Nokialta tulee enää yksi Symbian-puhelin

20
Manu Pitkänen

Nokialta tulee enää yksi Symbian-puhelin
Verkkolehti The Registerin mukaan Nokia ei aio enää tuoda markkinoille kuin yhden uuden Symbian-laitteen. Ohjelmiston kehitys siirrettiin viime vuonna Accenturelle ja Nokia ilmoitti joulukuussa lopettavansa Symbian-nimen käytön.

Tavoitteena on kenties siirtyä Windows Phoneen ja edullisiin älypuhelimiin aijottua nopeammin. Nokian kiirehdinnän taustalla on Symbian-laitteiden myynnin odotettua nopeampi heikkeneminen. Yhtiö tunnusti ongelman osavuosikatsauksessa ja ohjeisti myynnin jatkuvan oletettua alhaisemmalla tasolla. Nokia totesi myös, että Symbian-laitteiden tekniset ominaisuudet eivät sovellu kaikille markkina-alueille, joissa kysyntä on kehittynyt kohti edullisia älypuhelimia.

Markkinoille on tiettävästi tulossa enää vain Nokia N8:n seuraajaksi tituleerattu malli.Aiemmin vuotaneen tiedon mukaan Nokia Bellen jälkeiset päivitykset ovat kuitenkin jo suunnitteilla. Ne ovat Nokia Carla ja Donna. Nokia on ilmoittanut ohjelmistotuen jatkuvan vuoteen 2016 saakka. Verkkolehti epäilee, ettei kaikkia Accenturelle siirtyneitä Symbian-kehittäjiä tarvitakaan.


Tilaa Puhelinvertailun uutiskirje!

Lähetämme noin kerran viikossa uutiskirjeen, joka sisältää viikon ajalta tärkeimmät uutisemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Parhaat kännykkätarjoukset

Honor X7a – hinta laskenut -42%

Honor X7a
69 € DNA
142 € BIGBOX.FI
229 € Elisa

Alin hinta viikko sitten: 119 €

Motorola Moto E14 – hinta laskenut -34%

Motorola Moto E14
79 € Power
119 € Gigantti
119 € Proshop

Alin hinta viikko sitten: 119 €

Motorola Edge 50 Fusion – hinta laskenut -21%

Motorola Edge 50 Fusion
339 € Proshop
339 € Power
417 € BIGBOX.FI

Alin hinta viikko sitten: 431 €

Motorola Moto G24 – hinta laskenut -20%

Motorola Moto G24
115 € BIGBOX.FI
143 € CDON
169 € Power

Alin hinta viikko sitten: 143 €

Kommentit (20)

Ranvier
Ranvier

1

Tässä sitä on iso pala suomalaista teknologian kehitystä siirtymässä historian kirjoihin. Kiitokset Symbianille yhteisistä vuosista. :) Nokialla puhaltaa nyt uudet tuulet. Toivotaan, että vaihdos kannattaa pidemmän päälle. Meltemiä odotellessa... :)

Vastaa
Kaakatus
Kaakatus

3

Jotenkin tuntuu siltä, että olisikohan jossain välissä mennyt puurot ja vellit sekaisin, koska Belle päivityksestä eteenpäin ei puhuta enää Symbianista vaan Nokia OS:tä. Voihan se tietysti olla että mitään saman ohjelmistoalustan laitteita ei enää julkaista. Jännä sinänsä, kun Calra ja Donna päivityksistä on ollut viime aikoina paljon huhua ja tietoa liikkeellä ja näissä tulee mm. tuplaydin prosessorit tuetuksi.

Vastaa
Ranvier
Ranvier

4

@3: Niin rupesin kans tuota miettimään, että jos uutisessa tarkoitetaan vain nimellisesti virallista Symbian-puhelinta. Että jatkossa tulisi siis näitä "Nokia OS" puhelimia.

@4: Tässä ei kuitenkaan ole KAIKKI suomalainen osaaminen. Nokia ei ole edes vielä paljastanut kaikkia korttejaan. Nokia työstetään jo seuraavan sukupolven WP-puhelimia ja myöskin edullisimpiin älypuhelimiin suunnattu Meltemi on työn alla.

Vastaa
3rd_party
3rd_party

5

No jaa... The Registerin uutisessa ei mainittu lainkaan, mistä tämä tieto olisi revitty. Ainoastaan todettiin että Nokian on sanottu tekevän sitä ja tätä.

Eiköhän Nokian viisaat viestintäosaajat olisivat jo huutaneet kovaan ääneen, että tiedossa on enää yksi vanhan alustan puhelin jos näin olisi. Tai sitten he ovat oppineet jotain :O

Vastaa
djtob
djtob

6

Minä myös ihmettelin asiaa ja muistelin, että Symbianin nimenä haudataan ja jatkossa puhutaan pelkästään Nokia OS:sta.

Ennenkin on revitty siitä, että Ovi kuopataan kokonaan mutta todellisuudessa vain nimi kuopattiin.

Nokialla voi olla valtteja hihassa, että Nokia OS yhdistäisi kaikki ne peruspuhelimet ja symbianit yhteen muottiin, niin sovellukset toimisivat myös niissä halvemmissakin luureissa kun ei ole sitä fragmentoitumista.

Vastaa
OJ_Ghost
OJ_Ghost

9

Liityn kerhoon epäilemään uutisen sisältöä.

Vain yksi SYMBIAN nimellä "varustettu" luuri voi olla totta, mutta mites tämä Symbian nimestä luopuminen... Turha siitä on luopua, jos ei tuotteitakaan tule... =D

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
pekka1239 (vahvistamaton)

10

Siinä Symppari on ollut hyvä käyttis että sitä ei vakoilla (tietääkseni). Google ainakin kirjaa kaiken käyttäjistää, niinkuin Apple ja Mikkisoftakin. Ja myös on Symppari aika monipuolinen käyttiksenä, melkein kaikkeen löytyy tuki :D paitsi sitte tuplaydin prossuun ja parempaan resoon mutta pärjää sitä huonommallakin.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
MMM 321 (vahvistamaton)

13

SYmbiania tuetaan vuoteen 2016. Carlaa ja Donnaa pitäis olla tulossa, joten "enää yksi uusi Symbian malli" ei kuulosta uskottavalta. Nokia käyttää nimeä Nokia OS, siinäkö selitys? Sinänsä hassu nimi, kehitys Accenturen käsissä...

Vastaa
OJ_Ghost
OJ_Ghost

14

Accenturen "Nokia OS" väki on kuitenkin 99% ex-Nokialaisia... ;)

@12
Ootko huomannut, että Win 95:n jälkeen on tullut myös uudempia Windows-versioita. Samoin on tullut Symbianista. :p

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
Madness22 (vahvistamaton)

15

Symbian puhelimia enää yksi? Höpsis. Vaikka myynti onkin laskenut kovaa, niitä myydään silti vielä miljoonia per kvartaali. Nokia aivan varmasti pienentää Symbianin osuutta entisestään, mutta että enää tulisi yksi malli, on aikamoista kukkua. Väitän, että vielä 2013 julkaistaan Symbian puhelimia.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
jake se minäkin (vahvistamaton)

16

Jeps - viimevuoden viimeisellä neljännekselläkin noin 17 milj.
...kun Lumiaa myivätten vain vaivaiset 1,2 milj...

Vastaa
OJ_Ghost
OJ_Ghost

18

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti mk99:

http://smartphonegeeks.in/2012/02/nokia-801-leaked-pictures-specifications/


Kovasti on N9-suunnittelua tuossakin. Eipä sillä, kyseinen suunnittelufilosofia on oikein onnistunut. Olisi kiva nähdä myös Symbianilla varustettuna toki. :)

Kyllä niitä muitakin vielä tulee. Miksei tulis, kun putkessa on kaks uutta versiotakin (Nokia OS:stä ;)) ja Belle näyttää jo hyvältä. Se ulkonäköhän tärkeintä on ja sitten on prosessoriteho ja sit prossu ytimien määrä. Eli ytimiä on vielä liian vähän maailman vallotukseen, mutta muuten kaikki on jo hyvin.... =)

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
sgs2 (vahvistamaton)

20

Pöh mikään suomalainen, vaan briteissä varmaan suurin osa alustan kehitystyöstä tehty, ja Intiassa tungettu laitteisiin.

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.