Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Nokian Ahtisaari vihjaa langattomasta latauksesta

11
Teemu Laitila

Nokian Ahtisaari vihjaa langattomasta latauksesta
Nokian muotoilujohtaja Marko Ahtisaari vihjaa brittiläisen The Guardian -lehden haastattelussa, että Nokia haluaisi luopua kokonaan esimerkiksi puhelimen lataukseen käytetyistä johdoista.

Ahtisaaren mukaan tavoitteena on tehdä puhelimesta ulkoisesti mahdollisimman yksinkertainen. Yksinkertaisuutta painottava suunnittelufilosofia näkyy selvästi Nokian N9:ssä sekä sen muotoilua noudattavissa Lumia 800 - ja 900-puhelimiissa.

Uusimmissa Lumia-malleissa Nokia on poistanut jopa micro-USB-porttia suojaavan muoviläpyskän, joka oli toinen puhelimen liikkuvista osista. "Jos puhelimesta voidaan poistaa liikkuvia osia ja tehdä puhelimesta entistä kauniimpi, me teemme sen", Ahtisaari vakuuttaa Guardianille.

Kun yksinkertaisuutta painottava ajattelutapa viedään äärimmilleen, Ahtisaari kysyy mihin johtoja edes tarvitaan. Johdottomuus voisi tarkoittaa esimerkiksi HP:n TouchPad-tabletissakin käytettyä langatonta lataustekniikkaa sisäänrakennettuna puhelimiin.


Langatonta latausta tuskin löytyy vielä seuraavista Lumia-malleista, mutta tekniikka on ollut olemassa jo pitkään. Langattomiin tiedonsiirtotekniikoihin yhdistettynä puhelinta ei välttämättä tarvitsisi ikinä kiinnittää johdon päähän, vaan latauksen lisäksi myös datasiirto esimerkiksi tietokoneelle hoituisi saumattomasti vain asettamalla puhelin työpöydälle.


Puhelinvertailun diilit uutiskirjeenä!

Etsimme jatkuvasti hyviä tietotekniikan ja kännyköiden diilejä ympäri nettiä ja uutisoimme niistä sivuillamme. Jos haluat saada tiedon uusista diileistä heti sähköpostiisi, tilaa diilien uutiskirjeemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Kännyköiden hintavertailu

Kommentit (11)

teme565
teme565

1

Lainaus:

Langatonta latausta tuskin löytyy vielä seuraavista Lumia-malleista, mutta tekniikka on ollut olemassa jo pitkään.


Ihmetyttää ettei tätä systeemiä ole kännyköihin laitettu kun esim. niinkin alkeellisessa keksinnössä kuin Braunin sähköhammasharjoissa moinen systeemi on ollut jo vissiin noin 20 vuotta.

Jos joku ei tuota hammasharjajuttua tajunnut, niin katsokaapa braunin hammasharjaa ja laturia, mitään metallisia kontakteja ei ole kummassakaan, vaan lataus tapahtuu langattomasti. Ilmiö tunnetaan nimellä sähkömagneettinen induktio

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
Hemanus (vahvistamaton)

2

Sama mies haukkui tässä taannoin iPhonen muotoilua, heh. Ja yleensäkin Applen laitteiden toimivuutta ja muotoilua!!?? Joo,o. Eli firman jonka muotoilun filosofia on yksinkertaisuus!!!???

Vastaa
koez
koez

3

@2: Sinun kaltaisesi väittivät aikoinaan ettei maapallo voi olla pyöreä sillä se on litteä...just niin, parannettavaahan ei ole, sillä kyseessä on Apple!!
Mitä tulee muotoiluun ja toimivuuteen, mielestäni N9 (ja Lumia) puhelimen rakenne pesee iPhonet mennen tullen antenni ym ongelmineen - eikä nyt puhuta siis ohjelmistosta, eikä keskimääräisestä Nokia kapulasta.

Markolla on visio ja ote joka on aikaisemmilta design johtajilta puuttunut.

Vastaa
johtaja59
johtaja59

4

"Nokia on poistanut jopa micro-USB-porttia suojaavan muoviläpyskän", tätä erikoista ratkaisua ihmettelin, kun tuli vastaan puhelin, jossa oli liitin täynnä roskia, mutta se onkin kauniimpi ilman suojamuovia :)

Vastaa
Ranvier
Ranvier

5

@2: iPhonen muotoilu on vanhentunutta ja erittäin epäergonominen. Muutenkin tuon Lumia 800:n pinta tuntuu kädessä paremmalta kuin iPhonen.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
Hemanus (vahvistamaton)

6

koez@ Ja sinunlaisesi väittää vieläkin maapalloa litteäksi. Taidat olla melkoinen nokiafani kun noin vedit herneen nenään. Etkä näköjään ymmärtänyt pointtia tuossa mun kommentissa.
SIIS, Marko haukkui Applen muotoilua joka perustuu yksinkertaisuuteen ja nyt "ajaa" tuota samaa Nokialla, tarkoitin että on melkoinen ristiriita noissa jutuissa. Ja mitä tulee tuohon "antenniongelmaan" niin sitä on kyllä vahvasti liioiteltu, itse en ole saanut edes sitkeällä yrittämisellä luuriani putoamaan verkosta, jos kietoo jotenkin kummasti molemmat kädet luurin ympärille (erittäin epäergonomisesti ) niin voi saada yhden tolpan putoamaan, mutta en ole kyllä kenenkään nähnyt niin pitelevän luuria :-) Ja makuasioita sano musti kun muniaan nuoli, mitä tulee tuohon muotoiluun.
Minua ei tuo muovinen tuntu oikein innosta!!!

Vastaa
Kuveerty
Kuveerty

7

Tuosta induktio-latauksestahan oli juttua jo parisen vuotta sitten muistaakseni. Erittäin maittava idea, mutta siinä on ongelmansa; se pöytä(tai mikä muu alusta olisikaan), joutuisi olla kuitenkin kytkettynä sähkövirtaan ja muutenkin erikoinen. Kyllähän se nyt toki kotona onnistuu mutta esim. reissun päällä taasen laturi olisi jälleen pakollinen.

Ja miten te nyt saitte tästäkin jutusta Apple-Nokia-väännön? Puuttuu enää joku joka tulisi huutelemaan että Galaxy S3 on Tizen-Android-Meego-Touchwiz joka ei edes tarvitse latausta vaan toimii ajatuksen voimalla..

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
Hemanus (vahvistamaton)

8

Kuveerty. Ei ollut tarkoitus tehdä tästä mitään vääntöä kenenkään kanssa, mutta tuo joku veti herneen nenään kun ei ymmärtänyt mun pointtia!
Tarkoitus oli vain ja ainoastaan kritisoida tuon jutussa olevan hermannin ristiriitaisia kommentteja...
Olisi pitänyt muotoilla se jotenkin toisin koska toisille tuo sana Apple on kuin punainen vaate...

Vastaa
wipe2000
wipe2000

9

> Tuosta induktio-latauksestahan oli juttua jo parisen
> vuotta sitten muistaakseni. Erittäin maittava idea,
> mutta siinä on ongelmansa; se pöytä(tai mikä muu alusta
> olisikaan), joutuisi olla kuitenkin kytkettynä sähkövirtaan
> ja muutenkin erikoinen. Kyllähän se nyt toki kotona onnistuu
> mutta esim. reissun päällä taasen laturi olisi jälleen
> pakollinen.

Eihän sen laturin eli teholähettimen tarvitse olla kuin litteä, pieni läpyskä (muutaman millin paksuinen, muutaman sentin halkaisijaltaan) muuntajasta tulevan johdon päässä. Mutta latausaika varmaan pitenisi nykyisestä, koska suurten tehojen siirto on hankalaa. Myös puhelimeen voisin kuvitella kohdistuvan pientä paksuntumisen painetta.

Nythän on viimein saatu sovittua valmistajien kesken yhtenäisestä latausliittimestä (mikroUSB). Samanlainen standardoinnin kun saisi langattomiinkin latureihin, niin sellainen voisi kyllä olla jopa nykyistä systeemiä kätevämpi.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
Jesse Kristian (vahvistamaton)

10

@10

OLIKO VIZI IHAN ITSE KEXIMÄ???!!!1 EN OLE ENNEN KUULLUT!! :OO

Vastaa
Mahteri
Mahteri

11

@2 "Sama mies haukkui tässä taannoin iPhonen muotoilua, heh. Ja yleensäkin Applen laitteiden toimivuutta ja muotoilua!!?? Joo,o. Eli firman jonka muotoilun filosofia on yksinkertaisuus!!!???"

Jos hän ei vaan yksinkertaisesti iPhonen muotoilusta tykkää, vaikka sen filosofia kuinka olisi yksinkertainen? Esimerkiksi Lumia 800:n ja iPhonen muotoilun filosofia on kummassakin minusta yksinkertainen vaikka kyseessä on hyvin paljon eri näköiset puhelimet.

Vaikka minustakin etenkin uudemman mallin iPhonien muotoilu on ihan onnistunutta, niin en silti pidä tuota Ahtisaaren kommenttia mitenkään ristiriitaisena verrattuna tähän nykyiseen kommenttiin. Yksinkertaisen suunnittelufilosofiankaan ei kuitenkaan tarvitse aina olla identtistä.

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja