Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Peruspuhelimiin panostaminen saattoi olla Nokian fiksuimpia päätöksiä

25
Manu Pitkänen

Peruspuhelimiin panostaminen saattoi olla Nokian fiksuimpia päätöksiä
Maailman suurimman puhelinvalmistajan eli Nokian uusi älypuhelinstrategia oli eittämättä mobiilialan viime vuoden puhutuin aihe. Älypuhelimet ovat muutenkin median fokuksessa, mutta onko niille annettu liian suuri painoarvo.

Tero Kuittinen huomauttaa Forbesissa julkaistussa kirjoituksessa, että Nokian 40 dollarin peruspuhelimet ovat kannattavampia kuin esimerkiksi Sony Ericssonin 200 dollarin Android-älypuhelimet.

Viime vuoden loppua koskevien osavuosikatsausten (Q3 ja Q4) perusteella Nokian peruspuhelimien kysyntä on pysynyt vakaana, joskin niiden keskihinta on pudonnut noin 40 eurosta noin 30 euroon (vuoteen 2010 nähden). Kysynnän uskotaan hiljalleen laskevan, mutta toimitusten uskotaan pysyvän kuluvan vuoden osalta edelleen noin miljardissa kappaleessa.

Taantuvalle alalle panostaminen ei pitkässä juoksussa ole järkevää, minkä takia useimmat isot valmistajat ovat jättäneet markkinat hyvissä ajoin. Nokia on kuitenkin pysytellyt peruspuhelimissa ja se on kantanut hedelmää. Samaan aikaan älypuhelimiin satsanneet Android-valmistajat (Motorola, HTC, Sony ja LG) ovat alkaneet kompuroida.Kuittinen arvioikin, että Nokian päätös jatkaa peruspuhelimissa saattaa osoittautua hyvinkin järkeväksi ratkaisuksi. Sen ansiosta Nokialla on ollut aikaa rauhassa rakentaa toimiva strategia edullisia älypuhelimia varten. Tämän kategorian tuotteisiin Nokia aikoo panostaa jatkossakin, mistä esimerkkinä hiljattain paljastunut Smarterphone-kauppa.


Puhelinvertailun diilit uutiskirjeenä!

Etsimme jatkuvasti hyviä tietotekniikan ja kännyköiden diilejä ympäri nettiä ja uutisoimme niistä sivuillamme. Jos haluat saada tiedon uusista diileistä heti sähköpostiisi, tilaa diilien uutiskirjeemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Kännyköiden hintavertailu

Kommentit (25)

akse
akse

1

Toivoisin kyllä että Nokialta tulee joku iso juttu halpoihin puhelimiin (Linux Meltemi + Qt swipe UI). Ja sitten sen pitäisi vielä menestyä :)

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
SGS2!!.. (vahvistamaton)

2

Hauska vertaus noin pieneen yhtiöön!!, verratkaapas esim. ennemmin SAMSUNGiin, joka myy kymmeniä miljoonia KALLIITA (+500$) Android -älypuhelimia!!. ;)

Vastaa
Ranvier
Ranvier

3

@2: No vertaillaanpas. Samsungin toimittamat älypuhelimet ~35 miljoona < Nokian toimittamat peruspuhelimet ~ 1 miljardi.

Vastaa
mcmopo
mcmopo

4

@2 Miksi pitäisi verrata muka huippuihin? Nuo painivat ihan eri sarjassa. Tuo on vain esimerkkinä miten kannattavaa panostus on ollut.

Vastaa
Ranvier
Ranvier

5

@4: Toi on vaan Samsung-rölli, joka haluaa kaikilla mahdollisilla tavoilla tuoda esille, kuinka mahtava, loistava ja jumalainen Samsung hänen mielestään.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
jake se minäkin (vahvistamaton)

6

@3 ooks nyt ihan varma tosta Nokian miljardin kännyn myynnistä...? ja myyntiajasta? Nokia nyt tuskin viimevuoden viimeisellä neljänneksellä myi ihan noin paljoo luurejaan.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
jake se minäkin (vahvistamaton)

8

@8 joo ilmeisesti tai pikkusen keskenkasvuinen vielä. Tais kaverille iskee lukihäiriö - meni Nokian mennä vuosien ja kk:sien myyntimäärät sekaisin tai tuli ns pilkkuvirhe. Nokiahan myi mennä kvartaalilla noin 113 000 kännyä, joista älyjä noin 19000, joista Lumian (800 ja 710) osuus noin 1,2 milj ja N9:n osuus noin 1,4 milj. Loput liki 17 milj oli Symbiaaneja.

Nuo siis Samsungin 36 milj älyä ja iPhonen 37 milj älymyyntiin verrattuna, samalla myyntijaksolla.
Ja huomioida kantsii vielä se Xbox, jonka sai Lumia 800:n kylkiäisenä...
...jotta tulis oikeet myyntiluvut rinnastettaviksi...

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
jake se minäkin (vahvistamaton)

9

perhanan kirotusvihreet mullakin!

Nokia siis myi kaikkiaan noin 113 milj kännyä, joista 19 milj älyä, joista 1,2 milj Lumiaa ja 1,4 milj N9:ä

Sorry!

Vastaa
djtob
djtob

10

Rekisteröintipakkoa vaadin minäkin, täyttä pelleilyä noiden trollien kanssa. Saisitte siivota ne rölliviestit pois.

Vastaa
Ranvier
Ranvier

13

Tosin yhtä kohtaa kyllä täytyy tuosta omasta kommentista korjata. Samsungin toimitukset älypuhelimissa oli viime vuonna 95 miljoonaa. Puhun siis toimituksista, en myynneistä.

