Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Katso Nokian MWC-webcast täältä

8
Manu Pitkänen

Katso Nokian MWC-webcast täältä
Nokia esittäytyy MWC-puhelinmessuilla tänä vuonna ja siltä odotetaan uusia puhelinjulkistuksia kovasti. Yhtiön toimitusjohtaja ei ainakaan hillinnyt näitä odotuksia viime viikolla, kun hän kertoi alaa koskevien merkittävien uutisten olevan tulossa.

Matkapuhelinjätin oman webcast-lähetyksen kautta voi seurata mitä paikan päällä tapahtuu ja saada tiedot uutuuksista ensimmäisten joukossa. Lähetys alkaa kello 9.30 (8.30 CET) ja se löytyy täältä.

Ennakkoon Nokialta on odotettu kolmea älypuhelinta ja kolmea peruspuhelinta. Jotakin kuvaustekniikkaan liittyviä uutisiakin on ilmeisesti kerrottavana.


Puhelinvertailun diilit uutiskirjeenä!

Etsimme jatkuvasti hyviä tietotekniikan ja kännyköiden diilejä ympäri nettiä ja uutisoimme niistä sivuillamme. Jos haluat saada tiedon uusista diileistä heti sähköpostiisi, tilaa diilien uutiskirjeemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Kännyköiden hintavertailu

Kommentit (8)

Anonyymi käyttäjä
vinosilmä (vahvistamaton)

2

41mpix kamera! Nokialla paras kamerapuhelin perä jälkeen.

Vastaa
syrtek66
syrtek66

3

Tarvitsee paljon muistitilaa tuolla kuvakoolla kuvaaminen. Harlow ei halunnut kommentoida tulevaisuuden tuotemallistoa, myöskään sitä onko Symbian missä laadudessa mukana tuelvaisuudessa.

Vastaa
Jarissimo
Jarissimo

4

Tuo tekniikka kuulostaa todella mielenkiintoiselta, harmi vain, ett äSymbian on kuitenkin kuopattu.. En näe kauheasti järkeä tuossa, että nyt näytetään tapetun järjestelmän kyvyt ha kkaamalla sillä muut maan rakoon. Tuo taas häiritsee WP puhelinten myyntiä ja sehän pitäisi olla nykyisin päätavoite? Nokia on sekaisin kuin seinäkello..

Mutta tekniikkana tuo kyllä on erittäin kiinnostava, mutta hieman tuossa epäilyttää viive, eli onko kyseessä yhtä hidas kamera kuin N8:ssa? Mietin vain kun siitä ei mainittu sanallakaan, muut valmistajat ovat keskittyneet viiveen poistoon, jokaisen valmistajan tiedotustilaisuuksissa on tuotu tuo esile. Toivottavasti Nokiallakin on panostettu siihen vaikka siitä ei mitään puhuttukaan. Minulle riittää ihan vallan mainiosti 3mpix jos optiikka ja nopeus ovat kunnossa. Toki 41px antaa zoomailuun aika kivasti mahkuja, joten sekin kelpaa, kun vaan ei ole tingitty muusta.

No erittäin mielenkiitoista jokatapauksessa, toivottavasti tuossa ei nyt ole mitään sudenkuoppoaa, kuten Nokialla on tapana vaan olisivat kerrankin lyöneet naulan kantaan. Tosin tuo Käyttis sotki kyllä tään pommin aika täydellisesti (Symbian olisi minulle oikein hyvä, mutta jos Nokia ei siihen usko ja on sitä lopettamassa niin miksi minäkään).

Uskoisin tuon tulevan jossakin vaiheessa nyös WP:lle mutta sen olisi pitänyt tulla nyt, ennenkuin muut kerkeävät taas ensin.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
Sillattiis (vahvistamaton)

5

@4 "Uskoisin tuon tulevan jossakin vaiheessa nyös WP:lle mutta sen olisi pitänyt tulla nyt, ennenkuin muut kerkeävät taas ensin."

Ei taida WP taipua vielä kunnon kameroihin. WP8:ssa sitten vasta tulee parempaa. Nykyisistä WP-laitteista kaikissa taitaa olla korkeintaan keskinkertainen kamera.

Vastaa
3rd_party
3rd_party

6

@4 marginaalilaite tuo joka tapauksessa on, joten ehkä sitä kannattaa demota ensin vaikka Symbianilla ja käyttää WP-puhelimissa vasta kun se on hieman kypsempi massamarkkinoille (eikä sotkea WP:tä speksipornolla).

Ja tuskin yksikään valmistaja tuota ihan heti kirii, joten ei Nokialla mahda olla mikään mahdoton kiire WP:n kanssa. 41mpix kamera kuitenkin lienee aika haastava saada toimivaksi ottaen huomioon optiikan rajoitukset (varsinkin kun monilla valmistajilla on vaikeutksia saada edes kelvollisia 8mpix kameroita puhelimiin).

Vastaa
Jarissimo
Jarissimo

7

No on joo hieman vaikea saada toimivaksi, sillä kameravalmistajatkaan eivät ole siinä onnistuneet kymppitonnin järkkäreitä lukuunottamatta. Eli en oikein usko Nokiankaa nsiinä onnistuneen ennenkuin näen.

Jos kuitenkin tuossa on jotenkin onnistuttu niin kopiointi on yllättävän helppoa ja nopeaa (muille kuin Nokialle), eli ennen syksyä tulee muilta vastaavia tekniikoita, mikäli toteutus on varastamisen arvoinen.

Nokian markkina-arvo nousee kyllä huimasti jos tuo oikeasti toimii. Melkein kannattaisi ruveta tekemään myös pokkareita, sillä eihän tuommoista tekniikkaa ole sielläkään ja siellä olisi sentään käytössä hieman suuremmat optiikat ja kennot.. :)

Oliko niin, että tuon piti tulla kauppoihin toukokuussa?

Nokialle: Pistäkää nyt muutama sample esille, jotta nähdään toimiiko tuo mitenkään.

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja