Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Nokia N9 saa pian Flash-tuen

17
Teemu Laitila

Nokia N9 saa pian Flash-tuen
Nokian N9 on saamassa pian tuen Flash-tekniikalle, kun Nokian omat kehittäjät ovat saaneet Flash-liitännäisen toimimaan N9:n Firefox-selaimella. Kyseessä ei ole Adoben virallisesti julkaisema sovellus, mutta yhtiö on myöntänyt Nokian kehittämälle liitännäiselle virallisen sertifioinnin.

Koska Adoben sertifiointi koskee pelkästään N9:n Firefox-selainta, olettusselai tai muut kolmannen osapuolen selaimet kuten Opera Mobile eivät tulevaisuudessakaan todennäköisesti tue Flash-tekniikkaa.

Tiedot tulevasta Flash-tuesta julkaistiin Maemo.org-foorumilla, jossa projektissa mukana ollut Nokian työntekijä kertoi sertifikaatin saamisen olleen työläs prosessi. N9:n omistajat pääsevät kuitenkin pian nauttimaan työn tuloksista, kunhan Firefoxin uusin versio julkaistaan ladattavaksi Nokia Store -kauppaan.
Puhelinvertailun diilit uutiskirjeenä!

Etsimme jatkuvasti hyviä tietotekniikan ja kännyköiden diilejä ympäri nettiä ja uutisoimme niistä sivuillamme. Jos haluat saada tiedon uusista diileistä heti sähköpostiisi, tilaa diilien uutiskirjeemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Kännyköiden hintavertailu

Kommentit (17)

Anonyymi käyttäjä
Täh (vahvistamaton)

2

Mikä fäshsi tuki,eikös se ollut jo vuosi sitten kiinan halppis 20e luurissa.Ai N9 onko se Nokia?Täytyy olla koska keskiaikainen fiilis tulee "uutuuksiata" puhuttaessa.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
what a... (vahvistamaton)

8

7@ iPhonessa ja Androideissa on Flash-tuki ollut jo...kauan!. :-)

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
SGS2-rölli (vahvistamaton)

10

@9 Sulla ei siis ole kameran vieressä sellaista pientä pyöreää täplää, mistä tulee valoa kuvatessa??.

Vastaa
ArttuH5N1
ArttuH5N1

11

@4 Kyllä omassa Symbian-puhelimessani flash on flash liten muodossa. Tarkoitat varmaan, että "Eikö N9/Meego tue vieläkään flashia?".

Mutta meille kaikille sattuu erehdyksiä.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
user_org (vahvistamaton)

17

14@
>eipä taida just muissa olla kuin Androideissa

Flash tuki oli vielä yli 5 vuotta sitten (ennen Android rynnistystä) peruskamaa, Nokia länsimaissa tukemassa, löyty laajasti myös peruspuhelimista, se oli eri alustoja ja merkkejä yhdistavä tekiä. Kilpailia jonkinverran J2ME kanssa, uudenaallon jenkki OSt ottivat linjakseen rakentaa suljettuja ecosysteemejä. Apple umpiseinillä ja Android vähän vapaammin, Android jopa niin vapaasti että selaimissa oli parhaillaan varsin hyvää Flash tukea, juuri muuhun ei siinäkään käytetty.

Adobe on ajamassa alas mobiili Flashiä, ja WPssä ja Ios:ssä ei ole ollut missään muodossa, N9ssä ei paketista ottaessa, Androidissa vähenemässä.

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja