Android Marketistakin löytyy. Androidille julkaistut softat yleensä hyvinkin samanlaisia iOS-versioiden kanssa.

Android ja Windows Phone tarjoavat molemmat paremman käyttökokemuksen, kilpailukykyisen softavalikoiman ja paremman laitevalikoiman. Vai voitko muka rehellisesti väittää käyttäväsi kaikkia sovelluksia, mitä Applen AppStoressa on saatavilla? Muillekin laitteille löytyy lisätarvikkeita laidasta laitaan, niitä dockeja muun muassa. Joten en ymmärrä miksi kaikkien pitäisi olla yhteensopivia sinun ipod dockisi kanssa.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
Mmikkis (vahvistamaton)

29

@31 "Applen tuotteet myyvät sen takia, että ne toimii, mutta ihmiset ei jaksa pahemmin perehtyä tarkemmin siihen että, miksi ne toimii. Ne toimivat sen takia, että ne ovat niin rajoittuneita. Niistä on jätetty kaikki sellainen pois, millä sen saa vähääkään tökkimään"

Ei kyse ole pelkästään siitä tökkimisestä. Applen laitteet ja käyttis toimii siksi niin hyvin, koska jokainen yksityiskohta on mietitty ja pyritty ratkaisemaan käyttöliittymään liittyviä juttuja niin että käyttö sujuisi kuin itsestään ja olisi todella vaivatonta. Se on sitä käytettyvyyttä, ei pelkästään se että joku on sulava.

Voin antaa tästä sulle esimerkin, on tullu kokeiltua monia musiikintekosovelluksia iPhonella, ostinpa tuossa irig kitaraplugin jolla saan kitaran kiinni iPhoneen ja tämän jälkeen päätin myös ostaa Applen oman garagebandin. Sillä teki samat jutut minuuteissa mitä edellisissä ohjelmissa meni aikaa kymmeniä minuutteja ja silti se oli sellasta pienen näytön kankeaa tökkimistä. Tuo oli taas itselle hyvä osoitus siitä miksi Applen käytettävyyttä ei turhaan kehuta. Esim flstudio mobilea käyttäessä mietin monta kertaa, että miksi tota ja tota ei ole tehty noin. Kun taas garagebandia käyttäessä tuli ahaa elämyksiä, että just noin sen pitääkin toimia ja odottikin sen toimivan niin ja näki selvästi, että kaikki pienet jutut on tarkkaan mietitty jotta se workflow on niin hyvä kun se voi olla kosketusnäytöllä. Tästä samasta syystä iPhone/iPadia kehutaan valtavasti.

Otetaan yksi todella simppeli esimerkki: audioraidan leikkaaminen paloiksi, liikutat sormen siihen kohtaan mistä haluat sen katkaista, vedät vain sormen alas, kuinka yksinkertaista ja tehokasta ja ennenkaikkea nopeaa :) Samoin esim eriraitojen mykistäminen, normaalisti se tapahtuisi niin, että painat yksitellen joka raidan mutelle, garagebandissa voit vetää edestakaisin sormella mikserissä mute nappien yli ja se sulkee tai avaa ne kanavat sitä mukaan ilman siis, että sormea tarvii nostaa välissä. Plus samankaltaisia ratkaisuja on todella monia mitkä on juuri esimerkkejä siitä, ku osataan suunnitella käyttöliittymöitä joilla on sitten loppupeleissä valtava ero siinä jokapäiväisessä käytössä vaikka näitä asioita ei speksilistoja tai ominaisuuksia katsomalla näekkään ;)

ranvierin kaltaiset: "muilla on samat ominaisuudet paljon halvemmalla" kommentit perustuu juuri siihen, että ei ole koskaan oikeasti vertailtu ja käytetty vaan toistetaan samaa mantraa mitä muutkin eikä tajuta miten suuria eroja käytettävyydessä voi olla.

Toivottavsti toi garageband esimerkki avaa edes hiukan tota miten ison eron se voi tehdä jos joku on viimisenpäälle mieitty ja toteuttu, ei se sovellus turhaan ole kesiarvoltaan 4½ tähteä ja kaikki hehkuttaa sitä maasta taivaisiin.

Applen käytettävyyttä kehutaan jatkuvasti juuri tuollaisten edellämainittujen juttujen takia jotka yksittäisinä ei ehkä ole suuria asioita, mutta kun päivittäin käyttelet sitä luuria niin lukuisat pienet yksityiskohdat muuttuu siksi kuuluisaksi hyväksi käyttökokemukseksi :)

Vastaa
Ranvier
Ranvier

30

Kuinkahan moni peruskäyttäjä alkaa tosiaan tekemään iPhonella musiikkia? Tai entäs kuinkahan moni ammattilainen loppujen lopuksi käyttää pääasiassa iPhonea musiikin tekemiseen? Varmasti sillä ihan mukava leikkiä on, mutta eikö tuollaiset hommat kannata tehdä sellaisilla laitteilla, jotka ovat kyseiseen hommaan varta vasten tarkoitettu? Tässä tapauksessa tarkoitan MacBookia. Sitähän ne ammattilaiset käyttää ja olen itsekin käyttänyt, mutta en sitäkään kuitenkaan perusjampalle normi käyttöön suosittele. Ihan liian kallis sellaiseen hommaan, kun toimivia laitteita saa halvemmallakin.

Tämänkin videon perusteella (vaikka lyhyt onkin) voidaan sanoa, että ei se Apple mikään ylivertainen ole kilpailijoihinsa nähden:

http://www.youtube.com/watch?v=Doj4eMfyKnE

Kun otetaan vielä huomioon, että Nexus S:n saa nykyyän ~300 euron hintaan ja iPhone 4:n halvin versio maksaa 500 euroa, niin en näe mitään syytä ja perustetta iPhonen ostamiselle. Vaikkakin jos sillä saa musiikkia tehtyä. Kovinkaan moni ei tuota ominaisuutta tarvitse puhelimessaan.

Vastaa
Jonahan
Jonahan

31

@30

Anteeksi jos tulkitsin väärin jo pariin kertaan toistamasi kuvausta "tekniikan saralla erittäin tyhmistä ihmisistä". Se vaan vaikutti pahasti siltä, että idealisoit teknisiä speksejä ja oletat että ihmisiä sellaiset kiinnostavat tai vähintäänkin pitäisi kiinnostaa. Ei pitäisi, ihmistä pitää kiinnostaa että laite tekee helposti asioita mitä hän haluaa tehdä, mitä siellä sisällä on aika irrelevanttia.

Ihan totta, tavalliselle ihmiselle riittää pari kymmentä hyötysoftaa, mutta kaikkien ihmisten tarpeet eivät ole samat, joten softia tarvitaan paljon jotta katetaan jokaisen käyttäjän parikymmentä. Ja lisäksi on vielä pelejä, jotka ovat pitkälti kulutusviihdettä. Täsmälleen samasta syystä Microsoft Wordissa on noin miljoona eri ominaisuutta, vaikka yksittäinen käyttäjä käyttääkin vain murto-osaa.

Mikä on mielestäsi hyvä ekosysteemin mittari, jos ei kehittäjien panostus sekä lisälaitteiden ja softien valinnanvara ja laatu?

Olet aivan hakoteillä Windows Phonen softavalikoimasta ja iPhonen lisälaitevalikoimasta verrattuna keskimääräiseen kilpailijaan.

Androidin käyttökokemus riippuu hyvin paljon mistä versiosta (ja skinistä) puhutaan, ja tietenkin mitä on rautana. ICS alkaa vaikuttaa aika hyvältä, mutta sitä aiemmat eivät kyllä ole päässeet läheskään samaan viimeistelyn ja sulavuuden tasoon, mihin iOS:ssa on totuttu.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
Mmikkis (vahvistamaton)

32

@33 eli siis mun pointti meni täysin ohi sulta, koska aloit puhumaan tuosta musiikintekosovelluksesta. Mitä jos vielä kerran lukisit? Kehuin siinä garagebandin käyttöliittymäratkaisuja verrattuna muihin vastaaviin ohjelmiin ja toin esille miten suuri ero siinä on miten softa on rakennettu, eli vähä kuin vertailisi iOS vs android vs symbian jne. Niiden käyttöliittymäratkaisut eivät ole samanlaisia ja se käytettävyys voi olla hyvin eri tasolla.

Toisena esimerkkinä voisi käyttää iMovieta, en ole koskaan käyttänyt mutta voin kuvitella että sillä on paljo helpompaa ja mielekkäämpää editoida videoita kuin muilla vastaavilla ohjelmilla.

Joko nyt meni perille? Pointti on, että et voi sanoa että samaa saa halvemmalla kun se käyttökokemus voi olla tosi erilainen.

Mitä tulee musiikkilaitteisiin ym. iOS laitteille niin tuntuvat olevan suosittuja ja niiden tarjonta kasvaa valtavaa vauhtia, tuskin niitä muuten tehtäisiin jos ei niitä ostettaisi eikä käytetä? Viimeisimpänä behringer on tuomassa 3 eri kokonaista isoa mikseripöytää missä on upotettu iPad paikka. Että kyllä alalla on kysyntää iOS laitteille musiikinkäytössä ;)

Vastaa
Ranvier
Ranvier

34

Sanotaan nyt sitten mahdollisimman yksinkertaisesti, että kaikki ymmärtää. On se hienoa, että jollekin laitteelle on tuollaisia garagebandei sun muita, mutta pointti oli ny tässä se, että sitä ei voi luokitella alustan tärkeimpiin ominaisuuksiin, koska tavallinen tallaaja ei tuollaisilla ominaisuuksilla mitään tee. Kyllähän niille varmasti kysyntää löytyy, mutta se on varmasti erittäin marginaalista. Mutta siitä puuttuu sitten niitä ominaisuuksia, joita useampi tavallinen tallaaja tarvitsisi. Eli tällainen logiikka ei mahdu minun päähäni.

Vastaa
juggeli
juggeli

35

@38 Viitsisitkö selventää sitten, että mitä tavallisen tallaajan tarvitsemiä ominaisuuksia siitä iPhonesta sitten puuttuu?

Vastaa
Ranvier
Ranvier

36

@39 No esimerkiksi se käyttöliittymä on tehty erittäin tylsäksi ja rajoittuneeksi. Sehän koostuu periaattees vaan sovellusvalikosta josta klikkaillaan sitten sovelluksia auki. Eli Android-tyyliset vapaasti muokattavat widgetit tai WP-tyyliset tiilet olisivat mukava lisä. Voisi nopeasti vain vilkaista haluamansa informaation käynnistämättä montaa eri sovellusta. Tosin kyllähän iOS:lle windgettejä saa, mutta se nyt ei ole oikein virallista touhua. Ja sitten, että se käyttöliittymä olisi vapaasti muokattavissa oman maun mukaan. Ja muutenkin iOS alkaa olemaan jo suht vanhentunut. Esimerkiksi ny tällaisia pieniä juttuja.

Vastaa
juggeli
juggeli

39

@40 En voi kyllä itseä lukea peruskäyttäjäksi, mutta en näe widgeteissä juurikaan hyötyä omaan käyttöön. Yhdelle kotinäytöllä mahtuva informaation määrä varsinkin widget muodossa on hyvin rajallinen, joten sivuja joutuisi koko ajan selaamaan edestakaisin. Kaikki vähänkään tärkeämpi tieto tulee muutenkin notifikaatioiden kautta. Enemmän infoa kaivatessa sen sopivan softan joutuu kuitenkin käynnistämään. WP-puhelimien tiileistä sanoisin sen verran että noh onhanse jotain uutta puhelimissa, mutta siinäkin niiden tiiliskivien sisältämä informaatiomäärä on aika minimaalinen. Täysin samat tiedot saa iPhonen ikoneista kuin onista WP:n vakio tiilistä.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
Mmikkis (vahvistamaton)

40

@40 Katsos kun älyluurin ostoa valitessa kyse on kompromisseista, jos taas ostat android luurin joudut tinkimään jostain muusta, jos ostat WP7 luurin joudut tinkimään jostain muusta täydellistä luuria missä on kaikki kunnossa ei vielä ole ja mahtaako tullakkaan? yksi asia on kuitenkin toistaiseksi näkynyt aika vahvasti: Monet käyttäjät palaa iPhoneen käyetttyään muun merkin luureja toteaa vaan, että ei siinä ollut sitä jotain ja kaipuu iPhoneen tuli takaisin, kumma ilmiö?

Jos käyttäjä haluaa ja kokee widgetit hyödylliseksi niin silloin se ostaa luurin missä ne on se on niin yksinkertaista?. Se jos joku ei kaipaa widgettejä ei tee siitä yhtään tyhmempää ostajaa.

Ikoniruudukkohan on se iPhonen tavaramerkki ja kun iPhone on hyvin sovelluskeskeinen alusta niin tuollainen ratkaisu on omiaan. Kyllä mulle on ainakin paljon enemmän hyötyä sivullisesta kuvakkeita, kun että näkisin jonkun pienen rivin tietoa jostain ja kuitenkin pitäisi se sovellus avata.

Tietokoneessakin ollut sama ikoninäkymä aina eikä se vieläkään kyllästytä, yhtäkään widgettiä en ole asentanut ja mitä yleisesti kattoo ihmisten tietokoneita niin ei niissäkään ole. Voisihan koneeseekin asentaa jos jonkunnäköistä juttua, mutta itse tykkään keep it clean and simple periaatteesta.

Mitä tulee wp7:n kotinäkymään niin mitä enemmän siinä on vilkkuvia ja päivittyviä animaatioita niin sitä rauhattomammaksi ja sekavammaksi se menee ja kun sovelluksia tulee enemmän niin niitä saa edestakaisin plärätä jossa se widgetin hyöty jo katoaakin, kun ei se tieto ole heti ruudulla vaan saatat joutua ensin selaamaan sen kotinäytön alas ja sitten sieltä etsit sen oikean tiilen. Kyllä se oli melkonen ADHD wp7 mitä tässä taannoin jossain keynotessa esiteltiin ku kaikki vilkku miljoonaa :) taisi olla muuten lumian esittelytilaisuus.

Kaupassa muuten moni voi kokea androidin widgetit ja monipuolisemman kotinäytön sekavana ja siksi valitsevatkin iphonen koska se näyttää ns puhtaalta ja selkeältä ja se nyt kuitenkin on se sama näkymä mihin on tietokonemaailmassakin nekin käyttäjät tottuneet päivittäin näkemään.

Ranvier, kerrotko muuten mille muulle alustalle saa yhtä kattavan langattoman toiston tv:n välillä mihin iOS laitteet pystyy iTV:n avulla, ymmärtääkseni mitään vastaavaa noin monipuolista kukaan ei tarjoa? Applehan myi juuri viimeisellä kvartaalilla ennätysmäärän iTV laitteitakin koska niiden potentiaali tulee koko ajan enemmän ja enemmän esille.

Vastaa
Ranvier
Ranvier

41

Itselläni on ainakin ollut paljon käyttöä widgeteille. Onhan tää ny hieman hifistelyä, mutta esimerkiksi tulee paljon käytettyä tuota ColorNote-sovellusta, jolla voi luoda myös widgetin työpöydälle ja tätä tulee käytettyä sitte niinku ostoslistana. :D Itselle myös toi Forecan sää widget on hyödyllinen ja sit tuollainen switch widget josta saa nopeesti mm. tilt lockin, wi-fin ja bluetoothin nopeesti ja kätevästi päälle ja pois. Kalenteri ja sähköposti widgetitkin ovat omalla kohdalla myös erittäin tärkeitä. Ja tykkään myös siitä erittäin paljon, että puhelinta voi käyttää koko ajan landscape-tilassa, sillä itse kirjoitan mieluummin landscape-näppiksellä, niin se olisi epäkäytännöllistä että sitä pitäisi aina välillä olla sitten koko ajan kääntelemässä pystyasentoon ja takaisin.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
Mmikkis (vahvistamaton)

42

Ranvier, mietippä muuten tätä, kummalla joutuu enemmän selaileen luuria ees taas, wp7 luurilla vai iPhonella. WP7 kotinäyttö mahdollistaa maksimissaan 8 tiiltä yhdelle näytölle. IPhone mahduttaa samalle näytölle 20 ohjelmakuvaketta johon saa sitten jo pakollisten lisäksi myös omia juttuja.

Tohon 8 tiileen ei millään mahdu kaikki tieto mitä haluat päivttäin nähdä varsinkin jos haluat jotai ylimääräisiä sovelluksia asentaa ja ennenkuin huomaatkaan sulla on pitkä lista tiilejä ja sen tietyn etsiminen on turhaa aikaa vievää. Aina kun pitäisi joku ohjelma käynnistää joudut skrollaamaan ruutua alaspäin.

Ei kuulosta loppupeleissä niin hyvältä käytettävyydeltä vaikka alkuun vaikuttaa hienolta? Itseasiassa juuri tuotahan on kritisoitu yleisesti aika paljon, että mitä enemmän sovelluksia tulee sitä vaikeammaksi WP7:n käyttö muuttuu.

Vastaa
Ranvier
Ranvier

43

Ei omaan silmään ainakaan noi Android widgettien tekstit oo mitään hiiren piiperrystä. Tietty se riippuu myös näytön koosta paljolti, mutta 4" näytöllä tuo teksti on ainakin hyvin luettavissa. Ja kyllä noi widgetit aika hyvin tietoa sisällään pitää. Ja niiden kokokin on vapaasti muokattavissa. Ja jos niitä widgettejä ei kaipaa, niin ei niitä aloitusnäyttöjä oo mikään pakko tunkata täyteen. pitää ne vaan sitten joko tyhjinä tai laittaa niitä pikakuvakkeita vaan. En minä sitä pidä idioottimaisena millään tavalla jos ei widgeteistä piittaa. Mutta pidän idioottimaisena sitä, että maksaa useamman sata euroa enemmän tuotteesta, mikä ei ole millään tavalla ylivertainen.

GoogleTV:hän on tekemässä toista tulemista. Paremmassa muodossa ja vahvemmalla tuella. Kunhan se pääsee kunnolla eka vauhtiin, niin se on varmasti erittäin kilpailukykyinen verrattaessa iTV:seen. Esimerkiksi Sony Tablet S tarjoaa monipuolisen langattoman keskustelemisen television kanssa.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
Mmikkis (vahvistamaton)

44

@45 Sää widgetti pyörii notifikaatiokeskukessa koko ajan, kalenterimerkinnät näkyy myös siellä ja lukitusnäytöllä, samoin sähköpostit, tulleet viestit, tulleet puhelut, tulleet pikaviestin viestit, ohjelmien omat notifikaatiot jne lista on pitkä :)

Notifikaatiokeskus on siitä hyvä, että se tarjoaa tuota tietoa mutta se tietoa pysyy kuitenkin piilossa kunnes haluat tuoda sen esiin ja näin ollen homma on edelleen selkeä eikä häiritse itse luurin käyttöä js notifikaatiokeskushan sitten näyttää kaiken tiedon todella selkeästi.

ELi mitä tosta nyt sain käsitystä sun widget käytöstä niin suuremmaksi osaksi notifikaatiokeskus ajaa saman asian, mutta tekee sen ns fiksummin.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
Mmikkis (vahvistamaton)

45

"Mutta pidän idioottimaisena sitä, että maksaa useamman sata euroa enemmän tuotteesta, mikä ei ole millään tavalla ylivertainen."

Nokia N9 myyntiin tullessa 599e, sgs2 myyntiin tullessa 599e? htc sensation myyntiin tullessa: arvioitu hinta noin 540e, galaxy nexus 548e, htc titan 574e iPhone 4s 629e

Menikö multa nyt joku ohi vai mistä se useampi satanen oikeen tuli? Tuossa on kuitenkin ne luurit mihin lähtisin iPhonea vertaamaan.

Tässä kaikki yli 500e:n luurit gigantin sivulta: http://www.gigantti.fi/catalog/puhelime...ctListPrice%3D0

Etkai tehnyt tätä perinteistä virhettä, että vertasit kalleinta iPhonea muihin älyluureihin ja kuvittelit, että ei se sisäinen muisti mitään maksa?

Katsos kun useimmat älyluurit markkinoilla sisältää enintään 16 gigaa tilaa jolloin niiden vertailu esim 64 gigan iPhoneen ei ole oikeen reilua.

On kyllä edelleen kova myytti toi iPhonen ylihintaisuus kun katsoo muita vastaavia luuria markkinoilla.

Kuitenkin esim uusimman tekniikan maailman testin voiton jakoi keskenään galaxy nexus ja iPhone 4S, N9 ja lumia jäi taakse illmeisesti jonnekin viitossijan paikkeille.

Ei siinä galaxy nexus ja iPhone 4S molemmat varmasti loisto luureja, omaan makuun nexus on kyllä aivan liian suuri.

Mutta niin kuten gigantin sivusta näkee niin eroa vastaaviin luureihin on suurinpiirtein 70e:n luokkaa keskimäärin. Joten ihmetyttää sun useammta sataset.

Vastaa
Ranvier
Ranvier

46

Kyllä Androidistakin löytyy vastine tuolle "notifikaatiokeskukselle". Mutta jos esimerkiksi haluat nopeasti vaikka vilkaista ihmisten viimeisimmät facebook-tilapäivitykset, niin se onnistuu kätevästi widgetin avulla. Jäi mainitsematta, että itselläni on tuo sää widget tuolla "notifikaatiokeskuksessa", mutta saahan sen halutessaan työpöydälle ja sen voi määrittää kuinka monen päivän sään se näyttää. Ja itse kun olen musiikin suurkuluttaja, niin Winampin ja Audiogalaxyn widgetit tulevat tarpeeseen.

Omasta mielestäni widgetit ovat paljon mielekkäämpi ja kätevämpi keksintö, kuin se, että kaikki sama informaatio näkyisi tekstinä yhdessä listassa. Siitähän tulee silloin erittäin pitkä ja tylsän näköinen lista. Tekstiä vaan tekstin perään. Niin ja tuo sähköposti widgettikin on sellainen, että siitä voi selata inboxia avaamatta sähköpostisovellusta. Erittäin kätevää jos pitää kiireessä tarkistaa nopeesti joku vanha sähköpostiviesti. Näkyykös siinä iOS:nkin notifikaatiokeskuksessakin kaikki sähköpostiviestit? Voiko sitä kautta myös nopeasti selata ihmisten fb- ja twitter-päivityksiä vai näkyykö vain uusimmat? Entäs kalenterimerkinnät? Näkyykö siellä vain kyseisen päivän merkinnät vai kaikki mahdolliset? On nimittäin pitkä lista jos kaikki näkyy. Mainittakoon se vielä, että iOS:n oma vastine notifikaatiokeskukselle näyttää myöskin tulleet tekstiviestit, pikaviestit, ohjelmien ilmoitukset, tulleet puhelut, saatavilla olevat päivitykset jne.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
Mmikkis (vahvistamaton)

49

@51 ja 52 Se nyt on ihan sama mitä ne nyt maksaa, koska kaikille pitäisi olla selvää, että muiden luurien hinnat tippuu valtavasti, kun taas iPhonen ei koska myyntiä piisaa niin ei ole mitään tarvetta pudottaa hintaa kuten toisilla.

Joten tollasten vanhojen laitteiden hintojen vertailun on aika turhaa, verrataan niitä tuoreita laitteita jookosta? ;)

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
Mmikkis (vahvistamaton)

51

@54 Ei mua ainakaan kiinnosta puhua jostain 2010 vuoden luureista ja niiden hinnoista. Tai voidaan me niiden lähtöhinnat katsoa ja muistaakseni olivat hyvin samaa tasoa iPhonen kanssa koska myös silloin tuo iPhonen ylihinta oli jo tapetilla :) ja silloinkaan sitä ylihintaa ei mistään löytynyt verrattuna kilpailijoiden laitteisiin.

Täysi urbaanilegenda kyllä toi iPhonen ylihinta, yleensä se tulee juuri siitä virheestä, ku verrataan eri muistimäärän sisältäviä luureja keskenään.

Vastaa
Ranvier
Ranvier

52

Ymmärsinkö siis oikein? Teidän mielestänne siis se ratkaisu on selkeämpi, että tarjolla on pelkästään sovellusvalikko ja notifikaatiokeskus, jotka tarjoavat suunnilleen kaiken informaation kaikista sovelluksista? Mutta sitten ku siihen tuodaan vielä lisäksi kotinäytöt, niin heti on ihan sekavaa? Te ette nyt taida ymmärtää tuota kotinäyttöjen ideaa. Niiden idea on se, että niille saadaan kerättyä se tärkein informaatio ja tärkeimpien sovellusten pikakuvakkeet yhteen paikkaan. Sillä itse en ainakaan tarvitse koko ajan kaikkia sovelluksia, mitä sovellusvalikosta löytyy, enkä näin ollen tarvitse myöskään koko ajan informaatiota, jota nämä sovellukset tarjoavat, mutta kuten jo aiemmin mainitsin, Android tarjoaa mahdollisuuden siihenkin. Se tarjoaa myös mahdollisuuden olla käyttämättä widgettejä ja laittaa puolestaan ne kotinäytöt täyteen pikakuvakkeita tai pitää ne sitten tyhjänä. Niiden kotinäyttöjen määrää kun voi säätää. Saa olla pää aika soikee jos kokee tämän jotenkin sekavana. Mutta jos silti tykkää enemmän iOS-tyylisestä ratkaisusta, että näitä kotinäyttöjä ei ole, niin Androidille löytyy lukuisia vastaavanlaisia launchereita, kuten Espier Launcher ja iLauncher, jotka saa ladattua ilmaiseksi Android Marketista. Maksullisiakin versioita tietty löytyy.

@53 Mietitköhän nyt loppuun asti mitä sanoit? Olet valmis antamaan yhdelle tuotteelle tuollaisen erikoisaseman, että vanhetessaan sen hinnan ei tarvitse tippua. Miksi sillä pitäisi olla yhtenä ja ainoana tuotteena tällainen erikoisoikeus? Sillä kyllä monilla muillakin laitteilla myyntiää piisaa jos lähetään tarkemmin katselemaan.

Vertailitko muuten edes noita tuotteita iPhoneen, joiden hintoja listasit? Tuliko huomattua esimerkiksi sellainen seikka, että Galaxy Nexuksessa on 4,65" Super Amoled HD-näyttö 720 x 1280 resoluutiolla. Kun taas iPhone 4s:ssä on LED-taustavalaistu IPS TFT-näyttö 640 x 960 resoluutiolla. iPhone 4s:n näytön PPI on tietysti suurempi, mutta vain 14 PPI:llä. Tai vertailitko muita ominaisuuksia tai speksejä?

Vastaa
Ranvier
Ranvier

53

Niin ja tuo Nokia N9 on hinnoiteltu noin korkeaksi, koska Nokia ei halua sen käyvän paremmin kaupaksi kuin Lumia 800, mutta on se silti ylihinnoiteltu, vaikka onkin tämän hetken tyylikkäin puhelin ja sisuksista löytyy käyttömukavuudeltaan paras käyttöjärjestelmä. Muiden valmistajien pitäisi ottaa mallia esimerkiksi MeeGo 1.2 Harmattanin multitaskaamisesta.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
Mmikkis (vahvistamaton)

54

@56 En minä sitä erikoisasemaa ole antanut, fakta nyt on se, että yhdenkään iPhonen hinta ei tietääkseni ole tippunut sen myynnissä ollessa ennenkuin uusi malli julkaistaan ja näin myydään vanhat pois alta kun uusi on markkinoilla.

Mitä olen seurannut niin kaikkien muiden ns lippulaivojen hinnat on pudonnut aika reippaastikkin.

Tästä samasta syystä iPhonen jälleenmyyntiarvo on aivan eriluokkaa kuin muiden älyluurien, tässä päästään siihen toiseen että kun ostetaan sitten hiukan kalliimpi iPhone niin sen voi myös sitten myydä pois aika PALJON kalliimmalla kun vastaavan jonkun toisen luurin. Tämä trendi on ollut selvä ainakin 3gs-4 vaihdoksesta asti. Otetaan vaikka nyt sitten esimerkkinä mainitsemasi sgs1, kun iPhone 4 käyttäjät myi niiden nelosta pois hommatakseen 4S:n niin saivat niistä 400e molemmin puolin. Samaan aikaan sgs1 käyttäjät yritti myydä niiden galaxyjä parilla sataa.

Onhan siinä aika iso hintaero jälleemyyntiarvossa :)

Vastaa
Ranvier
Ranvier

55

@58 Eli sinä olet siis sitä mieltä, että Applella on ainoana yrityksenä oikeus myydä teknisesti vanhentuneita tuotteita ylihintaisina?

Vastaa
Ranvier
Ranvier

56

Eli otetaan nyt vaikkapa esimerkiksi Mac Pro. Se sisältää jo suht vanhaa tekniikkaa, mutta sen lähtöhinta on 2499e. Kun taas paljon tehokkaamman Windows PC:n saa yli puolet halvemmalla.

Vastaa
aj84
aj84

58

Tuo ei pidä paikkaansa. Täällä on ollut julkaisusta asti 4S 64gb käytössä 12h päivässä 7pv viikossa (joka toinen viikko) ulkona työskennellessä ja hyvin pelaa. Mikrobitin haistapaska testeissä voisivat ottaa sen huomioon että kyseessä voi olla myös maanantaikappale tai viimeistään sen että kuka sitä luuriaan lumihangessa tai suorassa viimassa tuntikausia pitää edes !? Ihan taskussa itsellä ollut ja välillä tietty pelailua, netissä tonkimista ja tietty puheluita, eipä ole simahdellut ? Ei valita akkua, ei sim-korttia ja muuta urbaanilegendaa. Eli en pidä kovin luotettavana tätä testiä vaikka mb:n tilaaja olenkin.

Vastaa
Ranvier
Ranvier

59

@62: Se että sinun ylihinnoitellussa teknokorussa ei ole ongelmia tarkoittaa sitä, että kenenkään muun iPhonessa ei voi olla ongelmia? Juurikin niin...

Vastaa
Ranvier
Ranvier

60

@44: Ei muuten kyllä saa WP7:n kotinäkymästä rauhatonta tekemälläkään. Sillä kyseessä nyt ei kuitenkaan ole mikään välkkyvä diskopallo. Eivät ne kaikki tiilet vilku siinä kotinäkymässä koko ajan tiuhaan tahtiin. Sehän kuluttaisi akun tyhjäksi alta aikayksikön. Tiilet ilmoittavat ihan rauhalliseen tahtiin uutta infotrmaatiota, kun sitä on saatavilla. Ja parhaimman hyödyn saa ku jättää vaan ne tärkeimmät tiilet siihen kotinäytölle. Ei kai kukaan järkevä ihminen ala jokaisesta softasta noita tiilejä kotinäkymään laittamaan? Suosittelen käymään silmälääkärillä, jos WP7:n kotinäkymän katselemisesta menee silmät ristiin.

Vastaa
Jonahan
Jonahan

61

@56

Joko siinä PPI:ssä OLED Pentilen ongelmat alkavat poistua? Vai ovatko värit edelleen epätasaisia ja tekstin reuna pehmeätä, kuten N9:ssa ja Lumiassa (ja monessa Samsungissa, poislukien tietenkin mallit jotka käyttävät LCD- tai Super OLED PLUS-näyttöä, joissa RGB-subpikselit)

@59

Ei Applella siihen tietenkään mitään yksinoikeutta ole, sama oikeus on kaikilla muilla, esimerkiksi Nokialla, ja sitä taktiikkaa se pitkään käyttikin menestyksekkäästi. Viime aikoina menestyksessä on kieltämättä ollut pieni suvantovaihe

Melkeinpä kaikki Nokian vuoden 1996 jälkeiset älypuhelimet, huipentumana N8, E7 ja kaverit, ovat olleet "tietokoneraudaltaan" (CPU, GPU, muistin määrä) aika heikkoja, antennit ja vastaavat ovat toki yleensä olleet kunnossa. Myös N9 ja Lumiat ovat spekseiltään vuoden tai kaksi vanhaa kamaa, mutta niissä sentään alkaa softa olla kunnossa joten se ei niin pahasti haittaa.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
Odemption (vahvistamaton)

62

Huhuh.

Itse myyn luureja kuluttajille. Olen käyttänyt kaikkea iOS:stä Symbianin kautta androidiin. Nykyään pyörittelen Lumiaa, olen ollut tyytyväinen ja voin suositella sitä lämpimästi. Voin myös suositella iPhonea. Hyvä puhelin se on. Parhaan edun siitä saa irti jos löytyy muita applen laitteita kotoa, mutta miksei muutenkin? Jos asiakas kysyy klassisen "kumpi on parempi" kysymyksen, vastaan että "kumpi sopii itselle paremmin" ja isken molemmat luurit asiakkaan eteen. "No on nää molemmat tosi hyviä, en mä osaa päättää" sitten se kallistuu jostain syystä jompaan kumpaan. Voi olla jopa enää väristä kiinni..

Pointti nyt siinä että se on ihan mieltymyksestä kiinni. Ongelmia löytyy kaikista älypuhelimista mutta tyhjää arpaa on lähes mahdotonta vetää ellet satu saamaan rikkinäistä laitetta.

Väittely on toki terveellistä ja tarpeellista kehityksen kannalta ja onhan tämä nyt melko tylsän neutraali teksti mutta siinä vain kokemuksen pohjalta pientä kommenttia.

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.