Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Nokia esitteli vedenpitävää nanoteknologiaa

19
Matti Vähäkainu

Nokia esitteli vedenpitävää nanoteknologiaa
Nokia on esitellyt kehityksessä olevaa nanoteknologiaa, jonka tarkoituksena on pitää tulevaisuudessa puhelimet kuivina. Nokian Cambridgen kehitysosastolla kehitelty nanoteknologiaan perustuva pinta hylkii vettä supertehokkaasti.

Teknologia perustuu samaan periaatteeseen kuin esimerkiksi lootuskukan lehti tai hyönteisen siivet. Vesi ei tartu pintaan vaan liukuu pinnalla kuten teflonpannulla. Nokian kehittelemä superhydrofobinen pinnoite on kuitenkin tefloniakin hylkivämpi. Se muodostaa ilmakerroksen veden ja pinnan välille, jolloin vesi ei pääse kosketuksiin pinnan kanssa.

Keksintö on tarkoitus tuoda myös loppukäyttäjille, erityisesti kännykän kuoriin. Tällaisten kuorien avulla esimerkiksi puhelimen tiputtaminen vesilasiin voi olla täysin turvallista, joskaan ei suositeltavaa. Lisäksi pinnoitteella käsitelty laite pysyy paremmin puhtaana.Suurin ongelma ulkopintojen pinnoituksessa on kestävyys. Jo nyt on mahdollista päällystää puhelimen sisusta superhydrofobisella pinnoitteella, mutta siellä se ei kulu samoin kuin ulkopinnassa. NRC Cambridgen johtavan tutkijan Chris Bowerin mukaan ulkopinnoite on kuitenkin jo "tosi lähellä" valmista.Puhelinvertailun diilit uutiskirjeenä!

Etsimme jatkuvasti hyviä tietotekniikan ja kännyköiden diilejä ympäri nettiä ja uutisoimme niistä sivuillamme. Jos haluat saada tiedon uusista diileistä heti sähköpostiisi, tilaa diilien uutiskirjeemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Kännyköiden hintavertailu

Kommentit (19)

Anonyymi käyttäjä
Lumia Tyytyväinen!;) (vahvistamaton)

1

Taitaa samsutzinki olla kehityksessä jälessä! Nokia tulee oikelta, vasemmalta, päältä ja alta ohi! ;) Hyvä Nokia! =)

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
Bebh (vahvistamaton)

3

Ei vielä kannata innostua. Ainahan Nokialla on kehitetty uusia mielenkiintoisia tekniikoita mutta niiden hyväksikäyttö tuotteissa ei kuulu Nokian osaamisalueeseen. Ehkä tämäkin nähdään puhelimessa joskus 5 vuoden kuluttua, jos silloinkaan.

Vastaa
Minimum
Minimum

4

Ikävä kyllä ei ole Nokia ainoa, eikä edes ensimmäinen. Noita on jo parilla messuilla esitelty tänä vuonna ja saattaa tulla jo iPhone 5:n.

Vastaa
Jarissimo
Jarissimo

6

Alkuvuodesta molemmat, SAmsung ja Nokia esittelivät näitä teknologioita CES messuilla. Taisi olla aika vastaavat tekniikat molemmilla, saas nähdä kumpi tuo ensiksi markkinoille.

Vastaa
Juffeo
Juffeo

10

sellasta sprey (airsol) systeemiä on joka antaa mille pinnalle vain väliaikaisen suojan. eli mene ja tiedä mitä tää nyt on =)

Vastaa
miksuh2
miksuh2

11

@ 3 Bebh (vahvistamaton) @ 7.3.2012 14:23

> Ei vielä kannata innostua. Ainahan Nokialla on kehitetty uusia mielenkiintoisia tekniikoita
> mutta niiden hyväksikäyttö tuotteissa ei kuulu Nokian osaamisalueeseen. Ehkä tämäkin
> nähdään puhelimessa joskus 5 vuoden kuluttua, jos silloinkaan.

Se on täysin normaalia, että uusi keksintö ei heti päädy lopputuotteeksi. Siihen voi olla montakin syitä. Ensinnäkin uuden keksinnön toteuttaminen nykytekniikalla voi olla vielä liian kallista, joka nostaisi kuluttajahintoja liikaa. Eli halutaan ehkä odottaa tekniikan kehittymistä ja hintojen laskua. Saattaa olla myös, että uutta keksintöä halutaa jatkokehittää ennen keksinnln hyödyntämistä lopputuotteissa. Eikä pidä unohtaa keksinnön testaamista ja sen vaikutusten tutkimista.

Ihan sama juttuhan on esim lääkkeiden kehityksessä. Jos joku keksii tänään mullistavan syöpälääkkeen, niin se tulee todennäkösesti markkinoille vasta 10 vuoden kuluttua. Ennen markkinoille tuloa lääkettä pitää testata ja sen vaikutuksia pitää tutkia. On mahdollista, että lääkettä jatkokehitetään ja sen ominaisuuksia muutetaan monestikin ennen myyntiintuloa.

Tutkimus ja uusien keksintöjen tekeminen kannattaa kuitenkin aina, koska se on panostusta tulevaisuuteen. Keksintöä voidaan sitten myöhemmin hyödyntää kun aika on kypsä, tai kejsintöä voidaan käyttää jatkokehityksen pohjana.

Vastaa
hraHUU
hraHUU

12

Eikös Samsungin keksintö ollut lähinnä sisäisten piirien suoja? tässähän puhutaan jo myös puhelimen varsinaisen kuoren pinnoitteesta, jonka kehitys on ihan ymmärrettävästi hankalempaa mekaanisten rasitteiden vuoksi.

Vastaa
Jarissimo
Jarissimo

13

@13 Voi lapsi parkaa kun ei opi niin ei opi. Lumia sana ei tarkoita prostituoitua, ei suomeksi, ei espanjaksi, ei portugaliksi, ei Italiaksi eikä millään muullakaan kielellä. Alkaa pikkuhiljaa nyppimään tuo paskan jauhanta.

Sitten asiasta..Joka valmistajalla on noita samoja "kosteusvaurioita", mitkä eivät ole todellisisa, sillä niillä vaan on niin helppo laistaa vastuusta. Olen kokenut saman kohtalon Applen, HTC:n, SAmsungin ja Nokian kanssa, eikä yksikään noista puhelimista ole oikeasti kastunut. Ainoa kosteus mitä niihin on voinut tulla on hiki, kun on ollut maratonpuhelu. Nokia oli ensimmäinen ja silloin päätin, etten enää osta sen lafkan tuotteita, mutta kohta alkaa valmistajat loppumaan jos jätän tuon takia ostamatta.

Vastaa
ep_
ep_

19

@20
Et, mutta kontekstista johtuen siitä aiheutui vaikutelma, että tarkoitit, että Samsung olisi Nokiaa edellä tms. vesitiiviysasiassa.

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja