Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Uusista Nokia N8 -älypuhelimista löytyy Belle

12
Manu Pitkänen

Uusista Nokia N8 -älypuhelimista löytyy Belle
Nokia on päivittänyt tehtailta toimitettavien Nokia N8 -älypuhelinten käyttöjärjestelmän Nokia Belleen. Muutkin Anna-älypuhelimet ovat saaneet päivityksen.

Nokia on siis aloittanut päivitettyjen puhelinten toimitukset, joten kauppoihin niiden pitäisi ilmestyä lähiaikoina. Belle tulee N8:n lisäksi C7:ään, E7:ään, X7:ään, E6:een ja C6-01:een. Nokia 500:llekin on luvattu päivitystä, vaikkei sitä olekaan listattu täällä.

Nokia on luvannut aloittaa Belle-päivityksen jakelun vanhoille puhelimille helmikuun aikana. Belle löytyy jo viime syksynä esitellyistä Nokia 603:sta, 700:sta ja 701:stä.
Puhelinvertailun diilit uutiskirjeenä!

Etsimme jatkuvasti hyviä tietotekniikan ja kännyköiden diilejä ympäri nettiä ja uutisoimme niistä sivuillamme. Jos haluat saada tiedon uusista diileistä heti sähköpostiisi, tilaa diilien uutiskirjeemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Kännyköiden hintavertailu

Kommentit (12)

Kake41
Kake41

2

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Kuoleva Symbioosi:

Symbian Pelle.Kuinka kauan näitä kuolevan Symbioosin päivityksiä mahtaa tulla?.Grafiikka ei ole läheskään samaa tasoa,mitä iOS tai Android.

Taas näitä Anteromiehiä/Omenamiehiehiä valittamassa. Pitääkö sitä Nokiaa mollata? Hankkikaa elämä, urveltajat.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
jesuvaari (vahvistamaton)

3

@1 kuis niin? omasta mielestäni tuo on paljon paremman näköistä mitä iOS ja Andoid. Tämähän on oikeastaan täysin mielipide kysymys jota edes typerää mainita.

Tuleehan noita päivityksiä vielä pitkään. Nokia tekee eri tavalla päivittämisen kuin se rakas Samsung joka unohtaa vanhat asiakkaat heti kun uusi laite on markkinoilla. Toki bisneksen kannalta viisasta, mutta käytännössä asiakkaiden kusettamista. Ja hyvä, että Nokia tekee niin. Eipähän ole pakko vielä pitkiin aikoihin pistää symbiania pois joka toimii omiin käyttötarkoituksiin parhaiten (esim. tietoturva).

Josta tulikin mieleeni... http://www.symantec.com/connect/blogs/a...-android-market

Vastaa
Robustus
Robustus

4

Enpä tiedä, mitä odottaisin Belleltä. On saanut pettyä niin monta kertaa, ettei jaksa oikein innostua. Annasta oli omalle N8:lleni pieni apu, mutta ei poistanut perusmurheita eli sitä, että laitteen rauta on niin luvattoman heikkoa. Tuskin Belle muuttaa asiaa. Muisti loppuu kesken helposti, eikä esimerkiksi Engadgetiin kehtaa enää kasilaisella mennä kökkimään. Miksi helvetissä ne meni pihtailemaan muistissa?

Jos tämän Lumia 910:n speksit pitävät paikkansa eli 12 mpixin kamera, niin alkaa olla jo toleranssin rajoilla 1,4 GHz:n prossulla. Resoissa oli kuitenkin kahdeksan megan pikselit kuten uutisen tekijä mainitsikin, joten epäselväksi jäi. Tämäkin on kuitenkin vain peesausta, vastaavia on jo markkinoilla eli Noksulainen ei vieläkään kulje edistyksen aallonharjalla vaan seurailee peräjoukoissa. Kyllä prossun pitäisi jo tässä vaiheessa rykiä kahdella ytimellä 1,6 GHz:n vauhtia.

Vastaa
pentsu
pentsu

5

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Kuoleva Symbioosi:

Symbian Pelle.Kuinka kauan näitä kuolevan Symbioosin päivityksiä mahtaa tulla?.Grafiikka ei ole läheskään samaa tasoa,mitä iOS tai Android.

Kauanko toi kuolema kestää. 3:tta vuotta menossa, ja vieläkin henki pihisee. Akku muuten ladataan kerran viikossa, ja toimii täydellisesti ilman mitään päivittämisiä.

Vastaa
3rd_party
3rd_party

6

@5 "Tämäkin on kuitenkin vain peesausta, vastaavia on jo markkinoilla eli Noksulainen ei vieläkään kulje edistyksen aallonharjalla vaan seurailee peräjoukoissa. Kyllä prossun pitäisi jo tässä vaiheessa rykiä kahdella ytimellä 1,6 GHz:n vauhtia."

Miksi ihmeessä puhelimessa pitäisi olla kahta ydintä, kun käyttöjärjestelmä (WP tai Symbian) ei sitä tue tai vaadi ja jos tukeekin, juuri yksikään ohjelma ei osaa hyödyntää? Androidillahan näitä on, mutta kahdella ytimellä saavutetaan IMO vain nopea akun tyhjeneminen. Ymmärrän niiden sisällyttämisen puhelimeen vain, mikäli sitä on tarkoitus myydä speksien perusteella puhelimensa ostavalle marginaalijoukolle.

Asiaan: ei jaksa enää uskoa ilmoituksia Bellen saapumisesta vanhoille asiakkaille. Tänä aikana olisi jo pitänyt saada kehitettyä uutta eikä vain toteutettua jo demottu ja luvattu.

Vastaa
n8fin
n8fin

7

Robustus @5 "Enpä tiedä, mitä odottaisin Belleltä. On saanut pettyä niin monta kertaa, ettei jaksa oikein innostua. Annasta oli omalle N8:lleni pieni apu, mutta ei poistanut perusmurheita eli sitä, että laitteen rauta on niin luvattoman heikkoa. Tuskin Belle muuttaa asiaa. Muisti loppuu kesken helposti, eikä esimerkiksi Engadgetiin kehtaa enää kasilaisella mennä kökkimään. Miksi helvetissä ne meni pihtailemaan muistissa?"

Bellessä on saatu muistin käyttöä parannettua erittäin paljon, yhtään kertaa ei ole Bellen aikana tullut omassa N8:ssa ilmoitusta "Muisti täynnä". Valmiustilassa puhelin vie n.120-130Mt RAM -muistia.

Pieni testi, sovelluksia auki:
- Nokia Kartat
- Nokia Store
- Slice Ice! (peli)
- Yhteisöt (Facebook ja Twitter)
- WhatsApp
- Nettiselain (Nokia Browser)
- Yr.no (säätiedot)
- fMobi (Facebook)

+ Läjä muita pienempiä sovelluksia.

Muistinkäyttö nousi 124 megatavusta 149 megatavuun, eli 25Mt.

Vastaa
n8fin
n8fin

8

Ja sen verran vielä, että vaikka sovelluksia avaa kuinka paljon niin en saa "Muisti täynnä" ilmoitusta, vaan sovelluksia alkaa sulkeutua automaattisesti sitä mukaan kun uusia avaan. Kun sovelluksia on auki n.25-30 kappaletta niin näyttää siltä, että silloin Belle alkaa sulkea automaattisesti nuita sovelluksia.

Vastaa
Ranvier
Ranvier

9

@9 Kuullostaa lupaavalta. Voi olla, että seuraava puhelin tulee olemaan taas Nokialainen. Onko se Symbian- vai WP- vai se ainoa MeeGo-puhelin? Se jääköön nähtävästi.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
user_org (vahvistamaton)

10

9@
>Ja sen verran vielä, että vaikka sovelluksia avaa kuinka paljon
>niin en saa "Muisti täynnä" ilmoitusta,

Sillä määrällä ole paljoa väliä, vaan sillä paljon ne haluavat muistia. satoja megoja on helppo kuluttaa.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
user_org (vahvistamaton)

11

@uutinen
>joten kauppoihin niiden pitäisi ilmestyä lähiaikoina.

Kaupoissa Belleä ollut jo jonkinaikaa.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
pekka12349 (vahvistamaton)

12

no tässä itse kirjoitan E7mällä jossa on ollut jo jonkin aikaa belle, hyvin on toiminut. Selain on vähän mukavampi mutta käytän silti oopperaa selaimena. Muisti ei oo kyllä itselläni loppunu keksken vaikka on kuusi aloitusnäyttöä täynnä widgettejä ja selailen nettiä tai pelaan. Nyt voisi sanoa että puhelin on vihdoin rahansa väärti

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.