Vastaa
ArttuH5N1
ArttuH5N1

14

Itse olen pitkään sanonutkin sitä, että vaikka Nokialla nyt "yläpäässä" takkuilee, niin "alapää" on voimissaan. (Heh heh.)

E: OT Rekisteröintipakkoa kannatan minäkin. Trollit kyllästyttävät. OT

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
s730 (vahvistamaton)

15

Nokian tapauksessa kyllä asiakasta harmittaa huomattavasti vähemmän kun 30€:n puhelin lakkaa toimimasta verrattuna 400€:n puhelimeen.Ja kuka se on eniten kompuroinut se on kyllä ollut ite Nokia Paraskin puhuja.

Vastaa
Jonahan
Jonahan

16

@11

Mistäs Lumian ja N9:n myynnit ovat peräisin?

Nokia on ilmoittanut myyneensä viime viikkoon mennessä (siis Q4+ melkein kuukausi) "vähän yli miljoona Lumiaa", eli kaiken järjen mukaan edellisellä neljänneksellä jäätiin alle miljoonan.

N9:n myyntimäärää Nokia ei tietääkseni ilmoittanut. 1,4 miljoonaa vaikuttaa älypuhelinten keskihinnan ja Nokian sanallisen markkinakuvauksen perusteella liian suurelta arviolta.

@13

Vaikka ymmärtäisi mikä ero on myynnillä ja toimituksella, siltikään Samsungin yhden neljänneksen vertaaminen Nokian useampaan vuoteen ei ole kauhean järkevää. Suoraan sanottuna en ymmärrä mistä oikein repäisit sen miljardin vertailuun.

Pitää myös muistaa, että pelkkä toimitettujen kappaleiden tarkastelu kertoo aika vähän kiinnostavia tietoja, sitä kun yritykset voivat kontroloida pitkälti itse, jos ovat valmiita tinkimään kannattavuudesta ja/tai seuraavan neljänneksen luvuista..

Vastaa
akse
akse

17

"Ja huomioida kantsii vielä se Xbox, jonka sai Lumia 800:n kylkiäisenä."

Joo vissiin yhdeltä operaattorilta sai briteissä Xboxin..

@18 Joku sijoittajapankki tms oli arvioinut ainakin jotain 1.4M N9..

Vastaa
3rd_party
3rd_party

18

@18 "Pitää myös muistaa, että pelkkä toimitettujen kappaleiden tarkastelu kertoo aika vähän kiinnostavia tietoja..."

Pitää myös muistaa, ettei Samsung julkaise myyntimääriä. Jos Samppaa haluaa verrata johonkin, on vertailu pakko tehdä juurikin toimitusten pohjalta.

Ps. ei Nokian toimituksetkaan tainneet ihan miljardiin yltää viime vuonna.

Pss. alkuperäinen pointti uutisessa lienee ollut kuitenkin se, että Nokialla menee, vaikkakaan ei vahvasti, niin ei kuitenkaan yhtään heikommin kuin suurimmalla osalla voimakkaasti Android-älypuhelimiin panostaneista yrityksistä. Ei se, verrattiinko Nokian kannattavuutta nyt SE:n vai Sampan puhelimiin.

Vastaa
Deewi
Deewi

19

Mitäs eroa toimituksilla ja myynnillä on? Tarkoittaako toimitus niitä määriä, joita on toimitettu kauppoihin, tukkurureille etc. ja myynti niitä määriä, mitä on myyty asiakkaille?

Uutisessa mainittiin "toimitusten uskotaan pysyvän kuluvan vuoden osalta edelleen noin miljardissa kappaleessa. " Tuo kuulostaa omaan korvaan paljolta, verrattuna tähän uutiseen: http://www.puhelinvertailu.com/uutiset....s_40_-puhelinta

Vastaa
Jonahan
Jonahan

21

@20

Samsunghan ei julkaise enää mitään kappalemääriä, ei toimituksia eikä myyntejä, vain summittaisia lukuja miten pärjätään suhteessa aiempiin neljänneksiin.

Nokian viime vuoden peruspuhelinmyynti oli noin 340 miljoonaa.

@21

Juuri sitä toimitusmäärien ja myyntimäärien erolla on usein tarkoitettu.

Totta, uutisestahan Ranvier varmaan sen miljardin löysi, valitettavasti sillä ei ole mitään tekemistä todellisuuden kanssa...

Vastaa
3rd_party
3rd_party

23

@23 niinpä, mutta nykyäänhän arvioinnit pohjataan enemmän tai vähemmän vanhoihin tietoihin ja koska aiemmin Samsung julkaisi nimenomaan tiedot toimituksista, on vertailut tehtävä niihin.

Vastaa
djtob
djtob

24

@23. Ranvier tarkoitti sitä, että Nokia toimitti mallista 7110 lähtien tähän päivään asti Ashaan yhteensä 1,5 miljardia luuria. Mainitkaa yksi yritys, joka on tähän yltänyt. Ei yksikään.

Vastaa
PetriR
PetriR

25

Nokia vahvuus on nimenomaan suurissa volyymeissä ja logistiikassa. Jonkin verran kannattaa olla mukana tuossa älypuhelin kisassa, mutta ei missään nimessä "halpasarjojen" kustannuksella. Maailmassa on huomattavasti enemmän niitä joilla on varaa 50€ puhelimeen kuin niitä jotka hankkii 500€ puhelimen.

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja