Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Reaktio Nokian PureView-teknologiaan -- meh...

40
Manu Pitkänen

Reaktio Nokian PureView-teknologiaan -- meh...
Nokia 808 PureView -puhelimen kamerateknologia loksautti monien leuat tänä aamuna. Teknologian on sanottu mullistavan kamerapuhelinten kehityksen totaalisesti. Tästä huolimatta Nokian uutuus ei ole herättänyt kiinnostusta kaikissa.

Esimerkiksi sijoittajissa, jotka odottivat Elopin perjantaina hehkuttamaa mullistavaa tekniikkaa - Nokian julkistus ei herättänyt tunteita. Nokian kurssi onkin painunut tänään noin seitsemän prosenttia. Analyytikoiden mukaan matkapuhelinjätin julkistus ei tarjonnut tarpeeksi yllätysmomenttia. Tampereen yliopiston visuaalisen journalismin lehtori Anssi Männistö pitää tekniikkaa kuitenkin uraauurtavana.
Suurimpana ongelmana on nähty se, että puhelimen käyttöjärjestelmä on "väärä". Nokia ilmoitti vuosi sitten Windows Phonen olevan jatkossa yhtiön älypuhelinstrategian ykkösalusta. Nyt julkaistu puhelin perustuu Nokia Belleen, jonka kuvausominaisuuksia on hiottu PureView'tä varten.

Kiinnostusta ei herättänyt edes se, että Nokia kertoi tekniikan tulevan myöhemmin myös muillekin alustoille -- PureView-Lumioita on siis tiedossa.

Nokia 808 tulee myyntiin toukokuussa. Sen hinta ennen veroja on 450 euroa.

Kommentit (40)

Jarissimo
Jarissimo

1

Ongelmana ei ole se, että käyttöjärjestelmä on väärä vaan se, että Nokian strategia mättää pahasti. Ja nyt pahimmatkin Symbian vihaajat huomaavat, että sehän olisikin ollut ihan kelpoalusta, jossa on paljon potentiaalia.

Nyt vaan on ongelmana se, että Nokia on jo tappanut Symbianin, tai se on letkuissa, mutta Nokia voi milloin tahansa repäistä letkun irti.

Markkinoilta kuuluisi ilon kiljahdukset, kun Elop potkaistaisiin kuuta kiertävälle ja myönnettäisiin tehty virhe. Seuraava askel olisi jatkaa Symbianin kehittämistä kuten tähänkin asti ja palauttaa markkinoiden/kehittäjien usko alustaan.

Vastaa
SeikouDDR (vahvistamaton)

4

Ei ketään joka tuon ostaa kiinnosta, että mikä käyttis siinä on. Olen odotellut jo vuosia, että millonka tulee kamera jossa olisi myös puhelin..

Vastaa
wizzy365
wizzy365

5

Pureview on 5 vuoden tutkimuksen tulos, ei sitä hetkessä käännetä wp alustaan.
KYllä ne piti viedä symbiaanissa ihan loppuun asti ennen kun alkaa sooloilee muille alustoille.

Jos ne olis pystynyt kääntää sen vuodessa niin kyllä me oltais nähty en tänään messuilla

Vastaa
akse
akse

7

Miten käyttöjärjestelmä voi olla väärä jos tämä toinen niin hienoksi kuvattu käyttöjärjestelmä ei tällä hetkellä mahdollista moista tekniikkaa?

Toki tuolla käyttiksellä myynti voi jäädä vaatimattomammaksi, tosin puhelinkamerafriikit yleensä ovat olleet myös tyytyväisiä Symbian käyttiksiin ja ovat ehkä niitä fanaattisimpia symppari käyttäjiä.

@2 nojuu eipä tämä puhelin ole "must" muuta ku niille jotka haluaa upean kameran (+ muut perus jutut mitä symbian belle tarjoaa).

Vastaa
Ranvier
Ranvier

11

Ei kai se auta kun vaan odottaa Nokian quadcore WP8 Pureview LTE puhelimia. Sen jälkeen kilpailijat jää nuolemaan näppejään ja Nokia saa paikkansa takaisin hi-end mallien valtiaana. Kyllähän ne Nokian hi-end mallit sieltä tulossa on, mutta hieman liian hitaasti. Erittäin suuri osa on ennättänyt jo vaihtamaan kilpailevien valmistajien leiriin.

Vastaa
teme565
teme565

12

Kyllä saa tyhmempää miestä hakea kuin Steven Elop. Vuosi sitten Elop haukkui Symbianin maan rakoon ja kertoi että se hylätään. Ja nyt sama sankari julkistaa nokian kamerapuhelimien lippulaivan, joka käyttää tätä haukuttua ja melkein tapettua järjestelmää.
Kuvitteleeko hän nyt oikeasti että suurta yleisö kiinnostaa tuote, jonka hän itse on tuominnut huonoksi jo etukäteen?

Vastaa
positiivistä (vahvistamaton)

13

Ainakin jokaisella kännykkä ja tekniikkasivustolla tämä Pure View on ylivoimaisesti luetuin ja kommentoiduin uutinen. Kaikkien muiden valmistajien julkistukset ovat jääneet täysin sivuosaan.

Se ei tietenkään kerro mitään siitä, tuleeko tämä myymään hyvin, mutta ainakin Nokia sai taas hetkeksi huomion vedettyä itseensä, jatkuvan Android-hypetyksen jälkeen.

Vastaa
djtob
djtob

14

Kukin voi katsoa, että haluaako Nokian 808:n vai 900:n. Jos joku kuvaa paljon, niin kallistuu tuohon 808:een. Jos haluaa jotain muuta kuin valokuvaamista, kallistuu siihen mihin kukkarossa nyörit antavat myöten.

Oletteko unohtaneet, että Nokia aloitti yhteistyön Microsoftin kanssa vasta vuosi sitten? Ei tämä pitkään kehitetty PureView voida heti laittaa siihen Windows Phoneen, jossa ei ole tukea tälle vielä.

Vastaa
Mahteri
Mahteri

15

@12

Minäkään en ole tuota Elopin ajatuksen kulkua oikeen käsittänyt. Olisi voinut päänsä/suljettujen ovien sisällä jauhaa tuosta symbianin alasajosta ties kuinka paljon, mutta miksi ihmeessä se piti mennä kaiken kansan kuullen paljastamaan, kun samaan aikaan suunnitelmissa oli pukata kovan tason symbian-puhelimia uunista ulos vielä vuosi wp-strategian julkistuksen jälkeen. Miksei voinut vain sanoa sitä, mitä oikeastaan suurin osa taisi ennen strategianvaihdos-julistusta odottaa: rupeamme valmistamaan myös wp-pohjaisia puhelimia symbianin ja meegon rinnalla, thats it! Myöhemmin sitten kertonut muiden alustojen alasajosta, koska "kuluttajat himoavat niin paljon enemmän wp-malleja"

Toinen mikä tänään on ihmetyttänyt oli nokian perjantainen hypetys tästä päivästä, mikä minusta oli suurin syy tuolle tämän päiväiselle "meh" -reaktiolle. Periaatteessa tänäiset julkistukset olivat juuri sitä luokkaa, mitä alunperin odotinkin tänään tulevan, ehkä tuo pureview olisi ollut jopa hieman plussaa, mutta juurikin tuo perjantainen lisähypetys sai odottamaan vielä jotain suurempaa julkaisua, joka liittyisi nimenomaan wp:seen.

Mutta nyt mennään näillä. Uskon kuitenkin että ainaki tuosta halvemman mallin Lumiasta voisi tulla kovakin myyntimagneetti ja samaan aikaan toivon, että myös 808:lle löytyy ostajia.

Vastaa
teppoI
teppoI

16

"Ongelmana ei ole se, että käyttöjärjestelmä on väärä vaan se, että Nokian strategia mättää pahasti. Ja nyt pahimmatkin Symbian vihaajat huomaavat, että sehän olisikin ollut ihan kelpoalusta, jossa on paljon potentiaalia. "

Jos mietitään asiaa sijoittajan näkökulmasta, niin kyllä näkisin alustan olevan väärä. Symbian-puhelinten myynti on laskenut rajusti, enkä usko (eikä ilmeisesti sijoittajatkaan) uuden teknologian demoamisen "kuolevassa" alustassa erityisen lisäarvoatuottavaksi.

Vastaa
djtob
djtob

17

@15. Kannattaako sinun edes kommentoida yhtään, kun tiedetään sinun kumartelevan syvään pelkästään Samsungia?

Vastaa
mckonen
mckonen

18

@15:lla on aika osuva nimi. Itseasiassa belle on hyvä, jos joku muuta väittää ei ole sitä käyttänyt, lumia viellä raakile, mutta ~kaikki tarepeellinen ja helppokäyttöinen, kuten IPhone aikanaan (nyt ainostaan tyhmä henkkii noin kalliin omenan, johon vielä ostat lisää ja vain omenkaupasta...). Android ihan ok, mutta osittain softat pugisia. Eli jäljelle jää meego ja N9, jota Nokialta eronnut Vanjokikin ylisti parhaaksi luuriksi, ja tähän on helppo yhtyä. Eli Nokian ongelma, jos ja kun jokin ohjelmistotyö ollaan saatu alulle, niin lähes valmis tuotos hylätään johtajan vaihtuessa....

Vastaa
Jarissimo
Jarissimo

19

@17 Edelleen mielestäni alusta on oikea myös sijoittajan näkökulmasta, mutta strategia on väärä sillä nykyinen pääalusta on WP, joka on niin paljon myöhässä kaikesta, ettei siitä tule enää kilpailijaa muille.

Strategiaan nähden julkaistu laite tuli ihan väärälle käyttikselle ja sen tajusi jopa markkinat.

Kuten olen aiemminkin sanonut, niin Nokian pitäisi myöntää virheensä WP:n tukijaksi siirtymisessä (on jo varmaan myöhäistä, mutta olisipahan edes mahdollisuus nousta taas suureksi pelaajaksi). Symbian on hyvä ja erittäin joustava alusta, joka ei ole enää sama asia kuin joku 3.1 tai 5th vaan tuo Belle on todella näppärä ja toimiva. Se ei vaan auta kun kehittäjät eivät siihen enää panosta.

Tänään julkaistu halppis Lumia varmasti nostaa markkinaosuutta kivasti, mutta ei se takaa paikkaa highend luurien menekille. Eikä sitä menekkiä voi alustan rajoitusten takia oikein ollakaan. Milläs innovoit jos kädet on sidottu?

Ei ole kauheasti varaa sooloilla myöskään halpisluurien kanssajos myönnytykset ovat luokkaa saat laittaa 3mpix kameran 5mpix tilalle ja saat käyttää riisuttua käyttistä pienemmällä muistilla. VArsinkin kun noita samoja ehtoja saa jatkossa käyttää myös muut valmistajat, eli mitään etua ei ole ja joku Kiinan tukema ZTE tekee tuommoisen WP luurin, joka maksaa toimitettuna Suomeen 50€, joten kyllä tuolla nollakatteen luureissakin on paha menestyä jatkossa.

Ilmainen navi ja kuppanen jenkkiurheilusta kertova sovellus ei tuo hirveää etua..

Vastaa
teppoI
teppoI

20

@20

"Strategiaan nähden julkaistu laite tuli ihan väärälle käyttikselle ja sen tajusi jopa markkinat."

Tässä tiivistit erinomaisesti kurssireaktion.

Vastaa
wipe2000
wipe2000

21

> Kuten olen aiemminkin sanonut, niin Nokian pitäisi myöntää
> virheensä WP:n tukijaksi siirtymisessä (on jo varmaan myöhäistä,
> mutta olisipahan edes mahdollisuus nousta taas suureksi
> pelaajaksi).

Paha sitä taitaa olla enää julkisesti mennä myöntämään, kun vaihtoehtojakaan ei oikein ole. Sekä Symbianin että Meegon kehittäjät on potkittu ulos talosta, joten taitaa olla pakko panna kaikki WP:n varaan.

Kuten Mahteri kirjoitti, siirtyminen olisi ollut järkevää hoitaa vähän toisella tavalla.

Vastaa
miksuh2
miksuh2

22

Uutisesta:

> Suurimpana ongelmana on nähty se, että puhelimen käyttöjärjestelmä on "väärä".

Ja höpön löpön..Käyttöjärjestelmävalinta on juuri oikea.

Symbian Belle on huomattavasti parempi alusta kuin WP7. Suoraansanoen esim Lumia 900 ei herätä mitään wow efektiä, kun taas PureView 808 Bellellä varustettuna, vaikuttaa hiton hyvältä yhdistelmältä.

On myös naurettavaa väittää, että sijottajien kannalta valinta olisi väärä kun WP7 luurien markkinaosuus on edelleen häviävän pieni verrattuna Symbian-älypuhelinten osuuteen, eli miten kukaan voi vakavissaan väittää, että puhelin olisi kannattanut julkasta WP7:llä.

Vastaa
Lauzi
Lauzi

23

@24 Se on väärä siinä mielessä, että Nokia on ilmoittanut WP:neen siirtymisestä ja Symbianin alasajosta. Näinollen sijoittajat odottavat että isot jutut panostetaan uuteen järjestelmään ja Symppari tapetaan hissukseen pois.

Vastaa
OJ_Ghost
OJ_Ghost

24

Tyhmiä ovat sijoittajatkin, mutta kyllähän sen nyt näkee niiden koko ekosysteemistä (=pörssi).

Minusta tässä katsotaan taas asiaa väärältä puolen. Pureview tapauksessa on lähes täysin yhdentekevää vaikka se olisi julkaistu S40 alustalle. Pää asiassahan 808:lla demotaan Nokian kameraosaamista. Toki Bellen kanssa paketoituna sitä voidaan myydäkin, mutta tuskin tästä hittipuhelinta tulee jo kokonsa puolesta. Siksi onkin hyvä, että nyt demotaan tekniikkaa ja kun kerta WP on se pääalusta nykyisin, voidaan alkaa odottamaan Lumia Pureview luureja, joissa varmasti kaikissa ei objektiivikaan ole noin syvä ja muotoilu saadaan siten ohuemmaksi (josta toki kärsii kameran laatu, mutta se on toinen asia taas...).

Ja sen puoleen. Kaikki tietää, että Nokia Carla ja Donna ovat tulossa, joten senkään puolesta 808:ssa ei ole mitään muuta vikaa, kuin että ihmiset nyt on saanu jostain mieleensä "Symbian paha, Symbian surkea", vähän kuin toinen "faktoihin" perustuva päähänpinttymä elintarvikepuolelta "kaikki lisäaineet on myrkkyä"...

Vastaa
miksuh2
miksuh2

25

Sovelluskehittäjänä ja valokuvauksesta pitävänä haluisin tuon PureView 808:n heti paikalla käpäliini :) Kunhan tuo tulee myyntiin, niin tänne heti yksi luuri :)

Vastaa
Lauzi
Lauzi

26

On tainnut olla odotuksena, että Nokia julkaisee kasan toinen toistaan upeampia WP uutuuksia, joista näkee heti niiden myyvän Androidin ja iPhonen ohi.

Vastaa
user_org (vahvistamaton)

27

16@
> Olisi voinut päänsä/suljettujen ovien sisällä jauhaa tuosta
> symbianin alasajosta ties kuinka paljon, mutta miksi ihmeessä
> se piti mennä kaiken kansan kuullen paljastamaan,

Miten sen olisi voinut pitää salassa jos sitä kohistiin jo ennen tiedottamista. Yhtiön oli kerrottava että Symbianin tuetaan vielä vuosia,
WP tuli yhtiön kannalta tärkeämmäksi, eli se taasen vaati tukea, jotta se kantaa sen parivuotta ennen kuin pääsee vauhtiin.


25@
> Näinollen sijoittajat odottavat että isot jutut panostetaan
> uuteen järjestelmään ja Symppari tapetaan hissukseen pois.

Sijoittajat odottavat että Nokian kädenjälki alkaa näkymään 2012 lopulla. Nokian WP vauhti on ollut odotuksia nopeampaa. 808 mallin varaan tuskin lasketaan suuria odotuksia, mutta PureView on saanut paljon huomiota ja sijoittajat odottavat kuinka se liitetään WP strategiaan, löytyykö loppuvuodesta, vai meneekö ensivuoteen.
PureView aiheutti ensin myös hyvinpaljon epäilystä, niiden kohdalla jotka eivät olleet päässeet kokeileen, muille enimäkseen kehuja.

Jotkut odottaa että Nokia kertooa mitä WPn rinnalla, nyt odotusten arvostuksessa kova WP riski.

Vastaa
Mahteri
Mahteri

28

@29
Muistelisin kohinan kohdistuneen pelkästään siihen, että nokia rupeaa valmistamaan wp-puhelimia, mutta symbianin alasajoa ja käytännössä kaikkien paukkujen siirtämistä wp:seen ei kukaan osannut kertoa. Itsekin olin ehtinyt jo lämpenemään wp-puhelinten valmistamiselle ja odotin elopin kertovan wp-puhelimien myynnistä amerikassa, operaattoreiden kautta ja myöhemmin tämän jälkeen myös euroopan mantereella, mutta mitään näin suurta takin kääntöä ei käynyt pienessä mielessänikään...

Vastaa
AkZuh
AkZuh

30

En ymmärrä miksi ihmiset haukkuvat Belle käyttistä, tai siis symbianin belle veriosta. Mitä itse käyttänyt, niin hyvin tuntuu toimivan ja olevan sellainen minkälainen symbianin olisi pitänyt olla jo vuosia sitten.. Tietysti, itselläni ei ole kokemusta wintoosa puhelimista ainakaan tästä 'uusimmasta' versiosta joten siitä on mahdoton sanoa mitään.

Vastaa
wipe2000
wipe2000

31

Lainaus:

En ymmärrä miksi ihmiset haukkuvat Belle käyttistä, tai siis symbianin belle veriosta.


Monet varmaan lähinnä vanhasta muistista? Koska Symbian oli kömpelö ja hidas pari vuotta sitten, sen on pakko olla vieläkin?
En tiedä mikä minussa on vikana, mutta itse melkein pidän bugiseksi väitettyä Androidia helppokäyttöisimpänä ja monipuolisimpina käyttiksenä (sovelluksissa kyllä tosiaan on paljon bugista moskaa), mutta tokihan iOS ja uusimmat Symbianitkin ovat ihan hyviä. WP:tä ei ole tullut itsekään vielä käytettyä.

Erityisesti uudessa Noksussa itseäni kiinnostaa idea optisen zoomin korvaamisesta tarkalla kennolla, koska muistan kun juuri sitä ideoitiin silloin joskus, kun digipokkareissa oli vielä tyypillisesti 2-3 Mpix kennot. Ei taida kyllä kuvanlaatu säilyä zoomatessa...
Ja kyllä kamerakuvan lisäksi uusi mikrofonitekniikka eli videotallenteiden (ainakin Nokian toimesta) kehuttu parantunut äänenlaatu kiinnostaisi kuulla omin korvin.

Vastaa
OJ_Ghost
OJ_Ghost

32

@32
Symbian/Nokia Belle käyttis on mun nähdäkseni tuotu niin lähelle Androidia ulkoisesti ja tärkeimmiltä toiminnallisuuksiltaan kuin mahdollista. Mainitsen nyt vielä, että mun Android kokemus on hyvin rajoittunutta, mutta naputan tämän loppuun silti. :)

Siksipä voi ihmisten päällimmäisiä fiiliksiä ihmetellä isompaankin ääneen. Mainehan siinä painaa. Ja toisaalta se, että Suomessa varmaan jotain 90 % puhelimista on ollut Nokiaa, joten jos jossain puhelimessa on ollut vikaa tai joku sitä haukkuu, niin se todennäköisesti on ollut Nokian tekele ja muillakin todennäköisesti on ollut sellainen...

Vastaa
OJ_Ghost
OJ_Ghost

33

@33
Nokian kehitys kamerarintamalla on aika huimaa. Fakta on kuitenkin se, että nyky puhelimet ovat mieluummin alle 10 mm paksuja kuin yli 20 mm paksuja. Joten kameran laadun parantaminen obtiikan keinoin on aika nihkeessä. Obtiikan vois toki kääntää vaakatasoon, mutta valovoima taitaa kärsiä aikalailla alta 10 mm paksussa putkessa, vaikka pituutta saataisiinkin lisää...

Jatkossa Pureview kamerat vielä ohuemmiks, niin tekniikka on hitti! Ei ne järkkäreiksi puhelimia tee, mutta sitä nyt ei taas kukaan voi olettaakaan, vaikka moni olettaakin... :p

Vastaa
vallu16
vallu16

35

@15:lla on aika osuva nimi. Itseasiassa belle on hyvä, jos joku muuta väittää ei ole sitä käyttänyt, lumia viellä raakile, mutta ~kaikki tarepeellinen ja helppokäyttöinen, kuten IPhone aikanaan (nyt ainostaan tyhmä henkkii noin kalliin omenan, johon vielä ostat lisää ja vain omenkaupasta...). Android ihan ok, mutta osittain softat pugisia. Eli jäljelle jää meego ja N9, jota Nokialta eronnut Vanjokikin ylisti parhaaksi luuriksi, ja tähän on helppo yhtyä. Eli Nokian ongelma, jos ja kun jokin ohjelmistotyö ollaan saatu alulle, niin lähes valmis tuotos hylätään johtajan vaihtuessa....


<---- N9 paras luuri??? ei nyt aivan. Buginen paska jota ei ole kehiteetty loppuun asti. Nimimerkillä olen käyttänyt.

Vastaa
ilehirvi
ilehirvi

36

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti miksuh2:

Uutisesta:

> Suurimpana ongelmana on nähty se, että puhelimen käyttöjärjestelmä on "väärä".

Ja höpön löpön..Käyttöjärjestelmävalinta on juuri oikea.

Symbian Belle on huomattavasti parempi alusta kuin WP7. Suoraansanoen esim Lumia 900 ei herätä mitään wow efektiä, kun taas PureView 808 Bellellä varustettuna, vaikuttaa hiton hyvältä yhdistelmältä.

On myös naurettavaa väittää, että sijottajien kannalta valinta olisi väärä kun WP7 luurien markkinaosuus on edelleen häviävän pieni verrattuna Symbian-älypuhelinten osuuteen, eli miten kukaan voi vakavissaan väittää, että puhelin olisi kannattanut julkasta WP7:llä.

Vastaa
ilehirvi
ilehirvi

37

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti miksuh2:

Uutisesta:

> Suurimpana ongelmana on nähty se, että puhelimen käyttöjärjestelmä on "väärä".

Ja höpön löpön..Käyttöjärjestelmävalinta on juuri oikea.

Symbian Belle on huomattavasti parempi alusta kuin WP7. Suoraansanoen esim Lumia 900 ei herätä mitään wow efektiä, kun taas PureView 808 Bellellä varustettuna, vaikuttaa hiton hyvältä yhdistelmältä.

On myös naurettavaa väittää, että sijottajien kannalta valinta olisi väärä kun WP7 luurien markkinaosuus on edelleen häviävän pieni verrattuna Symbian-älypuhelinten osuuteen, eli miten kukaan voi vakavissaan väittää, että puhelin olisi kannattanut julkasta WP7:llä.

Vastaa
ilehirvi
ilehirvi

38

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti miksuh2:

Uutisesta:

> Suurimpana ongelmana on nähty se, että puhelimen käyttöjärjestelmä on "väärä".

Ja höpön löpön..Käyttöjärjestelmävalinta on juuri oikea.

Symbian Belle on huomattavasti parempi alusta kuin WP7. Suoraansanoen esim Lumia 900 ei herätä mitään wow efektiä, kun taas PureView 808 Bellellä varustettuna, vaikuttaa hiton hyvältä yhdistelmältä.

On myös naurettavaa väittää, että sijottajien kannalta valinta olisi väärä kun WP7 luurien markkinaosuus on edelleen häviävän pieni verrattuna Symbian-älypuhelinten osuuteen, eli miten kukaan voi vakavissaan väittää, että puhelin olisi kannattanut julkasta WP7:llä.

Vastaa
ilehirvi
ilehirvi

39

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti ilehirvi:

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti miksuh2:

Uutisesta:

> Suurimpana ongelmana on nähty se, että puhelimen käyttöjärjestelmä on "väärä".

Ja höpön löpön..Käyttöjärjestelmävalinta on juuri oikea.

Symbian Belle on huomattavasti parempi alusta kuin WP7. Suoraansanoen esim Lumia 900 ei herätä mitään wow efektiä, kun taas PureView 808 Bellellä varustettuna, vaikuttaa hiton hyvältä yhdistelmältä.

On myös naurettavaa väittää, että sijottajien kannalta valinta olisi väärä kun WP7 luurien markkinaosuus on edelleen häviävän pieni verrattuna Symbian-älypuhelinten osuuteen, eli miten kukaan voi vakavissaan väittää, että puhelin olisi kannattanut julkasta WP7:llä.

Juuri näin, hankin Lumia 800:en ja kaipaan nyt hurjasti vanhaa N8:ani (no, onhan se tässä onneksi vielä toisena puhelimena). Vaikka Lumian WP7 on tietyllä tavalla elegantti, nopea ja toimii hyvin, niin kuitenkin Symbian Bellessä on juuri sellaisia ominaisuuksia, joitaan kaipaan. Siitä on helppo tehdä oman näköisensä 6 aloitusnäytön takia ja siinä on perintenteinen tiedostohallinta, voi käydä katsomassa, mitä tavaraa muistikorteilla on jne. Totta kai kaipaan myös N8:n kameraa. Olen täsmälleen samaa mieltä, että PureView 808 Bellellä (ja myöhemmin ehkä Carlalla) varustettuna on hiton hieno yhdistelmä. Markkinat pelaavat mielikuvilla, jotka eivät ole reaalimaailmasta vaan nuorten käyttäjien sopulireaktioista. Tätä Nokia ei tajunnut ajoissa. PureView:ta pitäisi rummuttaa vaativan käyttäjän huipputuotteena. Se on markkinoiden edistyksellisin älypuhelin.

Vastaa
Jarissimo
Jarissimo

40

Pureview ei ole älypuhelin vaan tekniikka, jota voidaan hyödyntää myös muilla alustoila. Eikä tuo Nokia 808 PureView ole muilta ominaisuuksiltaan mikään markkinoiden edistyksellisin älypuhelin.

On mahdollista, että Pureview on markkinoiden edistyksellisintä kännykkäkameratekniikkaa, mutta tuonkaan arvostelu vielä on aika hankalaa, kun normaaleiden käyttäjien kuvia ei ole näkyvillä, eikä esimerkiksi sen nopeudesta ole juurikaan tietoa.

Lisäksi tuo edistyksellisin on aika ontuva käsite, sillä eihän se esimerkiksi ohuin ole ja joku voi pitää markkinoiden ohuinta kameramoduuulia markkinoiden edistyksellisimpänä.

Mutta kritiikistä huolimatta tuo vaikuttaa hemmetin hienolta innovaatiolta ja toivon sen olevan todella hyvä. Nokian ollessa kysymyksessä, en kuitenkaan uskalla nuolaista vielä, sillä aina siellä on ollut mukana jokin sudenkuoppa. Toivottavasti tuo sudenkuoppa on tässä yhteydessä moduulin fyysinen koko, mikä on aika suuri (ei haittaa minua kyllä pätkääkään jos laatu on kohdallaan)sekä käyttiksen valitseminen. Käyttiskin tosin on minun mieestäni juuri oikea, sillä en näe WP:n tulevaisuutta mitenkään valoisana, mutta en kyllä näe valoisana Symbianinkaan tulevaisuutta, kun Nokia sen kerta haluaa tappaa.

Tuo olisi siis todella loistava ja varmasti suunnan muuttava tuote, kun Elopin mulkku ei olisi pitänyt sitä surullisen kuuluisaa "Palava lautta" puhetta. Nykyisellään se vain herättää hämmennystä, kun Nokia itsekin on haukkunut omaa tuotettaan (Symbiania) ihan paskaksi, käyttökelvottomaksi ja kehityskelvottomaksi. Tuotahan Symbian ei ole ja nykyisellään se on ihan muiden tasolla, jopa mennyt ohi, mutta kuka sitä uskoo, kun edes valmistaja ei siihen usko.

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja