Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Nokia nousi heittämällä ykkösvalmistajaksi Windows Phone -puhelimissa

16
Manu Pitkänen

Nokia nousi heittämällä ykkösvalmistajaksi Windows Phone -puhelimissa
Strategy Analyticsin tutkimuksen mukaan Nokia voi laittaa uuden sulan hattuunsa, sillä yhtiö onnistui nousemaan ensimmäisillä Lumia-malleillaan suurimmaksi Windows Phone -valmistajaksi vuoden viimeisellä neljänneksellä.

Nokian osuus viime vuoden joulukvartaalin Windows Phone -toimituksista oli Strategy Analyticsin mukaan noin 33,1 prosenttia, eli lähes kolmannes. Osuus tarkoittaa käytännössä noin 900.000 puhelinta, kun koko kvartaalin toimitukset olivat noin 2,7 miljoonaa. Nokia itse tosin kertoi toimittaneensa yli miljoona Lumiaa.

Nokian puhelimet eivät ainakaan vielä syö kovin paljoa muiden valmistajien myyntiä. Edellisvuoteen nähden muiden valmistajien puhelimien myynti laski vain 200.000 kappaletta. WP-puhelimien kokonaiskysyntä kasvoi vertailuajankohtaan nähden 36 prosenttia.


Puhelinvertailun diilit uutiskirjeenä!

Etsimme jatkuvasti hyviä tietotekniikan ja kännyköiden diilejä ympäri nettiä ja uutisoimme niistä sivuillamme. Jos haluat saada tiedon uusista diileistä heti sähköpostiisi, tilaa diilien uutiskirjeemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Kännyköiden hintavertailu

Kommentit (16)

Ranvier
Ranvier

2

@2: Muut valmistajat eivät panosta Windows Phoneen Nokian lailla. Muilla valmistajilla ykkösprioriteettina on Android.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
jake se minäkin (vahvistamaton)

4

@1 Nokia siis nousi Windows-puhelinten kärkeen, juu, mutt alle 1%:n markkinaosuudella kännykkämyynnistä ...ei kuullosta minun mielestäni kovin terveeltä, ei.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
jake se minäkin (vahvistamaton)

6

se "reilu miljoona" oli toimitettu myyntiin "tähän mennessä", niin kuin Elop kertoi tammikuun 26. päivänä missä lie isommilla messuilla - olisko ollu jossain Ameriiikan maalla... EI siis viime vuoden viimeisellä kvartaalilla, niinkuin tilastoissa arvioidaan. Elop otti hiukka lisäapua tammikuusta saadakseen edes hiukka kelpaavamman myyntilukeman - joskin reilu kaksi miljoonaa oli Nokian tavoite ennen vuoden vaihdetta eli sillä Lumialle tynkä-neljänneksellä

Vastaa
tomyy
tomyy

7

helppohan se on myydä puhelinta edulliseen hintaan. ameriikassa tuo lumia 710 maksaa 49dollaria T-mobile liittymällä. Kyllä minäkin tolla hinnalla sen ostaisin. 295€ on suomalaisten hinta. Tää on tätä hintapolitiikkaa. ei oo ihme et saa myytyä miljoona puhelinta.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
Hurjat kutsut (vahvistamaton)

8

@8 Niin..., ja Suomessa Lumia 710 maksaa 0 euroa kahden vuoden sopimuksella, esim. Sonera 23,90/kk.

Täysin turhaa lähteä eri maiden sopimuspaketteja vertailemaan, varsinkin kun dollarikurssi vielä vaikuttaa asiaan.

Itse ostan aina kännykkäni käteisellä niin tietää ainakin mistä maksaa ja saa vaihtaa operaattoria/puhelinta kun haluaa...

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
user_org (vahvistamaton)

9

8@
>helppohan se on myydä puhelinta edulliseen hintaan. ameriikassa tuo
>lumia 710 maksaa 49dollaria T-mobile liittymällä. Kyllä minäkin
>tolla hinnalla sen ostaisin. 295€ on suomalaisten hinta.

Katsos operaattorien tarjoukset, Suomessa melkein järjestäin kytkynä käteisosuus on nollaeuroa , ehkä jossain pieni toimitus tai avausmaksu. Eli olet jo varmaan kaupassa hakemassa.

Vastaa
Aloc
Aloc

10

tomyyn kannattaa perehtyä noihin amerikkalaisiin sopimuksiin vähän tarkemmin. Ei ne siitä pelkkää 49 dollaria maksa.

Vastaa
emagdnim
emagdnim

12

@8 voi myös kokeilla itse kuinka "helppoa" tuotetta olis myydä halvalla :D Toki voi olla mahdollista, että Nokian katteet on miinuksella näissä ensimmäisissä Windows puhelimissa jotta saadaan tungettua markkinoille helpommin, mut sekin on luultavasti mahdollista MS:n diilin tuomien etujen myötä. Itsekin vois jo alkaa tekeen softaa windows phonelle, se markkina tulee kasvamaan ja hyvä olla ensimmäisten joukossa. Esim applen appstoressa on todella todella vaikea erottua enään, ku softista on n+n-kappaletta eri variaatioita. Raakaa peliä. Angry birdseilläki sattu hyvä munkki.

Vastaa
pentsu
pentsu

13

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti working to gether:

@12 Nokia on...vielä...maailman suurin matkapuhelinvalmistaja,koska halvemman luokan tavis mallit ovat menneet kaupaksi parhaimmin!.Älypuhelimissa taas Samsung + Apple ovat olleet suurimpia.Tällä hetkellä taitaa Samsung olla.

Jep, siinä olet oikeassa, että älypuhelinten saralla Samsung on mennyt ohi.

Uskon kuitenkin että Nokia tulee parantelemaan osakkeitaan Windows käyttiksen myötä ainakin yritysmaailmassa. Yritykselle varsinkin on kova juttu, että puhelin on valmiiksi yhteensopiva yritysten tietojärjestelmien kanssa.

Vastaa
Jonahan
Jonahan

14

Itse uutinen on aika itsestäänselvyys, samanlaisen olisi melkeinpä voinut kirjoittaa Meego- ja Symbian-markkinoistakin. Niilläkään ei ole juurikaan muita toimijoita kuin Nokia.

@14
> Älypuhelimissa taas Samsung + Apple ovat olleet suurimpia.Tällä hetkellä taitaa Samsung olla.

Vaikka kappalemääräisillä markkinaosuuksilla ei sinänsä olekaan kauheasti merkitystä, oli Apple maailman suurin älypuhelintoimittaja ja Samsung kakkonen, sekä edellisellä neljänneksellä että edellisenä kalenterivuonna.

Lukuja voi katsella vaikka tuolta:

http://communities-dominate.blogs.com/b...ms-and-ins.html

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
user_org (vahvistamaton)

15

16@
>Itse uutinen on aika itsestäänselvyys, samanlaisen olisi melkeinpä
>voinut kirjoittaa Meego- ja Symbian-markkinoistakin. Niilläkään ei
>ole juurikaan muita toimijoita kuin Nokia.

WP markkinoilla on useita valmistajia, joista osa lisäksi toimii Nokiaa useammalla markkinalla.

MeeGo MaeMo on ollut vahvasti Nokia vetoinen, no LG Moblin puolelta.

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja