Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Nokian Salon tehtaalla pelätään rajuja väenvähennyksiä

4
Manu Pitkänen

Nokian Salon tehtaalla pelätään rajuja väenvähennyksiä
Nokia on kutsunut Salon tehtaan työntekijät koolle puhumaan tehtaan tulevaisuudesta. Matkapuhelinjätin pelätään vähentävän reippaalla kädellä työntekijöitä ja karsivan tehtaan toimintoja.

Huomenna järjestettävä tiedotustilaisuus koskee tehtaan 1600 työntekijää -- kehityspuolen väkeä ei ole kutsuttu koolle. Salon Seudun Sanomien mukaan väenvähennys on kokoluokaltaan suuri. Saloon arvellaan jäävän älypuhelimen valmistuksen lisäksi pakkaamo.

Huhujen mukaan Nokia vähentäisi jopa 1000 työpaikkaa. Tällä hetkellä Salossa työskentelee noin 3600 työntekijää. Mikäli huhu pitää paikkansa, niin Salosta on hävinnyt puolet työpaikoista neljässä vuodessa. Vielä vuonna 2008 tehtaalla työskenteli 5300 työntekijää.

Tiedotustilaisuutta on odotettu Salossa viime syksystä lähtien, jolloin Nokia ilmoitti maailmanlaajuisista irtisanomisista ja Salon tehtaan roolin arvioinnista.


Puhelinvertailun diilit uutiskirjeenä!

Etsimme jatkuvasti hyviä tietotekniikan ja kännyköiden diilejä ympäri nettiä ja uutisoimme niistä sivuillamme. Jos haluat saada tiedon uusista diileistä heti sähköpostiisi, tilaa diilien uutiskirjeemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Kännyköiden hintavertailu

Kommentit (4)

roponen
roponen

1

Kiire heivata porukkaa ennenkuin Salon mies muuttaa linnaan? Olisikohan presidentin, istuvan ja tai tulevan joka tapauksessa syytä aloittaa arvokeskustelu siitä miten reilua peliä tämä irtisanomisien vyyhti on?

Vastaa
Jonahan
Jonahan

2

Tuskinpa mitään epäreilua on odotettavissa. Nokia on ainakin aiemmin hoitanut väen vähennykset esimerkillisesti, paljon paremmin kuin mihin se olisi lainsäädännön puitteissa ollut velvoitettu. Valitettavasti tietyissä tapaukissa jopa niin hyvin, että väärät ihmiset ovat lähteneet ja se on Nokialle maksanut paljon.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
Jesse Kristian (vahvistamaton)

3

@1

On naiivia ajatella, että presidentillä ja suuryrityksen irtisanomisilla olisi mitään tekemistä keskenään. Nykymaailmassa eletään kvartaali kerrallaan, ja tulosta täytyy tehdä koko ajan. Näin ollen jos jokin tehdas jää kannattamattomaksi, niin se lopetetaan. Kylmää ja tylyä, mutta näin toimii talouskasvuun ja jatkuvaan voittojen lisäämiseen perustuva yhteiskunta. Muualta niitä työntekijöitä saa vaan niin paljon halvemmalla.

Yrityksen tehtävä on tehdä voittoa, ja on turha kuvitella että joku yhteiskunnallinen vastuu tai yritysjohdon omatunto menisi tuon tavoitteen edelle. Näin se maailma vaan makaa.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
uppoava laiva (vahvistamaton)

4

Elop on suunnittelemassa jo Nokia tehtaiden ostoa Suomesta,jossa verotuksen kannaltavalmistus ei ole kannattavaa + Elopilla muita suunnitelmia...Nokiaan liittyen.

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja