Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Yhteenveto huhuista: mitä Nokia julkaisee ensi viikolla?

12
Teemu Laitila

Yhteenveto huhuista: mitä Nokia julkaisee ensi viikolla?
Ensi viikolla Barcelonassa järjestettävät Mobile World Congress -messut ovat alan isoin vuosittainen tapahtuma ja messujen aikaan nähdään läjäpäin tuotejulkistuksia. Nokialta odotetaan tänä vuonna monipuolista valikoimaa, johon kuuluu niin uuden strategian mukaisia Windows Phone -malleja kuin Symbian-pohjainen seuraaja kamerapuhelinten kuninkaalle Nokia N8:lle.

Tulevan kamerapuhelimen mallinimeksi veikkaillaan Nokia 803. Puhelimen kuvasensorin väitetään olevan yksi suurimmista, joita puhelimissa on tähän mennessä nähty. Laitteen teho riittää 1080p-tason videon tallentamiseen ja Nokia on jo julkaissut yhden videon, jossa esitellään laitteen tuottamia "puhtaita kuvia". Muita ominaisuuksia ovat neljän tuuman AMOLED-näyttö sekä NFC.


Mahdollinen ulkoasu suuren sensorin sisältävälle kamerapuhelimelle

Windows Phone -puhelinten osalta Nokia tuo myös eurooppalaisille uuden suuremman Lumia-mallin, joka vastaa Amerikan markkinoille julkaistua Lumia 900 -puhelinta. Tarkemmista ominaisuuksista ei ole tietoa, eikä ole varmaa tuleeko Pohjois-Amerikan versiosta löytyvä LTE-tuki myös kansainväliseen malliin.
Lumia 900 sijoittuu hintansa puolesta todennäköisesti nykyisen Lumia 800:n yläpuolelle, mutta MWC-messuilla nähdään myös ensimmäiset todelliset budjettiluokan Windows Phone -mallit. Halvemmissa WP-puhelimissa tullaan käyttämään Tango-nimistä käyttöjärjestelmäversiota, jossa laitteistovaatimuksia on höllätty aiemmista versioista. Ensimmäinen uuteen versioon perustuva puhelin tulee olemaan Lumia 610, jossa muistin määrä on tiputettu puoleen aiemmasta eli 256 megatavuun. Vaatimaton laitteisto näkyy kuitenkin myös hinnassa, jonka on veikkailtu asettuvan jopa 120 euron tietämille.

Selkeästi uusien mallien lisäksi Nokian kerrotaan esittelevän Lumia 719 -nimistä mallia, joka ominaisuuksiensa puolesta vastaa paljolti Suomessakin tällä viikolla kauppoihin saapunutta Lumia 710 -mallia. Tiedot puhelimesta ovat vähäiset, mutta sen markkina-alueiksi mainitaan vain Aasia ja Pohjois-Amerikka, eli kyseessä saattaisi yksinkertaisesti olla Lumia 710:n CDMA-verkoissa toimiva versio.

Älypuhelinten julkistuksen lisäksi Nokialta odotetaan muutamia peruspuhelimia, kuten Asha-mallistoon kuuluva Nokia 305.

Kännyköiden hintavertailu

Kommentit (12)

Mysticiza
Mysticiza

3

@2
Muuten hyvä muttei taida jenkeistä ostettuna täällä toimia..
Ensiksi hankaloittaa operaattorilukitus ja sitten eri yhteystaajuudet.

Vastaa
Axefield
Axefield

4

@3
Ei ole taajuuksissa kyllä mitään ongelmaa, vaan Lumia 900:ssa on samat taajuudet kuin Lumia 800:ssa ja lisäksi LTE.

Vastaa
ArttuH5N1
ArttuH5N1

6

Tuota L900:aa toivoisin myös Suomeen (ja Eurooppaan muutenkin). Ei sen takia, että itse olisin sitä ostamassa, vaikka toistaiseksi Nokian "leirissä" olen ollutkin, vaan koska sille on selkeä kysyntä. Monet haluavat sen merkin parhaan mallin, joka tällä hetkellä on Jenkkien yksinoikeus.

N8:n seuraajaa pidän myös hyvänä asiana. Hyvälle kamerapuhelimelle on myös kysyntää ja N8 on tähän kysyntään (kameransa puolesta, ei niinkään käyttiksen) vastannut oikein hyvin. Ulkonäkö kylläkin on mielestäni hieman... Liian pehmeä? Jotenkin ei "kolahda".

WP:n "budjettimalleja" odotan myös erittäin suurella mielenkiinnolla. Ties vaikka sellainen löytäisi tien taskuuni, jos ne osoitetaan ominaisuuksiltaan riittäviksi ja käyttöliittymältään virtaviivaisiksi. (Ts. ei pahaa nykimistä, helppo käyttää).

Vastaa
simsim4
simsim4

8

@7 Kaikki aikanaan, kaikki aikanaan... Apollokin tulee vasta vuoden lopulla et sitte rupee näyttää erilaiselta...

Vastaa
poring (vahvistamaton)

9

8@ Mistään Apolloista en ole kiinnostunut,vaan puhelimesta!.Leirin vaihto on muuten edessä...SGS3 kiinnostaisi tai nykyinen 2.versio.

Vastaa
pekka1239 (vahvistamaton)

10

Siinä Nokian tiiserissä missä vihjataan Pure wievistä, niin se ei kyllä mielestäni tarkoita vain N8sin seuraajaa vaan uutta kamera teknologiaa tai jotain sinne suuntaan.

Vastaa
user_org (vahvistamaton)

11

4@
>Ei ole taajuuksissa kyllä mitään ongelmaa, vaan Lumia 900:ssa on
>samat taajuudet kuin Lumia 800:ssa ja lisäksi LTE.

Niin, mutta ei tainnut tukea täkäläisiä LTE verkkoja, vai miksi joku 900sta oli ostamassa. Jenkkimarkkinoilel tarkoitetun kapulan hankkimisessa yleensä muutenkin nippu muita ongelmia EU käytössä.

Vastaa
djtob
djtob

12

@7 ja @9. Sinä olet se sama rölli. Tiedetään sinun palvovan ainoastaan Samsungia. Lainaus: "missä on se erottautuminen muista,jota Elop lupasi?)!!. " ja tuo paljastaa sinut.

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja